Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво да направя за да си Отключа Късмета?

Featured Replies

преди 9 часа, (:IdioibI:) написа:

Дори не се сещаш защо са синоними, но това е до владеене на българския език. =>

НО не са еквивалентни! => Смисъла им е различен! неудачник = без късмет; несретник = не се е уредил. 

Близки, но с различна денотация! 

Обектът в темата е късмет! => @Anzhel Dimitrov многократно е споделил, че води доволен живот, т.е. се е уредил в него! 

= Твоето невежество явно не е само в духовната сфера! 

Пак да те попитам: Това, че Христос е бил несретник (неудачник) прави ли го глупак или такъв му е бил късметът

Доста глуповато мислиш. :) Бивши любови няма! :) ОК, в този свят коя от тях бе истинска? Защо към някоя която все още е жива не се "завърнеш"? 

Ангеле, нещо си съгрешил към жените. Затова и си сам в момента. Свързваш жените само с плътски удоволствия. => По общо = Явно нямаш късмет с избора си на жена. => Очи пълни, ръце празни! :) И, затова считаш, че "там" в отвъдното ще е по-добре. :) 

@Anzhel Dimitrov, блаженството няма нищо общо с удоволствията! Затова и в този свят трябва да ги изпиташ, а останалото е за оня. ;) 

= Оня свят е за бедните духом! Т.е. в отвъдното те властват! Именно на несретниците и на неудачниците Бог ще им даде власт! 

=> Затова приживе наваксвай! Не бленувай за отвъдното! => Там ще ти се даде от това което ти е липсвало в този свят! 

От тази гледна точка, то аз съм се насочил към ада, защото няма нещо което да не съм изживял! :) 

По-хубаво от да изживееш блаженството в този свят няма! Да виждал съм и Бог тук!!! Всичките въпросни висши страсти съм ги изживял! :) 

Така, че това е моята съдба, късмет или карма: Удоволствията и удовлетворенията си да съм постигнал сам! = И всичко това благодарение на молитви! 

Мир вам. Амин 

На оня свят както ти казваш е многократно по - хубаво. В този земния живот е пълно със зло от всякакъв род ( лъжи ,измами , насилие , омраза , кражби ) а в задгробният живот всичко е любов , уважение , щастие и блаженство ако си заслужил . Злодеятелите са наказани за цяла вечност като за назидание и са отделно от добрите хора .

Въпреки че има възмездие и още в този свят . Рано или късно Бог наказва злосторниците по различни начини . Злосторниците вадят лош късмет . Има много истории при ,които на злосторниците им се връща многократно всяко зло ,което са извършили още в този живот ...

• Отговори 138
  • Прегледи 131,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• ключ

• Смешни са хората, които оправдават собствената си некадърност с това, че някой им е направил черна магия Чудя се дали да не се преквалифицирам на врачка, ходжа, поп или маг - изглежда е доста пе

• Ще ви кажа кратко и ясно, защо хората страдат от магии. Ето отговора- Защото са бездуховни. Бездуховни са и правещите (поръчващите ) магии и тези, които ги хващат магиите. От мен да знаете,че правенет

преди 6 часа, Solly написа:

Значи, в този свят Бог ги наказва, но в другия ще им даде власт! И защо не им я даде тук, а Там?

Користност и честност са оксиморони!

Ако беше толкова умен, щеше да се устроиш още в този живот! Но докато умните правят живота си хубав тук, неспособните чакат това което не могат да постигнат тук, да им се даде Там!

Трябва да се образоваш още доста. Дотогава вземи прочети някоя книга от Майкъл Нютън или Долорес Кенън.

pytiat-na-dushite-d-r-majkyl-niutyn-350x524.jpgМежду смъртта и живота - Разговори с отвъдното Възнесение 9789549291667

Защото в Отвъдното е по - хубаво и власта е Бога . В задгробният живот на никой не му трябва власт , защото няма борби за надмощие . В Отвъдното просто си живееш щастливо ако си заслужил , там си като на вечна почивка в щастие за добрите хора . 

