Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за хамстерите

Featured Replies

Ами както го описа сега всички факти ме довеждат за мисълта за летаргия.До колкото знам,не може да се оправи. :( Но и да се оправи ,след няколко дена или седмици то пак ще си умре... :( Не знам,моли се :help:

Дано...А като е в летаргия стоденото или без кислородност влия е ли ?

• Отговори 148
  • Прегледи 92,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

http://www.zoolubimci.com/%D0%A4%D0%BE%D1%80%D1%83%D0%BC-%D0%93%D1%80%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%87%D0%B8-40-1-%D0%A1%D0%9F%D0%95%D0%A8%D0%9D%D0%9E_%D0%B7%D0%B0_%D0%A5%D0%B0%D0%BC%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%80_!

Защо бързате да заравяте? Нали сте го водили на ветеринар,този ветеринар си има и телефонен номер. Можеше да го попитате за повече информация.За къде бързате да заравяте,ако е изпаднал в летаргия то ще се събуди... Трябваше да поискате повече информация от ветеринарния лекар...

Редактирано от Blue ':^) (преглед на промените)

http://www.zoolubimci.com/%D0%A4%D0%BE%D1%80%D1%83%D0%BC-%D0%93%D1%80%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%87%D0%B8-40-1-%D0%A1%D0%9F%D0%95%D0%A8%D0%9D%D0%9E_%D0%B7%D0%B0_%D0%A5%D0%B0%D0%BC%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%80_!

Защо бързате да заравяте? Нали сте го водили на ветеринар,този ветеринар си има и телефонен номер. Можеше да го попитате за повече информация.За къде бързате да заравяте,ако е изпаднал в летаргия то ще се събуди... Трябваше да поискате повече информация от ветеринарния лекар...

Как мога да разбера дали е в летаргия или наистина е умряло ...

Не зная.Аз не уча за ветеринар и за това ви казах,че можеше да се обадите на ветеринарния лекар за информация.Все пак той е учил минимум 5 години и това му е работата...

Ако знаех още в предишния пост щях да ви кажа.

Един съвет занапред,когато си взимате животно прочетете нещо за него и когато отидете във вет.аптека /било то за храна или нещо друго/ попитайте хората там за нещата,който не са ви ясни.

За съжаление не мога да ви помогна... : )

Редактирано от Blue ':^) (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

Така имам един въпрос!

Моите хамстерчета са още малки и се чивтосаха онзи ден и незнам колко дни майката носи бебетата с какво да храня женската и да отделя ли мъжкия хамстер от нея или не! Незнам какво да правя! Досега съм имал само мини хамстери но наскоро си купих от големите! Въпросите ми са зъ големите хамстери!

Как мога да разбера дали е в летаргия или наистина е умряло ...

Аз ще ти отговоря как да различиш дали е в летаргия или е мъртво!

Имам няколко метода!

Задъжаш си дъха за около 10 секунди (човека) докато гледаш хамсера то ще се повдига лекичко това означава че диша ако не се повдига е починало!

Другият ми метод не е за препоръчване но ще ви го кажа! Взимаш камстера в ръце но не веднага щом си го видял че е мъртво или в летаргия а на другия де взимш го р ръце ако е меко и топло е живо ако е студено и с е вкоченнило е мъртво! Недейте да пробвате последния метод хамстерът се стряска и това води до внезапна смърт!

Имьх мини хамстери и те живяха 3-4 години! Сега си купих големи хамстери и женската забременя! Въпросът ми е трябва ли да отделя мъжкия от женската или не? А как се гледат храня ги давам им вода нещо друго трябва ли да правя за да се чувстват добре? Благодаря предварително!

• 2 седмици по-късно...

Здравейте аз си купих днес мини хамстер.

Мислех, че ще ме хапе но се указа дружелюбен може ли да живее без поилка и как да го науча да върти колелото му. :shy11:

Благодаря предваритено ;)

Здравейте аз си купих днес мини хамстер.

