Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за БТК-ADSL - част 2

Featured Replies

Както пожелаеш, така ще ти го отворят :wors: или само 22-и, или всички - твой избор

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 266,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Имам два ADSL, на две физически различни места. Единият е на 4MB, другия на 8MB. И двата са BIZ, т.е. със стат. адреси.

Вторият беше на 4 MB и преди 2 седмици го вдигнах на 8. Веднага след това се появиха проблеми с връзката - прекъсвания, променливо качество и т.н. След подаване на сигнал до съпорта, дойдоха хора и казаха "Сменяме модема, този е от старите". Ok. Но нещата станаха още по зле.

Имам един сървър в София и направих такъв тест - влязох в него, и от там пуснах trace до двата ми различни ADSL-a. И двата минават през едни и същи хопове. След това пуснах пингове и към двата - и тук получавам странен резултат. Към първия (на 4MB) пинга е 18-20 ms, и винаги преди това е бил толкова, а пинга към втория (сега 8MB) е твърдо над 32-33 ms, като ПРЕДИ ВИНАГИ е бил 18-20 ms.

Обаждам се на съпорта и им предавам този факт - пинг към два различни модема, от една и съща машина, през едни и същи хопове, дава ДВОЙНА разлика. Допълнително, на чисто юзерско ниво, вторият ми ADSL, 8MB, дава лош download резултат, макс. 300-350 Kbytes/sec.

И друго странно - когато вържа PC-то директно към ADSL модема, download-a е сносен, а когато мина през рутера си, пада 2 пъти (днес купувам рутер и LAN карта за всеки случай).

Но за мен най-важното си остава разликата в пинговете към двата модема. А, забравих още нещо - пинга ОТ PC-то до ПЪРВАТА машина след модема, т.е. ЕДИН хоп след модема е цели 25 ms!!!!

Общо взето им надух главите, но никой не иска да седне и да направи същия тест като мен. Сега ще искам да ми върнат стария модем и да мина на старата тарифа.

Някой друг с подобни проблеми ? (стар-нов модем, кофти връзка след това) ?

Пламен

Редактирано от plamendp (преглед на промените)

Решението(модема не е забил от близо месец и половина), елементарно и доста ефикасно:

543926_orig.jpg

Редактирано от korn (преглед на промените)

Решението(модема не е забил от близо месец и половина), елементарно и доста ефикасно:

543926_orig.jpg

на старите модеми,по-креативните люде измисляха и реленце за време,което рестартираше модема на определени интервали....БТК никога няма да се оправи,факт братлета...погледнете другата тема по въпроса в раздела ;)

Отиди тогава в ланката, дето сменят суйчовете всяка седмица - да са "фреш". Сигурно го казвам за 1001 път, егати и българския манталитет

Отиди тогава в ланката, дето сменят суйчовете всяка седмица - да са "фреш". Сигурно го казвам за 1001 път, егати и българския манталитет

аве братле,не ми приказвай за селските изпълнения...без тях не може.

ти си защитавай също толкова селското БТК,не ми давай акъл къде да ходя...не се познаваме...

Внимавай с езика, градски - селското ти бТК струва 1.5 милиарда, извади и ги купи и тогава се открехвай. На кривата ракета все Космоса й пречи

Внимавай с езика, градски - селското ти бТК струва 1.5 милиарда, извади и ги купи и тогава се открехвай. На кривата ракета все Космоса й пречи

много ме топли колко струва....да започне да си заработва парите качествено тогава.не ми приказвай празни приказки,че се излагаш....градските ланки,колкото и аз да ги ненавиждам,в големите градове започват да изграждат по-добра инфраструктура от тази на БТК - факт,сам можеш да се увериаш,знаеш как.

Редактирано от 3dfx (преглед на промените)

Вижте в какъв шкаф е модема

dsc00772mr4.th.jpg

Мислите ли, че не му е топличко с толкова грееща техника около него и само 4 вентилатора в горната част?

dsc007702wy6.th.jpg

До сега мога да си спомня за близо 2 години - 3 рестарта след някаква профилактика на бТК.

Спрете си малко изнасилването с тези торенти, хората са го написали ( и Rub4o във втория пост в старата тема)

ПП:Разбира се, че не те интересува - високото грозде е кисело. Кажи ми една фирма (освен Орбител и КейбълБългария) които имат MAN в национален мащаб? Май не си запознат, не ми говори за инфраструктура в един квартал. Апропо - Орбител също ползват ATM-а на бТК, за сведение.

На пазара си бе пич - като не ти харесват доматите, не си купуваш и да почваш да ги плюваш - отиваш на другата сергия!

Редактирано от Topper (преглед на промените)

;)

Услугата на бтк е скъпа но е качествена. И в доста градове е единствена алтернатива. :wors:

Братко Topper,неможеш да им обясниш,комоли да угодиш на тези хора,ланки та ланки,ми сменете доставчика,аз преди 2г бях на ланка,защо мислите вече не съм,Защото са дървета/поне в Плевен/.

Навсякъде са така освен в София... и то някои. Не знам, но имам чувството, че в цяла Варна само аз съм доволен от БТК. До сега за 2 години само 1 път по 1 ден нямах интернет, заради профилактика, а забиванията на модема са били винаги по моя вина, защото съм забравял да си огранича ъплоуда. Дори във Варна не е толкова скъп в сравнение с "конкуренцията" в лицето на Интербилд и Мнет, които са със смешни ценоразписи за имайки предвид качеството на интернета който предлагат.

