Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за БТК-ADSL - част 2

Featured Replies

Брях, за 1 час ми отговориха, да не повярваш. Сега всичко работи, като изключим, че съответния софтуер пак има проблеми с Vista. Абе мани.

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 266,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

През последните 24 h имах проблем с интернета. Първо спираше за по-няколко секунди сега Internet лампата на модема ми изобщо не мига? Обадих се на подръжката, но едва ли ще направят нещо по-въпроса... Случвало ли се е това на някой до сега?

Май има масови проблеми, но освен поддръжката - няма друг кой да ти помогне!

Ами като неискаш да си сменяш номера ще траеш. По принцип не би трябвало да имаш проблеми с този моедл модеми. Виж да нямаш някакъв друг трафик от торенти или подобни cool.gif

Здравейте, проблема с моя интернет е следния - като няма пуснати уреди като бойлер интернета е добре. Като го пусна да загрява интернета чезне ... Ако някой знае как мога да го махна този проблем, нека сподели !

ако елтехниците не са помогнали, намери си стабилизатор на напрежението за модема - да поддържа 220 волта

Много е неприятно, като си на Vista и спре интернета ти не знаеш от операционната система ли е или се дължи от друго...

Ами като неискаш да си сменяш номера ще траеш. По принцип не би трябвало да имаш проблеми с този моедл модеми. Виж да нямаш някакъв друг трафик от торенти или подобни cool.gif

Направих един експеримент.Пуснах си един торент вкъщи да се тегли и започна да прекъсва.Взех си комютъра и отидох в един приятел ,който е с 831.Пуснах същия торент ..нямаше никакъв проблем.На другия ден един приятел дойде с 1 лаптоп пуснахме пак да тегли..постоянно губи пинк.Прибрал се той след 20-тина минути пуснал го да се дотегли,но в тях въобще не прекъснало.

Направих един експеримент.Пуснах си един торент вкъщи да се тегли и започна да прекъсва.Взех си комютъра и отидох в един приятел ,който е с 831.Пуснах същия торент ..нямаше никакъв проблем.На другия ден един приятел дойде с 1 лаптоп пуснахме пак да тегли..постоянно губи пинк.Прибрал се той след 20-тина минути пуснал го да се дотегли,но в тях въобще не прекъснало.

А случайно да сте си ограничили броя на конекциите и скоростта на ъплоад ?!?

А случайно да сте си ограничили броя на конекциите и скоростта на ъплоад ?!?

Броя на конекции е ограничен до 50 общо и 30 на задача.Скоростта на ълоуд 15кб ,а на download до 400кб.(на пакет от 4мбит съм)

Как е мейла на бтк за да ти попитам как да си направя динамично ИП моля кажете

Хора за пореден път, скороста на ADSL нета е същинска трагедия. С пъти по-бавна връзка от стандартната ми.

Много мудно отваря страниците.

Сменях DNS адреси не помага нищо. Имате ли подобен проблем?

Хора за пореден път, скороста на ADSL нета е същинска трагедия. С пъти по-бавна връзка от стандартната ми.

Много мудно отваря страниците.

Сменях DNS адреси не помага нищо. Имате ли подобен проблем?

Хмм, кеша триеш ли си?

При мен си е добре, нормално се отварят страниците. Разбира се, ако свалям нещо, става по-бавно, ама това си е в реда на нещата :P

Аз потвърждавам - скоростта на АДСЛ-а (поне в провинцията) падна в пъти sad.gif

До сега се кълнех в тях, но сега направо се сгромолясаха. Акаунт мениджъра ни ми мънка за споделените скорости и за хелпдескове....

Май ще проучвам възможността за SDSL но тогава пък кой ще ми го гарантира !

SDSL ще ти излезе доста солено! В Бургас не съм забелязал проблеми със скоростта на ADSL-а.

Аз потвърждавам - скоростта на АДСЛ-а (поне в провинцията) падна в пъти sad.gif

До сега се кълнех в тях, но сега направо се сгромолясаха. Акаунт мениджъра ни ми мънка за споделените скорости и за хелпдескове....