Мислех, че ще ме хапе но се указа дружелюбен може ли да живее без поилка и как да го науча да върти колелото му. :shy11:

Благодаря предваритено ;)

Имаш мини хамстери ли? Е аз имах и при мене неможеха да въртят колелото обаче ги научих като ги слагах непрекъснато в колелото те отсамосебе си се научават ако им е интересно! За поилката може ако ги храниш с плодове непрекъснато на закуска и вичиря няма да имат нужда от поилка защата в плодовете и зеленчуците има достатъчно вода а ако ги храниш със суха храна или изсъшени плодове и зеленчуци ще ти трябва поилка! И още нещо ако си си взел/а мъжки и женски хамстер и те се чифтосат мини хамстерите (женските а може и мъжките но мъжките хапят най-много) женските мини хамстери се ядосват и оттам вече започва да хапе да се плаши или да не ти дава да пипаш в клетката/аквариума!

научих го женското ми мини хамстерче да върти колелото но се претиснявам, че гледам в yutube клипове на хамстери където имат нещо като пясък дали да сложа и на моето хамстерче пък и постоянно гризе кледката?

също така се чудя дали се къпят ако се къпят ще ми обясните ли как ?

• 6 месеца по-късно...

Здравейте на всички... Много спешно имам нужда от съвет относно моите мини хамстери. Тази сутрин се родиха малки, но аз без да знам ги преместих (без да ги барам) за да изчистя аквариума... Веднага отделих мъжкия и се затичах към зоомагазина, от който ги купих, за да попитам какво да правя. Продавачката ми каза, че не трябва да отделям мъжкия, но аз съм чувала че може да ги изяде и сега го върнах, но не знам какво да правя. Моля ви, кажете ми да го махам ли или не, страх ме е да не направи нещо на малките...

• 5 месеца по-късно...

Здравейте,нова съм във форума,намерих го случайно.имам нужда от малко помощ за моите хамстери.първо ще кажа,че живея в чужбина.на целия остров има само 2 или 3-ма ветеринари,които разбират от екзотични животни,тук хамстерите са в тази категория.за съжаление са далеч и не мога да отида.имам 2 хамсера,мъжки и женски от около 2 месеца.от няколко дена по женския има все нови рани,не знам дали мъжкия я хапе.промивам ги с лайка.днес едното оченце на женската беше залепнало.и него промих с лайка.отвори се,но пак е малко притворено.ако някой може да ми даде съвет,какво да правя.благодаря

Здравейте,нова съм във форума,намерих го случайно.имам нужда от малко помощ за моите хамстери.първо ще кажа,че живея в чужбина.на целия остров има само 2 или 3-ма ветеринари,които разбират от екзотични животни,тук хамстерите са в тази категория.за съжаление са далеч и не мога да отида.имам 2 хамсера,мъжки и женски от около 2 месеца.от няколко дена по женския има все нови рани,не знам дали мъжкия я хапе.промивам ги с лайка.днес едното оченце на женската беше залепнало.и него промих с лайка.отвори се,но пак е малко притворено.ако някой може да ми даде съвет,какво да правя.благодаря

веднага ги раздели

веднага ги раздели

днес взех втора клетка,преместих женската в нея.дано се чувства по-добре там.само съжалявам,че като ги разделих няма да си имат хамстерчета

веднага ги раздели

днес взех втора клетка,преместих женската в нея.дано се чувства по-добре там.само съжалявам,че като ги разделих няма да си имат хамстерчета
  • 3 седмици по-късно...

