Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за БТК-ADSL - част 2

Featured Replies

Нали знаеш, че модема е собственост на бТК (т.нар. демаркационна точка telco - до там, до където отгворя доставчика). Така че е алогично някой да ти даде юзър и парола, с която можеш да си съсипеш нета, а и не само своя, и след това ...вой по хелпдеска?

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 266,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Здравейте,

не че е наложително но е любопитно. Имам два ADSLa към две различни телефонни линии и нета си е ОК, към всеки от тях имам безжичен рутер който шерва нета където си поискам. Освен това в мрежата имам един сървър който искам да го накарам да събере нета от двата модема и след това да го пусне към клиентите да речем. т.е. да удвоя скоростта си събирайки трафика на 2 АДСЛа. Сървъра ми има една мрежовка и е с XP. Желателно е и да пусна DHCP сървър на сървара т.е. машината която ще събере двата АДСЛа....

Моля за идеи:sobbing:)))

Здравейте!

Момчета имам нужда от помощ, по възможност в кратко време. Опитвам се да настроя БТК връзката да минава през четирипортов рутер CANYON, но нещо не се получава. Кажете ми къде и какви настройки трябва да се направят.

Ето няколко снимки да добиете представа пред какво стоя в момента и се мъча:

Ако има вече писано по тази тема, моля да ме насочите!

ПП: Изтрих си следващите постове. Искам само да кажа къде беше моята грешка. Вместо да дам REPAIR на мрежата аз рестартих системата, но явно настройките на се променят по този начин. Помогна ми съвета:

Рутъра не ти блокира, ами ти не си вече от неговата мрежа, за целта или си обнови адреса ( с десен клавиш на иконата на мрежата и Repair или run->cmd->ipconfig /renew *).

Редактирано от Muad'Dib (преглед на промените)

Здравейте!

Момчета имам нужда от помощ, по възможност в кратко време. Опитвам се да настроя БТК връзката да минава през четирипортов рутер CANYON, но нещо не се получава. Кажете ми къде и какви настройки трябва да се направят.

Ето няколко снимки да добиете представа пред какво стоя в момента и се мъча:

Ако има вече писано по тази тема, моля да ме насочите!

Разгледах тази и тази, но интернета неще да тръгва и това е. sad.gif

Нейде в конфигурацията трябва да укажеш връзката към мрежата на БТК, която обикновено при техните устройства е скрита от потребителя. НО техните техници би трябвало да знаят и да могат да ти помогнат. Но би ли разяснил защо искаш да подмениш техния маршрутизатор с твой?

Първо - този форум е да се чете (май все по-често го казвамsad.gif)

Второ - само две страници по-напред имаше същия проблем и за N++ пъти се описа какво да се прави

Трето - имаше един виц за враната и горските животни в самолета....поуката беше "Като не можете да летите, не се е**те". Купуването на комп и рутър още никой не е направил автоматично хакер.

И накрая - няма да имаш нет, защото вътрешния интерфейс на рутъра е със същия IP адрес като този на модема. Недопустимо е

ПП:Хубаво си гледал, но не си стигнал до т.3 ли:

Пак в настройките на рутера, за IP адрес от страна на локалната мрежа, задаваш адрес 192.168.2.1 с netmask 255.255.255.0 или ако няма да включваш повече от 3-4 машини, можеш да зададеш и маска 255.255.255.248

При теб адреса е 192.168.1.1

Редактирано от Topper (преглед на промените)

Сега мога да ти отговоря - като не разбираш, поне чети. Но ние сме си българи, манталитет - аз ти казвам какво да направиш, още 5 души са го написали, но не, няма да четем, а ще спорим.

Ок, за последен път - харесва ли ти или не, интерфейса на рутъра към мрежата ти трябва да е с различен адрес от интерфейса към модема (WAN или Internet, там както го пише на у-вото). Ако щеш и 192.168.200.1 да е но НИКОГА 192.168.1.1. После - интерфейса към модема ТРЯБВА да е или 192.168.1.2, или ДА ГО ОСТАВИШ да си вземе адрес от DHCP-то на модема (пак ще вземе 192.168.1.2). Рутъра не ти блокира, ами ти не си вече от неговата мрежа, за целта или си обнови адреса ( с десен клавиш на иконата на мрежата и Repair или run->cmd->ipconfig /renew *). Ако не си разбрал пак какво става, виж схематично какво ТРЯБВА да се получи

Internet---->[123.123.123.123|ADSL|192.168.1.1]<--utp-->[192.168.1.2|router-canyon|192.168.2.1]<--utp-->[192.168.2.2|my-pc1]

......

