Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за БТК-ADSL - част 2

Featured Replies

Говорих с един приятел разбирач и каза, че ще се оправи с рутер. Нещо разправя за МAC адреси, модема работил само с един и такива работи. Ще пиша пак като пробвам.

Купи си Linksys WRT54GL ако имаш излишни кинти , от порядъка на 100 лева е, с него няма да има проблем а и ще си пуснеш Wi-Fi към лаптопа, също така този модел рутер лесно може да се избегне TTL проблема в случай че си ограничен по този начин..

А впрочем TTL-а колко ти е??

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 266,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Абе я стига бе - купи си СИСКО за 10000 долара да си оправиш проблема.

Я се обади на Хотлайн-а и им кажи, че искаш да включваш два компютъра. Или си искай направо нов модел модем, който има 4 изхода (вграден суийч) че и WiFi дори.

Рестартирай си модема на първо време, после може да работи и на двата компа с един и същи МАС (щом не са в една мрежа, няма да има значение), остави приятеля ти разбирач да си разбира.

Ако ли нищо не помогне - обади се, ще ти настроя модема да работи с 254 компютъра. Без да си купуваш рутър, понеже хората са ти го дали - това дето му викаме модем си е жив рутър.

Абе я стига бе - купи си СИСКО за 10000 долара да си оправиш проблема.

Я се обади на Хотлайн-а и им кажи, че искаш да включваш два компютъра. Или си искай направо нов модел модем, който има 4 изхода (вграден суийч) че и WiFi дори.

Рестартирай си модема на първо време, после може да работи и на двата компа с един и същи МАС (щом не са в една мрежа, няма да има значение), остави приятеля ти разбирач да си разбира.

Ако ли нищо не помогне - обади се, ще ти настроя модема да работи с 254 компютъра. Без да си купуваш рутър, понеже хората са ти го дали - това дето му викаме модем си е жив рутър.

Не знам дали СИСКО за 10000 долара , ще си купи или за 1000000 долара. Просто му давам един избор ако е решил по този начин да си реши проблема.. Но явно ти скачаш винаги с рогата на пред.. Както и да е..

Прав си за модема, че си е Рутер и може да се постигне много с него..

Wi-Fi рутер няма нужда, защото сега съм при братовчед ми и компютъра е негов, а лаптопа - мой. Взел си някакъв D-Link за 50 лева, настроих го, на лаптопа всичко бачкаше, а комютъра сега пък не можеше да се свърже с рутера. Ъпдейтнах драйверите на ЛАН картата и най-накрая брояча на Received почна да се увеличава. Имаше връзка с рутера, но само като му дам статично IP. Имам пинг до рутера, лаптопа, google.bg и т.н. НО когато се опитам да отворя нещо през IE/FFox стига до Waiting for reply... и умира. Не мога да отварям шернатите ресурси на лаптопа, не мога да отворя дори рутера!!! Също и от лаптопа не мога да отворя шернатите ресурси на компютъра. Тая работа вече сериозно ме побърква.

Не знам дали СИСКО за 10000 долара , ще си купи или за 1000000 долара. Просто му давам един избор ако е решил по този начин да си реши проблема.. Но явно ти скачаш винаги с рогата на пред.. Както и да е..

Прав си за модема, че си е Рутер и може да се постигне много с него..

Моля?

Посъветва го да даде 100 лв (колкото са 3-4 месеца от абонамента му, вероятно) само за да има конфигурацията "рутър-зад-рутър" ? Хубав съвет, прекрасно решение.

На кой скачам с рогата напред не разбрах - прав ли съм в случая, или не съм?

Wi-Fi рутер няма нужда, защото сега съм при братовчед ми и компютъра е негов, а лаптопа - мой. Взел си някакъв D-Link за 50 лева, настроих го, на лаптопа всичко бачкаше, а комютъра сега пък не можеше да се свърже с рутера. Ъпдейтнах драйверите на ЛАН картата и най-накрая брояча на Received почна да се увеличава. Имаше връзка с рутера, но само като му дам статично IP. Имам пинг до рутера, лаптопа, google.bg и т.н. НО когато се опитам да отворя нещо през IE/FFox стига до Waiting for reply... и умира. Не мога да отварям шернатите ресурси на лаптопа, не мога да отворя дори рутера!!! Също и от лаптопа не мога да отворя шернатите ресурси на компютъра. Тая работа вече сериозно ме побърква.

