Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за учителската стачка 2007 г.

Featured Replies

Добре. Аз съм си паднал на главата. Ала като по-малки ни казват не прави това не прави онова..... А това че българските ученици са недисциплинирани, пушат, пият, дрогират се, аз не съм от тези деца. Нито излизам на вънка. Родителите ми са прекрасни хора, може да не се разбираме понякога, но знам, че го правят за мое добро. Пише под аватара ти, че си заклет оптимист, но по-добре погледни реално и бъди реалист. Не си слагай розовите очила и всичко е тип-топ. Образованието куца. Имам също въпрос. Искаха 100 процента отгоре на заплатите. Защо примерно 30-40 процента от тези искания не отидат ЗА ОБОРУДВАНЕ НА УЧИЛИЩАТА?Гледах преди на митинга им транспарантите. Никъде не видях, за по-хубави и оборудвани училища! НИКЪДЕ! Добре, те явно не разбират, че заплатите няма да се вдигнат току-тъй. Кои ще ти изкопа 100 процента при днешните условия в държавата ни? И ако говорите против тия в парламента ще ви кажа едно-те са хитри, сигурно са били двойкари в училище, но със хитрост са успели сега да си уредят старините. Ич, не им и ене за учениците, че ние сега губим материал. А, готово-кръц ваканцията всичко тип-топ. Дискусията може да продължи и през 22 век. Просто Ви предлагам да замълчим и да гледаме какво ще стане.Само новините да се пускат тука. Ок?

Чух реплики като:

- учителка: На тия мишоци Орешарски и Вълчев трябва Доган и Станишев да им кажат "дайте им парите", иначе те нищо няма да направят.

- синдикалния лидер (вози се в БМВ Х5 с номер 0001): Да не сте посмели да спирате стачката, ще стачкуваме до край, до 100% увеличение

- учител, видимо пиян : Ейй обичам ги стачките, така мога да стачкувам цяла година.

Така ли трябва да се държи учителката от първата реплика. Айде за последния то е ясно, учител, натряскан....

Мен ми е чудно също едно- 97 процента от учителите подкрепяли стачката, има 3 процента, НЕ в частно училище, които не ги подкрепят. Защо според вас те не подкрепят своите.?

Редактирано от Rommel42 (преглед на промените)

• Отговори 810
  • Прегледи 70,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

А що не идеш да снимаш бакшишите, пияни като талпи и возещи пътници ? Или така са поръчали от партийната централа.

Аман от куки - и тука плъзнаха !

Хахахаха, жалко че си модератор...

Не членувам в партия, нямам общо с полицията, дори не съм бил там освен до паспостното.

Снимал съм това което е актуално. Бакшишите има кой да си ги контролира, а и тях ги ползваш ако искаш.

Не съм виновен че съм снимал реалността, пък била тя и частен случай. Не казвам, че всички са такива, понеже видях жени (учителки), на който не им беше толкова забавно там, но булшинството наистина се забавляваха

Нали знаете приказката за вестоносеца с лошите новини....

На какви питиета и кръчми искаш да ти постна снимки и после да обявя, че ти си ги пил и си бил в тези кръчми :) Естествено ще кажа, че съм снимал тебе . ( Тогава пак ще бъде моята дума срещу твоята - неловко се получава , а ? )

Rommel42 исканията са и за 5% от БВП за образование-това включва и оборудването в училищата,и разширяването на компютъризацията и т.н.!Точно първата реплика е правилна , защото 2 министри са просто кукли на конци в ръцете на Доган,Сергей и Симеон!И виж ,разбираш от нета,отчета на МФ какъв е бюджетния излишък в края на август и само за твоя информация за 1 месец е нарастнал с 460 млн.лв!И ще продължава да нараства!А инфлацията от септември 2006 до септември 2007 г. е 13.1%,тоест увеличението от 10 % от 1.07 е изконсумирано и дори всеки е на минус 3,1%! Когато цифрите говорят дори и боговете мълчат!:)

Е, то това е публична тайна.

Вече и малките деца в България знаят, че стачката не е за постигане на по-добро заплащане и по-качествено образование, а си е замислена от самото начало като политическа стачка.

И за малките деца вече е ясно, че едни чичковци, които много искат да управляват (единия доколкото се чува е генерал ) плащат на едни корумпирани чичковци, които трябва да защитават интересите на работниците ( но никога не го правят за работници, а за собствения си джоб ).

