Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за учителската стачка 2007 г.

Featured Replies

Някой гледа ли Даниел Вълчев в "Шоуто на Слави"? Съгласни ли сте изказването му или не?

Редактирано от yvsot (преглед на промените)

• Отговори 810
  • Прегледи 70,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Учителите отново са жертва на алчните за власт политици и алчните за пари синдикални лидери.

Момента на стачката им е точно пресметнат да съвпадне с момента на местните избори. Ще видите как ще се съгласят на всичко синдикатите след 28 октомври. Янка Такева е стара синдикално - политическа к***а и сигурно е гушнала сериозна сумичка. След като се чува, че синдикалните лидери по места получават пари и затова са толкова нахъсани.

Накрая учителите ще са изиграни, Янчето и другите синдикални педераси с пълни джобчета, а политиците доволно ще потриват ръце и ще викат "Баси простите даскали - свършиха ни мръсната работа, сега да го духат".

Що ли пък ми се струва, че това зависи не от тях, нито дори и от вас , а от главното действащо лице на тройната коалиция -Ахмед Доган :speak:

Какво пък общо има Ахмед Доган в случая.

Ами ти само за тях мислиш, как да не се усъмни човек.

Оставам с впечетлението, че съм неразбрана. Не знам за кой път ще повторя, че не мисля конкретно за учителите, а ги защитавам заради принципа - по-висока квалификация, по-висока заплата. Ако утре лекарите примерно се надигнат, и тях ще защитавам. Не бих защитавала само депутатите, защото те достатъчно поразии натвориха за всички тези години.

А принципа е важен, защото както вече имах възможността да отбележа в един от форумите, това нихилистично отношение към хората с по-високо образование се пренася от публичния в реалния сектор. И ми казват разни "умници", че било нормално общия работник да взема повече от мен (аз съм инженер), защото той мъкне и носи, пък аз гледам "телевизор" (работя на компютър, но някои хора все още се чудят тази машина за отопление ли служи или за осветление, образно казано). Как при това положение да стимулираме децата да учат. ТА нали това нихилистично отношение се пренася и в училище. Там разликите в социалния статус болезнено изпъкват и те, уви, не са в полза на хората с високо образование. И децата започват да си задават въпроса "защо да уча, като и без образование ще "изчукам" по-добри пари". Омагьосания кръг се завърта и не подозираме, че години наред вече произвеждаме аргатите и ратаите за Европа - тези, които ще берат ягоди, ще гледат баби или бебета, ще слугуват, ще чистят тоалетни. А за интелектуалния труд - о, за там си има "интелектуални" нации, ние сме деветдесет и деветата дупка на кавала.

Именно за това подкрепям учителските протести. Освен всичко оставало, те извадиха на показ точно този нихилизъм към бъдещето на България, който вече почти 20 години попива в обществото. ЗАтова учителите трябва да бъдат достойно заплатени. Разбира се, това няма да стане без съкращения в системата и диференцирано заплащане (тук вече се разминавам с мнението на педагозите, които ревностно пазят статуквото). ВЪпросът е какви да бъдат критериите за тези операции (казвам операции, защото са болезнени и неприятни). Защото всички приумици на министерството в общи линии не стават и единственото, което ще постигнат е несправедлива и неточна оценка на качествата на учителите (защото тя ще се влияе не от личните му способности, а от училището и населеното място, където преподава) и в следствие на това - скандали в гилдията - точно на принципа "Разделяй и владей!".

Учителите отново са жертва на алчните за власт политици и алчните за пари синдикални лидери.

Момента на стачката им е точно пресметнат да съвпадне с момента на местните избори. Ще видите как ще се съгласят на всичко синдикатите след 28 октомври. Янка Такева е стара синдикално - политическа к***а и сигурно е гушнала сериозна сумичка. След като се чува, че синдикалните лидери по места получават пари и затова са толкова нахъсани.

Накрая учителите ще са изиграни, Янчето и другите синдикални педераси с пълни джобчета, а политиците доволно ще потриват ръце и ще викат "Баси простите даскали - свършиха ни мръсната работа, сега да го духат".

