Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за БТК-ADSL - част 2

Featured Replies

Както казах - външното IP няма нищо общо с локалната ти машина, а localhost (127.0.0.1) е точно loopback адреса на компютъра ти. Дори и без мрежа - пак трябва да отваряш http://localhost

За това обаче има едно НДУ (необходимо и достатъчно условие) - да си инсталирал уеб сървъра си вече! Че и да си го пуснал, не знам там какво инсталираш. Като се справиш до тук - ела пак в тази тема, защото не си за нея с този си въпрос

ПП.Приемам забележката - изтървал съм

Редактирано от Topper (преглед на промените)

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 266,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Както казах - външното IP няма нищо общо с локалната ти машина, а localhost (12.0.0.1) е точно loopback адреса на компютъра ти. Дори и без мрежа - пак трябва да отваряш http://locahost

За това обаче има едно НДУ (необходимо и достатъчно условие) - да си инсталирал уеб сървъра си вече! Че и да си го пуснал, не знам там какво инсталираш. Като се справиш до тук - ела пак в тази тема, защото не си за нея с този си въпрос

За да е точно всичко само ще коригирам адреса на localhost - 127.0.0.1

В бързината явно се е получила грешката.

тай тай говорите за модемите ..само да вметна че новите са мн по-стаблни, няма онова зацепване породено долкото се сетих от големия брой конекции...сегашните не мърдат..карат със седмици без да има ресет.

На мен след вдигане от 4 на 8MB стария ми модем (или някоя джаджа/router/машина/etc след него) взе да прекъсва... смениха го... и сега първата машина след мен по пътя ми към интернета е на ... 35 милисекунди пинг! още първата.... докато стигна в чужбина вече съм на 80-90 милисекунди... А преди същия пинг беше 10-12 милисекунди... до първата...

И аз бях алармиран от приятелката ми за същия проблем (тя е от няколко дни абонат на бТК с модем ZTE ZXDSL 831 rev.ІІ) /става дума отново за Варна/. Затова реших да проведа няколко комбинирани теста с моя модем ZTE ZXDSL 831 rev.І (ZXDSL 831V4.2.f_B04_OV) и ZTE ZXDSL 831 rev.ІІ (ZXDSL 831IIV4.0.0f_B09_BG1) (на приятелката ми), като идеята ми беше на двете линии да направя паралелни тестове с моя модем и нейния за да съм сигурен, че проблема не е от линията. Модемите умишлено бяха с уеднаквени настройки и премахнат MER 40, за да бъде относително еднаква базата за сравнение в работата им. Освен това и двамата сме към един пощенски клон, а тя дори живее в блока в който се намира пощенския клон.

Забележка - аз съм на 4mbit "Безкрай", тя на 2mbit "Безкрай".

Резултатите може да видите тук, за да не раздувам излишно темата със статистика от работата на двата модема. Както бихте могли да се убедите описания от plamendp проблем е налице при това без значение къде е правен теста. Латентността до първия сървър при ZTE ZXDSL 831 rev.ІІ е повече от 2 пъти по голяма за разлика от ZTE ZXDSL 831 rev.І.

Не се отказах и реших да си поиграя конкретно с опциите на ZTE ZXDSL 831 rev.ІІ ...

и успях да постигна чудото, да намаля двойно латентността от средно 30ms до 15ms (това може да се види от doc файла с резултатите на страница 5 - След активиране само на G.dmt) чрез изключване на следните опции в Advanced - WAN - ADSL: ADSL2; READSL2 и ADSL2+, като активна оставих само G.dmt

Това може да се види от тази снимка!

Това съответно даде и отражение в статистиката за линията:

Latency Type: Fast се промени на Latency Type: Interleave

Забележка: теста, резултатите и приложената снимка са направени на базата на firmware: ZXDSL 831IIV4.0.0f_B09_BG1 за модема ZXDSL 831 rev.ІІ

Имам информация, че при версия ZXDSL 831IIV4.1.0f_B09_BG1 структурата на менютата и набора от опции е силно променен.

