Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за БТК-ADSL - част 2

Featured Replies

На мен след вдигане от 4 на 8MB стария ми модем (или някоя джаджа/router/машина/etc след него) взе да прекъсва... смениха го... и сега първата машина след мен по пътя ми към интернета е на ... 35 милисекунди пинг! още първата.... докато стигна в чужбина вече съм на 80-90 милисекунди... А преди същия пинг беше 10-12 милисекунди... до първата машина имам предвид... Имам още два ADSL в града, Варна, и там всичко си е ок - 10-12 милисек.

Както и да им разказвам на тези от Helpdeska-а, те си знаят своето... ами ние не виждаме проблем.. Инженерите казаха че всичко е наред по линията... Същите дето дори бяха объркали кабелите при сплитера.... Ама как да няма проблем като имам разлика от 2 пъти при пинга до ПЪРВАТА машина след модема ми ???? И това след вашата намеса...

И преди ми се е случвало... След около седмица ми се обаждат от БТК, питат вие ли бяхте с онзи проблем, аз викам да... те викат ами хайде да направим един тест че там се оказа един проблем... и почват едни пингове, трейсове, рутиране, маски, включ-изключ.. и накрая... благодаря за съдействието... А че съм се съдрал да им казвам АЛОООООУУУ... ИМА НЯКАКЪВ ПРОБЛЕМ БЕ АЛАНКООЛУ..... ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ!!! не...

Пламен,

ядосан че пак трябва да се обажда на началник-познат в бТК варна че да му помага... простотия

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 266,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

А ако не те задоволява 8Мб - взимаш си два и си bond-ваш конекциите = 16Мб cool.gif

Topper,какво е нужно за съединяване и синхорнизиране на двете конекции ? микротик дали ще се справи да раздава 'здвоения' канал ?

http://en.wikipedia.org/wiki/Link_aggregation

http://en.wikipedia.org/wiki/Trunking

Даже можеш и под ubuntu да се справиш с операцията :)

Малко оффтопик стана... :)

Редактирано от pemo (преглед на промените)

Става разбира се, но става и с малко писане на ръка, за справка iproute2. Или има един прост скрипт, netsane - по принцип е за два независими ISP-та, но мисля че ще стане. Но няма смисъл - щом има две линии от един и същи доставчик - bond е още по-лесно

@Pemo - не, не е това което си дал, нито агрегацията, нито трънк линия вършат работа в този случай. Примера с Убунту върши работа ( и за повече *nix дистрибуции)

Апропо - за да се изясни ситуацията със скоростите (разстоянието е от DSLAM до ADSL модема):

* 25 Mbit/s at 1,000 feet (~300 m)

* 24 Mbit/s at 2,000 feet (~600 m)

* 23 Mbit/s at 3,000 feet (~900 m)

* 22 Mbit/s at 4,000 feet (~1.2 km)

* 21 Mbit/s at 5,000 feet (~1.5 km)

* 19 Mbit/s at 6,000 feet (~1.8 km)

* 16 Mbit/s at 7,000 feet (~2.1 km)

~

* 1.5 Mbit/s at 15,000 feet (4.5 km)

* 800 kbit/s at 17,000 feet (~5.2 km)

Редактирано от Topper (преглед на промените)

Искам да си прекратя договора без неустойки.Разбрах че единсвения начин е да кажа да ми преместят сегашния АДСЛ на някое село където няма такава възможност.Аз амам АДСЛ в гр. "Х" искам да го преместя в село "У" (баба ми има телефон там и съм се обаждал на 0800100 и няма възможност да има интернет там),но тука идва и големия въпрос как точно става това прекратяване, защото като се обадих на 080015500 ми казаха че щом ще си оставя телефона на "Х", а само интернета щеместя неможело да се прекрати това означава ли че трябва да си махна телефона там в "Х" и тогава да може да се пракрати договора без неустойки???Ако може да коментират само хора, който са си ПРЕКРАТЯВАЛИ ДОГОВОРА БЕЗ ДА ПЛАЩАТ НЕУСТОЙКА за да е най-точно!!!

Този номер с преместване на място, където нямат възможност да ти предоставят интернет, вече не върви. Аз също мислех по едно време да го правя, защото се правеха на ударени и не искаха да ми подновят договора,но не се получиха нещата. Доколкото разбрах преди са го правели, но вече не. Явно са се усетили, че хората са го научили тоя номер и вече не става

Не, няма да ти го сменят - настоящите модеми поддържат ДО 8Мб. Аз имам чувствоото, че поради тази причина са ги пуснали направо на негораничен трафик - иначе не мога да си обясня пикове от 11Мб, при все, че DSLAM-а много точно шейпва трафика. А ако не те задоволява 8Мб - взимаш си два и си bond-ваш конекциите = 16Мб cool.gif

