Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за хамстерите

Featured Replies

Здравейте на всички Публикувано изображение Имам едно малко диване от 3 дена ;) женска...мисля ,че за сега всичко и е наред, само не мога да разбера ,защо не иска да кара колело :jeer: Сигурно е много мързелива, инъче се катери по решетката на клетката като бясна, но пусто колело..... слагам я вътре нарочно и на 2-рата секунда излиза. Дали ще се научи или най-добре да махна колелото поне да не заема място :)

• 3 месеца по-късно...
  • Отговори 148
  • Прегледи 92,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

На мен тази седмица ще ми копуват хамстерче, но преди това трябва да му обзаведа къщурката. :speak: Та имам няколко въпроса ако може. Първо значи трябва да има специална малка къщичка(която и аз мога да си направя от дърво) в самата клетка. Така ли? И още нещо като го купя нали трябва да имам транспортна чанта. Ами не може ли направо да занеса клетката? И мога ли да имам два женски без да става проблеми? Благодаря предварително. :P

• 3 седмици по-късно...
  • 1 месец по-късно...

Имам хамстирче и всичко му е наред ( слава богу). ;) Обаче моятя приятелка има много голям проблем. Купи си хамстер и след няколко дни той легна и остана неподвижен. Публикувано изображение Не го изхвърли но след няколко дни се оказа , че е починал Надявам се (ако може)някой да ми обясни какво му е станало.

Редактирано от bubety1012 (преглед на промените)

Здравейте на всички Публикувано изображение Имам едно малко диване от 3 дена :) женска...мисля ,че за сега всичко и е наред, само не мога да разбера ,защо не иска да кара колело :huh: Сигурно е много мързелива, инъче се катери по решетката на клетката като бясна, но пусто колело..... слагам я вътре нарочно и на 2-рата секунда излиза. Дали ще се научи или най-добре да махна колелото поне да не заема място :speak:

И моя е така въртеше колелото само отвън и се опитваше да се качи на него Публикувано изображение разбира се безуспешно но сега му го махнах щото иначе само се крие зад колелото и когато ми трябва немога да го извада и викам той и без т'ва не се върти и къщичката му я махнах щото или спеше в нея и кат го бутна хапе, (а той попринцип никога не хапе) или я използваше за тоалетна и ся си е без нищо и само се катери и ръфа клетката Публикувано изображение

• 4 седмици по-късно...

За да не отварям нова тема пиша тук.Искам да ви взема хамстер,от ония мъничките,дето изглеждат много стреснати(сигурно щото са ;) ) Братовчед ми имаше такъв мини хамстер преди 2-3 години,обаче умря от стрес мисля че,а беше малък на 4-5 месеца.Ако може някви съвети да ми дадете,колко голям хамстер да търся(като възраст) за да може да свикне с мен и да не го е страх,каква порода да е ,или там както се водят ,и какво ще ми трябва за да го гледам.

• 3 месеца по-късно...

Здравейте и от мен. Преди седмица си взех първия домашен любимец в живота ми. Голям сладур е, много го заобичах за кратко време. Но днес нещо му стана. От 4-5 часа вече киха, кашля, хълца или нещо подобно... стряска се някак, все едно куче, което иска да си изтръска козината от вода... иначе е жизнен, храни се добре, караше колело одеве, пусках го да потича малко по леглото. Само това с кихането ме притеснява много, струва ми се, че нослето му е запушено. Знаете ли какво може да му е и може ли да направя нещо за него за тая вечер, утре мисля да го водя на ветеринар сутринта. Моля да ми отговорите ако знаете нещо, че много се притеснявам. п.с. Това е моят Уши-Муши, който не обича панички:

Редактирано от unchita (преглед на промените)

• 4 седмици по-късно...

