Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за БТК-ADSL - част 2

Featured Replies

А кабела, който е пуснат до горният етаж UTP cat.5 ли е ?!? :help:

Нямам ни най-малка идея какъв е кабела а и приятерчето вече се примири с по-ниската зададена скорост от 10 Мбит/с-той се радва че вече има нет laugh.gif и не го интерисува вече тоя проблем въпреки че му казах че това си е аномалия!Ще му мисли когато БТК увеличат скоростите sad.gif в момента е на тарифа 256 КБ която се разделя между двата компа!!!

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 266,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Нямам ни най-малка идея какъв е кабела а и приятерчето вече се примири с по-ниската зададена скорост от 10 Мбит/с-той се радва че вече има нет laugh.gif и не го интерисува вече тоя проблем въпреки че му казах че това си е аномалия!Ще му мисли когато БТК увеличат скоростите sad.gif в момента е на тарифа 256 КБ която се разделя между двата компа!!!

А според теб колко трябва да му е скоростта ?

Здравейте, можете ли да ми кажете от къде може да се намери захраванващ кабел за модема, който да става за UPS.

Благодаря предварително.

Здравейте, можете ли да ми кажете от къде може да се намери захраванващ кабел за модема, който да става за UPS.

Благодаря предварително.

За какъв захранващ кабел говориш ?

Адаптера на модема не можеш ли да го включиш в UPS ?

Нямам ни най-малка идея какъв е кабела

Ами възможно е, ако кабела не е категория 5 да не работи над 10Мб. На самият кабел си пише какъв е и коя категория!

Предполагам, че UPS-a му е само за кабели каквито за захранващите на компютъра! Трудно ще намериш такъв кабел! Варианта е да намериш някакъв преходник или да си направиш кабел! cool.gif

Предполагам, че UPS-a му е само за кабели каквито за захранващите на компютъра! Трудно ще намериш такъв кабел! Варианта е да намериш някакъв преходник или да си направиш кабел! cool.gif

Да. Прав си. Но много лесно може да си направи от един захранващ кабел и един обикновен разклонител.

За адаптера да.

Има си определен тип "букса", която може да влезе.

:ph34r: ???

Не е много здравословно захранването на модема да се включва към UPS.

Напоследък често спира тока и мисля, че е по-здравословно да е към UPS и затова питам за такъв кабел или преходник.

Редактирано от freelanders (преглед на промените)

Защо? Че моят е включен към UPS-а. Да го разкарам ли от там? :speak:

Защо? Че моят е включен към UPS-а. Да го разкарам ли от там? :speak:

Как си го включил?

Моят UPS си е с обикновени контакти.

Моят UPS си е с обикновени контакти.

Моят вече две години си е включен без проблеми в UPS.(ups-a е IGuard)

Някой може ли да ми каже нови DNS-и, като изключим тези:

212.39.90.42

212.39.90.43

208.67.222.222

208.67.220.220

4.2.2.2

4.2.2.1, защото пи първите два интернета ми е муден, а при трятия въобще не става (нямам интернет). М/у другото можете ли да пробвате да ми кажете, мудно ли влизате в страницата на ТЕХНОМАРКЕТ например. Благодаря ви.

212.39.90.42

212.39.90.43

208.67.222.222

208.67.220.220

4.2.2.2

4.2.2.1, защото пи първите два интернета ми е муден, а при трятия въобще не става (нямам интернет). М/у другото можете ли да пробвате да ми кажете, мудно ли влизате в страницата на ТЕХНОМАРКЕТ например. Благодаря ви.

Определено си е зор отварянето на страница та им, поне при мен е така.

Редактирано от RedCross (преглед на промените)

212.39.90.42

212.39.90.43

208.67.222.222

208.67.220.220

4.2.2.2

Аз съм с тези два 208.67.222.222 208.67.220.220 и нямам никакви проблеми с отварянето на страници с изключение на тази. biggrin.gif

Ами тя по принцип тази страница е доста тежка, както и тази на технополис! laugh.gif

Гледам и други пишат ,че интернета е бавен и реших и аз да се оплача.На 4096м съм и от една седмица бавно се отварят всички страници.Спирам торентите и пак същото. С Мозила съм и незнам какво става.променях ДНС-те ,но нее от тях .Ако някой има същият проблем нека да каже.Преди и тегля торенти и гледам и телевизия онлайн и пак се отварят страниците.При това сме 2комп.

