Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за БТК-ADSL - част 2

Featured Replies

Някои има ли идея кога ще можем да гледаме тв от iptv.bg :angry::eek:

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 266,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Здравейте имам непонятен проблем (поне за мен sad.gif ) когато искам да влезна във "www.######" ми отваря ето този сайт - http://vodbg.com/ кажете от БТК ли я правят тази дяволия и само аз ли съм така ? ohmy.gif

пробвай трасиране:

cmd

tracert www.######

и дай изхода тук

Благодаря на всички ви че се отзовахте. Аз до сега имах майстори за климатика ми понеже се скапа компресора но както и да е това не е важно пуснах да заредя арената и laugh.gif се зареди без проблем дано повече не става така . 10Х

И къде беше проблема?

Според мен има нежелан софтуер на компютъра

Здравейте!Преди 2 дни преинсталирах Windows XP ,сичко е ок освен това ,че нямам нет!На бтк съм ( с модем)и ми казаха ,че трябва нещо да се настрои ,но аз незнам какво и как.Моля ако някой знае да помогне.

Аз съм на такъв нет и досега много пъти съм преинсталирал компютри, но повторна активация не е нужна. Направи си следните настройки:

IP адрес: 192.168.1.2

Маска на подмрежата: 255.255.255.0

Шлюз по подразбиране: 192.168.1.1

Предпочитан DNS сървър: 212.39.90.42

Алтернативен DNS сървър: 212.39.90.43

а ти провери ли дали имаш драивери за лан картата.по-скоро на това ми прилича твоя проблем.

здравейте

имам странен проблем с бтк адсл и ако някой може да помогне - ще бъде щастлив

(предварително да уточня, че изчетох доста от темите и предишните постове, но решение на моя проблем като че ли не мога да намеря)

и така:

предложиха ми 14 дневен тестов период на БТК със скорост 2048. навих се с идеята, че ще мога да разделя нета на 3 пс-та. в момента конфигурацията ми е следната: АДСЛ модем (zx dsl 831)->рутер tp-link tl-r460-> 3ПС-та (едното с Виста)

Разбира се нет няма на нито 1 от трите пс-та. Въртях всякакви настройки на рутера (включително всички описани в този форум, а и не само в него) и просто не става.

рутера взима динамичен IP 192.168.1.2 след доста мъки. Установих, че изобщо да вземе ИП, е необходимо рутера да се изключи, да се ресетне адсл модема и чак след това рутера да се включи. много опити правих и това установих. но дори когато вземе въпросното ИП, не мога да отворя нито една страница. имам някакъв много странен пинг. изпраща 2 до 3 пакета нормално и губи 4-ти и 5-ти примерно. изключително непостоянен трафик някакъв такъв.....

а ако реша да включа кабела от адсл модема към кое да е от пс-тата интернетът върви много добре.....

дано съм успял да опиша сравнително ясно проблема. моооляааа ви за помощ, че вече сам изнервен. 3 дни се занимавам с глупости само..... ohmy.gif

п.п. извинявам се предварително ако някъде има описано решение на проблема и не съм го видял.....

поздрави

Проблеми следователно ти е в рутъра.

Ако можеш, постни тук настройките на рутъра си, ако искаш да съумеем някакси да ти помогнем.

Проблеми следователно ти е в рутъра.

Ако можеш, постни тук настройките на рутъра си, ако искаш да съумеем някакси да ти помогнем.

значи в момента настройките са следните:

ЛАН: 192.168.2.1

маска: 255.255.255.0

ВЛАН: 192.168.1.2

маска: 255.255.255.252

гетуей: 192.168.1.1

днс: 192.168.1.1 (пробвах и настройка с днсите на бтк)

това са настройки на динамично ип, които , както казах, ги взима доста трудно и бавно.....

А на рутера ти можеш ли да му зададеш статично настройките от модема на БТК?!?

А на рутера ти можеш ли да му зададеш статично настройките от модема на БТК?!?

да имам такава възможност, която също съм пробвал и резултатът бе същия.

имам един такъв въпрос, който ми се поражда в момента: има ли шанс проблемът да е в кабела м/у адсл модема и рутера?

около 20м е дълъг и не е купуван със заводски RJ45 накрайници, а са слагани допълнително . . .

