Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помен за казармата

Featured Replies

Към haidukpikaso !!!

Албена с теб съм абсолютно съгасен и още веднъж,мойте съболезнования и абсолютен резпект към волята,но изключително, силният характер,който ти самата имаш за тези всички неволи и душевни болки,който си преживяла и изтрадала за тези, толкова много, изключително трудни години от твоят живот до сега.Няма да скрия и факта,че аз лично твоите постове ги следя тук във форума на Kaldata с огромно внимание и изключителен интерес и знаеш ли просто ти свалям шапка,че все пак успяваш да продължиш напред в този наистина твърде труден и суров живот макар да си загубила твоите най-любими и много близки хора,който ти самата толкова много си обичала!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Аз също съм служил в така наречената "българска армия" в периода 22.03.1995 година до 20.09.1996 година и по-точно в село Козарско поделение-42610,което се намира само на няколко километра до град Пазарджик.

Водех се ОХР и давахме редовно наряди,както с по-старите така и с по-младите войници,но аз лично за тези 18 месеца не мислех и не предполагах,че нещо можеше да се промени за мен към по-добро или,че ще стана вече МЪЖ,дори независмимо от факта,че съм висок 1.98 см: и тежа почти 100 кг:

Напротив там аз загубих най-хубавите си години изкарах много лоша казарма,но"ЗАБЕЛЕЖЕТЕ",когато тези,който са ме"ГЪРЧЕЛИ и ТОРМОЗЕЛИ просто ей така за тяхен личен кеф от по-старите войници за тези вече 12 годни от както съм се уволнил,когато сега ги срещна тези момчета и със свежа усмивка на уста и благ поглед и ги поздравя с най-добри приятелски чуства,но и разбира се ги накарам да пийнем по бира,сок или кафе горките/миличките те бягат и си закриват лицата с ръце изпитвайки сякаш някакъв необясним панически страх?!?!?!?!?

Хм...странно наистина е това явление на,което съм бил аз лично свидетел, и което ми се случвало за тези няколко години от,моето уволнение и то поне няколко пъти!? Но навярно тези ако могат така да ги нареча пичове в цивилният живот не могат да превъзмогнат комплексите си за да бъдат поне ТЕ самите себе си.

Но най-обидно ми е,че след,като се уволних и след,като изпълних родният си дълг към род и родина към държавата майка България...опссс грешка МАЩЕХАТА , тя не полага поне някакви грижи за тези не само,като мен ами за още много такива български младежи минали по този път ,а те не са малко това са милиони,който днес или поне една много по-голяма част от тях са вече зад граница и може би живеят повече от щасливо.А за тези толкова много години можеше да има поне някакви правителствено съставени,заангажиращи програми,като например:

След отслужени две години или година и полвина в българската армия да позваш привилегиите,като напълно безплатни курсове от типа на компютърна грамотност,безплатно здравно осигуряване поне за период от време,безплатни курсове за даден занаят или професия,изучаване поне на един западен език,но по личен избор на желаещият и т.н.т.

Така поне чрез тези безплатни курсове ще се компенсират или поне ще се навакса до известна степен напълно изгубеното време,но и мъките,униженията,болките и страховете,който е преживял всеки насилствено влязъл млад човек в българската армия,както бях и аз!

Не искам да си навличам гневът ви драги Калдата форумци,но бих желал тук и сега да дам един пример от преди цели пет години,когато бях в Берлин съвсем случайно се запознах с един вече бивш американски войник,който съвсем приятелски ми разказа,че след,като е отбил там в U.S.A. военната си служа старната му полага и не само към него а за такива ,като него,който са отбили родният си дълг неимоверни грижи в сферата на образованието,науката,здравеопазване и още какви ли не привилегии от този вид и род.

Разбира се почуствах се доста кофти за това,че когато ти си дал или ,който и да е от нас български гражданин е дал или допринесал с нещо за тази страна каквато е нашата малка,но и уви бедна България,то несъмнено властимащите не полагат тези неимоверни грижи за собственият си народ.

Тъжно,но истина...

P.S. Молба към четящите тези редове!!!

"Много ви моля не цитирайте мнението ми...не ми допада тази идея в нито положителен,нито в отрицателен смисъл"!!!

