Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за хамстерите

Featured Replies

Здравейте :rolleyes:

От около два месеца имам мини хамстерчета, който се оказаха мъжко и женско и ми направиха потомство.

...

Това е уникален случай на кръстоска между хамстер и човек. Тук наистина пишете всичко за хамстерите...
  • 1 месец по-късно...
  • Отговори 148
  • Прегледи 92,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Здравейте, любители на малките, сладки "топчета". От скоро и ние имаме четири сладурчета в къщи. Но явно се надценихме, защото имаме и любопитно ротвайлерче. Нещо не се получи между тях ...малката госпожица се оказа доста ревнива. За съжаление ще трябва да се разделим с "рошковците". Ще се радваме ако някой прояви интерес. Очаквам да ми пишете.

• 2 седмици по-късно...

Моят хамстер от 4 дена окото му е подуто и вече е сухо.Водихме го на ветеринар тя каза че е паднал и че просто има кравоизлив в главата.Много ви моля кажете ми какво да направя мн ме е страх а не искам да го изгубя!Вече погребах два папагала,още едно хамстерче и куп златни и язовирни малки рибки!Много ви моля кажете ми какво да направя че лекарката каза че няма нищо само щяло да се оправи и че нямало нужда да си харчим парите за лекарства а аз искам поне малко да му удължъ дните живот! http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif :speak::baby:

• 1 месец по-късно...

Значи моят проблем е ,то не знам дали е проблем де ,но като бръкна в акварюма и тръгна да галя мини хамстерчето ми то се надига ,подушка ме и ме гризне.Последния път ме гризна и аз веднага си дръпнах раката ,но то се закачи за пръста ми и полетя малко (дано не съм го наранил).Дава ми да го галя по гръбчето ,но като тръгна да го галя по главата или близо до главата то ме ръфка не винаги но повечето пъти(може би се дължи на това ,че го имам само от 1 седмица).Понякога се стряска като го пипна с пръст.Дава ми да го взимам и да го галя когато е в мен без да ме гризга.Храня го с слънчогледови семки ,смески ,овес и нещо подобно на смеските само ,че по-дебело и има няколко вида (цвят) червен , жълт , син и зелен.Понякога му давам орех , морков , обелка от ябълка.Давам му и някакви витамини ,но то не иска да ги яде. :rolleyes: А и не издава никави звучи това проблем ли е има ли вероятнос да е глухо ,защото тракането на копчетата на клавиатурата не му пречи.Ако има някакво значение то е бяло с бели очи.И може ли да ми обясните как да го вадя от акварюма.Попринцип аз го вадя като оставя раката ми пред него и го чакам да се качи.И ако може няколко съвета да ми дадете за опитомяването му. БЛАГОДАРЯ

Редактирано от n0m3rcy (преглед на промените)

• 3 месеца по-късно...

Значи моят проблем е ,то не знам дали е проблем де ,но като бръкна в акварюма и тръгна да галя мини хамстерчето ми то се надига ,подушка ме и ме гризне.Последния път ме гризна и аз веднага си дръпнах раката ,но то се закачи за пръста ми и полетя малко (дано не съм го наранил).Дава ми да го галя по гръбчето ,но като тръгна да го галя по главата или близо до главата то ме ръфка не винаги но повечето пъти(може би се дължи на това ,че го имам само от 1 седмица).Понякога се стряска като го пипна с пръст.Дава ми да го взимам и да го галя когато е в мен без да ме гризга.Храня го с слънчогледови семки ,смески ,овес и нещо подобно на смеските само ,че по-дебело и има няколко вида (цвят) червен , жълт , син и зелен.Понякога му давам орех , морков , обелка от ябълка.Давам му и някакви витамини ,но то не иска да ги яде. :wors: А и не издава никави звучи това проблем ли е има ли вероятнос да е глухо ,защото тракането на копчетата на клавиатурата не му пречи.Ако има някакво значение то е бяло с бели очи.И може ли да ми обясните как да го вадя от акварюма.Попринцип аз го вадя като оставя раката ми пред него и го чакам да се качи.И ако може няколко съвета да ми дадете за опитомяването му. БЛАГОДАРЯ

Аз имам мини хамстер вече повече от 2 месеца ии така като гледам скоро няма да спре да ме хапе :) вадя я от клетката обикновенно с ръкавици, въпреки че успявам и без тях (но определено не го чакам сам да дойде при мен) . Мини хамстерите просто обичат да хапят. Ако свикне с теб може би хапането ще намалее. Аз си играя доста с моята Палачинка, вече свикнах и дам е гризва отвреме на време.