По-старите модеми подържат само до 8Mb/s , но по-новите които са 831 II версия - подържат до 24 Мбит/с , тъй като са ADSL2+ технология. Преоблемът е, че медните чифтове не позволяват по-високи скорости, тъй като при по високи скорости разстоянието трябва да е доста по-малко(т.е много малко абонати са на толкова малко разтояние). За 8Мб/с макс. разстояние е до 1.8 км, като това в повечето случаи е невъзможно, тъй като зависи и от вида на кабела по които се пренася. В повечето случаи 8Мб/с вървят добре на разстояние по 1км от DSLAM-a. В бъдеще БТК ще прекара опит1ни влакна до всеки блок и от там до апартамента ще е по меден чифт, но по оптиката скоростите ще са доста по-високи, но за сега да се радват тези на които им вървят 8Мб/с. cool.gif

Дали няма да решат да пуснат 8мб безкрай,защото тоя BIZ ми се вижда доста скъп 94лв. sad.gif

Дали няма да решат да пуснат 8мб безкрай,защото тоя BIZ ми се вижда доста скъп 94лв. sad.gif

е,ти измекяр искаш да го играеш....като нямаш пари седиш на по-ниските.

е,ти измекяр искаш да го играеш....като нямаш пари седиш на по-ниските.

Не, че нямам пари да си позволя и 100лв. амa в знак на истината БТК е малко т***к, аз за тези пари на Homelan ще имам в пъти по висока скорост, но за жалост не съм в София.

Моята линия пък противоречи на тези изчисления - факт:

Statistics Downstream Upstream

Line Rate 9440 Kbps 1184 Kbps

Attainable Line Rate 11072 Kbps 1372 Kbps

Noise Margin 8.5 dB 7.0 dB

Line Attenuation 18.0 dB 13.5 dB

Output Power 12.2 dBm 19.8 dBm

ПП: Такъв кабелен рефлектор ще се радвам да видя на живо, камо ли да меря линия с него

Моята линия пък противоречи на тези изчисления - факт:

Statistics Downstream Upstream

Line Rate 9440 Kbps 1184 Kbps

Attainable Line Rate 11072 Kbps 1372 Kbps

Noise Margin 8.5 dB 7.0 dB

Line Attenuation 18.0 dB 13.5 dB

Output Power 12.2 dBm 19.8 dBm

ПП: Такъв кабелен рефлектор ще се радвам да видя на живо, камо ли да меря линия с него

Аз не виждам какво противорeчи !? И затихването ти е в нормите на отличната линия и всичко ! Само Noise Margin-a ти е доста нисък! Впредвид, че си на 8Мб/с трябва да ти поне 14-15dB ohmy.gif

Редактирано от icemans (преглед на промените)

ти препоръчваш,ама все на руски...някой сме го учили няколко години само.

За сметка на други които въобще не са учили английски. Така че мирувай.

Аз не виждам какво противорeчи !? И затихването ти е в нормите на отличната линия и всичко ! Само Noise Margin-a ти е доста нисък! Впредвид, че си на 8Мб/с трябва да ти поне 14-15dB ohmy.gif

Именно, а и чифта не е 0.7, ами 0.5 мм^2 и като прибавиш, че съм най-малкото на 3 км по права линия, не знам колко е дължината на трасето - нямам такъв рефлектор да го измеря, но е не по-малко от 5 км и при всичките тези утежнения - имам пикове до 11МБ? А спред братушките, максиумума ми би трябвало да е (при идеална линия) 5МБ/640кб :)

Не вярвайте на всичко, което пише в нета. Въпреки това материала е добър като теория

здравейте, приятелката ми си пусна преди няколко седмици адсл като в началото нета беше безупречен, но от седмица стават страшно много прекъсвания. звъняхме на съпорта, дойде човек и смени модема като провери всичко, но се оправи само за 2 дена и сега прекъсвания започнаха отново. говорим за нещо от сорта на 40 сесии на ден. въпросът ми е може ли да се подаде някъде жалба с входящ номер и ако проблемът не се реши в указан срок да прекратим отношенията си по тяхна вина, тъй като това не се търпи. вкъщи също съм с адсл и не помня кога ми е спирал нета последно, но беше наистина много отдавна, а какво да говорим за 43 сесии на ден ( това го каза човекът от съпорта ).