Май ще проучвам възможността за SDSL но тогава пък кой ще ми го гарантира !

Аз съм в провинцията и, както казах, не виждам проблем. Но, доколкото знам, при SDSL-а говорим за гарантирани скорости, не както при ADSL-а

Да, но не си от Пловдивския пул очевидно ;)

SDSL-а би трябвало да е гарантиран. На доста по-солени цени

Ами да по-скъпо е, само че при него ти е гарантирана скоростта на самата линия, а отделно ще се занимаваш с доставчика ти на интернет BTC NET.

Аз се притеснявам да не е обратното. Интернета съм видял какво може от бТК и нямам против да ми "дупчат" 8Мб. Виж линииката беше 15Мб с 20Дб марджин, сега е 10Мб с 8Дб....кофти работа

Един приятел, ми се оплака, че има проблем с интернета на БТК. Той е на 1024 безкарай и им е абонат около месец. Като тегли торенти и постоянно се бъгва модема и трябва да го рестартира и така до няколко пъти, докато изтегли торент голям 1гб. Казах му да звънне на техниците, те са дошли "какво са правили, какво са стрували", но ефект няма. Другият вариант казах му да въведе DNS 212.39.90.42/3, но това с въвеждането на DNS-ите всъщност беше още в началото, когато си прекара интернет, защото ако нямаше въведени DNS-и не можеше дори да използва едноврменно телефон и интернет.

Аз съм на 4096 безкрай имах този проблем, но го оправих като ръчно въведох DNS-ите, какво по различно би могло да смущава това постоянно прекъсване на интернета при него?

Като за начало - проблема няма НИЩО общо с DNS-ите. Няколко пъти казвам - оставете си рутъра да ви е DNS сървър, защото през WAN получава информация за смяна/отпадане/дефектация на някой от DNS-ите на бТК.

Това с интернет и телефон заради DNS-ите също не го разбрах, но ми звучи глупаво най-малкото.

За торентите - сигурно 1000 пъти се обсъжда защо блокират модема. Поради една причина - изчерпване на паметта на модема. Тази памет, в която трябва да се помнят всичките конекции (conntarck) така че колкото повече връзки в торент клиента, толкова по-малко памет.

Да си намали броя входящ и изходящи конекции и до разумно ниво скоростта.

Здравейте,

отговора на въпроса ми може и да го има обаче колкото и да търсех не успях да го открия...

Мога ли да настроя модема (ZTE ZXDSL 831IIV4.1) да бъде ползван от два или повече компютъра, като ползвам само HUB. Т.е. кабела от модема влиза в хъба - и други два кабела в двата компютъра. Пробвах почти всичко но не успях. Някой може ли да помогне?

На какъв абонаментен план си

Ако си на домашен - без рутър трудно (т.е. най-малкото ще ти трябва парола за модема)

Ако си на бизнес - нямаш грижи

Здравейте,

отговора на въпроса ми може и да го има обаче колкото и да търсех не успях да го открия...

Мога ли да настроя модема (ZTE ZXDSL 831IIV4.1) да бъде ползван от два или повече компютъра, като ползвам само HUB. Т.е. кабела от модема влиза в хъба - и други два кабела в двата компютъра. Пробвах почти всичко но не успях. Някой може ли да помогне?

Какво значи, че си опитал почити всичко?!? Нищо не ми говори. Влизаш ли в модема и там какво правиш?!? Нищо не си описал. Иначе, ако имаш парола за модема си отвори маската на 0 и дай на DHCP-то да раздава адреси повече от 192.168.1.2 cool.gif

Редактирано от icemans (преглед на промените)

Здр клиет съм на нета на БТК 1024 АДСЛ и съм маняк на тема ЦС но немога да правя сървари смятам че е заради ип-то попитах хелп деска а те ми казаха че не мога да го оправя но мисля че има и друг начин е ако има ще съм ви вечно благодарен

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.