Не твърдя, че това е най-правилното действие от моя страна, но за момента е единствения начин да съкратя времето за комуникация между отделните сървъри, а това както повечето разбирате е съществен фактор за нивото на лаг.

Страничен извод:

Установих, че PPPOE акаунта на практика не играе никаква роля за определяне на скоростта спрямо абонаментния план. И двата модема вкъщи работеха на 4mbit, а у приятелката ми на 2mbit.

Апел:

Ако някой разполага с версия на firmware различна от тази на бТК за модемите rev.ІІ бих се радвал да се свърже с мен или поне да ме упъти от къде бих могъл да се сдобия (чрез ЛС или други комуникационни канали), тъй като за момента разполагам единствено с версия на Китайски.

Редактирано от Rub4o (преглед на промените)

Резултатите може да видите тук, за да не раздувам излишно темата със статистика от работата на двата модема. Както бихте могли да се убедите описания от plamendp проблем е налице при това без значение къде е правен теста. Латентността до първия сървър при ZTE ZXDSL 831 rev.ІІ е повече от 2 пъти по голяма за разлика от ZTE ZXDSL 831 rev.І.

Не се отказах и реших да си поиграя конкретно с опциите на ZTE ZXDSL 831 rev.ІІ ...

и успях да постигна чудото, да намаля двойно латентността от средно 30ms до 15ms (това може да се види от doc файла с резултатите на страница 5 - След активиране само на G.dmt) чрез изключване на следните опции в Advanced - WAN - ADSL: ADSL2; READSL2 и ADSL2+, като активна оставих само G.dmt

Това може да се види от тази снимка!

Това означава ли,че ако въведа настройките,показани на снимката,ще се подобри скоростта на зареждане на страниците?Аз също съм на 4 mbit "Безкрай"....

Ръбчо пак блести, свалям шапка на лаик като него колко последователно и логично разсъждава. :speak:

Не съм имал възможност да се сблъскам с rev.II модемите, но от анализа на Ръбчо се налагат изводите - логично е, след като модема поддържа ADSL2 и ADSL2+ да бъдат изключени, защото едва ли DSLAM-а е съвместим (все още) с тази технология. Едва ли ще стане и скоро, заради линиите, което ме подсеща - колкото и добра да е линията, оставете латенцията на Interlieave, защото ще се "самонагоди" към качеството, независимо дали ще е функция на времето. Така че изключете (ако имате достъп) възможностите за следващото поколение xDSL, за да се избегне излишно чакане на съгласуване на линията. Апропо - сам си писал Ръбчо в предишния ти блестящ пост от старата тема, че няма смисъл от "смени" на модеми от службата или приятели - технологията на ADSL-a ти се изгражда PPPoE сесия върху вируталния канал (PVC) който е перманентен, май това дори означаваше Permanent Virtual Chanel :speak: Така че DSLAM-а знае PVC-то до дома на приятелката ти и няма да я пусне на друга скорост, не и ако не се промени параметъра в DSLAM-а

pvctg8.th.jpg

Отностно предишните постове за скоростта (максималната), разстоянието и качеството на линията, има една интересна таблица на американски доставчици:

http://www.dslreports.com/distance (забележка - 18 000 feet = 5.4864 kilometers, 9 000 feet = 2.7432 kilometers)

Редактирано от Topper (преглед на промените)

Моля за отговор понеже страшно се ядосвам. знам че проблема ми е доста тъп и често срещан, но досега не е имало проблеми и се учудих много когато стана - става въпрос за спиране на нета при звънене на телефона или даже при вдигане не слушалката. учудващото е че до скоро нямах проблеми, а всичко беше свързано по същия начин - точно както трябва - телефона е след сплитера. скоро си купих нов домашен телефон, безжичен, но съм сигурен че нищо не съм разбутал - просто смених кабелите на 2та телефона. оттогава с който и от 2та да пробвам - резултата е същия - нета спира всеки път. убих се от търсене на причина, гледах кабелите по 100 пъти и пак не разбирам какво грешно има в цялата система...някой да има съвети ??

