Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за хамстерите

Featured Replies

Ако имате хамстерче и не знаете как да го гледате това е темата-отговарям на всеки въпрос.
  • Отговори 148
  • Прегледи 92,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Аз имах едно такова пухче, Джони се казваше, ма баща ми му казваше Хамилтън :wors: Живя 3 години и кусур и тази пролет окончателно почина. Живееше в мезонет на 2 етажа, с всички екстри :wors: Но ме изумяваше, туй животно на 3 пъти умираше, изпадаше в клинична смърт, припадаше ли, не знам какво правеше, но си беше мъртво! Публикувано изображение Но след няколко часа или ден-два се съживяваше... Не мога да си го обясня още как го правеше :)

Публикувано изображение

Споко,не е първият случай - един пич го правеше това преди около 2000 години... Публикувано изображение

• Автор

Аз имах едно такова пухче, Джони се казваше, ма баща ми му казваше Хамилтън :) Живя 3 години и кусур и тази пролет окончателно почина. Живееше в мезонет на 2 етажа, с всички екстри ;) Но ме изумяваше, туй животно на 3 пъти умираше, изпадаше в клинична смърт, припадаше ли, не знам какво правеше, но си беше мъртво! Публикувано изображение Но след няколко часа или ден-два се съживяваше... Не мога да си го обясня още как го правеше :clap:

Публикувано изображение

Това е нормално за тях.

Така се предпазват от хищници,

това е характерно за всички гризачи

иначе браво,че е живяло 3 години...това е много за харвстерите.

Това е нормално за тях.

Така се предпазват от хищници,

това е характерно за всички гризачи

иначе браво,че е живяло 3 години...това е много за харвстерите.

Мдаа... и аз се учудих... Но като "мреше" така често, като стана наистина не исках да повярвам и го държах бая дълго време и се надявах... ма нъцки Публикувано изображение

• Автор

Мдаа... и аз се учудих... Но като "мреше" така често, като стана наистина не исках да повярвам и го държах бая дълго време и се надявах... ма нъцки Публикувано изображение

То затова е трудно да се определени дали е мъртво.

Чака се 3 дена и ако не се събуди ...

• 1 месец по-късно...

Здравейте! Имам 2 мини хамстера (момчета). Взех ги още като бебета тази пролет. Отначало и двамата караха колело, но после единият се отказа, защото другия беше много по-бърз. Последно време започна и да пие много вода, а днес само дреме. Храня го както винаги - к. мляко, грозде, ябълка, краставица... и храна за хамстери. Какво да го правя?

• 6 месеца по-късно...

Как се различават мъжко и женско? С какво се хранят?Аз ги хранех само с слънчоглед и там някаква храна за хамстери а чух че ядът и кисело мляко ябълки грозде и т.н.Това хамстерче на снимката мини хамстер ли е или нормален.Вярно ли е че мини хамстерите белите с червени очи хапят много.Защо на снимката хамстера се гледа в клетка не се ли гледа в аквариум.Виждам че този хамстер не иска талаж.Вярно ли.Мерси много :rolleyes::down:

Имах преди години едно бяло хамстерче,Хохо се казваше

Котката ми Джеки си играеше с него и беше голяма веселба

Ама пусти панели с дупки-та се шмугна от дупката на терасата и отиде

При Моста на Дъгата

Публикувано изображение

Ето това беше моят шампион (хамстерът е почти същия, а снимката е от Гугъл).

Публикувано изображение

Живя си стабилно 2 години. :) Изпадаше 2 пъти в летаргия, но успявах да го съживя. Изтрая и полет на 724 метра (не се чудете, по принцип се занимавах с ракетомоделизъм :) ). В крайна сметка се приземи успешно в своята картонена капсула! :) Нито едно от животните (нито аз, нито хамстера, нито мравките наоколо) не беше наранено! Публикувано изображение И все пак, хамстерчето умря, може би от старост... Спомина се на Коледа, преди 2 години. При първа възможност ще си взема още едно (че в квартирите не разрешават), но вече няма да има опити за изстрелване в открития Космос. :)

Поздрави!

• 1 месец по-късно...
  • Автор

Как се различават мъжко и женско? С какво се хранят?Аз ги хранех само с слънчоглед и там някаква храна за хамстери а чух че ядът и кисело мляко ябълки грозде и т.н.Това хамстерче на снимката мини хамстер ли е или нормален.Вярно ли е че мини хамстерите белите с червени очи хапят много.Защо на снимката хамстера се гледа в клетка не се ли гледа в аквариум.Виждам че този хамстер не иска талаж.Вярно ли.Мерси много :):clap:

Айде познай как се различават мъжкото и женското :wors:

Позна - по пениса.

