Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за БТК-ADSL - част 2

Featured Replies

зна4и аз съм от Асеновград и съм на асеновград.нет и поне на мен никва работа не ми върши(има дц++ сървър.дето сваляш там с 600-700 кб/с,ама от дата.бг и торентите с не поже4е от 23-24 кб/с)Та въпроса ми е дали си струва да минавам на бтк адсл 2048 мб!!!!!!Някой от Асеновград ако може да ми отговори!!!!!!! sad.gif

Така като обясняваш разбирам, че към външни сървъри скоростта ти е 256 кб/с, а на БТК ще си с 10 пъти повече, само дето няма да имаш ДС++, но пък един филм се сваля за 2-3 часа.

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 266,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

хора вие вярно слагате днси сякакви като 4.2.2.2 но вие знаете ли каде се намират чак ?това води до забавяния ..

E, някакви си 11 хопа - проблем ли е това м/у приятели cool.gif

И чак до Франкфурт :P

Удачно ли е да разделям 2Mb ADSl (не е Wi-Fi модема) със идеята, че и от двата компютъра, които ще я споделят, ще се играе онлайн на сървъри извън страната (шуутъри, WoW ) ? Има ли някаква разлика дали ще ползвам рутер от евтините до 60 лв.(стават 2 устройства) или само Wi-Fi модема на БТК, но по ЛАН кабел ? В момента пинга към един от сървърите е 60-100. Ще се влоши ли при една такава постановка ?Ъплоуда е 256K, ако има значение.

Гледам тука пак се е писало за DNS-ите и си мисля, че бях чел един пост, че в момента е така, защото БТК тествали трасетата за да пуснат нови по-високи скорости. Някой не знае ли кога ще свършат тъй наречените "тестови периоди", защото вече не се търпи това непрекъснато (в моят случай), сменяне на DNS-ите за да имам интернет и промяна в скороста. А това с блокирането на модема, което го казват от Хот-Лайн* и ограничаването на връзките не е ли малко глупаво, преди го нямаше този проблем пък и ако интернета го ползва човек, който не разбира откъде да ограничи конекциите? Нали по принцип БТК е интернет за обикновените потребители, също!? sad.gif

Редактирано от life_alert (преглед на промените)

Някой били ми помогнал на натроя рутер към БТК модем и да пусна Loopback adaptora .

Някой били ми помогнал на натроя рутер към БТК модем и да пусна Loopback adaptora .

пиши ми едно Лично съобщение

Каквото и да си говорим BTK = Смотан NET!!! http://img144.imageshack.us/img144/8158/pfffxc4.jpg

Без коментар на току що преинсталиран WINDOWS .......... Просто очайващо sad.gif:P:speak:vacation1.gif

Надявам се, че си наясно, че има проблем с дата.бг, това е от една седмица вече. Лошото е, че нито едната, нито другата страна си признава, че са виновни.

Каквото и да си говорим BTK = Смотан NET!!! http://img144.imageshack.us/img144/8158/pfffxc4.jpg

Без коментар на току що преинсталиран WINDOWS .......... Просто очайващо sad.gif:angry::)vacation1.gif

Щом преинсталацията на Уиндоуса ти е критерия, ясен си

Виж ми подписа

Без коментар на току що преинсталиран WINDOWS .......... Просто очайващо sad.gif;);)vacation1.gif

Ами що не вземеш да си смениш доставчика като не ти харесва.

Здравейте на всички. Имам следния проблем. Искам да включа DZM в настройките на модема, но не знам откъде. Разтърсих се из интернет, но кат гледах скрийншоти при останалите има меню Advanced, а при мен не, следкато влязат с юзър и парола. Аз влизам с user/user. Но нямам такова Advanced най-горе в полето. С модем ZTE ZXDSL 831 съм. Благодаря предварително.

Здравейте на всички. Имам следния проблем. Искам да включа DZM в настройките на модема, но не знам откъде. Разтърсих се из интернет, но кат гледах скрийншоти при останалите има меню Advanced, а при мен не, следкато влязат с юзър и парола. Аз влизам с user/user. Но нямам такова Advanced най-горе в полето. С модем ZTE ZXDSL 831 съм. Благодаря предварително.