Редактирано от kanar4e (преглед на промените)

Имам следния проблем интернета ми е БТК ADSL 2048 безкрай искам да свържа два компютъра с хъб но нещо не се получава.На единият компютър слагам статично IP 192.168.1.2 MASK 255.255.255.252 GATEWAY 192.168.1.1 и DNS 212.39.90.43 и DNS 213.39.90.42 а на другия компютър слагам IP 192.168.0.8 MASK 255.255.255.0 GATEWAY 192.168.1.2 но на втория комп нета не тръгва дали аз не бъркам нещо или трябва да взема рутер или суич.Ако някой може да помогне да пише мерси предварително

Именно, а и чифта не е 0.7, ами 0.5 мм^2 и като прибавиш, че съм най-малкото на 3 км по права линия, не знам колко е дължината на трасето - нямам такъв рефлектор да го измеря, но е не по-малко от 5 км и при всичките тези утежнения - имам пикове до 11МБ? А спред братушките, максиумума ми би трябвало да е (при идеална линия) 5МБ/640кб :help wanted:

Не вярвайте на всичко, което пише в нета. Въпреки това материала е добър като теория

ADSL технологията позволява до 8Мб и затова братушките са писали това = просто статията е стара. Технология ADSL2 и ADSL2+ позволяват саответно 12 и 24 Мб/с. Гарантирам ти , че 8мб/с немогат да вървят добре на повечче от 1.5км. 6Мб/с теоретично вървят до 2.7км, а практично на малко по-малко. А представи си какво става по нататък. 8Мб/с теоретично дават да върви на 1.8км, което много рядко става и то с проблеми. Няма как да знаеш наистина колко ти е разстоянието до DSLAM-a без нужният софтуеър или уред. Повярвай ми понякога разликите са доста големи.

Редактирано от icemans (преглед на промените)

хмм...след като вече раздават модеми с ADSL2 подръжка,дали може да чакаме и преминаването им в близко бъдеще към нея ?

Имам следния проблем интернета ми е БТК ADSL 2048 безкрай искам да свържа два компютъра с хъб но нещо не се получава.На единият компютър слагам статично IP 192.168.1.2 MASK 255.255.255.252 GATEWAY 192.168.1.1 и DNS 212.39.90.43 и DNS 213.39.90.42 а на другия компютър слагам IP 192.168.0.8 MASK 255.255.255.0 GATEWAY 192.168.1.2 но на втория комп нета не тръгва дали аз не бъркам нещо или трябва да взема рутер или суич.Ако някой може да помогне да пише мерси предварително
Щом услугата ти е Безкрай, значи си вземаш рутер или втора лан карта.
хмм...след като вече раздават модеми с ADSL2 подръжка,дали може да чакаме и преминаването им в близко бъдеще към нея ?
Ще преминем когато дръпнат оптика до адреса ти. За сега медното жило непозволява пренос на толкова високи скорости на големи разстояния.

Да повдигнем въпроса за ZTE zxDSL831 ;)

Здравейте,моля ако някой се е занимавал с настройките на БТК АДСЛ модема да ми сподели някой работи..за юзърнейм и парола няма да говориме..знам настоящите..просто малко хелп!

spellsingero

Да чуем въпроса тогава

ADSL технологията позволява до 8Мб и затова братушките са писали това = просто статията е стара. Технология ADSL2 и ADSL2+ позволяват саответно 12 и 24 Мб/с. Гарантирам ти , че 8мб/с немогат да вървят добре на повечче от 1.5км. 6Мб/с теоретично вървят до 2.7км, а практично на малко по-малко. А представи си какво става по нататък. 8Мб/с теоретично дават да върви на 1.8км, което много рядко става и то с проблеми. Няма как да знаеш наистина колко ти е разстоянието до DSLAM-a без нужният софтуеър или уред. Повярвай ми понякога разликите са доста големи.
Съгласен съм, че практиката има голяма разлика с теорията (заради това обучението ми в МЕИ ми върши малко работа в практиката, добре че има CISCO ;))Но ти казвам - в нашия провинциален град, с централа Siemens'38 има над 10 абоната на 8Мбит и на всички е перфектно. За мен ти гарантирам, че вдига до 11Мб. А по права линия с централата е точно 3.1 км (мерено с лазерен далекомер, цифрата е точна). Колко "разгънато" разстояние мога само да предполагам.

ПП: Един от абонатите е дори извън града, на 3.5 км от мен, тъй че... Практиката може да се различава значително от теорията :)

Потърси в старата тема мой пост с текст "Peak bandwidth utilization is:"

За момента, от 01.09.07 е Peak bandwidth utilization is: 8.711 Mb/sec in, 1.651 Mb/sec out, 9.536 Mb/sec total.

Ще преминем когато дръпнат оптика до адреса ти. За сега медното жило непозволява пренос на толкова високи скорости на големи разстояния.

ако ще пускате оптика до всеки КРШ по-добре да предложите друга услуга,не ADSL...за синхронен достъп говоря...

ако ще пускате оптика до всеки КРШ по-добре да предложите друга услуга,не ADSL...за синхронен достъп говоря...

Ами ще се предлага и цифрова телевизия !

Здравейте,

Някой случайно да е ползвал ssh с бтк. Ако ги помоля да ми отворят даден порт дали ше ми отворят само него или всички?

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.