Аз нещо не разбрах конфигурацията въобще - сега още един рутър ли се намеси, до който имаш пинг, но нямаш достъп до страници през http?

Проблема ти е в OS-а - питай в тема за Виста.

Така - имам модем от БТК, един рутер с 4 изхода, компютър с ХР и лаптоп с Виста. Модема е включен към рутера. Рутера е свързан с лаптопа и компютъра. IP-то на рутера е 192.168.24.0. Лаптопа има статично зададено IP - 192.168.24.100, а на компютъра 192.168.24.101. На лаптопа всичко бачка - имам връзка с рутера и до интернет. На компютъра имам пинг навсякъде - до рутера, до модема, до лаптопа и до интернет. Но когато се опитам да отворя нещо примерно през Firefox стига до Waiting for [site]. Пробвах под Ubuntu 7.10 LiveCD - същата работа. Не мога да отворя и страницата с конфигурация на рутера.

Редактирано от bytehopper (преглед на промените)

Пак казвам - темата хич не е за тук.

От предишния ти пост до сега нещата се развиват стремоглаво :speak:

Дай сега настройките на D-Linka и конкретно - дето се споменава 192.168.24.100

D-Link:

Router IP address: 192.168.24.1

Default subnet mask: 255.255.255.0

DHCP server enabled

Взема настройките от модема с DHCP

Primary DNS: 192.168.1.1

Това е.

D-Link:

Router IP address: 192.168.24.1

Default subnet mask: 255.255.255.0

DHCP server enabled

Взема настройките от модема с DHCP

Primary DNS: 192.168.1.1

Това е.

Ето примерна настройка,която работи без проблем.А на LAN картата можеш да зададеш статични DNS-и 212.39.90.43 и 212.39.90.43

post-45976-1199038615_thumb.jpg

Смених DNS-ите, останалите настройки са същите освен IP-то на рутера. Същата работа.

ъпдейт: пробвах с друга мрежова карта и стана работата. Благодаря за помощта!

От скоро имам странен проблем с АДСЛ (досега рядко съм имал проблеми с интернета). С виста съм и понякога интернета ми спира, а долу на компютрите ми показва само currently connected to: Access: only local или нещо подобно. След известно време и след рестарт на компютъра и модема се оправя. Някой може ли да ми каже защо се получава това?

Здравейте, имам този проблем от известно време(няколко месеца), но сега по празниците вобще не мога да пусна торент да се тегли. До максимум 1 час модема е забил. Симптомите са 1:1 с тези които е описал човека макар темата му да е от 2005-та. Имам паролата на модема. Как мога да увелича тези TCP конекции? Също как мога да стигна до шела на модема?

Ами по-скоро си ограничи конекциите и ъплоуда от самата торент програма!

Ами по-скоро си ограничи конекциите и ъплоуда от самата торент програма!

На максимум 60 ми е настроен клиента при ограничение на даунлоуда 180к и ъплоуда на 10к. Пука се да забива. Абонамента ми е за 2мегабита, което е 256к. sad.gif

Редактирано от Progres (преглед на промените)

Ами може и модема да е за смяна, но незнам как ще ги накараш да ти го сменят! Ако дойдат техници ще ти го сменят.

Ето го проблема - на 01.01.2008 година към 17 часа както си ровичках из нета и така връжката се разпадна , ДСЛ и нета на модема престанаха да светят , казвам си " Е Нова Година е няма да ги безпокоя хората... " , не звънах на телефона / 0700.... както и да беше / . На 02.01 завалю снега .... мисля си " Хайде сега полвин България без ток , няма да умреш без нет " мина и 3 . Е на 04.01 почнах опитите за връска с така посочения телефон .... безуспешни опити , като набереш цифрата за технически проблеми и ... " Всички наши кунсолтанти са заети бля-бля-бля..." и си слушам музика , така до снощи когато нервите не ми издържаха . Обадих се на телефон 144 и искъм някакъв друг номер за връзка с тях , изнервена лелка ми заеви че това е номера и няма друг , били запознати с проблема и трябвало да имам търпение да се свържа .... ;) Алоооооо и аз работя в подобна сферата и ако абонат го задържим толкова дни с повреда такава глоба ще ми наложат че не истина ! Просто съм възмутен , така че някой ако има подобен проблем да сподели друг телефон за връзка че накрая на месеце ще си вземат парите и ще пия една студена вода !

