Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за БТК-ADSL - част 2

Featured Replies

Значи моя модем е ZTE ZXDSL 831. Дали ще имам проблем с него sad.gif

Редактирано от ulli (преглед на промените)

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 266,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

ти си се объркал,в момента тегля 2 сезон на досиетата x от замунда с уторент с 1,3 мегабайта което се равнява на 13500 кб/с,няма нито един сийдър/пиър на бтк-ограничил съм ги,как мислиш се достига максималната скорост от 12.Във самите общи условия това за метро трафика не е вярно как един потребител на бтк ще тегли от друг с 12 мегабита,като отсртешния качва само с един.Обадете се на хелпдеска и ще ви кажат че съм прав -метро трафика е скорост към всички бг сървъри.От два дена съм с безжичния модем тъй като на 070017111 ми беше препоръчано да си сменя стария модем тъй като поддържал само до 9 мегабита- модела му е831

Обаждах се на хелпдеска, казаха че не си прав и потвърдиха това:

Internet Скорост на download: до 9216 Kbit/s

Metro скорост на download: до 12288 Kbit/s

1.9 МЕТРО ТРАФИК

Скорост на достъп – download и upload от и до ADSL клиенти свързани към мрежата

на БТК в съответния град, в който се предоставя услугата.

1.10 ИНТЕРНЕТ ТРАФИК

Скорост на достъп – download и upload от и до Български и международни Интернет

мрежи

Как точно "ограничи" сийдърите от БТК от твоя град ?

Много лесно един потребител може да тегли с 12 мегабита от другите потребители на ADSL в града - icemans ти е казал как. А в случая за да ти показва така, дори не е нужно да тегли с 12 от тях, може и само с 3 мегабита.

Случайно да си на 12 мегабита биз, никъде не си написал, че си на tempo ?

А като сменят модемите заради неподдържана скорост не би следвало да те карат да плащаш повече, както е в случая - за безжичния модем се плаща допълнителна такса на месец, а на много хора няма да им трябва, не звучи нормално за мен това нещо.

По отношение на това, което казваш за стария модем не знам кое всъщност е вярно, има противоречиви информации - http://www.kaldata.com/forums/index.php?s=...st&p=870352

Бихте ли ми казали отпадна ли условието договора да се сключи с човека на чието име е домашния телефон или още е в сила?

Бихте ли ми казали отпадна ли условието договора да се сключи с човека на чието име е домашния телефон или още е в сила?

още е в сила sad.gif ,трябва да отиде човека на чието име е телефона

Спомням си, че бях преподписал от 2М към 4М, около 10 август 2007г. В такъв случай, за да ми вдигнат скоростта, предполагам ще искат пак да подновя договора? И едва ли ще почна да плащам от сегашните 38лв. на 25лв. biggrin.gif

Спомням си, че бях преподписал от 2М към 4М, около 10 август 2007г. В такъв случай, за да ми вдигнат скоростта, предполагам ще искат пак да подновя договора? И едва ли ще почна да плащам от сегашните 38лв. на 25лв. biggrin.gif

Тогава вероятно си подписал договор за 2 г., сега ще го "подновиш" за 1 г., т.е. реално ще си намалиш срока на договора с 4-5 месеца, ще си увеличиш скоростта 2,5 пъти и ще плащаш 25 лв., което е ~ 34 % по-малко от сумата, която плащаш в момента, а ако искаш може и само за 6 месеца да ти е новия договор - 31 лв. е цената в такъв случай, пак е по-евтино.

И при мен е така на личния нет вкъщи, в четвъртък към обяд пуснах заявката и още е в "неразпределени", докато двете служебни, въпреки че ги пуснах по-късно в четвъртък вечерта, още в петък преди обяд бяха обработени и ми пуснаха мейлове, че до 10 работни дни ще пуснат новата скорост. Явно обработват заявките от фирмите първо, пък физическите лица кучета ги яли, да чакат :blow out candles:

Все пак трябва да има малко търпение. Миграцията е смяната на скоростите ще става поетапно.(07.04.2008 до 07.05.2008).