Това означава ли,че ако въведа настройките,показани на снимката,ще се подобри скоростта на зареждане на страниците?Аз също съм на 4 mbit "Безкрай"....

Да, ако можеш да реагираш на разлика във времето от 15мс от момента, в който заявката е подадена от твоя компютър и сървара реагира на нея.

аз вече като абонат от 2-3 месеца в пловдив смело мога да кажа, че съм много доволен от бТk. на 2мбит безкрай съм и ползвам от новите модеми. пуснах модема и забравих него и за всякакви проблеми. нямам ограничения на връзки нито на торент клиенти, нито на каквито е и да е p2p програми. досега не ми е изчезвал сигнала, нито съм усетил падане на скороста. редовно си пускам спийдтестове до различни точки от европа и винаги минавам 2020kbps. модема не си спомням да се е ресетвал или правил каквито и да е проблеми. дори мисля да го скрия някъде, защото ме дразни как мига. сега незнам старите модеми как са, явно от там идват всичките проблеми на абонатите. аз лично мисля, че най-накрая оцелих доставчика, който ми предлага сигурна връзка (в пловдив). относно оплакванията към хелпдеск, ще кажа, че каквито и питания да съм имал към тях (по email), съм получавал винаги отговор почти веднага. за пример ще дам активирането на dmz host, или техническия екип, който на два пъти дойде да ми смени сплитърчето веднага щом им се оплаках (оказа се че новите модели сплитъри, които предлагат не са читави). важното е да сме учтиви и да пращаме emai на helpdesk, защото тогава се чете направо от техническия екип, а не както примерно петко от кв. кичук париж да звънне и да извика "хора кво стаа що няам нет?!?!", нали?

Редактирано от petroff (преглед на промените)

БТК ни мислят за растения.

Най новата ИЗМИСЛИЦА при договор за АДСЛ един месец преди приключването трябва да ги предупредиш, че прекъсваш договора. В ПРОТИВЕН случай ти връзват главата за още 1 ГОДИНА. Накратко целта е да се прекъсне практиката старите потребители да ПРЕКЪСВАТ договора и още на следващия ДЕН да подписват НОВ като по-този начин вече се смятат за НОВИ потребители и печелят 1 или 2 месеца безплатен интернет. В зависимост от договора за 1 или за 2 год.

Д, БОЖЕ слез на земята и си събери ВЕРСИИТЕ, а там са прекалино много - дори бих казала, че са много повече отколкото ПОЛИЦИЯТА разрешава, а тя разрешава ТВЪРДЕ много. В тези размирни времена ...

Вместо да си напрегнат мозъчетата и да помислят за една цялостна СТРАТЕГИЯ, МОЗИЧНИЯ ТРЪСТ на БТК поради липса на ЗДРАВ УМСТВЕН ПОТЕНЦИАЛ действа отново от позиция на СИЛАТА.

Е поради тези действия онези МАСТОДОНТИ на БРИЛЯНТНАТА мисъл загубиха и ВСЕ ОЩЕ продължават да губят доверието на абонатите си и потребители.

Не желая да обиждам служителите, а само да се обърна към онези ИМИДЖМЕЙКЪРИ на БТК

Скъпи Дами и Господа крайно време е да си седнете на "Дупетата и да помислите и то трезво, защото в противен случай в един слънчев ден ще се събудите изненадани.

Ще попитате какво ми е ПОЖЕЛАНИЕТО към тази "Мила Компания"

- Пожелавам им всеки месец СЪКРАЩЕНИЯ, за да си останат самички и така до края на СВЕТА. Жалко само за служителите, но те нямат право на мнение естествено, че от страх за работата си биха ме оплюли.

Или поне докато не достигнат действително до цената на който ги продадоха преди някоя и др. година а именно за няколко СМЕШНИ ЦЕНТА.

