Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за БТК-ADSL - част 2

Featured Replies

Може като влезеш в модема - Management - Reboot !

Пише RЕSЕТ,а не REBOOT....Не съм сигурен дали не се връщат фабричните настройки и тогава ще си платиш 36 лв. да ти ги направят отново.

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 266,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Пише RЕSЕТ,а не REBOOT....Не съм сигурен дали не се връщат фабричните настройки и тогава ще си платиш 36 лв. да ти ги направят отново.

явно не гледаш където трябва. reset връща първоначалните настройки на модема, а reboot го рестартирва cool.gif

Reset Router

To reboot your DSL Router, just click "Reboot".

To restore your DSL Router settings to the factory defaults, please tick the checkbox below and then click "Reboot".

(checkbox)Reset to factory default settings

(REBOOT)

ПП:Ако модема ти е с фърмуер ZXDSL 831V4.2.g_B04_BG то ресета ще ти възстанови заводските настройки и ще зареди необходимите работни настройки автоматично от DSLAM-а, така че е добър изход ако нещо се е объркало. Но САМО ако фърмуера е B04_BG !

Редактирано от Topper (преглед на промените)

Разбира се че можеш да влезеш в модема . Пишеш 192.168.1.1 в адрес бара и ти излиза логин прозорец да си въведеш юзернейм и парола . Осталато го пише в една друга тема в този форум .

Четене му е майката , и ползване на търсачката

cool.gif

П.С. И не са заблуждавай че като си си платил втория модем и са ти дали нов че е твой . Модема си е собственост на БТК и нямаш право да внасяш каквито и да е софтуерни и хардуерни промени по него

Мненията в другата тема в които пишеше паролата и юзърнейма са изтрити cool.gif

Пак в духа на договора с БТК, който всеки е подписал доброволно ;)

Мненията в другата тема в които пишеше паролата и юзърнейма са изтрити cool.gif

И по-добре . И без това се навъдиха много разбирачи които си човъркат модемите без да знаят какво правят . Ако трябваше потребителите да имат юзер и парола щяха да ви ги напишашт в договора . biggrin.gif

Аз ли си внушавам или от бТК пак са префлашвали модемите. Сегашната ми версия е 831IIV4.1.0h_B09_BG1

и забелязвам как модема "пали" много странно. Power-a светва в червено , после dsl линията светва в зелено , power-a светва в зелено и малко преди да дойде интернета (съответно да светне индикатора internet) , Power пак светва в червено за около 5 секунди, след което всичко си идва на мястото и нета "потича". Другата разлика е , че вече internet индикатора не мига заедно с ethernet и в началото доста рестарта следваха, защото си мислех ,че е забил модема. Та да питам , някой друг да е забелязал подобно нещо ?! При мен е от 2-3 дена, като в модема не съм ровил ( с изключение на включването на DMZ преди доста месеци).

Редактирано от stangen (преглед на промените)

Това го забелязах преди месец приблизително.

Това го забелязах преди месец приблизително.

Аз също.

Reset Router

To reboot your DSL Router, just click "Reboot".

To restore your DSL Router settings to the factory defaults, please tick the checkbox below and then click "Reboot".

(checkbox)Reset to factory default settings

(REBOOT)

ПП:Ако модема ти е с фърмуер ZXDSL 831V4.2.g_B04_BG то ресета ще ти възстанови заводските настройки и ще зареди необходимите работни настройки автоматично от DSLAM-а, така че е добър изход ако нещо се е объркало. Но САМО ако фърмуера е B04_BG !

Ами моя е точно с този фирмуер и няма опция Reboot.Написах предния пост,за да презпазя доверчиви юзери от ресетване на модема към заводските настройки.