Това е според будизма .

Това което можеш да постигнеш тук ( дори да си най - успешният човек ) е нищожна част с това след смъртта .

Няма смисъл , защото аз съм научил нещата чрез опит , а не чрез учене . Аз предавам инфо от опитностите ми , а не от чужди знания .

преди 6 часа, Solly написа:

Знам, че не си чел Библията и не знаеш какво пише там. А там пише, че Бог наказва хората, още в този свят!

Еремия 21:14
И ще ви накажа според плода на делата ви, казва Господ; и ще запаля огън в леса на тоя град, та ще пояде всичко около него.

Еремия 16:18
И най-напред ще им въздам двойно За беззаконието им и за греха им, Защото оскверниха земята Ми с труповете на гнусотиите си, И с мерзостите си напълниха наследството Ми.

Притчи 24:29
Не казвай: Както ми направи той, така ще му направя и аз, Ще въздам на човека според делата му.

Той си наказва злосторниците и лошите . Има много примери за това , дори и ти можеш да ги откриеш ако се разтърсиш малко .

преди 3 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Аз предавам инфо от опитностите ми

Буда също предава инфо чрез опитностите си и твърди че е видял всичките си прераждания. Това го твърдят и други хора. Та на кого да вярвам - на тях, или на теб?

преди 10 минути, Solly написа:

Буда също предава инфо чрез опитностите си и твърди че е видял всичките си прераждания. Това го твърдят и други хора. Та на кого да вярвам - на тях, или на теб?

Той не е видял преражданията си , а е разчел генетичната информация от предците си , която информация се предава на поколенията и всичко е записано в гените ни . Всеки един детайл от живота ни , които детайли в бъдеще може и да започнем да ги разчитаме .

Обаче това не е прераждане , защото всичко живо е отделен живот .

преди 20 минути, Anzhel Dimitrov написа:

, а е разчел генетичната информация от предците си ,

Едва ли във времената в които е живял Буда, някой е имал представа от генетика! Но пък виж, при теб може в съновидението ти да ти е показан някакъв минал или бъдещ живот, когато се преродиш в ново тяло...

преди 1 час, Solly написа:

Едва ли във времената в които е живял Буда, някой е имал представа от генетика! Но пък виж, при теб може в съновидението ти да ти е показан някакъв минал или бъдещ живот, когато се преродиш в ново тяло...

Възможностите на човека са безгранични.

Навремето може да не са имали точно обяснението с генетиката , защото са имали слаби познания за устройството на човешкото тяло и неговите възможности , но на днешно време това е обяснението .

Принципно ,, регресията " е точно това , разчитане на информацията от предците ни, а не както го обясняват че сме имали минали животи - поне според мен е така.  

А има и други теории с ,, паралелни вселени " . Но аз съм приел ,че трябва да се труди човек да е добър , за да може след смъртта да си е добре за цяла Вечност . 

Като възможност на човека е и да посети бъдещето и да види какво е там , и какво е заслужил за в бъдеще . Нещо подобно на това да си провериш бъдещата пенсия в пенсионното и да знаеш до колко ще вземаш след края ....

Но се отклонихме от темата за късмета .

преди 18 часа, (:IdioibI:) написа:

. :) 

@Anzhel Dimitrov И всичко това благодарение на молитви! 

Мир вам. Амин 

И аз съм забелязал че молещият се човек има късмет във всичко ( включително това се отнася и за мен ) и става добър , особено ако вниква в молитвата .

преди 13 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Той си наказва злосторниците и лошите . Има много примери за това , дори и ти можеш да ги откриеш ако се разтърсиш малко .

Не ги наказва! Просто им праща "телеграми"! Вид предупреждения да спрат с лошите неща. (Може би такъв е и твоя случай).  

