Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за хамстерите

Featured Replies

Аз винаги ще ти отговоря-да вземи си.Мишоците са изключително забавни.Може а си живеят и самички,не е задължително да си имат другарче.Въпреки честото умиране са доста лесни за гледане-просто трябва да им чистиш редовно и да им даваш здравословна храна.Според мен хамстерчетата умират толкова,защото това...как да го кажа-изкуствено животно.Прекалено лабилни са някак,изнежени.Друго си е издръжливата селска мишка. Но са много милички,ако имаш търпение дори може да се привържат към теб.В началото са страхливи и хапят,но бързо свикват.Моите две хамстерки са доста зли,бият се редовно,но пък ми дават да ги галя.Дори по-злата застава мирно и като котка се извива като я галя по гръбчето.

• Отговори 148
  • Прегледи 92,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Аз винаги ще ти отговоря-да вземи си.Мишоците са изключително забавни.Може а си живеят и самички,не е задължително да си имат другарче.Въпреки честото умиране са доста лесни за гледане-просто трябва да им чистиш редовно и да им даваш здравословна храна.Според мен хамстерчетата умират толкова,защото това...как да го кажа-изкуствено животно.Прекалено лабилни са някак,изнежени.Друго си е издръжливата селска мишка.

Но са много милички,ако имаш търпение дори може да се привържат към теб.В началото са страхливи и хапят,но бързо свикват.Моите две хамстерки са доста зли,бият се редовно,но пък ми дават да ги галя.Дори по-злата застава мирно и като котка се извива като я галя по гръбчето.

благодаря, а кога се сменят стърготините през колко дни ?

Навсякъе се казва,че трябва на 2-3 дни.И е добре наистина така а бъе.По моите наблюедения обаче ако имаш само 1 мини хамстерче можеш и венъж семично а му сменяш.

да, но незнам какво да правя наще не ми дават, а аз много искам хамстер ;)

То и моят баща не ми даваше,но...подариха ми преди години 2 хамстера и той мрънка мрънка 1 седмица и после се успокои.И коката ни така е натресена-майка ми реши,че иска котка и я донесе.Той пак мрънка,но се примири.Сега даже много си я обича.

е да, но са ти ги подарили тогава ваще нямат избор, а на мен няма как да ми подарят рожденния мина .... :speak:

• 1 месец по-късно...

Здравейте , вчера си купих хамстер , и исках да го искарам на вънка да го видят приятелите ми , но той побесня и започна да бяга , бях в шок , има раничка на устната и е много страхлив ,. някой ще ми каже ли как да се оправя с всюичко това , и мога ли да го върна в магазина ? http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

ЗДравейте , на 12 съм от варна ... искам бързии отговори . Спешно днес си замених хасмтера с ДРУГ, взех едно малко черно гхасмтерче не е мини обикновен е , ужасно сладко и хипер пухкаво , но като посегна да го погаля се пази с лапичка , и квичи понякога , ще свикне ли с мен , как да спечеля доверието му моляви кажете мии ????? :) СЪЩО така как да разбера мъжко или женско е ? Някой ако ми помогне ако е от Варна черппя ;) , и какви забавления мога да измисля за да е щаслив / ва ?! :wors::) :) :mad::rolleyes:

ЗДравейте , на 12 съм от варна ...

искам бързии отговори . Спешно

днес си замених хасмтера с ДРУГ, взех едно малко черно гхасмтерче не е мини обикновен е , ужасно сладко и хипер пухкаво , но като посегна да го погаля се пази с лапичка , и квичи понякога , ще свикне ли с мен , как да спечеля доверието му моляви кажете мии ????? :rolleyes: СЪЩО така как да разбера мъжко или женско е ?

Някой ако ми помогне ако е от Варна черппя ;) , и какви забавления мога да измисля за да е щаслив / ва ?! :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

Ето как ще разбереш от кой пол е животинката :

Публикувано изображение

и ще свикне с теб ... само че не веднага ... подавай му храна ... учи го да я взима от теб ... ама иска време ... не веднага . И това е много лошо ... да връщаш животинката и да си взимаш друга ... това да не е риза ... и то е живо същество ! Обичай го , грижи се за него ... и всичко ще е ОК !