Аз бих ги разделила ;) Бях оставила хамстерите мъжки и женски в един аквариум и тръгнаха да се бият.Последиците докато ги разтърва беше изяден крак ;) и от женската ухото течеше кръв.Много исках да имам малки хамстерчета но щом не се разбираха... Живееха в различни аквариуми и като ги доближих двата ги допрях един до друг хамстерите ми се виждаха и тръгнаха да се бутат в стъклото като искаха да се нападнат.Е свикнаха че ще се виждат и след 2 месеца ги събрах и какво направиха тръгнаха да си се разхождат и да си се разминават без да им пука все едно цял живот са били заедно и скоро им се родиха 5 малки сладки голи мишки и тогава пак ги разделих за да не изяде мъжкия малките. На една приятелка женската и беше изяла мъжкия целия бяха останали само краката му.Тези животинки са нямам думи така че не ги събирай.

Тук пишем на кирилица.Задай въпроса си на български и някой, ако знае разбира се, може и да ти отговори.

Ами като я хванеш и като и погледнеш корема се усеща дали има малки или поне аз по това познавах.А попринцип моя хамстер постоянно си разнася стърготините едва ли ние можем да ти кажем без да сме я видяли.

Ами като я хванеш и като и погледнеш корема се усеща дали има малки или поне аз по това познавах.А попринцип моя хамстер постоянно си разнася стърготините едва ли ние можем да ти кажем без да сме я видяли.

тя малко хапе

значи не се занимаваш много и не е свикнала.Слагай ръкавиците и смело.Ако мама роди пиши ;)

Редактирано от xrisi95 (преглед на промените)

значи не се занимаваш много и не е свикнала.Слагай ръкавиците и смело.Ако мама роди пиши :)

надявам се да роди.ще си запазя няколко а останалите ще ги продам

• 3 седмици по-късно...

пич набарай дали има топки . Ако има значи е мъжко, ако няма значи е женско... ;):) :) :) :) :) :) :) :) :)

• 1 месец по-късно...

Здравейте на всички, днес преди половин час ми се родиха 3 малки хамстерчета :P Но ако може някой възможно най бързо да ми опише какво да правя...защото явно тук е мястото, навсякъде пише просто, че големите можели да ги изядат и чак след 20 дни да ги отделя..друго незнам..и ме притеснява тоя канибализъм и въобще храната, кога да им сменя талаша, как се хранят малките и така! Те 5-те са в момента са в един аквариум - майката, бащата, и 3-те малки...и да ви питам възможно ли е колкото и малоумно да ви звучи бях чел в няколко чужди сайта, че е възможно при хамстерите мъжко и мъжко, както женско и женско да си родат деца...?!?!.... Благодаря предварително, очаквам Вашите отговори! П.П.:Ако някой може направо на e-maila да ми пише ще съм много много благодарен! E-mail: [email protected]

Редактирано от zlobarko (преглед на промените)

• 3 месеца по-късно...

до 14 ден храни майката с ябълка и кисело мляко на 5 ден козината започва да расте и да се пигментира на 10 ден очите на дребните се отварят на 14 ден ьамстерчетата могат да похапват твърди храни като слънчоглед,овес,канарос,ряпица на 21 ден хамстерът може да започне да живее самостоятелно

• 3 седмици по-късно...

Здравейте. Хамстерчето ми е почти на 2 години. Днес, като й чистихме клетката, забелязах, че стомахчето й е адски подуто и едва движи задните си крака. Лявото оче е почти затворено и миличката диша много тежко и бързо. Не знам какво да правя - рових къде ли не за информация в нета и попадам на няколко симптома - или са паразити, или е тумор. Тя е минихамстерче, поне така си мисля, подариха ми я, без да знаят каква точно е. Чувала съм, че живеят максимум до 2 години. Не смея да я заведа на лекар, защото ме е страх да не я приспят, въпреки че така поне биха й спестили мъките. Някой от вас сблъсквал ли се е с подобен проблем (по-скоро симптоми) и какво бихте ме посъветвали да правя? Наистина, вече е старичка и може би времето й изтича, но знам ли, виждам, че се мъчи...Цял ден ми е свит стомахът и допреди малко си поплаквах, като я гледах. Само да вметна, че така и не я научихме да я държим в ръце, защото ни хапеше и не искам да я стресирам допълнително, ако я взема, за да я галя...

Здравейте.