Отделно не са злосторници и лоши, а в тях върлуват бесове, т.е. те са бесни, ядосани и недоволни от какво ли не. В следствие на което лукавите ги ползват за свои цели. = Това във Библията още в "Битие" е описана. = Изначално! 

По-важно: Когато поради някаква причина нямаш късмет, то отвори Библията на произволно място! Т.е. не почвай да тълкуваш защо нямаш късмет. 

Какво е характерно: За разлика от другите способи на гледане и търсене на изход от дадена ситуация, то в Библията по по-елементарен начин е описано, т.е. трябва да го прочетеш, но не да тълкуваш или анализираш написаното, а да вникнеш и намериш аналогии с действителността. Можеш да го правиш и сам. Да, ако не си опитен (нямаш опит), то има вещи свещеници, които като изповядаш стореното от теб, то да ти намерят подходящото в Библията. 

Да, знам, че си разочарован от "поповете", т.е. и из клира има нечитави, но трябва да ми повярваш, защото имам повече опит с тях (на повече Православни богослужения съм присъствал от теб) и съм събеседвал с членове от клира, И, затова разпознавам кои е читав и кой не е. (Това е друга тема и изобщо не е свързана с късмета, а с моята лична съдба). 

(Между другото няма и лоша карма!) Няма как въпросната да ти въздейства и ти да натрупаш такава в себе си! = Лесно може да е игнорираш и не с медитация или бягство от нея, а с благост и да респектираш въпросния "лош" човек! => Те са добри психолози! Добре тълкуват невербалното ти поведение. 

Та: ОК, ти си анатемосал клира, но забравяш едно: И те са човеци! (И те могат да сгрешат.) Истинските служители на Бог са в метосите. Бил съм и послушник в един метох. (И това, защото съм разполагал с времето си.)

По-важното е: На всеки му се полага втори шанс! НО, само един! Т.е. той или се променя и започва да живее праведно или бавно пропада! Със следващия шанс (късмет) постепенно става по-малко вероятно да започне праведен живот. => Следва изолация! Всякаква = всеки почва да страни от тях и да се разграничава. 

И, едва ли тук има човек по-запознат със съдбата на пропадналите освен мен! = Уви, да, имам доволно опит с пропаднали хора! Друг е въпроса до колко съм успял да ги променя! Те истински ме познават! => Няма смисъл да се хваля с делата си към тях тук! Това остава тайна и не ще споделя моите методи! Защото едва ли някой от тук желае да помогне на пропаднал човек! => Всички "ръсят акъл" и считат, че не си заслужава да се помага на пропаднали! (Кратко: Не е в кръга на интересите им!) За тях това е глупост!

Мир вам. Амин 

преди 11 часа, Solly написа:

Буда също предава инфо чрез опитностите си и твърди че е видял всичките си прераждания.

Това трябва да се види, т.е. дай източник! :) => Може и в темата са "Будизъм за любопитни", за да не преместваме аспекта на тази тема.) = Абе ... да не правим спам! :) 

Повечето неща Буда е достигнал чрез медитация, а не чрез опит! => Ще прощаваш за клишето и вулгарното: И кучето гледа, но не се научава да е касапин! :) => Да, за теб може да е гнусно предното, но позамисли се: От къде произлиза гностицизма? => От дисекцията на обекта! 

Та, ще те помоля, но със свои думи да направиш дисекция на прераждането! За да видим ролята му в късмета.

Всеки е запознат с това, че тленното му тяло ще се "разтвори" в Земята, но това не е прераждане, т.е. духът на всеки е уникален и единствения начин да остане в този свят е чрез неговите наследници! Няма как да е същия! Няма как да се подобри или усъвършенства и получи ново тяло! 

Кратко: Ти си подобие на своите родители. НО, не на единия, а е съвкупност от двамата! Да, ти си по-подобен от единия, но имаш и част от другия, което означа, че и децата ти са подобни на теб и т.н. = Многообразието е повече от Google число! :) А, отнесено към вечността и безкрайността е "прашинка"! От вън този хоризонт, то възможно е да имаш друго "аз", но то е спряно друг различен твой избор. 

