Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво да направя за да си Отключа Късмета?

Featured Replies

On 22/07/2010 at 2:59 PM, rum43 said:

За да отключиш късмета си съм чувала, че рано сутрин трябва да идеш да отключиш църква.Искам да попитам дали сте чували за това и какъв точно е ритуала?Защото и на мен напоследък въобще не ми върви и не знам вече, какво да правя. :S

Знам един който отключва късмет с парче от дреха, две приятелки се срещаха с него и са доволни, едната си намери работа седмица по-късно 

• Отговори 138
  • Прегледи 131,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• ключ

• Смешни са хората, които оправдават собствената си некадърност с това, че някой им е направил черна магия Чудя се дали да не се преквалифицирам на врачка, ходжа, поп или маг - изглежда е доста пе

• Ще ви кажа кратко и ясно, защо хората страдат от магии. Ето отговора- Защото са бездуховни. Бездуховни са и правещите (поръчващите ) магии и тези, които ги хващат магиите. От мен да знаете,че правенет

бабини деветини

:P

на 25.04.2017 г. в 17:07, Милена55555 написа:

Знам един който отключва късмет с парче от дреха, две приятелки се срещаха с него и са доволни, едната си намери работа седмица по-късно 

Акъл море, ум патки пасе - следващия път си дайте чорапите за джакпота от тотото. 

Редактирано от sound (преглед на промените)

10 години по късно да отговоря че късметът се отключва с постоянство - карма-  влагане на труд в едно нещо стига да имате заложен капацитет и шанс  късметът да дойде - желанията да са реалистични .  ако влагате труд  в нещо не реалистично  шансът за късмет клони към нула .

пример- 

късмет за работа  като чистач-95 % -- 5%  има шанс да кажат че съм свърх квалифициран и не ставам 

късмет за работа като президент на БГ -1 %,  не отговарям на изискванията, но ако убият  100 президента последователно и никой неще да става президент, и се кандидатирам ,късметът ще ми се усмихне и ще стана призидент .

на 1.05.2017 г. в 3:30, Yvan Sergeev написа:

късмет за работа  като чистач-95 % -- 5%  има шанс да кажат че съм свърх квалифициран и не ставам 

късмет за работа като президент на БГ -1 %,  не отговарям на изискванията, но ако убият  100 президента последователно и никой неще да става президент, и се кандидатирам ,късметът ще ми се усмихне и ще стана призидент .

То да си президент не е далавера. Виж премиер е друга работа:D

• 7 години по-късно...
на 8.11.2009 г. в 14:30, Theros написа:

Как да отключим късмета си ли? Ами, той е отключен. Само че ние постоянно придържаме вратата затворена. Ние самите постоянно отблъскваме късмета си с прекаленото желание да го имаме, със страха да не ни се случи нещо лошо, със прекалено силните желания, които „задължително“ трябва да се сбъднат и в тази връзка късметът ни е „жизнено“ необходим... А ако просто подходим с вътрешно спокойствие, смирение и разбиране, ако просто сме готови да посрещнем каквото и да ни се случи, може би ще ни се случи точно това, което искаме и дори повече...

Това е истина .

Като се замисля, може да се направи разграничение между случайност и късмет. Дори го намирам за необходимо. В късмета виждам шанс, който се дава на човека, за да изпълни това към което се стреми.  Дават му се добри, подходящи условиа за да успее да реализира желанията и мечтите си. Късметът е един вид награда от съдбата за положените усилия в дадената посока; и резултат от тях. Но всъщност зад това се крие разумност и действието на определен закон.

Случайността е за хората без посока и цел. Незнаейки какво искат, те попадат под влиянието на случайни влияния в живота си - на течения, които не е ясно накъде ще ги понесат. 

Може да се обърне внивание и на това, което наричаме "съдба", защото късметът е част от нея.

П.п. Написах горното преди да прочета какво съм написал преди години, за да не се повлияя от мислите си от миналото. Но по-късно ще направя съпоставка, защото ми е интересно какъв ще е резултатът. 

Молитва! 

преди 4 часа, (:IdioibI:) написа:

Молитва! 

Лозето не иска молитва , а да го работиш . Така е и с късмета .

преди 5 часа, Theros написа:

Като се замисля, може да се направи разграничение между случайност и късмет. Дори го намирам за необходимо. В късмета виждам шанс, който се дава на човека, за да изпълни това към което се стреми.  Дават му се добри, подходящи условиа за да успее да реализира желанията и мечтите си. Късметът е един вид награда от съдбата за положените усилия в дадената посока; и резултат от тях. Но всъщност зад това се крие разумност и действието на определен закон.