Успехи !

2.1 Писането на български език с кирилица е задължително. Теми и съобщения, написани на латиница, само с главни букви или със заместени символи вместо Ч-4, Ш-6 и т.н. се изтриват без предупреждение

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

2.1 Писането на български език с кирилица е задължително. Теми и съобщения, написани на латиница, само с главни букви или със заместени символи вместо Ч-4, Ш-6 и т.н. се изтриват без предупреждение

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

здр. :speak: аз имам хамстерче от няколко дни.аквариума е тесничък и затова го пущам да се разхожда вкъщи,но постоянно го хващам когато иска да отиде зад някой шкаф или под леглото.според мен по този начин го стряскам... :lol6: до 1 най много 2 седмици ще има нов и голям аквариум но сега съм притеснена дали не го стресирвам прекалено много...

bebb ,стреснато е още,защото от скоро е у вас.Те гризачите са си плашливи и доста нервни.И да се стряска сега каот го сложиш в по-голям дом ще свикне постепенно.Няма какво толкова да се притесняваш. А за определяне на пола-дали са картинка.Аз обикновено като си купувам от зоомагазин искам те да ми определят пола,но мога и сама.Там от където ги купувам работят ветеринари и имам доверие. А за привързването-то винаги се получава.В началото се страхуват,но дори нищо по-специално да не правиш свикват с теб.Разпознават по миризмата и е хубаво да го пипаш с чисти ръце.Моите ядят храна от ръката ми и не ме хапят,но навре ли си някой друг ръката са я надупчили веднага.И храна не биха взели от друга ръка.Като започне да не бяга от ръката ти и да не посяга да те хапе веднага може да започнеш да го вадиш.Първо смао за вратлето го хващай и го пускай да се разхожда по леглото.Постепенно ще свикне и можеш да си го държиш,да си го подмяташ :) Моите обичат да ги галиши да ги чешеш по дупето :)

много ти благодаря за отговора :) макар че хамстерчето е у дома от няколко дни аз много се привързах към него и пак се притесних за нещо...забелязвам че си стои в ъгъла на аквариума,кадето му е дупчицата за спане,изправило се и трепери някак си...сигурно ти досаждам с моите притеснения,но забелязвам че Вие Gioiella сте наясно с хамстерчетата и затова се обръщам към вас.още веднъж много благодаря! :);)

освен в писаното от мен горе,много жалничко и миличко ми става вечер,в този малак аквариум,той влиза-излиза от колелото и като излезне,стои в ъгълчето и не мърда...аз само вечер му слагам колелото,за да има какво да прави.колелото заема половината от аквариума и го слагам посредата и от двете страни да има място...имам чувството,че направо ще се побърка...;) иначе го гледам кара с пълна пара колелото и като излезне си стои миличкото ми в ъгъла и след малко пак почва с колелото...няма какво друго да прави...добре че е колелото...цяла вечер не слиза от него...притеснено ми става като го гледам така,но ще потрае още няколко дни...дано да се тревожа за глупости!

• 5 седмици по-късно...

Здравейте,любители на малкият гризач хамстерът. Искам съвет. Ще си копувам хамстерче но, не знам какви неща му трябват (поилка и т.н.)и може ли да яде черупки от лешник? Е,мерси предварително