Разбира се, че може! Пробвай с оригиналният на модема на БТК. Прав или кръстосан е кабела?!

Разбира се, че може! Пробвай с оригиналният на модема на БТК. Прав или кръстосан е кабела?!

прави.....

мдам....проблемът е в кабелите. с оригиналния на бтк нямам проблем.... лудост.... :>

Имал съм подобен проблем с кабели м/у две стаи, затова е добре двете модемчета да са едно до друго с по-къс кабел.

Здравейте, проблема с моя интернет е следния - като няма пуснати уреди като бойлер интернета е добре. Като го пусна да загрява интернета чезне ... Ако някой знае как мога да го махна този проблем, нека сподели !

Опитай да си заземиш контакта , на който е включен компа.

Ако е заземен (имаш мостче от нулата към корпуса) махни го.

Преди 2 години имах подобен проблем махането на заземяването от контакта реши проблема.

ППС.Не забравяй да изключиш правилния предпазител в таблото до като ровиш в контакта!!!!

Заземяването е хубава идея, но свързването на късо шукото и нулата - хич не е!

Това, че се разбира това от нашите "майстори" наистина е проблем - потенциалната разлика може да стигне 180 V.

Внимавайте с готовите разклонители made in Turkey - обичайно за тях заземяване е нулата !

Здравейте. Имам от известно време проблем със Скайп. През различни периоди време (не откривам никаква закономерност) програмата се изключва и включва наново в рамките на 10 секудни. В следствие на това обаче разговорите прекъсват, съобщенията не се доставят и въобще е доста неприятно. Настройките ми на TCP/IP са както по-горе е описано, а проблемът не се решава дори когато спра торент програмите. По-рядко се случва по време на даунлоуд от сайт за файл шеринг връзката да секне и да не си доизтегля желания файл. Някой ако има идеи ще съм благодарен ако ги сподели.

Иначе, пропуснах да спомена, че съм на ADSL Staff 2 Mbit.

Здравейте. Имам от известно време проблем със Скайп. През различни периоди време (не откривам никаква закономерност) програмата се изключва и включва наново в рамките на 10 секудни. В следствие на това обаче разговорите прекъсват, съобщенията не се доставят и въобще е доста неприятно. Настройките ми на TCP/IP са както по-горе е описано, а проблемът не се решава дори когато спра торент програмите. По-рядко се случва по време на даунлоуд от сайт за файл шеринг връзката да секне и да не си доизтегля желания файл. Някой ако има идеи ще съм благодарен ако ги сподели.

Иначе, пропуснах да спомена, че съм на ADSL Staff 2 Mbit.

Като си със стафски пакет, защо направо не попиташ колегите си от поддръжката? cool.gif

Старата тема понабъбна и се заключва. Все пак в нея има доста полезна информация, така че не забравяйте да я използвате като източник.

Наново ще се отваря ли тази тема ,защото беше много полезна .дайте линк за новата ,ако се отваря.

Наново ще се отваря ли тази тема ,защото беше много полезна .дайте линк за новата ,ако се отваря.

Ами ти пишеш вече в новата. cool.gif

Здравейте на всички!! имам малак проблем и от 4-5 дена се опитвам да го оправя и вече се ядосах и реших да ви питам вас значи разбрах паролата на модема на БТК->настроих си го по следния начин: DHCP Server Configuration Start IP:192.168.1.2 до 192.168.1.3; Lease Time: 0 0 0; Enable UPnP; Enable Automatic Assigned DNS; Port Forwarding - никакви портове не съм добавял тук; DMZ Host - 192.168.1.2(Selected Wan Interface - All, Current Wan Interface - All); Dynamic DNS(тук съм попълнил всичко правилно и не мисля, че проблема ми ще е свързан с нещо от тия настройки)

Та значи проблема ми е, че ползвам рутер и към него сме свързани аз и братовчедка ми(в локална мрежа сме), но когато сме в Skype онлайн и на нея и на мен ми показва, че никой от нас не е на линия, чак като си звъннем тогава ставаме онлайн и то не секи път успяваме да се свържем.. по някога 4акам по един-два часа и тя се появи в скайпа а тя е постоянно вътре.. някой ако има представа защо става така нека да пише. Но според мен трябва да се настроят портовете но с тоя рутер ми се вижда малко по сложна ситуацията..