[router-canyon|sw-port2]<--utp-->[192.168.2.3|my-pc2]

[router-canyon|sw-port3]<--utp-->[192.168.2.4|my-pc3]

ПП:Знаеш ли колко статии има по темата в нета? А на този сайт?? А само в този раздел на форума имам поне 10 !!! Ако си програмист, знаеш колко е излишно да се пише едно и също няколко пъти, нали

ПП2:за DNS-а в твоя рутър е достатъчно да маркираш опцията DNS proxy. Това ще указва заявките за ДНС резолюция да се препредават към WAN порта, т.е. ще бъде отговорено от ADSL модема. За крайниет потребители тогава няма значение дали DNS сървъра им ще е 192.168.2.1 (рутър) 192.168.1.1 (модем) или директно някой от 212.39.90.42; 212.39.90.43 (DNS bTC)

Редактирано от Topper (преглед на промените)

Брех този Topper, дори и АЗ се изумявам понякога, когато ревизирам постовете му! biggrin.gif

Мини ADSL Интернет пакет започва да предлага БТК. 2 седмици безплатен пробен период за всеки нов БТК ADSL до края на октомври

19.09.2007

БТК ADSL Старт - мини Интернет пакет на по-ниска цена започва да предлага Българската телекомуникационна компания (БТК) от утре. Скоростта на новата услуга ще бъде 512 kbps и ще струва само 19.99 лв. на месец при двегодишен договор. Старт офертата е с характерните за БТК ADSL предимства като неограничен по трафик и време Интернет достъп и постоянно качество и стабилност при всякакви метеорологични условия. Новият пакет ще предоставя и типичната за БТК ADSL надеждност и еднаквата скорост на достъп както към международни, така и към български Интернет страници.

За да се убедят в качествата на новата мини услуга, клиентите на компанията ще могат да я тестват абсолютно безплатно в рамките на две седмици. Специалната есенна промоция с тестови период важи и за всички останали БТК ADSL пакети, които достигат до скорости от 8 мегабита. Така всички нови домашни и бизнес клиенти, които искат да изпробват възможностите на сигурната и високоскоростна Интернет връзка, ще могат да тестват безплатно пакета, който са избрали. Специалното предложение е валидно само до 31 октомври тази година.

Освен познатите стандартни пакети БТК ADSL и новия мини пакет БТК ADSL Старт, телекомът започва да предлага и БТК ADSL 1024 Безкрай на по-ниска цена. От 20 септември клиентите ще могат да заявяват ADSL скорост от 1024 kbps само за 24.99 лв. при двегодишен договор. Ако пък решат да се абонират за 12 месеца, потребителите ще сърфират с тази ADSL скорост за 30.99 лв. на месец.

“Клиентите ни са с различни предпочитания към параметрите на предлаганата Интернет услуга, ето защо компанията ни непрекъснато се стреми да увеличава разнообразието от БТК ADSL пакети, за да отговори на повишеното търсене на ADSL услугата”, коментира есенната промоция и двата нови пакета БТК ADSL говорителят на БТК Димитър Цонев.

От днес БТК ADSL BIZ услугите също стават по – атрактивни. Всеки клиент, избрал BIZ пакет получава безплатно и Wi–Fi модем. Новите потребители на БТК ADSL BIZ услуги, участващи в промоцията до 31 октомври, ще могат да вземат своя Wi-Fi модем след изтичане на тестовия период. Потребителите ще разполагат с модема през целия период на ползване на услугата.

За да се включат в промоцията клиентите трябва да направят заявка на безплатния телефон 0800 100, да вземат пакет ADSL директно от бизнес центровете на БТК в страната или да се свържат със своя търговски представител от БТК. Всеки клиент, който пък реши да прекрати ползването на БТК ADSL услугата, трябва да заяви това в рамките на двуседмичния тестов период. За улеснение на клиентите, не е необходимо потвърждаване на услугата – ако няма отказ по време на пробния период, потребителите автоматично стават абонати на БТК ADSL.

Хах, и аз днес видях рекламата на БТК Старт.. ама не е особено добра. За 20 лева на месец при 2-годишен договор получаваш 64КБ/с даунлоад и 16КБ/с ъплоад. Едно на ръка, че в провинцията дори и най-калпавите "ланки" за тази сума вече предлагат сравнително по-високи скорости. Второ, че с промоцията на Безкрай 2мбита получаваш срещу 27 лева (средно) месечно 4 пъти повече даунлоад и 2 пъти повече ъплоад.