Здравей.Не му трябват толкова много неща..ако е мини хамстерче може и в аквариум-ще има достатъчно място.При по-големите,а и ако са повече е хубаво да си имат голяма и просторна клетка.НО и един голям правоъгълен аквариум/защото съм виждала и с кръгъл 0.о /върши работа.Друго..стърготинки и храна. При аквариума най-лесното решение за водата е от лепкащите се стъклени колбички.Лично аз имам друга поилка-с пластмасов контейнер и накрайник с метална тръбичка.Това нещо по принцип се слага на клетки,не на аквариуми,но в зоомагазина ми казаха как да го използвам.При клетките просто се завръзва с тел за решетките.Аз лепнат телта като закачалка и закачвам поилката за ръба на аквариума. Но ако ще го държиш отворен внимавай,защото те се катерят и ще излязат навън :huh: За черупки от лешници..не знам.Те ядат лешници и би трябвало да не е отровно за тях,но всичко е възможно.Възможно е една част на разстението да е добре,а друга да ги отрови. Не им давай цитрусови плодове,месо..ако някакъв плод или зеленчук не е измит добре не трябва да имс е дава.На моя позната хамстерчето и умря от яябълка-вероятно е била напръскана с някаква отрова.Най-добре е да си го храниш със смеските ,които продават в магазините пък понякога да го глезиш с някой лешник,ореховата ядка или варен макарон.Поне моите обожават варени макарони. Не трябва да им се дава люто,нищо много солено или много мазно.Шоколад също не трябва,защото е възможно да им слепи ципите на бузите. Сирене и кашкавал им се дава рядко и то на мен ветеринарите са ми казвали-когато им липсва калции.Не обичат сирена,защото им миришат зле. Хубаво е да им даваш сушени скаридки-от тези,с които се хранят костенурките..или малки червейчета,но предполагам всеки би избрал скаридите :huh: Друго..не се сещам.Внимавай в началото като бъркаш в аквариума.Хапят докато не са свикнали,но се привързват.Моите са същински зверове-съскат,показват зъби само като те видят,че минаваш около аквариума.КЪм мен са привързани обаче и мога да ги правя каквото искам.Предупреждавам те за бъркането в аквариума,защото първият ми хамстер умря така.Сестра ми бръкна вътре,той я ухапа и тя в уплахата си вдугна рязко ръката.С което бутна стъклото ,което затваря аквариума и той падна вътре върху хамстера.Все още имам страхова невроза за този капак и не давма на никой д абърка вътре :lol6:

Здравей.Не му трябват толкова много неща..ако е мини хамстерче може и в аквариум-ще има достатъчно място.При по-големите,а и ако са повече е хубаво да си имат голяма и просторна клетка.НО и един голям правоъгълен аквариум/защото съм виждала и с кръгъл 0.о /върши работа.Друго..стърготинки и храна.

При аквариума най-лесното решение за водата е от лепкащите се стъклени колбички.Лично аз имам друга поилка-с пластмасов контейнер и накрайник с метална тръбичка.Това нещо по принцип се слага на клетки,не на аквариуми,но в зоомагазина ми казаха как да го използвам.При клетките просто се завръзва с тел за решетките.Аз лепнат телта като закачалка и закачвам поилката за ръба на аквариума.

Но ако ще го държиш отворен внимавай,защото те се катерят и ще излязат навън :computer2:

За черупки от лешници..не знам.Те ядат лешници и би трябвало да не е отровно за тях,но всичко е възможно.Възможно е една част на разстението да е добре,а друга да ги отрови.

Не им давай цитрусови плодове,месо..ако някакъв плод или зеленчук не е измит добре не трябва да имс е дава.На моя позната хамстерчето и умря от яябълка-вероятно е била напръскана с някаква отрова.Най-добре е да си го храниш със смеските ,които продават в магазините пък понякога да го глезиш с някой лешник,ореховата ядка или варен макарон.Поне моите обожават варени макарони.

Не трябва да им се дава люто,нищо много солено или много мазно.Шоколад също не трябва,защото е възможно да им слепи ципите на бузите.

Сирене и кашкавал им се дава рядко и то на мен ветеринарите са ми казвали-когато им липсва калции.Не обичат сирена,защото им миришат зле.