От своя страна корумпираните чичковци ( опааа и една кака ) дето не знам защо им викат синдикални лидери ( щото не са такива, а най-обикновенни мафиоти и подпалвачи ) плащат по места на чичковци, лели, батковци и каки, дето се зоват местни синдикални лидери ( да се чудиш с какви ли пари тоя си е купил това BMW X5 и то с такъв номер ), ама май са местните политико - синдикални мафиоти.

А единият дето толкова много иска да управлява даже показа, че не зачита законите на страната, разпореждайки без да има право да бъдат изплатени заплатите на стачкуващите в София от парите на общината, т.е от парите на всички вас софиянци.

А от снимките и разговорите много красноречиво става ясно, че на синдикати и учители им е през онази работа за образованието.

А като гледам отрупаните маси с алкохол и храна не ми се струва това да са го изконсумирали хора бедни и с ниски доходи. Нещо ама хич не се връзва ситуацията видна на снимките и ситуацията, която се опитват да ни натрапят. А и сега би трябвало да са съвсем без пари тези хора, защото докато стачкуват не би трябвало да получават заплата. Но явно, че тези, които са най най - активните получават.

Но то така или иначе щеше да стане ясно един ден.

Никой не иска от българския учител да е светец по простата причини, че такива няма. Иска се просто да са хора нормални, хора отговорни и хора с чувство за мярка.

кокомил, не си прав. Същите снимки могат да се направят на стачките на всички, които са ръководени от тези псевдосиндикати. И не виждай във всяка истина поръчка. Просто това е българската действителност.

Добре. Аз съм си паднал на главата. Ала като по-малки ни казват не прави това не прави онова..... А това че българските ученици са недисциплинирани, пушат, пият, дрогират се, аз не съм от тези деца. Нито излизам на вънка. Родителите ми са прекрасни хора, може да не се разбираме понякога, но знам, че го правят за мое добро. Пише под аватара ти, че си заклет оптимист, но по-добре погледни реално и бъди реалист. Не си слагай розовите очила и всичко е тип-топ. Образованието куца. ............

Тук след последното изречение трябва да попиташ: Защо и кой го доведе до тука, имаше ли някаква цел и дали образованието не бе ръководено от неразбиращи хора, или са обслужвали някакви частни интереси? Прав си за училищната база, но мислиш ли, че управляващите ще се съгласят на това да се учи в хубави и подредени училища, с базата, с отоплението, с компютрите и т.н.? Та това да не са депутатските мерцедеси, заплати и т.н. придобивки? Не им трябва умен народ на тях, а гладни и неуки гласоподаватели. Освен това въртят сучат и ще изкарат държавното обучение неефективно и ще отворят веднага частните училища, но там ....ще да се плаща такса. А къде ще учат депутатските синчета? :):help wanted3::shake_puter:

Ако още някой иска да плюе срещу учителите, нека да е човек, който поне 5 години работил в подобни на техните условия срещу подобно заплащане. Всички останали просто говорят наизуст и в състояние на моментна възбуда.

nickfox , извини ме, но този ти пост звучи точно като на сляп почитател на партията ! Винаги се търсят всички възможни причини, но в никакъв случай не се допуска, че тя, партията, може да сгреши.

А това, каква е ситуацията точно, би трябвало да си запознат добре cool.gif

Еми bob4o-една телевизия казва едно, друга друго, а нета ептем па трето. Ала нз просто вече ми омръзна вкщи. Не мисля, че ти си ученик, но просто вече 3 седмици гния вкъщи. В клас нямам приятели, но просто ми се ходи на училище. Казват учителите, че ако от първи ноември няма предложения, то повече няма да има. Мисля, че учетелите искат смяна на правителството, за това правят всичко. С такъв кеф влезна в в новото училище и ето за какво учих 9 месеца да вляза в хубаво училище-сега ни училище ни нищо. Ако провалят годината направо не знам! Язък! Все повече се отекчавам от България. Офф-Имаше една анкета в замундата-Кое най-мразите в България, според мен всички отговори освен националния по футбол biggrin.gif са правилно. sad.gif.офф.

Еми ха дано спрат стачката и всичко да си дойде нормално!