Случайността е за хората без посока и цел. Незнаейки какво искат, те попадат под влиянието на случайни влияния в живота си - на течения, които не е ясно накъде ще ги понесат. 

Може да се обърне внивание и на това, което наричаме "съдба", защото късметът е част от нея.

П.п. Написах горното преди да прочета какво съм написал преди години, за да не се повлияя от мислите си от миналото. Но по-късно ще направя съпоставка, защото ми е интересно какъв ще е резултатът. 

И след съпоставката ,какво ще кажеш . Онова което цитирах в предният пост ми хареса повече .

преди 2 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Цитат

Късмет (от арабското qisma, „съдба“, „участ“, през турското kismet, „предопределение“) означава както предопределението на човека, неговата съдба („Такъв му бил късметът“), така и особеното, необяснимо щастие и сполука, които облагодетелстват някои хора без оглед на това дали са го заслужили.

=> Което означава, че трябва да си смениш вярата!!! ;) 

Извън религиозния "привкус", то за да "стартираш" късмета си, то трябва да го очакваш, а не да ти се даде с висше! 

Цитат

Преди това в България за същото вероятно са се използвали думи, като "слука", "сполука", "удача" 

Осланяйки се на християнското схващане

Цитат

Като основно средство за получаване на някакво добро или избягване на зло, по милостта на Господ, се посочват молитвите.

Цитат

Молитвата е призоваване или действие, което има за цел да активира връзка с обекта на поклонението или желание чрез съзнателно общуване.

=>Иначе не е късмет, сполука, а е чудо!!! ;) 

Та, @Anzhel Dimitrov, кога за последно си правил чудо? :) Примерно си направил друг щастлив или си го предпазил от нещастие? :) 

...

Както и да е .... По-общо: Човек правейки добро, то "отключва" късмета си! После дори не разбира как Бог го предпазва от някои нещастия или му помага да преодолее трудностите при своите стремежи. 

преди 2 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Онова което цитирах в предният пост ми хареса повече .

Уви съзнанието му вече е "замъглено", т.е. с течение на времето все повече не вярва в чудеса, а очаква да му се даде свише. ;)

Случайности няма! Има определени съвпадения, които не можеш да проумеем, защото познанието ти е обременено! = Дори да ти се случват добри неща, то мислите ти са към неща които не са ти се случели. 

Примерно: Твоята Любов е "напуснала" този свят. Затова и вече мечтаеш за оня свят. Забравяш, че може да намериш друга в този свят! -> Ти си приел своята участ и си спрял да търсиш в този свят друга! = Което е грях!    

преди 2 часа, (:IdioibI:) написа:

=> Което означава, че трябва да си смениш вярата!!! ;) 

Извън религиозния "привкус", то за да "стартираш" късмета си, то трябва да го очакваш, а не да ти се даде с висше! 

Осланяйки се на християнското схващане

=>Иначе не е късмет, сполука, а е чудо!!! ;) 

Та, @Anzhel Dimitrov, кога за последно си правил чудо? :) Примерно си направил друг щастлив или си го предпазил от нещастие? :) 

...

Както и да е .... По-общо: Човек правейки добро, то "отключва" късмета си! После дори не разбира как Бог го предпазва от някои нещастия или му помага да преодолее трудностите при своите стремежи. 

Уви съзнанието му вече е "замъглено", т.е. с течение на времето все повече не вярва в чудеса, а очаква да му се даде свише. ;)

Случайности няма! Има определени съвпадения, които не можеш да проумеем, защото познанието ти е обременено! = Дори да ти се случват добри неща, то мислите ти са към неща които не са ти се случели. 

Примерно: Твоята Любов е "напуснала" този свят. Затова и вече мечтаеш за оня свят. Забравяш, че може да намериш друга в този свят! -> Ти си приел своята участ и си спрял да търсиш в този свят друга! = Което е грях!    

Много ще са за земният живот любовите , но ще видим . Щом било грях да не търся нова любов , ще трябва да потърся .

Иначе откъм добро и късмет - като почерпя ми върви добре ако нямам очаквания , както е описал @Theros . И наистина , когато съм без очаквания имам най - голям късмет ( когато съм с мислите ,, каквото дойде " а не ,, ще дойде " или ,, каквото такова " но все пак трябва и малко да се потрудим и ние , едно съвсем малко усилие .