Хубаво е да им даваш сушени скаридки-от тези,с които се хранят костенурките..или малки червейчета,но предполагам всеки би избрал скаридите :whist:

Друго..не се сещам.Внимавай в началото като бъркаш в аквариума.Хапят докато не са свикнали,но се привързват.Моите са същински зверове-съскат,показват зъби само като те видят,че минаваш около аквариума.КЪм мен са привързани обаче и мога да ги правя каквото искам.Предупреждавам те за бъркането в аквариума,защото първият ми хамстер умря така.Сестра ми бръкна вътре,той я ухапа и тя в уплахата си вдугна рязко ръката.С което бутна стъклото ,което затваря аквариума и той падна вътре върху хамстера.Все още имам страхова невроза за този капак и не давма на никой д абърка вътре :whist:

Благодаря много!

Вече си взех две хамстерчета казват се Мики и Джери. Много са сладки но не искат да въртят колелото.

Защо???

Амиии..не знам :ph34r: Може да са нямали в клетката,в която са държани досега и да не знаят за какво служи.Постепенно ще се научат.То им е любимо,дори понякога се пристрастяват и по цял ден въртят :ph34r: Моите не въртят,защото станаха огромни и дебели и не могат..влизат вътре,но не могат да го въртят.Имала съм хамстери,които не излизаха отвътре. Сигурна ли си ,че са мъжки и двата?Защото първите ми два хамстера..всъщност първото и третото,защото ми подариха 2,но същата вечер едното умря както казах в предишния пост и майка ми ми купи пак хамстерче...та те двете се оказаха от различен пол и имаха потомство...и не беше приятно преживяване.То са си радост малките мишлета,но трудно се отглеждат и почти винаги или умират,или майката ги изяжда и е много стресиращо..и то за човек,който гледа за пръв път.Аз продължих да гледам хамстери,но повечето хора се отказват,защото не искат да се подлагат отново на това нещо.Затова от тогава винаги взимам от един пол.

• 2 седмици по-късно...

Искам да те питам, понеже имам мъжки и женски (минихамстери) и женската забременя..след това роди и на 10тия ден изядоха 1 от хамстерчетата, аз веднага махнах мъжкия, защото той първи започна и го сложих в друга клетка..сега обаче дойде ред да отделя и женската от малките, сложих я при мъжкия в клетката и те започнаха да се бият.Та..въпросът ми е ако ги оставя заедно, възможно ли е да се стигне до смъртен случай?И какво да направя, да ги оставя заедно или.. ? Благодаря предварително! :yanim:

Искам да те питам, понеже имам мъжки и женски (минихамстери) и женската забременя..след това роди и на 10тия ден изядоха 1 от хамстерчетата, аз веднага махнах мъжкия, защото той първи започна и го сложих в друга клетка..сега обаче дойде ред да отделя и женската от малките, сложих я при мъжкия в клетката и те започнаха да се бият.Та..въпросът ми е ако ги оставя заедно, възможно ли е да се стигне до смъртен случай?И какво да направя, да ги оставя заедно или.. ?

Благодаря предварително! :whist:

Ако някое от хамстерчетата е имало усложнения е нормално да се опитат да го убият,за да не се мъчи.И котките са така понякога-ако котенцето не се роди както трябва и има увреждания....

Те няма да убият всичките,само тия с усложнения.

Да, това за усложненията ми е ясно.Обаче как да сабера мъжкия и женския в една клетка?

Здравейте :cant believe: От около два месеца имам мини хамстерчета, който се оказаха мъжко и женско и ми направиха потомство. От 6, който се родиха, останаха само 3. Първото умря още при раждането, а другите 2 на 11ти ден и бях свидетелка на отвратителна гледка. Вече малките са на 3 седмици и утре ще ги давам на нов собственик. Смятам да си запазя едно женско и да го оставя при майката. Интересува ме колко време мога да оставя майката самичка? Дали ще има някакви разправий, ако сложа мъжкият при нея след 1-2 месеца, а тя още е с едното си дете. Дали ще му скочи на бой? Имам още няколко въпроса, надявам се някой да ми отговори. Много ще съм благодарна! Малките и майката постоянно "дращат" по стъклото, това начин да привлечат внимание ли е или нещо друго? Има ли вероятност като са вече толкова големи майката да убие или изяде някое? Има ли вероятност на този етап /3 седмици/ да се заплоди някое, защото още незнам какъв пол са и ми е трудно да преценя какво да правя? Благодаря предварително за отговорите!