Ехх.. помня времето на 32кб/с.. мъка мъка. biggrin.gif

здравейте, приятелката ми си пусна преди няколко седмици адсл като в началото нета беше безупречен, но от седмица стават страшно много прекъсвания. звъняхме на съпорта, дойде човек и смени модема като провери всичко, но се оправи само за 2 дена и сега прекъсвания започнаха отново. говорим за нещо от сорта на 40 сесии на ден. въпросът ми е може ли да се подаде някъде жалба с входящ номер и ако проблемът не се реши в указан срок да прекратим отношенията си по тяхна вина, тъй като това не се търпи. вкъщи също съм с адсл и не помня кога ми е спирал нета последно, но беше наистина много отдавна, а какво да говорим за 43 сесии на ден ( това го каза човекът от съпорта ).

Жалбите няма да ти помогнат, нито ще ти прекратят договора по тяхна вина. Просто си звъни на хелпдеска, те да надуват главите на тениците и да ти оправят проблема.

Здравейте имам един въпрос . Пуснах си още един комп. със рутер маската на подмрежа е 255.255.255.0

шлюз по подразбиране е 192.168.2.1

предпочитан dns е 192.168.2.1

Така добре ли са настройките.Засега добре вървят и двата компа. :indian:

Здравейте имам един въпрос . Пуснах си още един комп. със рутер маската на подмрежа е 255.255.255.0

шлюз по подразбиране е 192.168.2.1

предпочитан dns е 192.168.2.1

Така добре ли са настройките.Засега добре вървят и двата компа. :indian:

добре са ти, но ако искаш може да си сложиш за днс

212.39.90.42 и

212.39.90.43 :help:

Гейтуей и DNS би трябвало да са 192.168.1.2 ?

А колкото до DNS-ите на бТК - тe са настроени в DNS сървиза на модема (192.168.1.2) и динамично се обновяват, така че ако отпаднат и двата, ще се поемат от следващите (поне DNS-и имат бТК) и това ще стане прозрачно за крайния потребител. Или пък ако решат въобще да ги сменят, като адреси - пак ще се обновят динамично.

ПП.192.168.2.1 ако ти е вътрешния интерфейс на рутъра - няма проблем, не го прочетох в първия момент. Само тогава бих попитал има ли DNS сървиз пуснат на рутъра ?

Редактирано от Topper (преглед на промените)

Гейтуей и DNS би трябвало да са 192.168.1.2 ?

А колкото до DNS-ите на бТК - тe са настроени в DNS сървиза на модема (192.168.1.2) и динамично се обновяват, така че ако отпаднат и двата, ще се поемат от следващите (поне DNS-и имат бТК) и това ще стане прозрачно за крайния потребител. Или пък ако решат въобще да ги сменят, като адреси - пак ще се обновят динамично.

192.168.1.2 по принцип трябва да е ип-то, а гейта и днс-а да са 192.168.1.1, но така са на машината, която е директно зад модема

какво означават тези данни от модема добра ли ми е линията и каква скорост мога да получа

Statistics Downstream Upstream

Line Rate 1664 Kbps 384 Kbps

Attainable Line Rate 11584 Kbps 1348 Kbps

Noise Margin 30.5 dB 30.0 dB

Line Attenuation 10.0 dB 6.0 dB

Output Power 12.0 dBm 7.7 dBm

Аз съм с модем ZTE ZXDSL 831 флашнат специално за бтк. Първоначално портовете ми бяха затворени и разбрах, че ако знам username и pass за модема мога да вляза в настройките му. Влязох в настройките му, пуснах DMZ Host и чекнах UPNP. Обаче проблема си остава пак портовете са затворени. И искам да питам нещо с моя Firewall трябва ли да правя.Аз го спрях.

Аз съм с модем ZTE ZXDSL 831 флашнат специално за бтк. Първоначално портовете ми бяха затворени и разбрах, че ако знам username и pass за модема мога да вляза в настройките му. Влязох в настройките му, пуснах DMZ Host и чекнах UPNP. Обаче проблема си остава пак портовете са затворени. И искам да питам нещо с моя Firewall трябва ли да правя.Аз го спрях.

Явно нещо не правиш както трябва.. прочетели добре темите Всичко за БТК-ADSL - част 2 и Всичко за БТК-ADSL - част 1.

А впрочем портове се отварят от NAT- Virtual Server.. има писано доста по този въпрос само се иска да се прочете..

какво означават тези данни от модема добра ли ми е линията и каква скорост мога да получа

Statistics Downstream Upstream

Line Rate 1664 Kbps 384 Kbps

Attainable Line Rate 11584 Kbps 1348 Kbps

Noise Margin 30.5 dB 30.0 dB

Line Attenuation 10.0 dB 6.0 dB

Output Power 12.0 dBm 7.7 dBm

Ами по това което чета разбирам, че си на 1024 Кб/с. Линията ти е повече от идеална. Така че сърфирай спокойно !

Здравейте искам да ви попитам някой от хората полващи услугите на бТК успял ли е да инсталира уеб сървър и да отвори http://localhost ???

Какво значи "успял"? Инсталираш и тръгва, какво общо има бТК с localhost (моят компютър) ??? Я обясни какво искаш да направиш, ако можеш

Еми искам да си направя web сървар , но нямам реално ип а познавам хора без реално ип които виждат сървари си в http://localhost а аз не мога..

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.