Редактирано от Joro711 (преглед на промените)

Аз ли си внушавам или от бТК пак са префлашвали модемите. Сегашната ми версия е 831IIV4.1.0h_B09_BG1

и забелязвам как модема "пали" много странно. Power-a светва в червено , после dsl линията светва в зелено , power-a светва в зелено и малко преди да дойде интернета (съответно да светне индикатора internet) , Power пак светва в червено за около 5 секунди, след което всичко си идва на мястото и нета "потича". Другата разлика е , че вече internet индикатора не мига заедно с ethernet и в началото доста рестарта следваха, защото си мислех ,че е забил модема. Та да питам , някой друг да е забелязал подобно нещо ?! При мен е от 2-3 дена, като в модема не съм ровил ( с изключение на включването на DMZ преди доста месеци).

Преди около 2 месеца БТК ъпгрейдна модемите от 831 II серията и поведението ти на модема е съвсем нормално. Вече Power-a се явява един вид и DIAG индикатор.

Мерси много на всички които отговориха. Явно отдавна не съм си изключвал модема , щом чак сега го забелязвам ;)

Мерси много на всички които отговориха. Явно отдавна не съм си изключвал модема , щом чак сега го забелязвам ;)

Или значи, че скоро си нямал проблеми отстрана на БТК cool.gif

Или значи, че скоро си нямал проблеми отстрана на БТК cool.gif

Бях почнал да се съмнявам, че само аз нямам проблеми с нета, а то имало и други. Зора ми беше първият месец докато разбера как да си настроя торент клиента и за близо една година ми се е наложело два три пъти да рестартирам модема. Когато забелязах това с лампичката вината не беше дори в БТК, а по неведоми пътища господни съм забранил мрежата. cool.gif

Бях почнал да се съмнявам, че само аз нямам проблеми с нета, а то имало и други. Зора ми беше първият месец докато разбера как да си настроя торент клиента и за близо една година ми се е наложело два три пъти да рестартирам модема. Когато забелязах това с лампичката вината не беше дори в БТК, а по неведоми пътища господни съм забранил мрежата. cool.gif

Аз също не се оплаквам от нета. Даже съм много доволна cool.gif На 2048Безкрай съм

Хора възможно ли е такова чудо? На 15.06.07 подавам заявление за по бърз интернет исках да премина от 512 безкраи на 1024 безкраи хем по танка е таксата(27.90 с двугоди6ен договор)хем по бърз е интернета, и знаете ли 4ак на 18.09.07 полу4авам удоволетворение на заявлението ми.Такова не6то няма никаде.И на вси4кото отгоре не можаха да ми дадат смислено обяснение за6то се е полу4ило така,но 6те искам да ме компенсират пари4но

biggrin.gif Блажени са вярващите ! ! ! laugh.gif:)

От известно време в главата ми се върти идеята за Wake on Lan. Да си пускам компютъра от офиса е блазнеща идея. Някой да е успял от вас? За сега всичките ми опити да пратя магически пакет към картата се провалят. Пробвал съм и с вградената гигабитова Realtec както и с Intel Pro V100. Кабелчето за WOL, вече не е необходимо когато мрежовата карта е сложена на PCI 2.0 интерфейс според Wikipedia.

Редактирано от stangen (преглед на промените)

изтеглих си Halo combat evolved и много ми хареса мултито и сега искам да си на правя сървър за игра в интернет но когато играта стартира виждам че IPто на сървъра което показва е това от локалната мрежа а не това от интернет аз използвам БТК АДСЛ със новиът безжичен модем ZXDSL 531B а Halo използва следните портове:

2302 (UDP)—Game host listens on this port

2303 (UDP)—Game client connects to host through this port

моля някой който разбира повече от мен да ми каже какво да правя

Редактирано от furnadgiev (преглед на промените)

Хора възможно ли е такова чудо? На 15.06.07 подавам заявление за по бърз интернет исках да премина от 512 безкраи на 1024 безкраи хем по танка е таксата(27.90 с двугоди6ен договор)хем по бърз е интернета, и знаете ли 4ак на 18.09.07 полу4авам удоволетворение на заявлението ми.Такова не6то няма никаде.И на вси4кото отгоре не можаха да ми дадат смислено обяснение за6то се е полу4ило така,но 6те искам да ме компенсират пари4но

направомивзеакъластозиправописакотакасиправишсметкитеинаабонаментанаправонезнам

С този бЪлгарски си за никЪде! Камо ли да си тЪрсиш правата - та ти на коя дЪржава си гражданин?

