Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за хамстерите

Featured Replies

Здр.кога ще може вече да ги пипаме без майката да ги нарани след това защото много ми се иска да ги взема но несмея.

• Отговори 148
  • Прегледи 92,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Здравейте , днеска едни роднини ни бяха на гости и момиченцето им реши да ми извади хамстера от клетката и да си поиграе. Играха си играха си и го върнаха в клетката. Хамстера започна да се катери и аз заблязох , че един от пръстите му на дясното краче беше силно подут , но сякаш хамстера ми не чувстваше болка. Моля ви помогнете , на 2 години е и никога не е изпадал в ситуации кадето да се прави на умрял по 3 дни и т.н. , но много ме е страх. Какво може да му стане от подут пръст? Моля помогнете!

ЗДР. Бих искала да попитам нещо.Имам 2 хамстерчета .Едното си е наред ,то е по малко .Може би си въобразявам ,но по голямото е малко мързеливо и като го извадя от аквариума седи на едно място но аз го побутвам и след време си се разхожда обикаля си и ест се опитва да избяга ,както винаги .Храни си се в смисъл наред си е но искам да се успокоя и като го чуя от друг .Иначе от два дена го изваждам доста често и общо около 2 часа или повече на ден го държа да се разхожда като сменям повърхностите гладка на бюрото ,мека на леглото ,на килима ,правя му пирамида от одеяло и го слагам на върхът да слиза само ,може би проблемът е ,че няма колело в смисъл изяде го и явно ще трябва да взема ново :) :) :) Ако някой знае моля да каже мнението си .Предварително благодаря !!!!!!

• 3 седмици по-късно...

Ana D.Todorova,аз малко късно отговарям..но мисля,че е съвсем нормално да е по-лениво.Първо,че са уж нощни животни ипрез деня си спят..второ,че също така уж трябва да изпадат в летаргия зимата,но поради нашето вмешателство това не им е много възможно :ph34r: Нормално е зимата,през деня да е заспало и да кърти поцял ден.Нощем ще стане,ще си хапне,ще пийне водичка..ще порови из стърготините и пак ще заспи.Това са хамстерите,обичат си такъв живот,даже ако си е само без другарче хич няма да му е зле. Имах преди време нормални хамстери...2 женски.Единия бешезвяр-то бе съскане,пищене по цял ден..няколко пъти бяга,изяде вътележката,изяде 5-6 поилки...какволи не опоска.Съквартирантката му от друга страна спеше денонощно и редовно я проверявах дали е жива. Та и те си имат характер...Вади си го,пипай го..така ще има близост някаквамежду вас,иначе нищо си му няма. Аз сега съм с един мъжки минихамстер,Джизъс секазва..не знам длаи съм писала по-назад. Значи не 24,а 26 часа в денонощието спи,хапе и е ужасно злобен.То и аз много не го вадя и сигурно затова,но си е зъл...в очите мус е познава :ph34r:

Сладури...много добре,че са успели да пораснат. Но да ти кажа те бързо узряват и ще започнат да се размножават.Мисля,че на месец и нещо-два са полово зрели и бременеят по 20 и нещо дни...та ако не искаш през месец бебета трябва да ги разделиш

• 2 седмици по-късно...

Здр.преди 4 дена занесох 3-те бебета във зоо магазина и си оставихме най малкото което вървеше по-дребно от другите и незнайно защо тази сутрин като станахме то стоеше неподвижно и след 3ч.се вкочени уж беше при майка си но то някак беше студено на пипане и едвам дишаше и после край.Какъв може да е проблема защото нямам обяснение за това какво става и защо стана така.

Редактирано от Силвина 79 (преглед на промените)

Днес забелязахме,че на гръбчето на майката има лека плешивина и незнам каква може да е причината.Редовно и даваме плодове,зеленчуци и дори витамини дали да я водя на ветеринар незнам защото преди време имахме подобен случай със предната мишка и ветеринар каза,че трябва някаква ваксина да се слага.Моля дайте бързо съвет какво да правя за да не я загубим и нея.

Ами трябва да попитате ветеринар.Такива дребни животинки труднос е лекуват.Аз съм забелязвала оредяване на козината при достастари хамстери.А сегашния ми например е на година и 304 месеца и едно време беше чисто черен,а сега странно защо посивя. Много с еизтощават женските докаот гледат бебетата..затов аи много трудно като цялос е запазва поколението-започне ли майката да се изтощава и бебетата ще си отидат,защото ги изяжда,изоставя... Казвлаи смаи,че котешки или кучешки гранули им дават голяма доза витамини и минерали..хранила съм бебета с бебешко мляко с разбит вътре жълтък..било много хрнаително,та може някак на женската д аис е дава,но не знам длаи каот големи ядат мляко. Най-добре си е да се пита ветеринар..аз казвам какво съм чела или са ми казвлаи ветеринарите,но си трябва специалист.