с тези пароли можеш само да разглеждаш, затова не виждаш Advanced :)

Обади се на хелпдеск-а и ще ти направят DMZ-то

Аз се учудвам как още има модеми с такъв достъп :rolleyes:

с тези пароли можеш само да разглеждаш, затова не виждаш Advanced :)

Обади се на хелпдеск-а и ще ти направят DMZ-то

Ще ми струва ли нещо да го пуснат? И би ли ми казал телефона на хелпдеска, защото не го знам. Благодаря за бръзия отговор :rolleyes:

Няма да ти струва нищо, само че ще е валидно до първият ресет намодема.

ADSL HELPDESK - 0700 17 111 на цената на един градски разговор.

Защо пък до първия ресет на модема??

По-точно - защо ще се прави ресет? То е ясно, че при ресет отива всичко на фабрични настройки

Защо пък до първия ресет на модема??

По-точно - защо ще се прави ресет? То е ясно, че при ресет отива всичко на фабрични настройки

Ами случва се модемите да се ресетват примерно при спиране на тока или някои други обстоятелства. Казвам му го, за да не се чуди, ако след известно време установи, че няма DMZ и просто пак трябва да се обади на хелп-а!

Хайде бе, това е смешно. Никога не ми се е случвало. Ресет е нарочна команда, не може едно спиране на тока да те обърка - нещо си се заблудил

Хайде бе, това е смешно. Никога не ми се е случвало. Ресет е нарочна команда, не може едно спиране на тока да те обърка - нещо си се заблудил

Topper лично на мене ми се случи повярвай ми и модема си загуби настройките. Единият предпазител у нас изгоря и когато го смених трябваше наново да настройвам модема. А няма да ти казвам от личен опит на колко места съм ходил, кадето моедема се е ресетнал.

Редактирано от icemans (преглед на промените)

Повярвай ми - модемите с фърмуер 831V4.2.g_B04_BG или по-нов (аз не съм чул вече да има с друг по-стар) имат функцията след като установят връзка през WAN да си взимат настройките от мултиплексора в бТК. Смятам на всички им е ясно, че когато молите хотлайна за някаква промяна в конфигурацията, както и основните настройки за линията ви (скорост, адрес и т.н.) са записани там и не подлежат на манипулация от крайния потребител. Може би и това е причината да не са заключили отдавна модемите с неизвестни никому пароли или да ги сменят всеки месец :)

Здравейте. Някак БТК успяха да ми пробутат 2-ри АДСЛ и сега умувам над следната играчка-закачка, към която Най-Учтиво Каня Всички потребители на форума, защото ме заболя главата от умуване. Темата е: Как бихме използвали 2 АДСЛ-а най-ефективно - бих ли могъл да ги закача и двата за компа така, че да мога да тегля двойно по-бързо??? cool.gif

Здравейте. Някак БТК успяха да ми пробутат 2-ри АДСЛ и сега умувам над следната играчка-закачка, към която Най-Учтиво Каня Всички потребители на форума, защото ме заболя главата от умуване. Темата е: Как бихме използвали 2 АДСЛ-а най-ефективно - бих ли могъл да ги закача и двата за компа така, че да мога да тегля двойно по-бързо??? cool.gif

http://www.linksys.com/servlet/Satellite?c...d=3319215278B01

Това ще ти свърши работа.Обаче е към 300 лв.Умишлено не посочвам линк с цена,за да не правя излишна реклама на разни фирми.Става дума за рутер с 2 WAN-порта.Но определено ще се възползваш най-пълноценно от двата АДСЛ-а.

Редактирано от Joro711 (преглед на промените)

Добре - това е едно добро hardware-но решение, но няма ли някакво software-но решение на въпроса?

Сега и аз да задам и аз един въпрос подобен на по-гоният.

В офиса имам 2 ADSL-а 1МВ и 4 МВ. Та има ли начин да ги ползвам и 2-та едновременно 1+4=5 ???

Освен това ги ползвам от лапоп - като 1МВ ми е през Lan, а 4МВ е през WirelessLan. Кое е нещото което определя коя мрежа използвам когато съм и с вдете?

Редактирано от genislav (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.