Примерно: В предишния си живот си било месоядно! Това не е отвратило. В момента си веган. Това прераждане ли е?! :) Кое е различното?! Защото по логиката (на прераждането) би следвало да си се преродило в месоядно! :) 

По-простичко: Душата не може да се копира! Духът е произведение от два духа! Той не е сбор, а произведение на двама в който единия е творец, а другия е съавтор! => Няма как душата ти да се прероди, т.е. да помниш предишните си животи, поради това, че родителите са ти различни! 

Имам усещането, че си "плот" на разведени родители. Само сред такива има привърженици на будизма, т.е. при тях възниква желанието да се преродят и да живеят отново в този свят, но при други обстоятелства!    

преди 2 часа, (:IdioibI:) написа:

Това трябва да се види, т.е. дай източник! :) => Може и в темата са "Будизъм за любопитни", за да не преместваме аспекта на тази тема.) = Абе ... да не правим спам! :) 

преди 44 минути, Solly написа:

Благодаря!

Пиша ти незадоволителен!

Аз съм бил и жертва и хищник, т.е. по аналогия алфа и омега. Знам е какво да си храна, а също и ловец! 

По общо моето познание е по-голямо от твоето, защото имам опит и като храна за друг, а така и също съм би и ловец. 

Гарантирам ти, че няма човек който не е убивал поне комар! :) Да не говоря за други животни които са му нарушили спокойствието! :) 

И, ако трябва да сме точни, то ние се храним от изпражненията на бактериите! ;) 

Та, човек е късметлия, че не е животно! :) При тях има много повече болести! :) И, единствено при човек има психични болести! :) 

И, споели все пак в какво желаеш да се преродиш? В тревопасно животно или хищник? Какво животно си било в предишен живот? Там ли разбра, че месото е вредно? Или си изпитало страдание когато си разбрало, че ще станеш храна? 

преди 12 часа, (:IdioibI:) написа:

Не ги наказва! Просто им праща "телеграми"! Вид предупреждения да спрат с лошите неща. (Може би такъв е и твоя случай).  

Отделно не са злосторници и лоши, а в тях върлуват бесове, т.е. те са бесни, ядосани и недоволни от какво ли не. В следствие на което лукавите ги ползват за свои цели. = Това във Библията още в "Битие" е описана. = Изначално! 

По-важно: Когато поради някаква причина нямаш късмет, то отвори Библията на произволно място! Т.е. не почвай да тълкуваш защо нямаш късмет. 

Какво е характерно: За разлика от другите способи на гледане и търсене на изход от дадена ситуация, то в Библията по по-елементарен начин е описано, т.е. трябва да го прочетеш, но не да тълкуваш или анализираш написаното, а да вникнеш и намериш аналогии с действителността. Можеш да го правиш и сам. Да, ако не си опитен (нямаш опит), то има вещи свещеници, които като изповядаш стореното от теб, то да ти намерят подходящото в Библията. 

Да, знам, че си разочарован от "поповете", т.е. и из клира има нечитави, но трябва да ми повярваш, защото имам повече опит с тях (на повече Православни богослужения съм присъствал от теб) и съм събеседвал с членове от клира, И, затова разпознавам кои е читав и кой не е. (Това е друга тема и изобщо не е свързана с късмета, а с моята лична съдба). 

(Между другото няма и лоша карма!) Няма как въпросната да ти въздейства и ти да натрупаш такава в себе си! = Лесно може да е игнорираш и не с медитация или бягство от нея, а с благост и да респектираш въпросния "лош" човек! => Те са добри психолози! Добре тълкуват невербалното ти поведение. 

Та: ОК, ти си анатемосал клира, но забравяш едно: И те са човеци! (И те могат да сгрешат.) Истинските служители на Бог са в метосите. Бил съм и послушник в един метох. (И това, защото съм разполагал с времето си.)