Ако има е мъжко - ако няма е женско.

Хапят всички хамстери.

Препоръчително е да се гледа в клетка,

за да има къде да се катери, но може и в аквариум.

Клетката задължително е от закалена стомана, а не пластмасова,

защото просто ще бъде изгризана за отрицателно време.

Когато не е в аквариум(тоест в клетка) не иска талаш.

За коя снимка става дума?

Моят мини хамстер с бяла козина и червени очи не хапи много.

Защо ли?

Вече нямам хамсре, Барби днес почина. ;(

Аз имах едно такова пухче, Джони се казваше, ма баща ми му казваше Хамилтън :) Живя 3 години и кусур и тази пролет окончателно почина. Живееше в мезонет на 2 етажа, с всички екстри :) Но ме изумяваше, туй животно на 3 пъти умираше, изпадаше в клинична смърт, припадаше ли, не знам какво правеше, но си беше мъртво! Публикувано изображение Но след няколко часа или ден-два се съживяваше... Не мога да си го обясня още как го правеше :)

Публикувано изображение

И моето беше такова, вчера си играхме а днес о няма.

Точна така прилича и моята Барби

• Автор

Това е адски гадно.

Спомням си аз как се чувствах, когато моето плъхи почина от големите жеги

миналата година.

Нашия мишок умря на около 4 години... Много ми беше тъжно... Още когато бях 3ти клас си го взех ;(

Хапят всички хамстери.

Тук държа да сложа едно мъничко пояснение.

По принцип си прав,всички хамстери хапят,но....зависи на каква възраст си вземеш животинката и дали я свикваш от малка да се гали.

Имам хамстерчета на 2 месеца,веднага щом майка им спря да ги кърми започнах да ги галя и сега си ги вадя от аквариума,милвам си ги и нито хапят нито ги е страх от ръцете ми.Даже докато седя и гледам телевизия или ровя в Интернет си взимам някое да ми прави компания.Само не знам защо,но много ги е страх/или така ми се струва,защото цвъркат ужасно/като чукам по клавиатурата. Публикувано изображение

Само че не знам,ако пусна баща им при тях/сега е отделен/дали няма да ги нападне да ги....,тъй като и 5-те са женски.

Гадно е Публикувано изображение .Моите съболезнования.

Знам какво е да ти почине мъничето-моите 5 момичета останаха без майка преди няколко дни Публикувано изображение

Това няма да върне твоето момиченце,а и няма да спре да ти е мъчно,но ако си в София искаш ли да ти подаря едно?

Ако искаш,драсни едно ЛС.

• Автор

Значи ги храниш много добре.

Причината да хапят е липсата на протеини.

Това е лекарството за хапането -

повече протеини в храната

и по една дървена клечка да има какво да гризат.

И не на много шумно място,

защото гризачите имат по-развит слух от нашия.

Звука на тракане по клавиатурата

наподобява звукът, който самите те издават,

когато са много ядосани.

По-добре недей ги взема със себе си, когато си на компютъра,

защото ги стресираш допълнително.

За бащата не мога нищо да ти кажа,

може да ги изяде,

може и да ги оплоди.

Нищо не се знае.

Редактирано от KoKKinoU_FaN (преглед на промените)

За бащата не мога нищо да ти кажа,

може да ги изяде,

може и да ги оплоди.

Нищо не се знае.

Сега се сетих да те питам нещо наистина тъпо. :) Ама колкото и да е глупаво,все пак ще се осмеля ако позволиш.

Възможно ли е да има някакви хапчета или инжекции които да спрат оплодителната способност на мъжките хамстери?Нещо-някакво-такова дето се дава на кучета и котки.Ходих при един ветеринар да го питам а той ми се изсмя и каза че не било нужно да си харча парите след като мъжкия ми е на 1 1/2 години и без това му оставала още една година максимум.По-добре да съм го била държала отделно от женските.Даже не пожела да ми отговори сериозно.

А той изглежда толкова нещастен като е самичък,отделен от другите.

Иначе опитах да го сложа при дъщерите му.Не ги хапе,не иска да ги яде,ама му се правят други,по-приятни неща с тях. Публикувано изображение

• 5 седмици по-късно...
  • Автор

Не знам за такива препарати,

но както ти е казал ветеринаря,

няма нужда от такива,

защото хамстерите не живеят много време.

Редактирано от KoKKinoU_FaN (преглед на промените)

• 4 седмици по-късно...