преди 9 часа, Anzhel Dimitrov написа:

И наистина , когато съм без очаквания имам най - голям късмет ( когато съм с мислите ,, каквото дойде " а не ,, ще дойде " или ,, каквото такова " но все пак трябва и малко да се потрудим и ние , едно съвсем малко усилие .

Това е демагогия! Късмета е за всички! Отделно при него няма градация "най" или "по"!

За да успееш, за да си щастлив не трябва да ти е трудно и/или да се потрудиш! Достатъчно е към обекта да се отнесеш с любов! 

преди 19 часа, Anzhel Dimitrov написа:

И след съпоставката ,какво ще кажеш . Онова което цитирах в предният пост ми хареса повече .

Продължавам да поддържам позицията, че човек сам привлича късмета си. Също така съм съгласен, че това става не толкова с молитва, а с вяра и ясно-формулирана цел. Наличието на последните две си е молитва, дори и неизречена. Но молитвата сама по себе си, без вяра, цел и действие е безрезултатна. Както онази история, дето един се молил цял живот да спечели от лотарията, но не пуснал нито един фиш. Ами, няма как да стане.

Късметът е да ти се помогне с условията нужни да успееш. Но подходящите условия само подпомагат действията, а не ги заменят.

преди 17 часа, Theros написа:

Продължавам да поддържам позицията, че човек сам привлича късмета си. Също така съм съгласен, че това става не толкова с молитва, а с вяра и ясно-формулирана цел. Наличието на последните две си е молитва, дори и неизречена. Но молитвата сама по себе си, без вяра, цел и действие е безрезултатна. Както онази история, дето един се молил цял живот да спечели от лотарията, но не пуснал нито един фиш. Ами, няма как да стане.

Късметът е да ти се помогне с условията нужни да успееш. Но подходящите условия само подпомагат действията, а не ги заменят.

Това също е демагогия! 

Късмет се полага на всеки! Дори на този който не си е пуснал фиш! Достатъчно е да организира лотария! => Пак ще спечели от нея! :) Естествено това образно изказано, защото ще спечели повече от тези които пускат фиш. :) 

В хазарта няма късмет! Там има знания! Всяка вяра или ясно-формирана цел довежда до болестно състояние. = Това е порок!!! 

Затова: По-добре дарявай! Да, щастието, удачата, сполука се споделят, иначе не е пълно/пълна и не е късмет, съдба или карма! 

Отделно това: Дори не сте разбрали за какво се ползва молитвата! 

Мир вам. Амин

на 3.03.2025 г. в 7:59, Theros написа:

Част от нея в смисъл че двете думи са придобили различна конотация, но всъщност са едно и също. Пояснявам защо мисля така - от етимологията на "късмет", идваща от арабски, означаваща "дял" "участ", "жребий" и оттам "съдба". Следователно вече е необходим въпросът какво е съдбата? Аз я свързвам с планетните влияния и заложения потенциал при раждането (или зачеването) и взаимодействието му с последващите небесни цикли. С други думи с астрологията. И като прегледах предишните страници ми остана впечатление за объркване сред участниците за какво иде реч. Така си мисля аз. Магията, ако приемем, че магията може да влияе на късмета, го прави чрез въздействие върху нас, но не може да влияе на планетите и звездите. 

И като прибавим, че ние почти постоянно сме омагьосани, хипнотизирани от илюзии, може би затова съдбата ни си остава потенциал. Каквото сме успели да отгребем или реализираме сме длъжни да го върнем на "боговете"(планетите), но като правило това рядко се случва. Имам предвид казаното от Платон и други антични автори... Че всеки от тях прибира като жътва каквото ни е дал при раждането. 

Има обаче периоди като този напримар, когато качеството на жътвата е много ниско, затова те наваксват с количество - и като раждания, и като смърт. 

Разбира се, християнството не поощрява вярата в късмета или съдбата, понеже божието провидение е над тях. Те са в някакъв смисъл зло, нещо като самсара в будизма. Безкрайни кръговрати без изход в самите себе си и сами по себе си. Просто инструмент. 

преди 26 минути, witness написа:

Част от нея в смисъл че двете думи са придобили различна конотация, но всъщност са едно и също. Пояснявам защо мисля така - от етимологията на "късмет", идваща от арабски, означаваща "дял" "участ", "жребий" и оттам "съдба".

В българския "съдба" идва от "съд". На англ. destiny - destination, посока. Умишлено не задълбах в думата "съдба", защото могат да се намерят най-различни взаимовръзки. Основно исках да наблегна на случайността или по-точно липсата й при определени изглеждащи случайни ситуации. Друг интересен за мен аспект на съдбата е предопределеността.

