Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за БТК-ADSL - част 2

Featured Replies

За дата-та е писано по-назад ама няма кой да чете - има решение чрез прокси или чрез този сайт.

Чрез този сайт не мога да стигна то "ТЪРСЕНЕ" в дата.бг sad.gif

Можете ли да ми дадете линк?

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 266,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Разделил съм интернета с рутер и настройките са тези 192.168.2.100

255.255.255.0

192.168. 2. 1

dns---212.39.90.42 и 43

до вчера си вървеше днес спря.пускам го на автоматичен и всичко си тръгва.Някой може ли да каже какво става. :)

Здравейте..

Случайно БТК да е сменил паролите за достъп до АДСЛ модема им..

Пробвам с тези който имах, по точно късно снощи всичко беше на ред, само че днес като се опитам да се логна в контрол панела ми изписа достъпа отказан.. Да имате някакви идеи..

Благодаря предварително..

Току що пробвах. Влизам без проблем.

Току що пробвах. Влизам без проблем.

Да и при мен се оправи, явно грешката е била при мен ;)

Здравейте имам голям проблем преди няколко дни подписах договор със БТК за предоставяне на АДСЛ избрах си скорост 4096мб и ми казаха че трябва да се провери дали линията го подържа след проверката от техниците ми беше казано че тази скорост се подържа и нямало проблеми да я ползвам.След няколко дни ми пуснаха нета. 3-4 дни нямаше никакви проблеми със скоростта беше много добра и стабилна докато вчера незнайно защо падна на 2мб обадих се на ония специалисти и ги попитах защо така те ми отговориха че ще проверят какъв е проблема дойдоха техници замериха линията и внезапно се оказа че не мога да ползвам 4мб кабелите били стари.Казаха ми да преподпиша договора за 2мб което мен не ме устройва ходих в бизнес центъра и ми отговориха че не мога да разтрогна договора и да съм си ползвал по ниската скорост. Кажете има ли начин да го анулирам тоя договор при положение че те не ми предоставят заявената скорост? sad.gif

Здравейте имам голям проблем преди няколко дни подписах договор със БТК за предоставяне на АДСЛ избрах си скорост 4096мб и ми казаха че трябва да се провери дали линията го подържа след проверката от техниците ми беше казано че тази скорост се подържа и нямало проблеми да я ползвам.След няколко дни ми пуснаха нета. 3-4 дни нямаше никакви проблеми със скоростта беше много добра и стабилна докато вчера незнайно защо падна на 2мб обадих се на ония специалисти и ги попитах защо така те ми отговориха че ще проверят какъв е проблема дойдоха техници замериха линията и внезапно се оказа че не мога да ползвам 4мб кабелите били стари.Казаха ми да преподпиша договора за 2мб което мен не ме устройва ходих в бизнес центъра и ми отговориха че не мога да разтрогна договора и да съм си ползвал по ниската скорост. Кажете има ли начин да го анулирам тоя договор при положение че те не ми предоставят заявената скорост? sad.gif

Има начин. Чете ли изобщо общите условия на договора. Прочети ги и сам ще разбереш как става. Успех cool.gif

Има начин. Чете ли изобщо общите условия на договора. Прочети ги и сам ще разбереш как става. Успех cool.gif

Ами прочетох ги и доколкото разбрах би трябвало да може, но тези във офиса на бтк ми казаха че няма начин.

Ами прочетох ги и доколкото разбрах би трябвало да може, но тези във офиса на бтк ми казаха че няма начин.

Тези от офиса са идиоти! Щом го пише в договора, значи правото е на твоя страна и не се притеснявай да им навреш хартийката, където трябва.

Тези от офиса са идиоти! Щом го пише в договора, значи правото е на твоя страна и не се притеснявай да им навреш хартийката, където трябва.

Благодаря ти за съвета и да знаеш че ще те послушам за хартийките laugh.gif

Преди 2 месеца преподписахме договор с БТК, като според новият трябва да се увеличи скоростта на 2 мбита, вместо досегашната 1 мбит. Само с малката подробност, че скоростта е все още 1 мбит, а вече 2-ри месец трябва да се плаща за 2 мбит. Звънях вече 2 пъти на поддръжката, от там казват, че били пуснали 2мбита отдавна, единият път ми отговориха, че само модемът се бил закачил на 1мбит или нещо от сорта. И 2-та пъти казаха, че щели да проверят... Обаче нищо повече не чух от тях, а нетът продължава да си е 1мбит.

Та някой имал ли е подобен проблем и как евентуално е бил решен? Дали не трябва да се пипне нещо по модема?

Звъни си на хелпдеска, те могат да ти помогнат и да ти кажат какво става. По принцип преминаването трябва да става за няколко дена, стига да има възможност за новата скорост

П.П. Има цяла тема за БТК Адсл ;)

Здравейте. Имам доста странен проблем С ADSL-a на бтк. На 2048 безкрай съм. Проблема е следния:

От време на време (непериодично, никаква закономерност не мога да открия, може да стане след 15 мин, може и след 1 час) при теглене на торенти или от фтп сървър, въобще при теглене на по-големи файлове, интернета умира. Сложил съм ограниченията в биткомет (на ъплоуд, на брой връзки и т.н.); странното е, че интернета се оправя не след рестарт на модема (включване и изключване) а след като дам disable и отново enable на иконата за връзка от network connections. И се чудя дали проблема не е във мрежовия адаптер. Той е вграден, дъното е Asus M2N-X с NF520 чипсет.