За съжаление трябва да подкрепя това мнение. Мисля, че учителите, които спонтанно се вдигнаха напролет на протести, след като правителството набързо вдигна заплатите на шофьорите, отново стават жертва на калпавия си синдикат. Това обаче, на което не трябва да се връзват е нулевата учебна година, напротив, трябва по всякакъв начин да избягнат подобен изход. Защото от една страна това ще настрои родители и ученици срещу тях (не вярвам на някого да му стане приятно, че детето му или той самият губи цяла година от младостта си), а от друга, учителите ще останат за цяла година без доходи (за седене в къщи никой не плаща, повярвайте). Така че да се борят за исканията си, но да направят някакъв компромис. И той според мен трябва да е свързан със преструктурирането, колкото и да не им се иска, защото води и до съкращения и до разлики в заплатите. И пак обаче опираме до брадясалия вече въпрос - какви да са критериите.

Редактирано от Sessily (преглед на промените)

Ето как изглежда едно селско училище

post-1949-1191691098.jpg

post-1949-1191691163.jpg

а тези, които трябва да пътуват се возят в тези автобуси

post-1949-1191691229.jpg

Какво пък общо има Ахмед Доган в случая.

nickfox, прочети това и ще ти стане ясно какво общо има Ахмед Доган ! Поздрави !

nickfox, прочети това и ще ти стане ясно какво общо има Ахмед Доган ! Поздрави !

А защо не се замислиш, че за тази ситуация сме виновни всички. Къде сме по изборите за да гласуваме и да не може ДПС да влезе и да преяде с власт, къде беше разума когато можеха да се обеденят всички български партии и ДПС да остане извън властта. Къде е всеки един от нас в гражданската си позиция. Или след като не ни касае пряко - какво ни пука. И като резултат от разединението - ДПС е във властта.

Поздрави.

Редактирано от nickfox (преглед на промените)

Управляващите казват,че ще има съкращения за да се вдигнат заплатите!Ще дам пример за училище с 500 ученика-учителите по история,биология,химия,физика,география са по 1!Ако половината бъдат съкратени,както искат някои икономисти,това означава да няма примерно физик и географ!Техните часове около 20-22 ще се вземат от друг и на останалия часовете му ще станат над 40!Това за учител е чисто и просто ритуално самоубийство!А в началното образование един учител 2 класа ли ще води?Увеличаване броя на децата в паралелка-над 30!?!Ние сме 21 век и за да може да се отдели необходимото внимание на ученика броя на учениците в клас не трябва да надхвърля 15-18 ученика!Според мен има 2 области в който не трябва да се правят икономии и съкращения ,а да се инвестира-това са образованието и здравеопазването-осигуряващи духовното и физическо здраве на всяка държава и народ!Това са области,които не произвеждат на момента,но ефекта от тяхното действие се проявява след години!И успехите на българските ученици на международни олимпиади са благодарение и на учителите,които са ги подготвяли!Срещу 3 лв на час,а някъде дори и доброволно!И тежко и горко на управляващи,които не могат да разберат,че търпението на ,,търпеливите" свърши!

bob4o,

А стига с тъпа демагогия. Не е нужно да пускаш тъпи ултиматуми в де що намериш теми за учителската стачка.

Жалко за тебе,че го възприемаш като тъпа демагогия,а то е самата реалност!И защо не коментираш останалото!Явно не ти е изгодно!!!Тъжно е ,че човек като тебе на 41 години възприема така нещата,но за разлика от тебе няма да твърдя ,че твойте тези са демагогия(ако разбираш за какво става дума общински администраторе)!А може би няма да се съгласиш и с тези думи :

"Учителското звание е велико и знаменито...то надминава всички други разряди на обществения живот...Учителите държат бъдещето на народа в ръцете си."

Петко Славейков

Предполагам,че не бъркаш Пенчо и Петко Славейкови ????И ако е така малък принос може би има и твоята учителка по литература!Или пак ще кажеш,че и думите на дядо Славейков са демагогия!!!!!!