Хамстерчето ми е почти на 2 години. Днес, като й чистихме клетката, забелязах, че стомахчето й е адски подуто и едва движи задните си крака. Лявото оче е почти затворено и миличката диша много тежко и бързо. Не знам какво да правя - рових къде ли не за информация в нета и попадам на няколко симптома - или са паразити, или е тумор. Тя е минихамстерче, поне така си мисля, подариха ми я, без да знаят каква точно е. Чувала съм, че живеят максимум до 2 години.

Не смея да я заведа на лекар, защото ме е страх да не я приспят, въпреки че така поне биха й спестили мъките.

Някой от вас сблъсквал ли се е с подобен проблем (по-скоро симптоми) и какво бихте ме посъветвали да правя? Наистина, вече е старичка и може би времето й изтича, но знам ли, виждам, че се мъчи...Цял ден ми е свит стомахът и допреди малко си поплаквах, като я гледах.

Само да вметна, че така и не я научихме да я държим в ръце, защото ни хапеше и не искам да я стресирам допълнително, ако я взема, за да я галя...

Няма смисъл да ровиш за информация,а най-добре я заведи на лекар.Ти нищо не можеш да направиш дори да намериш нещо.Там ще я приспят единствено ако ти се съгласиш,но вероятно няма и да се наложи.За жалост хамстерите проявят ли някакви симптоми,до няколко часа максмимум ден си отиват http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif Ако можеш наистина го заведи на лекар.Рядко успяват да излекуват малки гризачи,но все нещо може да се направи.Може и нещо временно да е..но ако е възрастна трябва да се подготвиш,че няма да живее още дълго.Не знам от 29-ти какво е станало,но аз съм гледала доста хамстери,но ако му стане много зле на животинчето/накрая просто си лягат и започват да дишат тежко..понякога се изпотяват/не го закачай,остави го да си отиде на спокойствие.Може да му се дава с пипетка малко водичка в устата или намачкани на каша ябълки.Това е моят съвет..или на лекар или си го остави да си отиде спокойно.

Благодаря много за отговора. Още в понеделник я заведохме на лекар, казаха, че задържа течности в стомаха и започнаха да й бият диуретици. Четири дена й ги биха, видимо коремчето беше поспаднало, тя стана малко по-подвижна, днес пак щяхме да я водим, но следобед видях, че е починала. Много ми е мъчно http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Не знам кога да я погреба - дали да не изчакам да минат 3 дни (бях чела напред, че понякога изпадали в нещо като тридневна клинична смърт) или сега да я сложа в една кутия и да я заровя някъде да почива в мир. Това първото ми звучи несериозно, още повече, че мишлето ми си беше остаряло и май ще оставя трупчето в клетката тази нощ и утре сутринта ще се сбогувам с него :rolleyes:

Редактирано от Gydelichkova (преглед на промените)

То си личи когато са мъртви.Или с аизпотени или просто изглеждат едни..сухи.Не знам как да го обясня,а и си е опънало крайниците. Съжалявма,че е починало..но наистина при тях рядко има излекуване.Имах хамстеркиа,която роди и беше много зле-започна да си изяжда малките.В крайна сметка и предписаха едни витамни,давах и ги,но тя продължи да ги изяжда.Хамстерчетата по един или друг начин умряха де,но хамстерката живя още един месец видимо напълно здрава и една сутрин се събудих и беше починала.

Лол,тези дни си мислех да си взема хамстер.Ама като чета какво сте писали тука,взех че почнах да се отказвам.Имам няколко въпроса-Ако взема хамстер,в клетка или в аквариум да го сложа.и колко често трябва да му се сменят стърготините,с какво е хубаво да го храня,и колко максимум живеят?

По принцип казват,че в клетка е по-добре.Но хамстерите си падат по пластмаса/и всичко друго,коеот могат да изядат/ ,а на повечето клетки дъната им са пластмасови.Току виж си изгризали дупка :)

Аз моите ги гледам в аквариум.Малко ми е сложно с поилките.Хамстерите ми са "употребили" над 30 поилки от всякакъв вид,никоя не оцеля от зъбите на едното.Ако си с клетка само закачващи се поилки ще можеш да си слагаш,които са с пластмасови контейнерчета за вода и метални накрайници.те са добри,но смао докаот хамстера не набара по някакъв начин пластмасата.