ето го моя звяр :)(снимката е на гугъл а хамстера-същия) не знам дали го гледам добре може ли да ми кажете? така,ето как е положението:сега,лятото има една шепа талаш,но през зимата е повече,има клетка,с пластмасово корито и напречни решетки от метал пластмасова къщичка и стълбичка пластмасова и колело пак пластмасово.две хранилки (да,и те са пластмасови)и една поилка.давам й някаква храна,голяма и малкаи вода и зеленчуци.ДАЛИ Я ГЛЕДАМ КАКТО ТРЯБВА? --- благодаря предварително

post-181338-1220439663_thumb.jpg

• 4 седмици по-късно...

Здравейте. По принуда гледам два хамстера, на племенницата ми са. Снощи излезнах (петък вечер, тва онова) и се прибрах чак днес късно следобед. Мъжкото ме стресна, помислих го за умряло. Тъкмо се осмелих да му събера останките и да го хвърля и видях, че всъщност още диша, но на редки интервали. А позата, която е заело е адски странна - по гръб е легнало, крайниците висят безжизнени отстрани, а главата му е свита към корем, нослето е опряно в корема всъщност. И е разпльокано като тепсийка. Ръчнах го леко ама реакция никаква. А диша. СЛожих го на топло, защото в помещението където седят с другото е доста студено, реших, че е изпаднало в летаргия. Така ли е наистина и как да го спася, че детето ще реве?... Пък и мен ми е жал, такова жизнено животно е, същински акробат.

• 2 седмици по-късно...

Здравейте. По принуда гледам два хамстера, на племенницата ми са. Снощи излезнах (петък вечер, тва онова) и се прибрах чак днес късно следобед. Мъжкото ме стресна, помислих го за умряло. Тъкмо се осмелих да му събера останките и да го хвърля и видях, че всъщност още диша, но на редки интервали. А позата, която е заело е адски странна - по гръб е легнало, крайниците висят безжизнени отстрани, а главата му е свита към корем, нослето е опряно в корема всъщност. И е разпльокано като тепсийка. Ръчнах го леко ама реакция никаква. А диша. СЛожих го на топло, защото в помещението където седят с другото е доста студено, реших, че е изпаднало в летаргия. Така ли е наистина и как да го спася, че детето ще реве?... Пък и мен ми е жал, такова жизнено животно е, същински акробат.

Ами както го описа сега всички факти ме довеждат за мисълта за летаргия.До колкото знам,не може да се оправи. Публикувано изображение Но и да се оправи ,след няколко дена или седмици то пак ще си умре... Публикувано изображение Не знам,моли се :P

• 1 месец по-късно...

аз си купих на скоро един хамстер но ако се опитам да го богала той тича да хапе а ако успее да ме захапе ми стига до кокъла на двата пъти успява. Един път го пуснах да тича в стаята и после с триста зора го прибрах. Женски е и като му дам храна яде по много малко други всичко си го заравя в талаша защо Публикувано изображение ? А и да попитам защо хапе толкова на тихо място е нито е студено нито топло не го стресирам има дръвце да си точи зъбите моля те кажи защо така прави ? извинявам се за изпуснатите пунктоационни знаци

Редактирано от gogata_bsl (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

[Здравейте, имам хамстерче от 5 дни, бяло с червени очи, не съм сигурна за породата, има си всичко необходимо: стърготини, вода, храна, колелце, но от днес стои само в стърготините и издава някакви звуци като църкане на мишка, съвсем малко е и ме притеснява да не се е случило нещо с него.. когато го взехме казаха че по принцип те не издават звуци и ако е така значи му има нещо Снощи имах събиране на приятели вкъщи...да не би да се е стресирало.. Благодаря на всички които дадат съвет за този проблем

аз си купих на скоро един хамстер но ако се опитам да го богала той тича да хапе а ако успее да ме захапе ми стига до кокъла на двата пъти успява. Един път го пуснах да тича в стаята и после с триста зора го прибрах. Женски е и като му дам храна яде по много малко други всичко си го заравя в талаша защо Публикувано изображение ? А и да попитам защо хапе толкова на тихо място е нито е студено нито топло не го стресирам има дръвце да си точи зъбите моля те кажи защо така прави ? извинявам се за изпуснатите пунктоационни знаци

Хапе,защото още не е свикнал с теб.Защо си заравя храната?Ами има си запас животното всички правим така.Спокойно всичко е наред държи се като един нормален хамстер :rolleyes:

• 2 седмици по-късно...

Здравейте всички любители на хамстерите имам си два хамстера който за два месеца станаха 9 ,не искам да разделям животинките тъй като са много грижливи и сладки; мир и любов да има . Така че ако някой иска стига да се грижи добре за тях ще му подаря,свикнали са с хора непрекъснато си ги галя и малките така че да нямат проблеми с общуването някои съм ги пускала да се разхождат , а мога да кажа че са свикнали и с шума аквариума им е до телевизора, но не виждам да има проблем. От София съм [email protected] /пише се е три долни черти/

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.