Пиши им на mail-а : [email protected]

Сигурен съм, че фирмата в която работиш няма толкова абонат колкото БТК и за съжаление всички абонати на БТК за зависими от много фактори които влиаят в цялата страна. Проблема дойде когато половин България остана без ток при което се ресетнаха много модеми и съоръжения. След стабилизирането на нещата няма да ти казвам колко хора са правели нови заявки за логване през my.contact.bg и оттам идва целият срив на системата. Наистина имаше проблем, но надявам се вече са го отсранили. Неискам да ги защитавам - просто проблема е национален и хората са запознати с него.

Сигурен съм, че фирмата в която работиш няма толкова абонат колкото БТК и за съжаление всички абонати на БТК за зависими от много фактори които влиаят в цялата страна. Проблема дойде когато половин България остана без ток при което се ресетнаха много модеми и съоръжения. След стабилизирането на нещата няма да ти казвам колко хора са правели нови заявки за логване през my.contact.bg и оттам идва целият срив на системата. Наистина имаше проблем, но надявам се вече са го отсранили. Неискам да ги защитавам - просто проблема е национален и хората са запознати с него.

При спиране на тока модема не се ресетва така, че да е необходимо повторно активиране през my.contact.bg.

При спиране на тока модема не се ресетва така, че да е необходимо повторно активиране през my.contact.bg.

Но при идване може да се получи токов удар и тогава се налага.

При мен проблема се появи когато тока прекъсна /премигна/ за секунда. И се наложи повторно активиране през my.contact.bg.

Повярвай ми понякога се ресетва и се налага! cool.gif

Момчета,интернета на БТК може да е добър за всичко друго,но не и за работа с торенти.Проблема не е,че доставчика се казва БТК.Проблема е,че връзката е ADSL.Този тип интернет-връзка не е подходящ за голям трафик и съответно за работа с торент-тракери.Ако искате да работите с торенти нормално,да имате приличен рейтинг в тракерите и приемлива скорост на ъплоуд,преминете на друг тип интернет-връзка!

Редактирано от socrates (преглед на промените)

Алоооооо и аз работя в подобна сферата и ако абонат го задържим толкова дни с повреда такава глоба ще ми наложат че не истина ! Просто съм възмутен , така че някой ако има подобен проблем да сподели друг телефон за връзка че накрая на месеце ще си вземат парите и ще пия една студена вода !

Алоооо, някой да Ви е натиснал насила да подписвате договори...Всеки може да каже- "Тия за нищо не стават, не помагат и дрън-дрън..." Няма друг телефон за връзка с тях, посочили са ти мейл за контакти. И аз не ги защитавам, имат си недостъци, ама се случва и те да имат проблеми. При мен беше изчезнал само за два часа нета на 01.01 и после се възстанови след рестарт на модема

А за ресетването се случва при токови удари явно, както казаха и по-горе

Момчета,интернета на БТК може да е добър за всичко друго,но не и за работа с торенти.Проблема не е,че доставчика се казва БТК.Проблема е,че връзката е ADSL.Този тип интернет-зръзка не е подходящ за голям трафик и съответно за работа с торент-тракери.Ако искате да работите с торенти нормално,да имате приличен рейтинг в тракерите и приемлива скорост на ъплоуд,преминете на друг тип интернет-връзка!

ADSL-a е идеален за торенти, разбира се ако знаеш как да го ползваш. При мене не е забил нито веднъж след необходимите манипулации. Разбира се говорим за теглене на торенти, а не за трупане на рейтинг cool.gif

ADSL-a е идеален за торенти, разбира се ако знаеш как да го ползваш. При мене не е забил нито веднъж след необходимите манипулации. Разбира се говорим за теглене на торенти, а не за трупане на рейтинг cool.gif

Никога не съм работил с ADSL.Може да е много стабилен нет,но не ми харесва ниската скорост на ъплоуд.Освен това съм чувал,че има проблем с достъпа до някои тракери и сайтове,заради лошите отношения на БТК с тях.

Редактирано от socrates (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.