Ако още някой иска да плюе срещу учителите, нека да е човек, който поне 5 години работил в подобни на техните условия срещу подобно заплащане.
АЗ съм учил 8 години в училище. Значи се приема biggrin.gif:P

Аз ще влезна да поиграя малко. После ще видя кои какво направил

Редактирано от Rommel42 (преглед на промените)

bob4o, разясни на младежа тайният план на правителството, за да разбере кой е причината за това той да си седи вкъщи. Ако обичаш ! Има вид на умен младеж, може пък и да разбере. Ако пък разбере ще му стане ясна и ролята на медиите в цялата тази "седянка", организирана от правителството с цел "да размотаят" .

, но мислиш ли, че управляващите ще се съгласят на това да се учи в хубави и подредени училища, с базата, с отоплението, с компютрите и т.н.? Та това да не са депутатските мерцедеси, заплати и т.н. придобивки? Не им трябва умен народ на тях, а гладни и неуки гласоподаватели. Освен това въртят сучат и ще изкарат държавното обучение неефективно и ще отворят веднага частните училища, но там ....ще да се плаща такса. А къде ще учат депутатските синчета? :P:speak::speak:

Що говориш простотии. Нямало било интерес да се осигурят добре оборудвани училища. Що говориш наизуст.

post-1949-1192386834_thumb.jpg

post-1949-1192386960.jpg

post-1949-1192386876.jpg

Ето малко снимки от необорудвани и зле обзаведени училища, щото управляащите нямали интерес от хубави училища и добро образование.

Хайде следващия път като ръсите тъпизми поне малко мислете.

Редактирано от nickfox (преглед на промените)

АЗ съм учил 8 години в училище. Значи се приема biggrin.gif:P

Явно още не можеш да разбереш разликата между работа и забавление, така че не се приема

Що говориш простотии. Нямало било интерес да се осигурят добре оборудвани училища. Що говориш наизуст.

post-1949-1192386834_thumb.jpg

post-1949-1192386960.jpg

post-1949-1192386876.jpg

Ето малко снимки от необорудвани и зле обзаведени училища, щото управляащите нямали интерес от хубави училища и добро образование.

Хайде следващия път като ръсите тъпизми поне малко мислете.

Тези снимки не показват реалността, а дали говоря простотии - ще видим! Види се обаче кой по форума говори наизуст и ръси тъпизми! :P:speak::speak:

Да бе, те снимките са от Марс и затова не отговаряли на действителността. Какво по-действително искаш. Видео филм. Нямаш проблем. От 10 или 15 различни училища искаш да е. Това са снимки от 3 различни училища.

Еми bob4o-една телевизия казва едно, друга друго, а нета ептем па трето. Ала нз просто вече ми омръзна вкщи. Не мисля, че ти си ученик, но просто вече 3 седмици гния вкъщи. В клас нямам приятели, но просто ми се ходи на училище. Казват учителите, че ако от първи ноември няма предложения, то повече няма да има. Мисля, че учетелите искат смяна на правителството, за това правят всичко. С такъв кеф влезна в в новото училище и ето за какво учих 9 месеца да вляза в хубаво училище-сега ни училище ни нищо. Ако провалят годината направо не знам! ..........

Учителите не искат смяна на правителството, нито пък нулева година за учениците. Грешно разбираш нещата. Това са само пропагандни трикове на управляващите за протакане. Хубаво ги видяхме на седенката. А с протакането нещата се усложняват и за правителството, тъй като идват кметските избори, но като че ли то май не разбира сериозността на нещата. Чудно защо ли? А ако управляващите допуснат нулева година - това е техният край на сцената!

А ти недей стоя само в къщи и пред компа! cool.gifcool.gifcool.gif

Редактирано от stormbird (преглед на промените)

Да обобщим.

Според някои колеги, учителите са едни неблагодарни готованци, на които им е все едно дали ще научат на нещо децата или не.

Работят в почти перфектни условия, получават прилично възнаграждение и нямат проблеми с приятното прекарване на многото свободно време.

Прав ли съм ?

А защо стачкуват тогава ? Нещо не са наред ли ? А защо не са ?

Да бе, те снимките са от Марс и затова не отговаряли на действителността. Какво по-действително искаш. Видео филм. Нямаш проблем. От 10 или 15 различни училища искаш да е. Това са снимки от 3 различни училища.