По-важното е: На всеки му се полага втори шанс! НО, само един! Т.е. той или се променя и започва да живее праведно или бавно пропада! Със следващия шанс (късмет) постепенно става по-малко вероятно да започне праведен живот. => Следва изолация! Всякаква = всеки почва да страни от тях и да се разграничава. 

И, едва ли тук има човек по-запознат със съдбата на пропадналите освен мен! = Уви, да, имам доволно опит с пропаднали хора! Друг е въпроса до колко съм успял да ги променя! Те истински ме познават! => Няма смисъл да се хваля с делата си към тях тук! Това остава тайна и не ще споделя моите методи! Защото едва ли някой от тук желае да помогне на пропаднал човек! => Всички "ръсят акъл" и считат, че не си заслужава да се помага на пропаднали! (Кратко: Не е в кръга на интересите им!) За тях това е глупост!

Мир вам. Амин 

Не съм ги анатемосал всички . Предимно анатемосвам тези ,които дори не вярват ,че има задгробен живот . 

Помагал съм на пропаднали , като ги уча как да си помогнат сами чрез молитва и някои духовни практики ( като ритуалите със светена вода , за разваляне на магия и изчистване от негативи и зло ) . 

Ти си добър човек , и затова имаш късмет , защото си помагал много .

Бъдете благословени . Амин .

преди 22 часа, (:IdioibI:) написа:

И, споели все пак в какво желаеш да се преродиш? В тревопасно животно или хищник?

Със сигурност няма да се преродя в животно. В животни се прераждат хората които водят скотски начин на живот близък до начина на живот на животните - т.е. примитивни индивиди.

преди 22 часа, (:IdioibI:) написа:

Гарантирам ти, че няма човек който не е убивал поне комар!

Има такива, които се опитват да не настъпят дори мравка. Това са джайнистите.  

Някъде бях чела, че колкото по-голямо е животното - толкова по-голям грях трупаш. Така че, комарите откъдето и да погледнеш, са вредни твари, и няма да натрупаш голяма Карма, ако убиеш някой комар който нарушава твоето лично пространство.

преди 22 минути, Solly написа:

Някъде бях чела, че колкото по-голямо е животното - толкова по-голям грях трупаш.

Първо уточни своите вярвания и не свързвай греха с преражданията! :) 

В будизма съществува само невежество, т.е. няма отношение кое е греховно, а кое не е мъдро! :) 

Но така е след като цялото ти съзнанието ти е насочено към страданието съществуващо в този свят. До там се допира познаването ти на духовния живот в човек! 

преди 8 минути, (:IdioibI:) написа:

Първо уточни своите вярвания и не свързвай греха с преражданията! :) 

В будизма съществува само невежество, т.е. няма отношение кое е греховно, а кое не е мъдро! :) 

Но така е след като цялото ти съзнанието ти е насочено към страданието съществуващо в този свят. До там се допира познаването ти на духовния живот в човек! 

В основата на Будизма стои учението за Четирите благородни истини! 

За хора които са назад в еволюционното си развитие, тънещи в авидя/невежество, каквото и да се обяснява, те няма как да го разберат, защото са още много назад в процеса на еволюция.

на 7.03.2025 г. в 16:52, Anzhel Dimitrov написа:

ама не разбираш , че в задгробния живот ще съм с всички бивши пак .

да, а около вас щастливо оранжев шоколад ще завива червени мармоти... :lol6:докато таксито ти обикаля самичко около теб, в очакване да му купиш сладолед и тиквени семки...

Въздухарството и популизмът вървят ръка за ръка - ти с клипчета и филмчета, веганската фръцня - с книжки и влачене на заемки от кифленските сайтове за "търсещите обяснения"... Тя тия ги има в събрани колекции... докато иначе е щастлива, доволна и сред калдата била само за свободното си време и забавление... :) Бая свободно време ще да е... 