преди 11 часа, Theros написа:

Друг интересен за мен аспект на съдбата е предопределеността.

Единствената ти предопределеност е смъртта ти. = Това го вълнова всеки!

=> Махнеш ли този интерес, това вълнуване, то може да се счита, че "отключваш" късмета си. 

Всичко останало е свободен избор при който или успяваш или не. 

=> Затова и е важно какво помниш, т.е. успехите си или неуспехите си. 

Две неща не избираш: Любовта си и Щастието! => Тя или то е индивидуално. 

Чак като умреш то тогава ще бъдеш съден! Тогава ще се разбере дали си бил късметлия или не. 

=> Как ще те помнят!? Или изобщо дали ще те помнят?! 

Останалите неща са чудо, но ти или полагаш нещо от себе си или не знаеш как ти са се случили! 

преди 12 часа, witness написа:

Разбира се, християнството не поощрява вярата в късмета или съдбата, понеже божието провидение е над тях. Те са в някакъв смисъл зло, нещо като самсара в будизма. Безкрайни кръговрати без изход в самите себе си и сами по себе си. Просто инструмент. 

Ай сега християните в някакъв смисъл били злото. :) Това звучи по същия начин както комунизмът бил злото. :) 

Християните са грешници, т.е. те добре разбират, че всеки може да сгреши и поради това имат изповядване на греховете си, а друг е въпроса дали другият ще им прости или не. Другият, ако е християнин ще им прости. Ще му даде втори или пореден шанс да постъпи по праведен начин. Колкото повече обичаш другия, то му дава отново и отново шанс, за да е щастлив и успял в този свят. 

Да, те по своята същност са инструменти на Бог, но са като везните! Поставиш ли на тях несъразмерни тежести => ще се преобърнат въпросните и после ще се чудиш кой ти е направил злина?! => Реално може злото да е в теб, а не в тях! ;) 

преди 3 часа, (:IdioibI:) написа:

Чак като умреш то тогава ще бъдеш съден!

Не само това, ами ще чакате всички да умрат и всички умрели да възкръснат и да се съберат, за да бъдат изправени пред Страшният Съд! А те ще са не знам колко голямо множество като се има предвид, че светът е създаден преди милиони, а може би милиарди години. И никой не може да изчисли колко хора са се родили оттогава на този свят.

преди 41 минути, Solly написа:

Не само това, ами ще чакате всички да умрат и всички умрели да възкръснат и да се съберат, за да бъдат изправени пред Страшният Съд!

Забравяш едно: Ще бъдат съдени грешниците, а не праведниците! ;) 

Да, първо обаче трябва този свят да приключи съществуването си, НО въпросния карай ще прекрати и вашето "прераждане"! 

И, в този случай дали приживе си веган или месояден е без значение! :) 

Кръговрат, цикличност имаш само в този свят! За един духовно възвишен човек, то човешката суета не го интересува (не го вълнова) и не отдава живота си за намиране на късмет, съдба и производни понятия, а целта му е всички да са щастливи на този свят независимо от каква храна консумират или каква вяра изповядват. 

Единственото предимство на християните пред другите е: Че, техния Господ се явява като спасител на душите им и ги освобождава от мислите за този свят, т.е. дава шанс на човечеството да е сътворител в този свят! Да надгражда Божията промисъл и всеки да е Творец в него!

Това е иновативното сред религията = Този свят да стане по-добър за наследниците ни! = Историята показва, че за тези 2025 години човечеството въпреки катаклизмите се е увеличило, а условията на живот са се подобрили! 

По-общо: Плагиатството след появата на християнската вяра се е увеличило. Видно е, че повече няма на къде да се развива духовния живот. 

Мир вам. Амин  

преди 9 минути, (:IdioibI:) написа:

Забравяш едно: Ще бъдат съдени грешниците, а не праведниците!

Докато не се явиш пред съда, няма как да знаеш като какъв ще бъдеш определен. Като грешник, или като праведник!😙

преди 9 минути, (:IdioibI:) написа:

Единственото предимство на християните пред другите е: Че, техния Господ се явява като спасител на душите им и ги освобождава от мислите за този свят, т

Този спасител, не е могъл дори себе си да спаси ... пък чакай вас да спасява! И от какво ще ви спасява ... и вие не знаете!

По твоята логика излиза, че всички християни са праведни и няма да бъдат съдени, защото преди това са били спасени чрез вярата си в техния господ Христос!