Редактирано от Keralain (преглед на промените)

Имат, имат. След като си подписал, всичко се узаконява.

Най новата ИЗМИСЛИЦА при договор за АДСЛ един месец преди приключването трябва да ги предупредиш, че прекъсваш договора. В ПРОТИВЕН случай ти връзват главата за още 1 ГОДИНА. Накратко целта е да се прекъсне практиката старите потребители да ПРЕКЪСВАТ договора и още на следващия ДЕН да подписват НОВ като по-този начин вече се смятат за НОВИ потребители и печелят 1 или 2 месеца безплатен интернет. В зависимост от договора за 1 или за 2 год.

Къде го видя това нещо не знам?!!

3.4. В случай, че в Договора не е посочено друго, след изтичане на избрания със Заявката срок, същият автоматично се продължава за нов срок от 1 (един) месец, докато една от страните не уведоми другата с едномесечно писмено предизвестие за намерението си да прекрати ползването на Услугата преди изтичане на първоначално уговорения срок или съответния срок, за който е продължен Договора.

8. Прекратяване на предоставянето на Услугата:

8.1. Предизвестие за прекратяване на предоставянето на Услугата Потребителят може да иска прекратяване на предоставянето на Услугата като подаде в БТК писмено предизвестие за прекратяване. БТК прекратява предоставянето на Услугата в срок от 20 (двадесет) работни дни от получаване на горепосоченото писмено предизвестие. В случай, че Потребителят прекрати Договора, преди изтичането на първоначално уговорения между страните срок или срокът, за който е продължен Договорът (при условията предвидени в индивидуалния Договор и/или на т.3.4 от Общите условия), Потребителят заплаща на БТК сумата определена по реда на т.8.4.

Цитата е от "Общи услoвия на БТК АД за предоставяне на ADSL услуга".

По-добре всеки да се запознава предварително с тези текстове и това какво точно подписва! Освен това в договорите (поне до момента) има една интересна клауза ако всеки от вас се е зачел, според която всеки абонат има право на 30 дневен срок, в който писмено да заяви несъгласие при изменение на Договорните условия или Общите условия при публикуването им на сайта на бТК (или обществен ежедневник), с което да прекрати договора си с бТК.

За целта, който толкова драпа да си разваля договора с бТК може просто да следи сайта за изменения на Общите условия - Общи условия за предоставяне на Услугата БТК ADSL v1.13 22/08/07

Редактирано от Rub4o (преглед на промените)

• Автор

Хората са си го казали в договора - който не е чел, да е чел. Същите са условията и при мобилните оператори, така че в случая не става въпрос за прецедент.

Моля за отговор понеже страшно се ядосвам. знам че проблема ми е доста тъп и често срещан, но досега не е имало проблеми и се учудих много когато стана - става въпрос за спиране на нета при звънене на телефона или даже при вдигане не слушалката. учудващото е че до скоро нямах проблеми, а всичко беше свързано по същия начин - точно както трябва - телефона е след сплитера. скоро си купих нов домашен телефон, безжичен, но съм сигурен че нищо не съм разбутал - просто смених кабелите на 2та телефона. оттогава с който и от 2та да пробвам - резултата е същия - нета спира всеки път. убих се от търсене на причина, гледах кабелите по 100 пъти и пак не разбирам какво грешно има в цялата система...някой да има съвети ??