Здравейте :)

От около два месеца имам мини хамстерчета, който се оказаха мъжко и женско и ми направиха потомство.

От 6, който се родиха, останаха само 3. Първото умря още при раждането, а другите 2 на 11ти ден и бях свидетелка на отвратителна гледка. Вече малките са на 3 седмици и утре ще ги давам на нов собственик. Смятам да си запазя едно женско и да го оставя при майката.

Интересува ме колко време мога да оставя майката самичка? Дали ще има някакви разправий, ако сложа мъжкият при нея след 1-2 месеца, а тя още е с едното си дете. Дали ще му скочи на бой?

Имам още няколко въпроса, надявам се някой да ми отговори. Много ще съм благодарна!

Малките и майката постоянно "дращат" по стъклото, това начин да привлечат внимание ли е или нещо друго?

Има ли вероятност като са вече толкова големи майката да убие или изяде някое?

Има ли вероятност на този етап /3 седмици/ да се заплоди някое, защото още незнам какъв пол са и ми е трудно да преценя какво да правя?

Благодаря предварително за отговорите!

Според мен, при събирането на женската с мъжкия, ще се натъкнеш на същият проблем на който аз попаднах.Когато сложих женската при мъжкия, а след това обратното, те станаха на "кълбо", започнаха да се бият и трябваше да ги отделя.Но незнам опитай, но внимавай, бъди в готовност да ги спреш, ако започнат да се бият.

Здравейте :rolleyes:

От около два месеца имам мини хамстерчета, който се оказаха мъжко и женско и ми направиха потомство.

От 6, който се родиха, останаха само 3. Първото умря още при раждането, а другите 2 на 11ти ден и бях свидетелка на отвратителна гледка. Вече малките са на 3 седмици и утре ще ги давам на нов собственик. Смятам да си запазя едно женско и да го оставя при майката.

Интересува ме колко време мога да оставя майката самичка? Дали ще има някакви разправий, ако сложа мъжкият при нея след 1-2 месеца, а тя още е с едното си дете. Дали ще му скочи на бой?

Имам още няколко въпроса, надявам се някой да ми отговори. Много ще съм благодарна!

Малките и майката постоянно "дращат" по стъклото, това начин да привлечат внимание ли е или нещо друго?

Има ли вероятност като са вече толкова големи майката да убие или изяде някое?

Има ли вероятност на този етап /3 седмици/ да се заплоди някое, защото още незнам какъв пол са и ми е трудно да преценя какво да правя?

Благодаря предварително за отговорите!

Е ще се побийват в началото,но свикват.Но трудно съжителстват два хамстера от различен пол.Те като са от един пол се бият на почивки,какво остава злата женска да набара мъжкия.

Гледала съм дълго време смао мъжки и си кротуват и си спят.Почти не се бият помежду си и цари мир и спокойствие.От както взех две женски в нас е война.Чак до кръв не са стигали,но е голямо врещене,бият се за гърнето,за храната,за ъгълчето,вкоето спят...за всичко.

На детето няма да му скочи..поне не защото е дете,най-много да се сбият просто ей така за територия.

Драскат иначе,защото просот така си правят...търсят изход за бягство-те са любопитни животинки и се опитват да излязат и разглеждат.

Като са големи може да се наранят..чак да го изяде не мисля.Може да се случи инцидент,при който да умре едното,но да го изяде не мисля.

Полова зрялост мисля,че женските достигаха на 2 месеца,а мъжките може и повече...до 3 месеца най-много.Още са бебета спокойно.

Но трябва да ги дадеш каот са с еокосмили напълно и виждаш,че си ядат самостоятелно...3 седмици поне на мен мис е виждат малко,но моите не доживяха толкова,та не съм виждала ,за да преценя.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.