• 1 месец по-късно...

Здравейте :) .Имам хамстер от няколко дни.При покупката му взех всичко-талаш,храна,пойлка,колело и т.н.Обаче поилката е от онези лепкащите и с много малка дупчица и хамстера ми пие вода дълго време.Искам да попитам дали да му оставя тази поилка или да купя нова.За сега хамстера е изпил една трета от водата там.Благодаря предварително! :)

Редактирано от Nikola Shopov (преглед на промените)

Здр пак :) . Искам да попитам как да закача поилката,защото знам,че хамстерите не бива да докосват вода.А пък като сложа поилката вертикално и тя почва да капе.Моля някой да каже,защото се притеснявам :( .

Е...нищо няма да им стане ако се намокрят.Виж не знам дали плуват и ако ги пуснеш в кофа с вода дали няма да потънат като пирони. Но нищо няма да им стане от мокро...просто е хубаво да си живеят на сухичко. Каква им е поилката-стъклена лепяща колба или от тези пластмасовите с метален накрайник от който пият?

Ами няма как...просто я лепни на аквариума.Не би трябвало да тече,огледай я да не е спукана някъде.Но по принцип ако има капчица накрая нищо няма да стане. Аз си бях счупила една в горния край и капеше непрекъснато...направо си течеше.Но ако просто чат пат изпуска някоя капка няма проблем.

Зависи..хамстерите напримет живеят 2-3т.Минихамстерите могат до 2. И двете са сладки...аз съм гледала и от двата вида.На мъничките им трябва по-малко място,въртележките са им по мярка..по-спокойни са и къртят постоянно. Нормалмия хамстер е по-хитър,яде всичко...надали пластмасова клетка е добър избор,защото гризат много и съсипват.Бутат си поилките,защото постоянно мислят планове за бягство.С нормалния ми хамстер сменях стъклени поилки на 3-4 дни.Бута ги и ако не се счупи им изяжда гумата.Тези с метален накрайник са добър избор,но лесно се катерят по тях и достигнат ли пластмасата веднага я изяждат.На тях им трябва повече пространство,по-трудно(поне аз) им се намират въртележки по размер. По-диви са,но лично на мен са ми по-забавни и интересни.

• 5 седмици по-късно...

Здравеите.Искам да попитам нещо относно мойте мини хамстери дали може понеже заминаваме на море със семейството ми и мога ли да ги занеза с мен на морето?Защото в един форум пише че те се погубват от мъка по човека с който живеят,а пък от друга страна там може да починат понеже много време е пътуването и там е друго атмосферното налягане.Моля посаветвайте ме какво да направя.Предварително благодаря.

Редактирано от divinity_23 (преглед на промените)

• 5 месеца по-късно...

zdraveite imam vapros... Predi 5 dena si kupih hamster jenski zlatist okaza se bremenna no nqmam mujki hamster sega go darja v akvarium i iskam da popitam dali moje da rodi pak sled sedmica mesec bez mujki ?

• 1 месец по-късно...

Здравейте ! (: Искам да попитам козината на хамстерите расте ли ? Защото днес си купих ново хамстерче и го пуснах при старото и то започна да го бие (старото) и сега новото няма малко козина на бузите...

• 4 седмици по-късно...

Здравейте.Вчера сутринта излезнах вънка след като се прибрах видях че хамстерът ми умира дишаше много трудно през 10-15 секунди до колкото брат ми каза е седяло така 1-2 часа като се прибрах го закарах на ветеринар и  ми казаха да го затоплиме , топлих го 10 минути очите му бяха чисто бели и му се оправиха и се отпусна и спря да се мъче,стана стоден ,събра си лапите реших че е умряло и го зарових. Въпросът ми е след като прочетох ,че 3 дена се правили на мъртви дали не съм направил грешка да го заровя толкова бързо,дали е нормално да стане толкова стоден и да стани като камък твърд .. ИСКАМ ДА ЗНАМ ДАЛИ НЕ СЪМ НАПРАВИЛ ГРЕШКА КАТО САМ ГО ЗАРОВИЛ ТОЛКОВА БЪРЗО ...   ХАМСТЕРЪТ ЖИВЯ 2 МЕСЕЦА ПРИ МЕН

post-335677-0-98042400-1362326015_thumb.

Редактирано от Dire (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.