интересното в случая е че при входящо повикване връзката се запазва, докато само в момента в който аз започна да набирам - всичко прекъсва :P

Още отпрди се искаше, ако ще си прекратяваш договора да ги извесдтиш един месец по-рано, както с напускането на работа. Ако не го направиш, договорът си продължава автоматично месец за месец, а не за година, както казваш ти. Ако пък са измислили нещо такова, никой не те кара да подписваш насила, все пак затова се дава договор и общи условия, за да се четат преди да бъдат подписани, а не после да ревем, ама що така. Ето, даже Ръбчо ти ги е поднесъл на тепсийка и няма нужда да ги търсиш

интересното в случая е че при входящо повикване връзката се запазва, докато само в момента в който аз започна да набирам - всичко прекъсва :ass:

я си огледай хубаво сплитерчето, да не си разменил изходите за телефона и за модема

Хора, ние сме е***и племето. Казва ви го един отявлен патриот, който си махна вече епитета отявлен, май ще си махне и съществителното. Прилича ми на поне 3-те случая, за които знам - девойки, прекарали си времето с момчета "по-така" (че и в група) и като не ги кефи нещо или някого след това - подават жалба за изнасилване. Схвана ли Карълайн или която е там алюзията?

Как така все подписва, после чете, че и се цепи в мрака на невежеството си - 1 година, затвор, изроди, кръвопийци народни... Умнице мила, от компания за няколко цента (доколкото си спомням 200 милиона лева, явно за теб са центове) тези тъпанари, дето не разбират от стратегии я докараха до ....1,5 милиарда долара. По-голяма гавра от това здраве му кажи.

Станли, съжалявам братко че ти се меся в работата, ама май и тази тема е за рециклиране. Или трябва да има раздел "4-и километър"

Ами причините може да са няколко : или неправилно вързана инсталация ( дериват преди сплитера) , или изпушил сплитер, а може и да си разменил местата им в самият сплитер. Най-добре повикай техници за проверка !

нали ви казах че 100 пъти проверих всички кабели, + това не от вчера ползвам БТК...но никога не съм имал проблеми. от хелпдеска казаха че е 99 % изпушил сплитер, най-вероятно до 2-3 дни ще го сменят. дано се оправят нещата :angry:

нали ви казах че 100 пъти проверих всички кабели, + това не от вчера ползвам БТК...но никога не съм имал проблеми. от хелпдеска казаха че е 99 % изпушил сплитер, най-вероятно до 2-3 дни ще го сменят. дано се оправят нещата :)

Имах същият проблем като твоят. Взех една отверка и отворих сплитера, имаше прегоряло между две пътечки - даваше на късо. Почистих го с една игла и взе че се оправи, след няколко дни ходих в център на БТК та там ми го смениха.

Целият този проблем мисля стана след една гръмотевична буря.

Здравейте ! Кажете ми как да си проверя каква е паметта на модема и колко от нея е заета ! Предполагам през Телнет-а, но искам да знам точно как. Имам си пароли за достъп ! И още нещо - как да проверя trace rout-a , в смисъл да видя през колко хоп-а ми минава връзката и за какво време ! Благодаря Ви !

Добре дошъл във форума

Може и без удебелени букви, добре сме със зрението

Ако си влязъл в телнет сесия - достатъчно е да напишеш едно "?" + Enter

Иначе командата, която търсиш е sysinfo (едва ли ще видиш нещо по-различно от 8Мб или 16Мб, в зависимост от модела модем)

За пътя - командата (естествено) е traceroute. Само че можеш да си го направиш и от собствения комп - все едно и също е, пътя е един.

И не те съветвам, особено след такива въпроси от твоя страна - да се ровичкаш през телнет в модема. Да няма после - бТК-то скапаните, прецакаха ми връзката

Успех

Благодаря ти ! Преровил съм хелпа в модема и минах през sysinfo-то, просто исках да разбера дали няма друг начин ! А за traceroute с Run/cmd/traceroute нестава нищо !

Благодаря ти ! Преровил съм хелпа в модема и минах през sysinfo-то, просто исках да разбера дали няма друг начин ! А за traceroute с Run/cmd/traceroute нестава нищо !

ами не става през cmd понеже командата не е traceroute ами tracert

Аз принципно съм доволен даже много,ама колкото пъти се обаждам да питам и искам паролата и юзера на модема ми казват,че нестава и нестава.Някой от вас ако може да помогне с нещо ще съм доста благодарен.ZTE ZXDSL 831.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.