Редактирано от freedom86 (преглед на промените)

Здравейте. Направих си рутерче ... на което съм пуснал Web, FTP, Telnet и VPN Daemons. Всичко се отваря както от вътрешната мрежа, така и от вън (направено е пренасочване на ВСИЧКИ портове от ADSL модема към вътрешното IP (192.168.1.2)). Единствено проблем прави VPN-а. Когато се свързвам с него от вътрешната мрежа ... няма проблем ... но отвън ... неможе и неможе да се свърже ... Някой има ли си идея защо става така ?

Мерси предварително.

Здравейте. Направих си рутерче ... на което съм пуснал Web, FTP, Telnet и VPN Daemons. Всичко се отваря както от вътрешната мрежа, така и от вън (направено е пренасочване на ВСИЧКИ портове от ADSL модема към вътрешното IP (192.168.1.2)). Единствено проблем прави VPN-а. Когато се свързвам с него от вътрешната мрежа ... няма проблем ... но отвън ... неможе и неможе да се свърже ... Някой има ли си идея защо става така ?

Мерси предварително.

Самият рутер трябва да има поддръжка на VPN или в спесификацията му трябва да е налично нещо като:

VPN Features

IPSec Pass-Through, PPTP Pass-Through, L2TP Pass-Through

Здравейте на всички!! имам малак проблем и от 4-5 дена се опитвам да го оправя и вече се ядосах и реших да ви питам вас значи разбрах паролата на модема на БТК->настроих си го по следния начин: DHCP Server Configuration Start IP:192.168.1.2 до 192.168.1.3; Lease Time: 0 0 0; Enable UPnP; Enable Automatic Assigned DNS; Port Forwarding - никакви портове не съм добавял тук; DMZ Host - 192.168.1.2(Selected Wan Interface - All, Current Wan Interface - All); Dynamic DNS(тук съм попълнил всичко правилно и не мисля, че проблема ми ще е свързан с нещо от тия настройки)

Та значи проблема ми е, че ползвам рутер и към него сме свързани аз и братовчедка ми(в локална мрежа сме), но когато сме в Skype онлайн и на нея и на мен ми показва, че никой от нас не е на линия, чак като си звъннем тогава ставаме онлайн и то не секи път успяваме да се свържем.. по някога 4акам по един-два часа и тя се появи в скайпа а тя е постоянно вътре.. някой ако има представа защо става така нека да пише. Но според мен трябва да се настроят портовете но с тоя рутер ми се вижда малко по сложна ситуацията..

Благодаря първо за коректно описания проблем.

След това - защо реши, че проблема е в рутъра ти или ADSL-а? За сведение - Скайп едва ли ще му попречи дори да е зад NAT или Firewall, пак ще се свърже.

Имай предвид, че от настройката ти за DMZ всички заявки към модема от вън се пренасочват на 192.168.1.2. В единия случай ще си ти, в другия ще е братовчедката. Разбира се, този който е DMZ ще се връзва по-бързо (и предполагам че ще има и по бърз трансфер на файлове), но и за другия няма причина да има проблеми. Най-малкото след малко време и добра скорост 192.168.1.2 ще се превърне в рилей хост и ще почне да препредава за всички желаещи трафика на Скайп, включително и на братчедка ти. Обърни се в темата за Скайп, макар че ме съмнява Змей да ти отоговори нещо по-различно от стандартното - нова версия, кръпки, поправка на "движителя", проблема не е в скайп.

Мерси предварително.

Здравей, да разбирам, че рутъра е отделна машина след рутъра на бТК и е дефакто софтуерен рутър? Най-добре ползвай DMZ хост в рутъра на бТК, защото при пренасочване на портове VPN-а не работи коректно заради NAT/PAT. Освен ако не се поддръжа от рутъра на bTK IPSEC NAT-traversal, но неможе - малко е немощен за това :)

Аз имам също един pptp на Slackware зад такъв модем и няма проблеми с DMZ. Само има в предвид, че трябва да помислиш добре за firewall-a на тази машина, защото с DMZ пренасочваш всички заявки към твоята машина (ако настроиш нея за DMZ хост разбира се). Пак казвам - имам при мен, работи без проблеми.

ПП.Логовете са голяма работа, при проблеми - чети. Ако не прави лог pptp-то - не стига въобще пакет до него ;)

Редактирано от Topper (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.