Това е, че не желая и този месец да платя старата такса, след като съм "подписал" на 29ти март. Не ми се вижда нормално това. А и един съфорумец се похвали, че след като е направил заявка петък следобяд, вече ползва новите скорости и е на новата тарифа.

Все пак трябва да има малко търпение. Миграцията е смяната на скоростите ще става поетапно.(07.04.2008 до 07.05.2008).

Какъв 07.04, втори ден съм на новата скорост ?!

Пак ли по стар български обичай почнахме да мрънкаме?

Скоростите не ни изнасят, таксите не ни изнасят, срокове не ни изнасят, обслужване не ни изнасят - замислете се вие на работното си място дали работите по ефективно.

Сори за офтопика, но леко ми писна от мрънкане.

Демокрацията май ни даде само едно - способността да си мрънкаме на воля.

аз от петък чакам и още няма промяна

в четвъртък бях пуснал заявка онлайн но не получих имейл и в петък отидох в бтк център и там преподписах, уж беше за 2 работни дни

Редактирано от Петър С. (преглед на промените)

Преди малко получих новите скорости

сега вече съм доволен от адсл :speak:

аз пуснах заявка още четвъртък вечерта , после разбрах че автоматично щели да ми сменят скорост-а , до вчера статуса на заявката ми беше неразпределен , от днеска вече пише че няма такава заявка , модема ми го сетнаха за новите скорости още неделя сутринта , но единственото което получих до сега е увеличаване на уплоуда от 256кбит до 1мбит , а доунлоуда ми си стои същия 2мбит ( инфото от модема -- > Line Downstream Rate 13996 Line Upstream Rate 1196 Attainable Line Rate 20136 ) , предполагам че ще трябва да изчакам да ми пуснат новата скорост... с това автоматично сменяне на тези след 1.9.2007 май ще си чакаме най дълго за промяната , от 8 април до 15 май... пише в писмата... за варна става дума..

Редактирано от SnOOpeRa (преглед на промените)

"SnOOpeRa" - братле и мойта поръчка от НЕРАЗПРЕДЕЛЕНА , сега изчезна - от горещата линия ми препоръчаха да бегам до някой търговски център .Горките и те не знаят как изчезват поръчките и не знаят какво да правим.Явно ще се ходи до центърът им - това ON-LINE , май за нищо не става или във Варна пак са сгъбясали нещо ! angry.gif

аз пуснах заявка още четвъртък вечерта , после разбрах че автоматично щели да ми сменят скорост-а , до вчера статуса на заявката ми беше неразпределен , от днеска вече пише че няма такава заявка , модема ми го сетнаха за новите скорости още неделя сутринта , но единственото което получих до сега е увеличаване на уплоуда от 256кбит до 1мбит , а доунлоуда ми си стои същия 2мбит ( инфото от модема -- > Line Downstream Rate 13996 Line Upstream Rate 1196 Attainable Line Rate 20136 ) , предполагам че ще трябва да изчакам да ми пуснат новата скорост... с това автоматично сменяне на тези след 1.9.2007 май ще си чакаме най дълго за промяната , от 8 април до 15 май... пише в писмата... за варна става дума..

Приятелю, това Line Downstream Rate 13996 колко мегабита мислиш, че прави? 2мбит ли ??

Моята още стои в следното състояние:

Вашата поръчка е със статус: Неразпределени.

Преди малко бях в един от офисите им, казаха ми да звъня на 0800100, за да не се получавало двойна работа. Звъннах на въпросния номер и ми казаха, че срока, в който трябва да изпълнят заявката е 14 работни дни... защо точно работни не знам (ако бяха работни, по-нормално би било да са 15).

14 работни, защото има закони - там са упоменати тези срокове.