Това, което показваш трябва да бъде в 99,99 % от българските училища! За жалост обаче картината не е такава. Не искам да споря с човек, който както пише Ken няма поне 5 години стаж в условията, при които работи един учител и да е живял с неговата заплата през това време! Чао! :nono::nono::nono:

Искат кеш. То кой ли не иска?!

Най-много да стане някоя беля.

Ква беля бе брато мое стане? :P:speak::speak:

Да обобщим.

Според някои колеги, учителите са едни неблагодарни готованци, на които им е все едно дали ще научат на нещо децата или не.

Работят в почти перфектни условия, получават прилично възнаграждение и нямат проблеми с приятното прекарване на многото свободно време.

Прав ли съм ?

А защо стачкуват тогава ? Нещо не са наред ли ? А защо не са ?

Спокойно де. Тука спорим, не се бием :rolleyes:. Не съм ги нарекъл така, но просто:

1)Според мен не само в образованието има само ниски заплати има и други сфери

2)Ако те получат всеизвестните 100+5 процента ще стане криза в страната-инфлацията ще скочи още. Ще стане национална катастрофа! Защото това са ХХХХХХ броя учители със средна заплата 300лв. Х100- на 600 лева. Ако приемем

че учителите са 2-3 стотин хиляди това става милион и 800. От къде ще дойдат тази пари. Евро фондовете за земеделието ги скатаха някъде? А и като гледам на депутатите им е през "щъркела" на стачката. Колкото да ни ги свалят... Понякога не ми се живее в тая страна. Честно. sad.gif

ПП) Само предполагам колко са учителите, дали 2-3 стотин хиляди са повече или по-малко не знам.

Това, което показваш трябва да бъде в 99,99 % от българските училища! За жалост обаче картината не е такава. Не искам да споря с човек, който както пише Ken няма поне 5 години стаж в условията, при които работи един учител и да е живял с неговата заплата през това време! Чао! :nono::nono::nono:

Ква беля бе брато мое стане? :rolleyes::ph34r::speak:

Ами виж да те светна. Заплатата ми е по-ниска от тази, която даскалите не харесвате. Условията на работа - заповядайте един месец. Ако беше прочел малко назад в темата щеше да разбереш, че съпругата ми е учителка с 15 години стаж. Да те светна още малко - имам педагогическа правоспособност. Лектор. Водя от време на време курсове по компютърна грамотност, когато не съм ангажиран с нещо по-важно и по-доходоносно ( не разчитам само на заплатата си естествено ).

Редактирано от nickfox (преглед на промените)

Ами виж да те светна. Заплатата ми е по-ниска от тази, която даскалите не харесвате. Ако беше прочел малко назад в темата щеше да разбереш, че съпругата ми е учителка с 15 години стаж. Да те светна още малко - имам педагогическа правоспособност. Лектор. Водя от време на време курсове по компютърна грамотност, когато не съм ангажиран с нещо по-важно и по-доходоносно ( не разчитам само на заплатата си естествено ).

Евала. Ето човек, които работи на 2 места и е с по-малка заплата и не протестира. Е такъв човек се иска за учител.

Ами виж да те светна. Заплатата ми е по-ниска от тази, която даскалите не харесвате. Ако беше прочел малко назад в темата щеше да разбереш, че съпругата ми е учителка с 15 години стаж. Да те светна още малко - имам педагогическа правоспособност. Лектор. Водя от време на време курсове по компютърна грамотност, когато не съм ангажиран с нещо по-важно и по-доходоносно ( не разчитам само на заплатата си естествено ).

Навярно заплатата на съпругата може би стига. За кабинети и оборудване няма да споря, но се вижда че има една голяма завист за това пусто увеличение на заплатите на учителите. Що бре така, нима нямаш интерес от това, или искаш да не си лектор, а на пълен норматив учител? А освен заплати учителите искат и други неща, за да може това което показваш в снимките да е в 99,99 % в българските училища! О.К. :rolleyes::ph34r::speak:

Може би си преценил, че труда ти струва толкова. Това си е твое право.

Ами белята е, че може да не вдигнат мойта заплата, за да има за тях.

От тая по-голяма беля, здраве му кажи.

Евала. Ето човек, които работи на 2 места и е с по-малка заплата и не протестира. Е такъв човек се иска за учител.

От управляващите! angry.gifangry.gifangry.gif

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.