Всъщност - няколкото форумни бърборковци дето се фантазирате на вярващи си приличате доста по общия признак - някъде, някога си.... било станало нещо си и... единия бог му бил обяснил за отвъдното, в което щял да си получи "загубеното", а фръцлата се надува че будизма бил "рационална религия", главно защото на нея така й изглеждало.

В общи линии - кукуригу и ку-ку... в дует или в терцет със сливенския алкохолен академик... :) 

преди 17 часа, _ramus_ написа:

В общи линии - кукуригу и ку-ку... в дует или в терцет със сливенския алкохолен академик... :) 

Ревност!? =>До това ли е довело твоята висша когнитивна способност?! Някакъв алкохолик да те "засенчва"? :) 

Все повече твоята психологическа немощ се вижда и е показател, че си психически лабилен! :) 

Някакъв алкохолен академик ти режисира поведението ти тук чрез други потребители. 

преди 17 часа, _ramus_ написа:

:lol6:

:) => Свиквай бебчо! :) => Алкохолният академик да оформя кармата ти! :)  

на 10.03.2025 г. в 7:43, Solly написа:

Някъде бях чела, че колкото по-голямо е животното - толкова по-голям грях трупаш. Така че, комарите откъдето и да погледнеш, са вредни твари, и няма да натрупаш голяма Карма, ако убиеш някой комар който нарушава твоето лично пространство.

Така е.Без никакво съмнение.Разбрах го по моят котарак на име Котофей 1-ви.Когато изяде по-голям плъх, греховете му го напъват отвътре, той се изпъва и търкаля по земята .Аз си мислех, че го прави от удоволствие, а той,горкият, го мъчат греховете му.

толкова дращене в темата, а още от заглавието в нея, което е въпрос, отговорът е - "намери си ключар". Щом на Нео е намерил правилната врата, с правилният ключ, значи ще отключи и всякакви "късмети"...

За някои това може би да значи и "намерете си владика или огън, дето да става на форми и кристали"... За друг - изпаднете в кома, докато си фантазирате за харем. За трети - намерете си правилните "рационално-религиозни обяснения, когато загубите скъп за вас човек"... и се обадете на тоя креатор да ви направи "правилния ключ за късмети"... и да го питате "защо (и) добрите хора страдат, след като са толкова добри, важни, скъпи и свидни".

Въобще - начините за отключване на заключените врати на живота и вселената все някак си ще ги отключите. Важно е да се фантазира, особено ако е породено от драма, която така и не сте преживели...

преди 14 минути, _ramus_ написа:

Важно е да се фантазира, особено ако е породено от драма, която така и не сте преживели...

А най-важното от всичко писано дотук, е твоето мнение! Ти си най-важният, особено в собствените си фантазии!

А всички останали сме свободни да си фантазираме и да живеем в своите фантазии ... и защо не? след като толкова милиони и милиарди хора са повярвали в нечии чужди фантазии написани някъде си в някакви си писания! Защо ние да не можем да си фантазираме, или да не приемаме едни неща като логични и истински, а други като заблуди? Щом ти можеш, защо ние останалите, да не можем?!

Харесах си една коля, но нямам толкова пари, че да си я купя - как да си отключа късмета :) ?

преди 14 часа, Solly написа:

или да не приемаме едни неща като логични и истински

неграмотията и примитивността са извор на подобни изцепки. Ти си чудесен пример за този народен и първосигнален популизъм.

Дали приемаш нещо... е твой личен и вътрешен въпрос и никой друг не го интересува. Вътре в себе си си правиш нещо, което е изучено добре и опознато, вкл и това че може да му се влияе, защото то е сбор от инстинктивизми с маски от имитации. 