А другите пък които не вярват в Христос, а в други богове, нямат право да бъдат съдени от Христос, а от техните си богове!🤣

Мюсюлманите ще бъдат съдени от Аллах, юдеите от Йехова, а будистите от Кармата.

току-що, Solly написа:

Докато не се явиш пред съда, няма как да знаеш като какъв ще бъдеш определен. Като грешник, или като праведник!😙

Напротив: Аз си знам = Като грешник! :) 

ОК, ти не знаеш, а това те прави невежа! Отделно, че не знаеш как може да направиш друг щастлив! Определено като го "натискаш" да не яде месо = се явява като психологически тормоз! Е, кой в случая е колебаещ се? => Преживяш и отново преживяваш чуждото страдание и реално освен да разбираш какво е то, то за друго не ставаш, а само повтаряш и отново повтаряш, че другият е тъп! :) 

п.п. Винаги ми е бил забавен наивния човек. :) =Гледам как се суети в своите схващания за този свят. :) 

И, всичко това е: Защото вярва на късмета си!!! А, той ще е до време, а после .... ех ... кой ли знае ... :) 

преди 16 минути, (:IdioibI:) написа:

Напротив: Аз си знам = Като грешник! :) 

ОК, ти не знаеш, а това те прави невежа! Отделно, че не знаеш как може да направиш друг щастлив! Определено като го "натискаш" да не яде месо = се явява като психологически тормоз! Е, кой в случая е колебаещ се? => Преживяш и отново преживяваш чуждото страдание и реално освен да разбираш какво е то, то за друго не ставаш, а само повтаряш и отново повтаряш, че другият е тъп! :) 

п.п. Винаги ми е бил забавен наивния човек. :) =Гледам как се суети в своите схващания за този свят. :) 

И, всичко това е: Защото вярва на късмета си!!! А, той ще е до време, а после .... ех ... кой ли знае ... :) 

И кого карам насила да не яде месо?! Буда, и той ли кара хората насила да не ядат месо! А Христос кара ли те насила да прощаваш на другите и да възлюбиш враговете си?

преди 7 часа, (:IdioibI:) написа:
преди 20 часа, witness написа:

Ай сега християните в някакъв смисъл били злото. :) Това звучи по същия начин както комунизмът бил злото. :) 

Не съм казала нищо подобно, казах, че съдбата или късметът са зло в някакъв смисъл, което не е и съвсем точно. Зло са такива, каквита ги мислим ние, а не каквито са в действителност. Макар че съдба и късмет са едно и също. Както и да е, едва ли ще внимаваш достатъчно дълго, за да свържеш какво пиша. 

преди 19 часа, Theros написа:

В българския "съдба" идва от "съд". На англ. destiny - destination, посока. Умишлено не задълбах в думата "съдба", защото могат да се намерят най-различни взаимовръзки. Основно исках да наблегна на случайността или по-точно липсата й при определени изглеждащи случайни ситуации. Друг интересен за мен аспект на съдбата е предопределеността.

Не съм се замисляла за destiny че е посока, и predestination като предопределение е предварително зададена посока. Но има и fate и fortune с по-ясни латински корени. За предопределението (в по-горния пост трябваше да напиша не божие провидение, а може би промисъл или воля) не съм особено наясно, то пък кой ли е)) Но ми се струва ето какво - че не бива да се разбира като абсолютна предопределеност на избора или неотменимост на бъдещи събития, както е при калвинистите. Може би ние не разбираме за какво се отнася тази предопределеност. Богословието отдавна се е занимавало с тези въпроси и отрича предопределението като фатализъм, като убеденост, че дори злото е предопределено. Така се стига до неприемливото положение да се припише цялото несъвършенство и зло на Бога. Вероятно се има предвид предопределеност на божественото като целта, която обаче бива пропускана от нас и да припомня, че превежданото като "грях" всъщност има различна смислова отсянка, като се види гръцката дума за "грях" - "амартиа", от "амартано" - да пропуснеш, да не попаднеш в целта. Така че преопределена е целта и от нея не произлизат никакви ущърбности, но надолу по скалата на несъвършенствата има куп нюанси и там вече е полето на съдбата... но не и на предопределеността. 

Още нещо, предопределението като промисъл се отнася до същността, не до акциденциите. Нещо като в първа глава на Битие - "и Бог видя, че е добро" и т.н. 

Предполагам :) 

преди 6 часа, Solly написа:

!🤣

Има как , защото правилата за попадане в рая са известни , и за попадане в ада също са известни . Всеки може да си направи диагностика за това къде ще попадне и дали ще е по добре за вечността от земният живот . 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.