Редактирано от bob4o (преглед на промените)

Жалко за тебе,че го възприемаш като тъпа демагогия,а то е самата реалност!И защо не коментираш останалото!Явно не ти е изгодно!!!Тъжно е ,че човек като тебе на 41 години възприема така нещата,но за разлика от тебе няма да твърдя ,че твойте тези са демагогия(ако разбираш за какво става дума общински администраторе)!А може би няма да се съгласиш и с тези думи :

"Учителското звание е велико и знаменито...то надминава всички други разряди на обществения живот...Учителите държат бъдещето на народа в ръцете си."

Петко Славейков

Предполагам,че не бъркаш Пенчо и Петко Славейкови ????И ако е така малък принос може би има и твоята учителка по литература!Или пак ще кажеш,че и думите на дядо Славейков са демагогия!!!!!!

Охооо, някои хора май май не обичат да ги настъпват. Не се мъчи да хапеш. Не ми прави впечатление словосъчетанието ти "общински администраторе". Не можеш ме засегна по този начин. Гордея се с работата си, с това което правя за хората, вкл. и за образованието. Хайде само престани с цитирането. Като си толкова велик спец в образованието кажи си твоето виждане за неговото развитие и реформиране.

И хайде да не се опитваш да гадаеш до каква степен достига образованието ми. Бъди спокоен - по-добро е от твоето. Гарантирано. Ако не вярваш, попитай някой от по-старите членове на този форум.

bob4o,

А стига с тъпа демагогия. Не е нужно да пускаш тъпи ултиматуми в де що намериш теми за учителската стачка.

Не се заяждам или присмивам, просто ми се иска да разбера къде точно в следващите думи видя ултиматум?

Управляващите казват,че ще има съкращения за да се вдигнат заплатите!Ще дам пример за училище с 500 ученика-учителите по история,биология,химия,физика,география са по 1!Ако половината бъдат съкратени,както искат някои икономисти,това означава да няма примерно физик и географ!Техните часове около 20-22 ще се вземат от друг и на останалия часовете му ще станат над 40!Това за учител е чисто и просто ритуално самоубийство!А в началното образование един учител 2 класа ли ще води?Увеличаване броя на децата в паралелка-над 30!?!Ние сме 21 век и за да може да се отдели необходимото внимание на ученика броя на учениците в клас не трябва да надхвърля 15-18 ученика!Според мен има 2 области в който не трябва да се правят икономии и съкращения ,а да се инвестира-това са образованието и здравеопазването-осигуряващи духовното и физическо здраве на всяка държава и народ!Това са области,които не произвеждат на момента,но ефекта от тяхното действие се проявява след години!И успехите на българските ученици на международни олимпиади са благодарение и на учителите,които са ги подготвяли!Срещу 3 лв на час,а някъде дори и доброволно!И тежко и горко на управляващи,които не могат да разберат,че търпението на ,,търпеливите" свърши!

След като си по образован от мен знаеш откъде идва произхода на думата демагогия!И най-малкото съм искал да обиждам , тъй като няма срамна работа!Но така както ми е трудно да знам спецификата на работата на администрацията,така и на другите е трудно да пишат за учителите!Достатъчно е някой да опита само за един ден да бъде учител и след това честно да даде своя коментар!Е и аз зная малко,дори имайки предвид че съм ти батко!В крайна сметка излишно е да се дърляме,а хората от който зависи всичко да се правят че нищо не става!Помисли си само-когато стачкуват шофьори,миньори и т.н. веднага започват преговори и никои не коментира качеството на тяхната работа-напр. че автобусите са мръсни,а само на учителите обвързват заплатите с качеството!Това е правилно,но трябва да се отнася за всички сфери! cool.gif

Бобчо,

Нищо лично спрямо теб. За твое сведение - познавам много добре проблемите на учителската професия. Осемнадесет години живея с учител. Съпругата ми е с 15 години стаж в тази професия. Така, че съм наясно какви са проблемите. Както виждам как профсъюза ви прецаква обикновенния учител.