порта е запушен. тр. да се настрои port-forwarding-a или DMZ host-a на рутера/модема

Аз имам DMZ от модема към рутера и от тутера към компютъра и пак имам такава удивителна. Иначе си тегля. Тя кво пречи и що я има?

Могат ли да се рестартрат ADSL модемите софтуерно както някой рутери или само от копчето ? ;)

Могат ли да се рестартрат ADSL модемите софтуерно както някой рутери или само от копчето ? ;)

>reboot

;)

Могат ли да се рестартрат ADSL модемите софтуерно както някой рутери или само от копчето ? :)

Може като влезеш в модема - Management - Reboot !

Извинявам се за силно изразената си некомпетентност но как да вляза в модема за да му дам reboot :)

По принцип не е разрешено на обикновените ползватели да си влизат в модемите..... те хората затова са сложили копче - да го кликаш biggrin.gif

По принцип не е разрешено на обикновените ползватели да си влизат в модемите..... те хората затова са сложили копче - да го кликаш biggrin.gif

Модема е мой какъв е проблема да влизам в него ако става дума не малко хора делят интернет безкрай на няколко компютъра чрез рутер, а по принцип не е позволено. Е и.

Модема е мой какъв е проблема да влизам в него ако става дума не малко хора делят интернет безкрай на няколко компютъра чрез рутер, а по принцип не е позволено. Е и.

Модема не е твой, а на БТК. cool.gif

Позволено е и още как. Само плашат. Аз си рутирам домашна мрежа с два-три компютъра. Идваха техници вече няколко пъти и нищо не казаха. А и като преподписвах договора един се разпрявяше че има зала с 20-тина машини която храни с 4МБ безкрай. :rolleyes:

Модема не е твой, а на БТК. cool.gif

Модема си е твой. Плащаш си го като поп освен ако не ловнеш някоя промоция. Аз даже моя успях да го счупя и си купих нов - 80 кинта е. :rolleyes:

Редактирано от MDMA (преглед на промените)

Добре в крайна сметка някой ще ми каже ли как да влезна в модема си или не? Става ли като напиша IP-то си в някой browser.

Позволено е и още как. Само плашат. Аз си рутирам домашна мрежа с два-три компютъра. Идваха техници вече няколко пъти и нищо не казаха. А и като преподписвах договора един се разпрявяше че има зала с 20-тина машини която храни с 4МБ безкрай.

Mмм да много вярно.

Редактирано от life_alert (преглед на промените)

Не може да се влиза в модемите. Трябва да го хакнеш. :)

Защо не четете договорите, които подписвате ?

Разбира се че можеш да влезеш в модема . Пишеш 192.168.1.1 в адрес бара и ти излиза логин прозорец да си въведеш юзернейм и парола . Осталато го пише в една друга тема в този форум .

Четене му е майката , и ползване на търсачката

cool.gif

П.С. И не са заблуждавай че като си си платил втория модем и са ти дали нов че е твой . Модема си е собственост на БТК и нямаш право да внасяш каквито и да е софтуерни и хардуерни промени по него

Не е тайна как се влиза в модема :rolleyes: - пишеш 192.168.1.1 в адресното поле на браузъра и си готов, проблема е в паролата biggrin.gif Модема е собственост на БТК, но който иска да го троши и да си плаща по 80лв, като иначе пазарната му стойност е 10-ина долара.

Редактирано от icemans (преглед на промените)

Модема си е твой. Плащаш си го като поп освен ако не ловнеш някоя промоция. Аз даже моя успях да го счупя и си купих нов - 80 кинта е. :P

Твой си е, ама, като решиш да не ползваш вече нет от БТК, ще им го върнеш, нали? Така че не може да се каже, че модемът си е твой

И без това се отказах да влизам в модема и наистина е по добре да не се дават user и pass за модемите тъй като има много "разбирачи" :P

П.П. Незнам защо в последно време много ми се разваля интернета на 4мб безкрай съм и често ми се случва да ми дава, че не може да се намери дадена страница включително и калдата, но пък някой може и скайп работи и трябва да го рестартирам, не може ли да се отсърани този проблем? Един мой приятел почти няма такива проблеми.

Редактирано от life_alert (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.