В аквариум можеш да си закачваш всякакви поилки.От стъклените колбички например,които се лепят.Обаче...хамстера ти може да развие досадния навик да скача по поилката ид а я удря в стъклото.От което може да я счупи,да се отлепи и да изгризе гумената част..или най-малкото да те побърква нощем с чукане по стъклото :DDD

Стърготините аз им ги сменям около веднъж на седмица..понякога и седмица и нещо.Казват,че трябвало на 2-3 дни,но моите чак толкова мръсни не са.

Храна си взимай от готовите смески.Хората са си сложили всичко нужно.Не им давай месо,освен от тези изсушените скаридки з акостенурки или червейчета.Никакви цитрусови плодове.Можеш да ги глезиш с лешници,орехчета,фъстъци..но д ане са пържени и солени.Също така орехите например са много мазни и им с еполага по 1 орехче на семдица.Дава им се мъничко храна,не трябва да с епрекалява,защото за разлика от други животни хамстерите нямат мярка-ядат докато има какво.На моите аз им беля морковите,ябълките и т.н.,които им давам.Преди време една приятелка даде на хамстера си парченца ябълка и две минути по-късно той беше мъртъв,защото се задуши.Вероятно не еизмила ябълката добре и по кората е имало някакъв препарат. Можеш д аим даваш зелета,броколи,кисело мляко.Сирене обикновено не обичат,защото им мирише.

Иначе живота им е дълъг година и половина-2 на мини хамстерите.По принцип година и половина де,живетя до 2-2 и нещо ако ги гледаш изключително добре.Нормалните хамстери мисля,че живеят около 3 години.

Аз винаги съм гледала минихамстери,дори не мога да си спомня колко са ми минали през ръцете.Ако ще си взимаш повече от един те съветвам да са от един пол.И ги вземи от зоомагазин,където има ветеринари,а не просот продавачка.За да могат да ти кажат пола.Те все мрънкат,че трудно се познавало,но като се напънат става.

В момента съм с два големи хастера.Женски са и двете и такива чудовища няма никъде.Такова зло си докарах на главата :DDD

Ето ги

Черното е по-злото..а кафявото е първото,коеот си взех такова

Публикувано изображение

А това причиниха на въртележката,която издържа поне 10 мини хамстери..но тези не.Изгризаха и основата и различните части

Публикувано изображение

Благодаря за съчувствието. Направо си е мъртво мишлето, като я взехме от клетката, за да я сложим в кутия, тялото й беше като вкочанено, все едно дървена играчка държим. Аз така и не й взех другарче, първоначално и идея си нямах как се гледа хамстер, изневиделица се случи да си имам такова животинче вкъщи. Все се притеснявах да не й е самотно, но като че ли се чувстваше добре. А и аз бях чела, че си изяждат малките и надали щях да преживея такава гледка. Е, вече съм решила никога повече да не гледам животинка, каквато и да е и колкото и да обичам животните - много ми е трудна раздялата с тях. Преди време почина кученцето ми, с което бях отраснала (умря на 15 години) и толкова сълзи и притеснения преди да почине никога не бях проливала...

И аз много страдах преди като умираха.За 7-те малки съм плакала най-много.Майката изяде 3 и аз и майка ми отделихме другите 4.Хранехме ги през 2 часа с пипета,но умряха.Такъв рев не съм ревала за човек(а и мен по принцип хората не ме трогват).От тогава гледам от един пол-до сега мъжки,а тези двете са женски.

• 2 седмици по-късно...

здр много искам един мишок, но като гледам с тези умирания и съживявания се изплаших, как да разбера дали ми е умрял или там дето се съжвявя след няколко часа или след ден ? :blink: дали да си взимам ? благодаря предварително :) П.П. - през колко дена трябва да му се сменят стърготините ? :P

Редактирано от Micro-ice (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.