Жена ми не може да си позволи да стачкува - изплащаме ипотечен кредит. От профсъюза обещаха да гласуват за компесанции на тези свои членове. Обещаваха, кълняха се и жена ми се включи в стачката. Какво се оказа накрая след 5 дни - само приказки без никакво решение по въпроса. Ей това ви са синдикатите. Водят ви за носа, вярвате им сляпо докато не ви подлеят вода и не се окаже, че съвсем съзнателно са ви прецакали.

Ей това е вашата любима курветина Янка Такева. И ако не сте разбрали, че тая е политическа к***а и не защитава вашите интереси, а гледа да си напълни джобчето, то го разберете. Тя няма интерес да се решат проблемите ви.

Колкото до това защо постъпиха с вас така - ами и на малките деца вече е ясно, че в момента ви използват с политическа цел благодарение на продажната Такева. Ако не знаеш, да знаеш - и тя и другите синдикални лидери, както и тези по места получават парички за да се продължи стачката. Докато не минат изборите ще стачкувате, а след това ще ви зарежат и прецакат точно тези, които сега ви нахъсват за стачката.

П.П. И аз искам всеки да получава достойно заплащане, но не всичко хубаво става за една нощ. Става само в приказките.

Не съм член на нито един синдикат и няма да бъда!А относно Янка партизанка всички си я знаеме!Само в приказките и филмите винаги има хепиенд,но защо веднъж поне не стане и в живота!Партиите и синдикатите за мен са тера инкогнита! :B)P.S.И по стара традиция искат да противопоставят различните групи работещи-разделяй и владей!

Редактирано от bob4o (преглед на промените)

Въпросният хепиенд не става от само себе си. Тук трябва да се потрудим всички и то сериозно. Истината е че всяко хубаво нещо в живота става с много работа. И още нещо - за да получи човек, то първо трябва да даде.

Приказките за това са приказки - за да имат добър край.

П.П. Никой не иска да ви противопоставя на останалите или ако някой го прави, то това са синдикалните лидери. Просто създавате вече проблеми на останалите членове на обществото, вкл. че им създавате вече и финансови такива. А ако се стигне до нулева година - там тотално ще загубите уважението и подкрепата на останалата част от обществото и особенно на младите хора.

Освен товва аз не съм съгласен да се увеличи заплатата само на учителите, а на останалите организации на бюджетна издръжка да останат на същото равнище.

Орешарски: Не спекулирайте с бедността!

Синдикалистите и финансовият министър изостриха тон във втория ден на преговорите за учителските заплати.

Средната работна заплата на педагогическия персонал с 13-тата е 472 лв. и това е над средната заплата за страната, посочи Пламен Орешарски и изтъкна, че България е единствената държава в Източна Европа с такова съотношение.

„Не спекулирайте с бедността!", каза финансовият министър на синдикалистите.

Той ги предупреди, че увеличаването на заплатите на учителите в същата степен трябва да се отнесе и за висшето образование.

Орешарски подчерта, че сравненията с абсолютни числа са некоректни.

„Ние живеем в България с български стандарти, с български цени", припомни той.

Пламен Орешарски изрази надежда синдикатите да се съгласят с приоритетността на сектор „Образование" и да не подкрепят никакви производни от учителските искания действия в други сектори.

news.bg

---

Кога ще се озъптят тези синдикати.... Янка партизанка да си заминава в Броксел както примира от желание и да остави работата на мира! :angry22:

Мисля си тези родители.. хем заплашват с нулева година синдикатите, хем имат подкрепата на родителите!!! Тъп народ. Не си знае интереса.

Дали като скъсат учениците от зубрене да наваксват тогава родителите ще си защитят децата - от синдикатите и в съда.Както между впрочем

родителите могат да съдят синдикалните лидери за това че прекъсват нормалният ход на учебната година. Що не стачкуват като дойдат ваканцийте?? :angry: Тези фокуси само в България стават.....

Редактирано от uberalles (преглед на промените)

Гледахте ли сега новините по БТВ. Бяха заснели разговор м-у Орешарски и Вълчев, без те да знаят че ги снимат. Цитирам по памет:

Орешарски: До сряда сутринта ще отсъствам.