Здравейте на всички.пак се обръщам към вас за помощ.имам 2 хамстерчета мъжко и женско.живеят разделени,защото се бият.проблемът сега е с козинката им.при мъжкия започна да оредява зад ушите,сега е голо,и по нослето към очите.няколко пъти го виждам как започва да тича като луд в клетката и да си чеше гръбчето по ръбовете.друго,което много ме притеснява са някакви странни израстъци по кожата.приличат на брадавици, бих казала,големи и черни.има две по мъжкото и една по женското.някой виждал ли е такива неща?веднага бих ги занесла на доктор,но тук няма такъв,който разбира от такива животни.не живея в България.да не говорим,че всички ми се смеят за това,че се притеснявам за тях.всяко мнение и съвет са ми от полза.благодаря

• 5 седмици по-късно...

Здравейте.Искам да си купя хамстерчета  две  мъжко и женско . Искам много да си имам и затова тук ще задам  много въпроси.Да сме наясно не искам плъхчета или зайчета а хамстер . Според мен тези животинки са много сладки и дружелюбни . 

Въпросите ще ги номерирам и вие ще ми отговаряте като напишете номера на въпроса .Предварително благодаря.

1.Каква клетка с какви удобства да им взема .

2.Когато роди трябва ли да отделя мъжкия от децата защото четох че може да ги изяде ?

3.Какви играчки да му взема ?

4.Каква клетка да взема (желязна,пластмасова)?

5.Какъв вид клетка да им взема (едноетажна,двуетажна)?

АКО ИМАТЕ ДРУГИ СЪВЕТИ МИ ПИШЕТЕ    mailut МИ Е   [email protected]

МОЛЯ ПИШЕТЕ

съжалявам ако съм допуснала грешки

post-349943-0-00467600-1400834949_thumb.

Ако си много емоционална и се привързваш лесно не си взимай, защото не живеят много дълго и ще ти е тъжно след това. Иначе метална клетка, колкото по-голяма, толкова по-добре, въпреки, че те само ядат и сер... акат.

аз си купих на скоро един хамстер но ако се опитам да го богала той тича да хапе а ако успее да ме захапе ми стига до кокъла на двата пъти успява. Един път го пуснах да тича в стаята и после с триста зора го прибрах. Женски е и като му дам храна яде по много малко други всичко си го заравя в талаша защо :ohmy: ? А и да попитам защо хапе толкова на тихо място е нито е студено нито топло не го стресирам има дръвце да си точи зъбите моля те кажи защо така прави ? извинявам се за изпуснатите пунктоационни знаци

Според мен ако си я закача  по време на сън тогава ще те хапи но не знам защо те хапи когато мястото е с добри условия

На мен тази седмица ще ми копуват хамстерче, но преди това трябва да му обзаведа къщурката. :) Та имам няколко въпроса ако може. Първо значи трябва да има специална малка къщичка(която и аз мога да си направя от дърво) в самата клетка. Така ли? И още нещо като го купя нали трябва да имам транспортна чанта. Ами не може ли направо да занеса клетката? И мога ли да имам два женски без да става проблеми? Благодаря предварително. :wors:

Според мен трябва да има колело (да спортува)  къщичка (за да спи на тъмно)   и някаква играчка (за дъвчене).  И  клетката да не е пластмасова защото според мен може да я изгризе .

тя малко хапе

Ами те ако ги събудиш (защото през деня спят) ще те ухапи 100 на 100

ЗДравейте , на 12 съм от варна ...искам бързии отговори . Спешноднес си замених хасмтера с ДРУГ, взех едно малко черно гхасмтерче не е мини обикновен е , ужасно сладко и хипер пухкаво , но като посегна да го погаля се пази с лапичка , и квичи понякога , ще свикне ли с мен , как да спечеля доверието му моляви кажете мии ????? :rolleyes: СЪЩО така как да разбера мъжко или женско е ?Някой ако ми помогне ако е от Варна черппя ;) , и какви забавления мога да измисля за да е щаслив / ва ?! :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