Така, че... приемай си, отхвърляй си... все едно за цялата останала вселена... :) Схващаш ли - за всичко извън теб това е без значение, защото са две различни вселени. А личната заблуда на всеки изпаднал в събективизъм е, че понеже за него е така, не може да е "само за него така", а е за всичко и всички... И въпроси от типа "защо за някой си можело а за "нас" да не може" - са обикновен изблик на инфантилщината, която за множество от първосигнални хора ще си остане "за цял живот". 

Въобще не ме интересува дали и какво ти ще си играеш на "приемане". Всъщност по-веселото е, че никой от тия с които си кудкудякате от десетилетие не го интересува. Цялата работа е просто да се кудкудяка и поне си си го написала чудесно и сама - че целта било да се развличаш, забавляваш и да запълвапш свободно време. Тяхното е същото, в общи линии е по същата схема. Заради това от години се въртят едни и същи неща, които форума е запечатал като "минало и заминало"... В това думите всъщност нямат значение, защото минават и заминават... Но с тях се показва че ползващите ги нямат друго съдържание... а са говорители на травмите и заблудите си и за тях това е "вселената". 

Глупостите идват и от сбърканото съдържание на думичките... Например в конкретиката - логично и рационално... е едно когато се касае за хора, които разбират и са компетентни. Обаче - за някой си фантазник "той приемал за себе си че нещо си било логично и рационално, религиозно или истинско. Той можел да приеме или да отхвърли кое е добро и зло, нужно и ненужно, силно и слабо"... и с това за него се приключва значението на тия думички, защото неговия основен приоритет е да играе на събиране на подбрани парченца от битието, сред които се сънува и преживява... и нарича именно това "живот"...Няма значение за същия че това е 'живот в утроба"... защото той няма как да направи разликата. Това са човечета, за които черупчицата им от самозаблуди е единственото място, което им дава онова, от което се нуждаят.

Проблемите идват от тия  крайни субективисти, които си търсят мегдан сред виртуала. Търсят - за да играят на 'споделяне'... Всъщност това е търсене на "сходни по фантазии и заблуди"... Именно това е и ролята на дивия народен популизъм - сходствата в най-широк план раждат резонанси в заблудите и така - между заблудниците.

Но... именно между крайните субективисти няма как да има сходства. :) Всеки техен свят се определя от потъването им в него. Сред една такава конструкция няма място за друг "автор", защото той винаги има други потребности и нужда от други заблуди. Покритие в пълна степен е невъзможно, дори и при настоятелни опити за контакт, покритието е сложен въпрос и се тръгва към низ от компромиси и криене на дисонансите... но до време. 

Заради това крайните субективисти са самотни хора... и заради това им е толкова важно като няма как, след като са провалени другите опити... да играят на "споделяне" и именно сред виртуала това им е най-лесно, най-удобно и най-безопасно. Понеже... минава и заминава и ще си играят само тогава, когато другото им омръзне, насити или започне да пропада силата му да ги заблуждава... И идва време за новите дози от игри... и така цял живот.

Никъде никой не е обещавал на крайните субективисти че ще им е удобно, приятно и КАЛДАТА е точното място да си играят театъра както им скимне... само защото на тях именно това им е нужно. Щом попадаш в свободна зона... именно в нея ярко проличават разликите между КРАЙНИТЕ и РЕГУЛИРАНИ СУБЕКТИВИСТИ. 

Ама това не им харесвало - не ме интересува и не съм длъжен. Свободата има много измерения, а не само крайносубективистичното й значение за един или друг и щото му било удобно така да си я "приеме". Да си я приема... но това си е за него. Извън него - няма как от него да зависи.

преди 3 часа, isi-to-fi-a написа:

Харесах си една коля, но нямам толкова пари, че да си я купя - как да си отключа късмета :) ?

Работа се нарича твоето отключване ( по възможност на две места ) . 

преди 19 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Работа се нарича твоето отключване ( по възможност на две места ) . 

докато ги събера някой друг ще я купи преди мен :( ако ще и на две места да работиш.....а на изплащане не ми се иска - защото няма нищо сигурно :)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.