Първо искам да доуточня, че скоростта за която плащаш не е 2 мегабайта, а е 2 мегабита. Има разлика. Вярно, че скоростите, които си постигнал са много под нивото на 2 мегабита. Ако не се оправи след като включиш компютъра направо към модема, трябва да се надяваш на хелпдеска да ти кажат дали проблема е при теб или при тях. Успех.

Ами, значи звъних на ХЕЛП ДЕСК-а а от там ми казват да си направя tracert в ДОС:

ето го :

Tracing route to www.abv.bg [194.153.145.104]

over a maximum of 30 hops:

1 <1 ms 1 ms <1 ms 192.168.2.1

2 1 ms 1 ms 1 ms 192.168.1.1

3 42 ms 31 ms 30 ms 212-39-87-244.btc-net.bg [212.39.87.244]

4 42 ms 40 ms 44 ms 101-91-39-212.btc-net.bg [212.39.91.101]

5 39 ms 40 ms 39 ms 66-91-39-212.btc-net.bg [212.39.91.66]

6 37 ms 39 ms 39 ms 10-66.btc-net.bg [212.39.66.10]

7 42 ms 38 ms 39 ms 85.14.2.71

8 37 ms 40 ms 39 ms abv.bg [194.153.145.104]

после го пращам по имейл на [email protected]

от там ми отговарят :

Здравейте,

От трейсовете които сте ни изпратели се вижда че нямате забавяния на връзката. Максималната скорост на upload която може да ползвате е 256 kbit или 32 KB, a максималната скорст на на download ви е 2048 kbit или 256 KB.

С уважение,

Kalin

Team Leader / Тим лидер

ADSL Helpdesk

Call Center – Burgas / Център за обслужване на клиенти – Бургас

Добре ама нет-а ми продължава да е бавен. Имам редовно около 150-160 кб/с. Над 200 кб/с никога не съм имал на даунлоад.

Ето няколко теста от Варна до София:

212469090.png

212471420.png

212471830.png

Тези резултати даже са бързи -сега е нощ, а иначе си е редовно 150 кб/с.

Аз ли съм луд, или ме правят на луд ??? Къде са 2048, къде са 150-160-170 кб/с ???

И сега какво правим ?

Пробвай да пуснеш тест не до София, а някаде другаде, Плевен мисля че имаше още. И при мене понякога към Мегалан(София) ми дава по-слаби резултати!

Надявам се си разбрал че от дата.бг например се сваля бавно,

Нещо си се объркал!!! angry.gif

711051_orig.jpg

Това е при сегашния ми доставчик за 19 лева на месец. При предишния за 20лв. тройно по висока скорост.

Редактирано от Roki77 (преглед на промените)

Сигурно ще ти е неприятно да го чуеш , но аз мисля , че доставчика ти /ако може да се нарече така/ е изряден за твое съжаление.Прочети внимателно отговора от този Калин и обърни внимание на фразата" "максимална скорост".Предполагам че тя фигурира и в договора ти , и според мен това е разковничето.

И сега какво правим ?

Ами първо провери дали нямаш инсталирано нещо , което да ти сваля скоростта-Антивирус,Файъруол,Вирус.Но аз ако съм на твое място моментално ще изпълня това , което пише на "логото им" -

Бегай Тука Крадат ,ама ти си решаваш.За информация виж какво получавам за 20лв. при положение че съм в много по-малък град от Варна:

212577390.png

• 2 седмици по-късно...

Някой може ли да ми каже, дали ще ми спрат нета на 02.01.08, не успях да го платя днес и следващата възможност да го платя ще е на 03.02.08, до тогава ще отсъствам, БТК моментално ли спират нета ако не е платен до 01.01.08!???Ще ми трябва нет на 2-ри или 3-ти, а ако е спрян след това трябвало да чакам 2 дена, за да го пуснат...

Някой може ли да ми каже, дали ще ми спрат нета на 02.01.08, не успях да го платя днес и следващата възможност да го платя ще е на 03.02.08, до тогава ще отсъствам, БТК моментално ли спират нета ако не е платен до 01.01.08!???Ще ми трябва нет на 2-ри или 3-ти, а ако е спрян след това трябвало да чакам 2 дена, за да го пуснат...

питай там

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.