Според може да му купиш колело или играчка за гризенел

Здравейте.Вчера сутринта излезнах вънка след като се прибрах видях че хамстерът ми умира дишаше много трудно през 10-15 секунди до колкото брат ми каза е седяло така 1-2 часа като се прибрах го закарах на ветеринар и  ми казаха да го затоплиме , топлих го 10 минути очите му бяха чисто бели и му се оправиха и се отпусна и спря да се мъче,стана стоден ,събра си лапите реших че е умряло и го зарових. Въпросът ми е след като прочетох ,че 3 дена се правили на мъртви дали не съм направил грешка да го заровя толкова бързо,дали е нормално да стане толкова стоден и да стани като камък твърд .. ИСКАМ ДА ЗНАМ ДАЛИ НЕ СЪМ НАПРАВИЛ ГРЕШКА КАТО САМ ГО ЗАРОВИЛ ТОЛКОВА БЪРЗО ...   ХАМСТЕРЪТ ЖИВЯ 2 МЕСЕЦА ПРИ МЕН

Според мен не трябваше на бързаш . Всеки хамстер прави така . Може да не е бил мъртъв.

Ако си много емоционална и се привързваш лесно не си взимай, защото не живеят много дълго и ще ти е тъжно след това. Иначе метална клетка, колкото по-голяма, толкова по-добре, въпреки, че те само ядат и сер... акат.

Аз  мисля да си взимам от обикновените 2  

Аз мисля да си взимам от обикновените 2

• 6 месеца по-късно...
  • 1 година по-късно...

Здравейте, 

Не знам дали въпросът ми е за тази тема, но моля, ако накой може да ми отговори и даде съвет. Имам два хамстера, вчера забелязах, че под оченцето на единият има някаква рана. Помислих, че другият го е одрал, но се притеснявам, защото това око стои като изхвръкнало и не може да се затваря. Освен това хамстера започна и да киха ли, да кашля ли, не знам точно и дори когото спи се чуват някакви звуци. Опитва се да яде, като че ли е гладна, но по- скоро ближе храната отколкото да я гризе и поглъща. Моля за съвет, ако някой може да помогне.

• 9 месеца по-късно...

Моят мини хамстер(Мах) наполедък почти не върти колелцето си постоянно спи, най-много да излезе от къщичката да яде или пие вода и започвам да се притеснявам за него. Понякога се опитвам да го заиграя като го пускам в едно топче в което се върти из целия апартамент, но когато го пусна обратно в клетката то веднага отива пак да си ляга. Също е на почти 1годинка.

Редактирано от Йоана П. (преглед на промените)

преди 1 час, Йоана П. написа:

Моят мини хамстер(Мах) наполедък почти не върти колелцето си постоянно спи, най-много да излезе от къщичката да яде или пие вода и започвам да се притеснявам за него. Понякога се опитвам да го заиграя като го пускам в едно топче в което се върти из целия апартамент, но когато го пусна обратно в клетката то веднага отива пак да си ляга. Също е на почти 1годинка.

Заведи го на ветеринар, той ще ти каже какво му е. Според мен някаква зимна летаргия ама не съм сигурна

• 2 седмици по-късно...

Здравейте преди 2 дена си купих мини хамстер.Опитвам се да го вадя често да го галям и да се разходи,но когато се опитам да го извадя тя се обръща рязко и аз и позволявам да ми помирише пръста но тя тръгва да ме хапи.А когато я извадя трепери и аз започвам да я галям и тя ае успокоява,но днес се опитах да я извадя  и четох в един сайт че като се вади може и със кърпа и пробвах но тя се ядоса и цял ден недаваше да я извадим-бягаше,хапеше и дереше.Вечерта татко се опита да я извади но го е истрах да не го ухапи и я ръчкаше рязко с пръст и си го одрупваше и тя го захапа.Татко си дръпна рязко пръста и тя падна от аквариома от 1метър височина и я върнахме ваквариома.Та как да я успокоя и да свикне и да се привърже към мен и моето семейство и да дава да я вадя.И може ли да и естанало нещо като падна

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.