Ако не тегля файлове връзката издържа много по-дълго (обикновено не спира). Пуснах и един скан от уиндоуса, когато е забила връзката. Дава ми че няма пинг към Gateway 192.168.1.1; Пинга към ip-to 192.168.1.2 е наред (има го; иначе е със странни стойности -5ms).

Ако някой има идея моля да сподели

Звъни си на хелпдеска, те могат да ти помогнат и да ти кажат какво става. По принцип преминаването трябва да става за няколко дена, стига да има възможност за новата скорост

П.П. Има цяла тема за БТК Адсл :)

Както споменах, вече 2 пъти им звъня, 2 пъти ми се правят на супер учудени и недоумяващи и 2 пъти казват, че ще се погрижат. И естествено 2 пъти останах с пръст в ... Другата седмица най-после ще имам възможност и лично да им се ява в офиса. Че взе да ми писва вече нещо..

Та, по въпроса - някой да е имал подобни преживявания и да може нещо да сподели?

П.П. Мммдам, наистина. Пропуснал съм някак тази тема.. Ще се постарая да не спамя повече. :wors:

я кажете някои proxy за влизане освен това което е дадено в предните отговори

Поредния проблем с бТК...

Значи до преди 2 часа всичко си беше наред докато не ми спря интернета... Рестартирах модема както правя винаги когато спре за по дълго време , но след рестарта за втори път ми искаше активация от my.contact.bg (първия беше когато преминах на бТК :shake_puter:) ... това добре - активирах го , но статичното ИП замина по дяволите.. имам в предвид ,че Ай-пито си е същото ,но никой не може да се свърже към него..

Забравих да спомена ,че съм на 2MBIT BIZ и ,че проблема не е в сървъра ми понеже не бях барал нищо.

Някой случайно да е имал подобен проблем ?

Или неплатена сметка (заради активацията) или ресет на модема (заради настройките).

Всъщност, какво имаш в предвид "статичното ИП замина по дяволите.. имам в предвид ,че Ай-пито си е същото ,но никой не може да се свърже към него" ???

А Хелпдеск, пробва ли?

Редактирано от Topper (преглед на промените)

Поредния проблем с бТК...

Значи до преди 2 часа всичко си беше наред докато не ми спря интернета... Рестартирах модема както правя винаги когато спре за по дълго време , но след рестарта за втори път ми искаше активация от my.contact.bg (първия беше когато преминах на бТК :speak:) ... това добре - активирах го , но статичното ИП замина по дяволите.. имам в предвид ,че Ай-пито си е същото ,но никой не може да се свърже към него..

Забравих да спомена ,че съм на 2MBIT BIZ и ,че проблема не е в сървъра ми понеже не бях барал нищо.

Някой случайно да е имал подобен проблем ?

явно си имал дмз, което се изгубва след ресетването на модема, ако е така и си имал дмз, звънни на хелпдеска да го направят пак :eek:

Някой имал ли е следния проблем-едно приятелче си купи лаптоп но не можа да се свърже нета!След като отидох у тях след хиляди базикания нета се свърза но след като беше намалена скоростта на 10 Mgb/s Връзката е чрез кабелче и рутер като това не е основния комп а кабелчето е дълго доста-разлика 3 етажа!От какво може да е проблема-че компа не е основен ли?И уайерлеса не хвана-явно пречат многото стени вси пак тва са 3 етажа въпреки че и тва много много не ми се вярваше ;)

Я нарисувай една схема, че ме заболя главата докато се опитам да си представя кой комп, какъв основен, де е рутъра и какъв е на цвят.

Я нарисувай една схема, че ме заболя главата докато се опитам да си представя кой комп, какъв основен, де е рутъра и какъв е на цвят.

Рутера се намира на втория етаж където е и модема и основния комп!Не обърнах внимание на марката!А лаптопа който се свързва посредством кабелчето е чак на петия етаж!

Пробвайте да го вържете с по-къс кабел (лаптопа) за рутера, да видите дали всичко е наред. Но би трябвало тази дължина от 2 до 5 етаж да не е проблем - затова да не е проблем в лан картите.

Погледнете и дали няма някакви ограничения на скоростта зададени в рутера

Редактирано от raidersd (преглед на промените)

Някой имал ли е следния проблем-едно приятелче си купи лаптоп но не можа да се свърже нета!След като отидох у тях след хиляди базикания нета се свърза но след като беше намалена скоростта на 10 Mgb/s Връзката е чрез кабелче и рутер като това не е основния комп а кабелчето е дълго доста-разлика 3 етажа!От какво може да е проблема-че компа не е основен ли?И уайерлеса не хвана-явно пречат многото стени вси пак тва са 3 етажа въпреки че и тва много много не ми се вярваше :P

А кабела, който е пуснат до горният етаж UTP cat.5 ли е ?!? ;)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.