Вълчев: Утре ще викна експертите да позабавят малко.

Орешарски: ОК

Вълчев: Спокойно те ще ги размотаят малко (това е ТОЧЕН ЦИТАТ!)

И после за какви политици си говорим, тц тц тц. И всички ученици и учители зависим от тоя човек :speak:

Гледахте ли сега новините по БТВ. Бяха заснели разговор м-у Орешарски и Вълчев, без те да знаят че ги снимат. Цитирам по памет:

Орешарски: До сряда сутринта ще отсъствам.

Вълчев: Утре ще викна експертите да позабавят малко.

Орешарски: ОК

Вълчев: Спокойно те ще ги размотаят малко (това е ТОЧЕН ЦИТАТ!)

И после за какви политици си говорим, тц тц тц. И всички ученици и учители зависим от тоя човек :speak:

И аз го гледах. Наистина са зле хората...

Орешарски: Дай да разваляме седянката. Дай да разваляме седянката. Първо да мислим за числа, съкращения и после...

Вълчев: Аз предлагам така: теб и без това няма да те има сега известно време.

Орешарски: Да, три дни.

Вълчев: Два де, стига така.

Орешарски: Е, в сряда на обяд ще дойда.

Вълчев: И да видим дали е възможно в това време да направим някакви експертни разговори. Горе-долу по една, две сметки да направим, за да приказваме.

Орешарски: Не, не трябва да се прекъсва.От утре експертни разговори. Те ще размотаят!!!!!!!!!

Вълчев: Сега уважаеми колеги да продължим нашата работа...

Редактирано от vladinc (преглед на промените)

Това е достатъчно показателно колко им пука на тия двамата ( а и на цялата администрация ) за учителите, децата, родителите и изобщо за цялото образование ! Дори и в Зимбабве тия двамата галоши още утре щяха да са безработни, ама не, тука е България, където всеки ,докопал се до власт , прави каквото си иска. Така че, редно и правилно е протежето на 4ерепа и дружката му Вълчев да се разкарат нанякъде (заедно с безумно некадърния им шеф) и да оставят на мира цялата държава, че както смятат "да ги размотаят малко" наистина ще влязат в нашата история като най-некадърните управници, успели да провалят цяла учебна година, заедно с всички, произтичащи от това последици.

Това е достатъчно показателно колко им пука на тия двамата ( а и на цялата администрация ) за учителите, децата, родителите и изобщо за цялото образование ! Дори и в Зимбабве тия двамата галоши още утре щяха да са безработни, ама не, тука е България, където всеки ,докопал се до власт , прави каквото си иска. Така че, редно и правилно е протежето на 4ерепа и дружката му Вълчев да се разкарат нанякъде (заедно с безумно некадърния им шеф) и да оставят на мира цялата държава, че както смятат "да ги размотаят малко" наистина ще влязат в нашата история като най-некадърните управници, успели да провалят цяла учебна година, заедно с всички, произтичащи от това последици.

Кокомиле то без 4ерепа и капиталите му, които задвижват държавните механизми, не знам накъде... в момента нашата икономика се крепи на инвестицийте на такива хора, било то българи или чужденци. Ако ги изгоним-а с тях и капиталите- за най-много два месеца държава няма да има.

То хубаво да се затрият, обаче парите трябват. Иначе поздрави за другата част от коментара cool.gif .

Кокомиле то без 4ерепа и капиталите му, които задвижват държавните механизми, не знам накъде... в момента нашата икономика се крепи на инвестицийте на такива хора, било то българи или чужденци. Ако ги изгоним-а с тях и капиталите- за най-много два месеца държава няма да има.

Във всеки случай Божков не е назначил протежето си, за да работи за моето, твоето и на всички българи благо (по-скоро , да опита и прибере за себе си този прословут бюджетен излишък от ня,кви си 2.8 млрд. лева, прибрани от такива като нас , за да е по-добре за такива като тях).

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.