Иначе ето какво и купих вчера Публикувано изображение , Публикувано изображение много и е забавно в сферата, а и като я махна от поставката и я пускам да бръмчи и аз цялата стая :cool:

А някой може ли да ми каже мини хамстерите наистина ли могат да ядат кисело мляко? Не е ли прекалено водно за тях?

Възожно ли е да се накара хамстер да е буден повече време през деня отколкото през нощта? Опитвала съм се да занимавам мини-хамстерчето ми повече през деня (ама то май аз това го правя всекидневно, но въпреки това то не е мн оживено и бърза да заспи. Обикновенно започва да върти колелото чак след 12-1 през нощта и не остава време мн мн да се порадвам на живостта му. :whist:

• 3 седмици по-късно...

Здравейте, много ще съм ви благодарна ако някои, който разбира ми отговори. Имам хамстер на 7 месеца. Гледам го в клетка, има си колело, храня го и мисля че се грижа добре за него. Преди 1 ден забелязах че не излиза от къщичката си и реших да отворя и да го видя и не мърдаше. Оставих го така, защото четох за състоянията на летаргия, в които изпадат. От 1 ден и няколко часа не се е променило нищо. Чела съм, че се съвземат в период от 3 дена и затова изчаквам. Дали това е летаргия? Защото просто не разбирам от какво може да е починал при положение че се грижа много добре за него и не е бил болен. При летаргията вкоченяват ли се? Моля ви да ми отговорите мн съм притеснена за него, защото е само на 7 месеца :)

Редактирано от Fashion-mania (преглед на промените)

ами най-добрия вариант е да изчакаш 3те дни. Дано се събуди. Моето хамстерче не е изпадало в такива летаргии и дай боже да не изпада, че ще се шашардисам. Вкочанило ли се е хамстерчето?

• 2 седмици по-късно...

Да някъде бяха писали че е нормално, но така или инъче днес вече е четвъртия ден http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif Днес ще го погреба :):clap:

Хей четох вчера, че хамстерите изпадали в състояние на торпор, което продължавало с дни или седмици.. но се случвало през зимата, когато било прекалено студено за хамстера :S съжалявам за твоето хамстерче и на мен ми стана мъчно :)

• 1 месец по-късно...

Здравейте. Имам нужда от мнения.От два месеца гледаме 2 мини хамстерчета/мъжко и женско/, които се разбират чудесно, изглеждат здрави, енергични и сладки са. Откакто са при нас женската роди два пъти, но и двата пъти бебетата загиват в рамките на 1 до 4 дни. Не ги яде..но не разбирам какво става. Големите имат всички удобства: храна ,витамини,вода.

• 2 седмици по-късно...

Здравейте. Имам нужда от мнения.От два месеца гледаме 2 мини хамстерчета/мъжко и женско/, които се разбират чудесно, изглеждат здрави, енергични и сладки са. Откакто са при нас женската роди два пъти, но и двата пъти бебетата загиват в рамките на 1 до 4 дни. Не ги яде..но не разбирам какво става.

Големите имат всички удобства: храна ,витамини,вода.

ето тук има всичко за хамстерите: http://hams7er.wordpress.com/ прочети и ще разбереш

харесай и фейсбук страницата ако искаш да виждаш кои са най-новите статии на сайта: http://www.facebook.com/pages/%D0%92%D1%81%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%BE-%D0%B7%D0%B0-%D1%85%D0%B0%D0%BC%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5-Hams7er-/130654960348731 със сигурност ще ти бъде от полза :giggle1:

Редактирано от Dellie (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

Моля ви имам нужда от помощ! Имах 4 мини хамстера но 2 /женски/ починаха мисля че и на останалите 2 /мъжки/ не им остава много време. Те са на 1 година и няколко месеца, но до сега не съм им купувала къщички,играчки

и такива подобни. Решила съм да им купя,но искам те да бъдат безопасни. Имам и още един проблем - когато искам да ги погаля те ще ме ухапят. Когото бяха още малки аз често си играех с Джими /единия ми хамстер/ той не се страхуваше когато беше в мен, но порасна малко и започна да ме хапе. Пробвах няколко пъти да го хвана, но видях че посяга да ме хапе и от не съм правила опити, защото ме е страх да не го нараня. Моля ви дайте ми някой съвет ако е възможно и за 2-та въпроса. Благодаря ви предварително. :ph34r: :ph34r:

Здравейте, много ще съм ви благодарна ако някои, който разбира ми отговори. Имам хамстер на 7 месеца. Гледам го в клетка, има си колело, храня го и мисля че се грижа добре за него. Преди 1 ден забелязах че не излиза от къщичката си и реших да отворя и да го видя и не мърдаше. Оставих го така, защото четох за състоянията на летаргия, в които изпадат. От 1 ден и няколко часа не се е променило нищо. Чела съм, че се съвземат в период от 3 дена и затова изчаквам. Дали това е летаргия? Защото просто не разбирам от какво може да е починал при положение че се грижа много добре за него и не е бил болен. При летаргията вкоченяват ли се? Моля ви да ми отговорите мн съм притеснена за него, защото е само на 7 месеца :)

Ако се е вкоченило то значи е време да се сбогуваш с него. Когато гризачите изпадат в летаргия или нещо друго те ни си вкоченяват и съвсем леко се усеща че дишат :) много съжелявам

Когато умират хамстерите обикновено силно се изпотяват.Ако е някак влажен,козината му е сплъстена и той се е вдървил,значи е умрял. Няма как да е изпаднал в летаргия-лято е,а и те като ги ръчкаш трудно ще заспят. Няма смисъл да го държиш 3 дни...сложи го в кутийка и го потреби някъде,където не копаят бабите да садят китки. Така само бактерии ще завъдиш и ще мирише...просто няма смисъл. Измий после хубаво клеткат/аквариума.Със силен препарат,койтэо после изплакни много добре...и си вземи ново :tongue2:

• 1 месец по-късно...

Здравейте, хамстера ми мисля че е изпаднал в летаргия понеже се прозява и диша някаде на 10секунди веднъж кажете ми моля ви

• 2 месеца по-късно...

Здравайте казвам се Веселина окло 20 октомври 2011 година си купих 1 хамстер мислехх си ре е момче но се оказа момиче. На следващия ден си купих още едно с надеждата да е момиче :D е сега в аквариума има момиче и момче ...и така родиха им се 1 вия пътт 3 бебчета и аз невиждала никога хами като бебе на 1 ден погалих едното :shock11: ее и майката ги е изялаа... :huh: Еее така преди дни на 22.12.2011 година се роди само 1 бебе сдържахх се и не го пипам вече 12 дена , кога мога да го отделя от мама и татее :P те се грижат за него дори вчера маиката го хранеше не само с млякото си а и с храна за гризачии :clown: имам още 2 хамстера днесс си ги купихх казаха ми че са на около 1 месец в зоомагазина .... :) ии така пожелавам на сички искащи бебета хамита да им се сбъдне мечтата ;) .... (сивото и бялото хами са новите ; а големите - сивото е мъжко а женската- кафявото а може би е рийава незнам - в аквариума те си имат бебе)

post-315797-0-52808600-1325530903_thumb.

post-315797-0-66200400-1325530919_thumb.

post-315797-0-83950600-1325531006_thumb.

post-315797-0-30694500-1325531180_thumb.

post-315797-0-54235200-1325531521_thumb.

post-315797-0-68900600-1325531622_thumb.

• 1 месец по-късно...

Здр.много се радвам,че мога да се похваля на 9.02.12г.се заимахме със 5 бебенца но останаха 4 засега дано майкаим не им направи нещо.Незнам кога ще можем да ги пипаме и ние без да се притесняваме да не им стори нещо и кога да ги отделим от нея за да се хранят самостоятелно.Не знам сега тя какво трябва да яде защото те сучат пробвах да и дам кисело мляко но нищо обърна си паничката и си яде само храната за хамстери.Дайте ми някакъв съвет

post-319636-0-59585000-1329135533_thumb.

Трябва да и даваш доста богата храна,защото се изтощават много.Един предишен хамстер ми роди и може би това беше главната причина,че си изяде половината бебета.Започна да трепери и някак видимо изглеждаше ужасно изтощена. Чела съм,че суха храна за котки може да им се дава,защото вътре има доста минерали и витамини и ги стимулира.Най-добре е да отидеш в някоя ветеринарна клиника,в която си продават храна и витамини и те щети кажат.Има едни солни камъчета-в Била съм ги купувала..розови са и ги слагаш вътре да си ги гризат. Иначе сирене,кисело мляко..противно на всеобщото мнение те не ги обичат особено,защото миришат силно. Може няккви ядки-орехчета,бадем,лешник..но по 1 на ден,даже някои по-мазни веднъж в седмицата се дават,защото са доста тежки за тях,но сега като кърми мисля,че ще са и нужни.Но питай най-добре ветеринар..може да ти каже нещо интересно,за коеот аз не се сещам в момента.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.