Приятелю, това Line Downstream Rate 13996 колко мегабита мислиш, че прави? 2мбит ли ??

пич точно това ти казвам и аз , ако беше прочел правилно , 13996 прави 13.66мбит-а , което е нормално 12мбит-а за мен и 1.6мбит-а служебни , за ремоут , настройка и т.н винаги си е имало такива служебни над връзката за която плащаш... ако си прочел правилно това което съм написъл ще разбереш че казвам че модема ми ги вижда тези параметри , сетнат е на тях , но връзката ми стой на 2мбит-а , от където и да тегля си стига макс 2мбит-а , и на който и сървър да пусна от спийдтест си стига макс 2мбит-а ( както си е било винаги ) , само ъплоуда ми се дигна до малко под 1мбит , а целта на поста ми беше да кажа че просто скоростат не зависи от настройките на модема , а се лимитира в централата към която си свързан и точно това и казах че просто в централата още ми го има този лимит 2мбит-а и затова не мога да дигна повече от него , независимо че модема ми е сетнат на по-високите скорости и ги вижда по линията до мен... уплоуда се дига до ~1mbit според кое ип ми вземе модема , ако е 87... дига нагоре , ако е 90... си стой пак приблизитлено 256кбит , просто още не са пренастройли мрежата да работи с новите скорости ... поне явно при мен..

Пич, ако може си спести лекциите.

Кажи ми ти с какъв уред/параметър/6-то чувство установи тези 2Мбит и как така модема ти е настроен на новите 12Мбит, а пък bRAS-а те сетва на 2, че хич не разбирам как става това.

Преди малко подадох онлайн заявка. Ще изчакам нужния срок, но за да не се окаже напразно чакането, ще ми каже ли някой, дали е възможно да не са приели заявката ми, защото не ми пратиха първоначално имейл "или не пращат" за да мога да разбера статуса си. И ако ми подновят скоростта след примерно 5 дни, няма ли поне за част от април да платя, на новата такса.

Таксата щяла да бъде преизчислена. Съобщение отначало не пращат, а чак като свършат работата.

Пич, ако може си спести лекциите.

Кажи ми ти с какъв уред/параметър/6-то чувство установи тези 2Мбит и как така модема ти е настроен на новите 12Мбит, а пък bRAS-а те сетва на 2, че хич не разбирам как става това.

уреда/параметъра/8-мото ми чувство ..... си е нет-а , пробвах всеки един сървър от спийдтест.нет , пробвах се да тегля нещо от торент със сийд над 2000 човека и с който и да е спийдтест по света ми дига макс 2мбит-а ( от торенти 240-250к , тестовете 2030-2040кбит ) , както казах модема видях че е сетнат на новите скорости неделя сутринта като се събудих , направи ми впечатление по високия уплоуд и погледнах статистиките на модема , и си викам сменили са ме.... е да ама не от тогава както ли не тествах , спиидтест , теглене от фтп , хттп , торенти и връзката както и да става не дига повече от 2мбит ( както си беше и преди с настройки на модема доунрейт 2476 , упрейт 384 ) , а за уплоуда и на мен ми е интересно защо само той се дига нагоре до ~1мбит , затова постнах и Attainable Line Rate 20136 за да се види че не е от линията да не може да поддържа скоростта , модема е wifi , за споделеността не може и дума да става ... тествах със спийдтест вечер сутрин през деня и т.н. и все не дига повече от 2мбит-а , а според новите условия има и допустима минимална скорост от 6144кбит за този "темпо" план ....

253644092.png

п.с: как може модема ми е да е сетнат на 13996 и да получавам 2040 и от съпорта да ми казват че не са ми пуснали новата скорост още... кое ме спира освен брас-а ???

п.с: и други хора пишат че са с модеми сетнати на новите скорости а не ги получават и си стоят на 2мбит-а , и дигнат само ъплоуд... мисля че бургас беше описан като град...

Редактирано от SnOOpeRa (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.