изтеглих си Halo combat evolved и много ми хареса мултито и сега искам да си на правя сървър за игра в интернет но когато играта стартира виждам че IPто на сървъра което показва е това от локалната мрежа а не това от интернет аз използвам БТК АДСЛ със новиът безжичен модем ZXDSL 531B а Halo използва следните портове:

2302 (UDP)—Game host listens on this port

2303 (UDP)—Game client connects to host through this port

моля някой който разбира повече от мен да ми каже какво да правя

нямакакдастанезащотовинагиигрататищетръгванатвоякомпищетипоказвалокалнототиIPмож

едастанеакосеобадишнаХелпдескаиимкажешдатипуснатDMZсървъранавЪЪЪтрезадасевиждатв

о

якомпотвънилиискайпорттранслейшъндатипуснатпакщестане

Би ли могъл някой да ми обясни по-подробно (по възможност най-подробно laugh.gif ) как мога да разделя нета вкъщи (на БТК е) между двата ми комп? Защото не намирам пълен отговор.Какви са отделните стъпки и какво трябва да се закупи, как да се свързва и т.н.. и може ли това да стане без помощта на техник, тоест без някакви специални настройки, с които надали ще се справя без помощ? :eek:sad.gif Благодаря!

Редактирано от ms550 (преглед на промените)

ТЪРСАЧКА ???

От известно време забелязвам, че скоростта на интернета ми (1024 Безкрай) спадна почти 3 !!! пъти. В System Log-a на модема е пълно със съобщения от вида :

klogd: Intrusion -> IN=ppp33 OUT= MAC= SRC=89.215.181.57 DST=87.126.ххх.ххх LEN=48 TOS=0x00 PREC=0x00 TTL=123 ID=24512 DF PROTO=TCP SPT=1119 DPT=12041 WINDOW=65535 RES=0x00 SYN URGP=0

като сорс адресите се променят. Предполагам, че са някакви сканирания на портове. Забраних пинга на модема и тези съобщения почти изчезнаха, но скоростта не се подобри. Обаче забелязах и периодично появяващи се съобщения :

1st day 00:33:43 user notice dnsprobe[253]: Switching Back To Primary DNS server

1st day 00:32:42 user notice dnsprobe[253]: Primary DNS server Is Down... Switching To Secondary DNS server

1st day 00:32:42 user warn dnsprobe[253]: dns query failed

Има ли и друг с такъв проблем и евентуално решение ?

P.S. Не са правени никакви промени по настройките на модема и рутера (ZTE ZXDSL 831).

P.S.

Оказа се, че Broadband Speed Test and Diagnostics добавката на Firefox и сайта myspeed.visualware.com/ показват много

по-ниска скорост, докато на http://www.auditmypc.com/internet-speed-test.asp, www.speedtest.net/ всичко е нормално.

Така, че остава само проблема с DNS сървърите.

Редактирано от Ken (преглед на промените)

От известно време забелязвам, че скоростта на интернета ми (1024 Безкрай) спадна почти 3 !!! пъти. В System Log-a на модема е пълно със съобщения от вида :

като сорс адресите се променят. Предполагам, че са някакви сканирания на портове. Забраних пинга на модема и тези съобщения почти изчезнаха, но скоростта не се подобри. Обаче забелязах и периодично появяващи се съобщения :

Има ли и друг с такъв проблем и евентуално решение ?

P.S. Не са правени никакви промени по настройките на модема и рутера (ZTE ZXDSL 831).

P.S.

Оказа се, че Broadband Speed Test and Diagnostics добавката на Firefox и сайта myspeed.visualware.com/ показват много

по-ниска скорост, докато на http://www.auditmypc.com/internet-speed-test.asp, www.speedtest.net/ всичко е нормално.

Така, че остава само проблема с DNS сървърите.

Ползвай други DNS-и . Откакто аз ползвам DNS-ите на Open DNS нямам проблеми.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.