Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за БТК-ADSL - част 2

Featured Replies

Стига да искат, винаги се разбира. Това е разликата между админ и потребител

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 266,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Стига да искат, винаги се разбира. Това е разликата между админ и потребител

Така е, ама не вярвам да си проверяват абонатите, те са много все пак, нали са в цялата страна

Да съм казал "на ръка" ? Има DHCP, има NM, има TTL.... и още начини

Да съм казал "на ръка" ? Има DHCP, има NM, има TTL.... и още начини

Аз също не казвам на ръка. И пак си мисля, че си имат други главоблъсканици, а не да си следят клиентите.

А? Искаш да кажеш, че спокойно си споделял БТК ADSL не Biz тарифа между два компютъра в мрежа без да ползваш рутер или някакъв специализиран софтуер? Ако е така, БТК-то нещо са те изпуснали.

Ами повече от година.Даже познавам бая народ,споделят по същия начин.

Тези модеми потдържат само 192 кънекции, и ъплоуда също е проблем. Ако дърпаш торенти си ограничи кънекциите поне на 150 за да не забива модема, ограничи си и ъплоуда, да е поне на половина по - малък от този който ти се предоставя и прекъсванията ако не престанат то поне ще намалеят. Пробвай и кажи какъв е резултата.

Ами те тогава тея модеми за какъв х*й са ми искате да кажете, да намаля конекциите при биткомет, но на мен ми е прекусвал дори просто да си сърфирам в нета, или излезна от фирефокс след 5 мин. влезна и нямам това от какво може да е и на един приятел му става от време на време така и той е със същия модем.

Благодаря за отговора. ;)

Редактирано от imm0r7a1 (преглед на промените)

Ами повече от година.Даже познавам бая народ,споделят по същия начин.

Ми браво. При мен обаче не ставаше, каквото и да правя, при положение че вече си бях шернал нета на предния доставчик между 2-те РС-та по начина който казваш, но при БТК не поиска да тръгне на второто и взех накрая един рутер. Тъкмо ми намаля и сметката за тока, че вече не държа едното РС постоянно включено. ;)

Ми браво. При мен обаче не ставаше, каквото и да правя, при положение че вече си бях шернал нета на предния доставчик между 2-те РС-та по начина който казваш, но при БТК не поиска да тръгне на второто и взех накрая един рутер. Тъкмо ми намаля и сметката за тока, че вече не държа едното РС постоянно включено. :whist:

Кажи какъв рутер си взел,че май и аз ще вземам,препоръчваш ли го,колко пари?

Ako искам БТК могат ли да ми дадат нов модем без да има повреда в стария по точно нов модел под претекст, че от по бързия интернет е започнал да прави пшроблеми?

Кажи какъв рутер си взел,че май и аз ще вземам,препоръчваш ли го,колко пари?

Taкъв. :whist: За 45лв. си върши перфектно работата, без да ми е забили никога за година ползване.

Ako искам БТК могат ли да ми дадат нов модем без да има повреда в стария по точно нов модел под претекст, че от по бързия интернет е започнал да прави пшроблеми?

Трудно ще ги навиеш да ти сменят модема с друг по този начин. Все пак що не им се обадиш да проверят дали наистина няма някакъв проблем, то ако ти сам не си кажеш къде те сърби, те няма как да знаят къде да те почешат. Ако вече от хелпдеска ти кажат че няма проблеми тогава мисли как да ги накараш да пуснат заявка за смяна на модема.

Аз имам проблем.От Demonoid тегля с 7-8,най-много 40-50 кб,а съм на 2048.Има над 20 сийдъра и 63 пиъра. :ph34r:

Към колко потребители се вързваш на торент клиента ти?

От Demonoid се сваля бавно, независимо от доставчика. Е, ако закачиш бг пиър, ще е късмет. Американците обичат ADSL, където ъплоада е малък или пък избират доставчици като Comcast, които се опитват да ограничат p2p трафика на клиентите си

RTFM - прочетете що е то торент, бог знае от кой теглите в Замбези, с максимален ъплоуд 1к, или комшията от Optilan - но ограничил ъплоуда си на 10к, за да се чувства владеещ ситуацията....

моля за помощ. ползвам БТК ADSL 2056 безкрай, взех си безжичен рутер на linksys, за да си направя мрежа вкъщи, обаче рутера ми не може да се върже към интернет. от бтк ми казаха, че модема, който те дават е ограничен за ползване само от един компютър. как може да се заобиколи това ограничение??

благодаря предварително

Искам да си прекратя договора без неустойки.Разбрах че единсвения начин е да кажа да ми преместят сегашния АДСЛ на някое село където няма такава възможност.Аз амам АДСЛ в гр. "Х" искам да го преместя в село "У" (баба ми има телефон там и съм се обаждал на 0800100 и няма възможност да има интернет там),но тука идва и големия въпрос как точно става това прекратяване, защото като се обадих на 080015500 ми казаха че щом ще си оставя телефона на "Х", а само интернета щеместя неможело да се прекрати това означава ли че трябва да си махна телефона там в "Х" и тогава да може да се пракрати договора без неустойки???Ако може да коментират само хора, който са си ПРЕКРАТЯВАЛИ ДОГОВОРА БЕЗ ДА ПЛАЩАТ НЕУСТОЙКА за да е най-точно!!!

моля за помощ. ползвам БТК ADSL 2056 безкрай, взех си безжичен рутер на linksys, за да си направя мрежа вкъщи, обаче рутера ми не може да се върже към интернет. от бтк ми казаха, че модема, който те дават е ограничен за ползване само от един компютър. как може да се заобиколи това ограничение??

благодаря предварително

...и този един компютър ще ти се яви рутъра. Достатъчно е да си вземе адрес по DHCP от ADSL модема или да се настрои статично IP 192.168.1.2/255.255.255.252. Съответно компютрите зад него може да са от мрежата 192.168.0.0/24 с дефаулт GW 192.168.1.2

ПП: ADSL 2048 безкрай (защото 2Мб = 2048Кбит)

Редактирано от Topper (преглед на промените)

Някой има ли напредстава дали ще дигнат при следващото удвояване на скоростите и уплоуда, защото вече почна да се губи пропорцията м/у уплоуд и даунлоуд.

djmtn, и на мен така ми казаха, но какво очакваш, искат да си пробутат умрелите рутери и да им плашташ по 2,8лв на месец две години. Аз съм с Netgear и си го настроих по описанията в диска, които са направени за идиоти(с извинение) и сега си имам нет на лаптопа и на GSM-a и на комшията на лаптопа и изобщо много нет много нещо. Така че не се притеснявай, ами си вземай някой рутерче и си ти.

imm0r7a1, аз моя се обадих, казах че ми прави проблем и ми го смениха. Писаха го дефектен.

Редактирано от the_best (преглед на промените)

Някой има ли напредстава дали ще дигнат при следващото удвояване на скоростите и уплоуда, защото вече почна да се губи пропорцията м/у уплоуд и даунлоуд.

Не мисля, че ще е скоро ново вдигане на скоростите, защото на тези модеми това им е технологичния максимум (8:1), въпреки, че в момента се получават пикови стойности до 11мб. Ако ще се пускат нови скорости, означава подмяна на много модеми, което е сериозна инвестиция. Но кой знае, все пак до сега имаше неколкократно вдигане.

Тхе_Бест изказваш се неподготвен, отговорих на човека как "единият компютър" може да е рутър. Не можеш да иначе прескочиш ограничение от маска 255.255.255.252, ако щеш и the_very_best да си. Апропо, скапан ти е Нетргиъра, вземи си CISCO и се научи да пишеш "плашташ".

Редактирано от Topper (преглед на промените)

По-скоро ще понижат цените.

Та в този ред на мисли да попитам "от любопитство" ако искам 8MB BIZ ще ми дадът нов модем поради неспособноста на стария да подържа такава скорост ли?

Off Topic: ако някой знае може ли да ми каже какви са скоростите в Германия на ADSL. :wors:

Редактирано от life_alert (преглед на промените)

В Германия 6мегабита е най-общо предлаганата офера,на места има и ADSL2 rev2,която подържа до 3,5mbit ъплоад канал....но е много малко разпространен ADSL2 по принцип.Във България се радваме на едни от най-добрите скорости в Европа,като изключим прибалтйските страни разбира се.

Та в този ред на мисли да попитам "от любопитство" ако искам 8MB BIZ ще ми дадът нов модем поради неспособноста на стария да подържа такава скорост ли?

Off Topic: ако някой знае може ли да ми каже какви са скоростите в Германия на ADSL. :)

Не, няма да ти го сменят - настоящите модеми поддържат ДО 8Мб. Аз имам чувствоото, че поради тази причина са ги пуснали направо на негораничен трафик - иначе не мога да си обясня пикове от 11Мб, при все, че DSLAM-а много точно шейпва трафика. А ако не те задоволява 8Мб - взимаш си два и си bond-ваш конекциите = 16Мб cool.gif

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.