Към haidukpikaso!!! С риск да бъда осъден за мнението си.....искам да го изразя все пак... Дълбоко уважавам паметта на всеки... но още повече уважавам хората...живите, които истават и успяват да надвият болката, страданието, трудностите и да преодолеят.....омразата.....Казармата не е тази, която е отнела твоето любимо момче!! А..знаеш ли колко много хора....ги е събрала казармата?? Мисля, че човек в този живот трябва да мисли позитивно....само така може да направи живота си по-смислен и качествен. За мен факта, че ти..19 години таиш омраза към една институция, само защото съдбата и може би нелепа случайност те е лишила от нещо любимо за теб.....ме кара да си мисля, че имаш много неща в живота си с които трябва да се пребориш..... Съжалявам, ако звуча крайно, за някои може би и недопустимо.....

Редактирано от Aragorn(Elesar)
Прочети правилата...писането само с главни букви е забранено (преглед на промените)

Към haidukpikaso!!! С риск да бъда осъден за мнението си.....искам да го изразя все пак... Дълбоко уважавам паметта на всеки... но още повече уважавам хората...живите, които истават и успяват да надвият болката, страданието, трудностите и да преодолеят.....омразата.....Казармата не е тази, която е отнела твоето любимо момче!! А..знаеш ли колко много хора....ги е събрала казармата?? Мисля, че човек в този живот трябва да мисли позитивно....само така може да направи живота си по-смислен и качествен. За мен факта, че ти..19 години таиш омраза към една институция, само защото съдбата и може би нелепа случайност те е лишила от нещо любимо за теб.....ме кара да си мисля, че имаш много неща в живота си с които трябва да се пребориш..... Съжалявам, ако звуча крайно, за някои може би и недопустимо.....

Не мразя никого-толкова ме боли че чак не мога да мразя,аз съм лишена от това чувство-камо ли да мразя институция

19 години ме боли за него-това съм споделила

И нито ме интересува ще я има ли,ще я няма ли казармата

Разказах за случай,в който военните покриха всичко-заплашваха ме да престана да питам за него-че щяло да стане зле за цялото ми семейство

sad.gif

А Калашника е бил намерен извън оградата на казармата sad.gif

Дължах му поне това на моето момче-не успях

Прости ми

А и реално погледнато - това май е последното място на което се грижат за теб

Така е. Точно това е хватката. Аз не обичам никой да се грижи за мен. Грижа си се сам. Значи затова ми е харесала казармата. Е, правил съм марш на скок при минус 10 градуса и снежна виелица, обикалял съм плаца часове с противогаз, защото се гаврихме с младите войници, стомахът ми е къркорил от глад последните десетина дни на всеки месец, защото сме изяли прасето предварително, мръзнал съм с наполеонки, анцунг, въшкарник, шинел и гъбина при минус 16 градуса, но сега ми е топло и не се влияя от това, дали радиатора ми е включен или не зимата! Въпреки всичко поддържам мнението си по-горе.

Бени, не вини казармата за това, което си преживяла! Дали се е самоубил или е бил убит, това вече никой не може да каже. Повярвай ми, самоубиствата не стават защото някой се е гаврил с теб, а по съвсем други причини - главно жени! Ти отлично знаеш това!

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Според мен казармата е пълна простотия. Там се усебеждаваш защо всички викат на шапкарите тъпи копелета!? Това е пълна загуба на време и единствено води до затъпяване и изпростяване. Случаите като на нейния приятел не са един два за съжаление, и в повечето случаи всичко се покрива мамка им. Моите съболезнования за твето момче. Не съм съгласен че самоубиствата в казармата стават зареди жени и ще кажа защо от лични наблюдения. За много от момчетата казармата е вид затвор и някои от тях са адски стресирани от цялата простотия. Ще дам примери:Едно момче от моя набор ми даше 20лева за да му счупя крака,аз отказах и той опита сам!? Второ момче от моя набор си счупи ръката умишлено!? Във военна болница се запознах с едно момче което си беше натопило ръцете до лактите във негасена вар,резултата е доста грозен. Много мои приятели си чупиха ръце, правиха си кисти и т.н. НЕМА ПО ГОЛЯМА ПРОСТОТИЯ ОТ КАЗАРМАТА!

Ето ви една военна система която научих в казармата: Система халифакс-синджира иде козата я нема!?

София

под.38100

МО-2

срещу Пирогов

Тогава да прибавя и системата халифакс. Никой не знае точно какво означава, но всеки я чувства. А мамини синчета имаше и при мен. Е, беше новобранец, но успя да си идейства доста болнични във военна болница. Чисто и просто се напикавеше. дали нарочно го правеше или не, не мога да кажа. Факт е, че тоя новобранец бе може би най-големият ми приятел и аз го защитавах от наборите си. Тренирахме заедно и не мисля, че точно казармата бе причина за лабилното му състояние. Първо бе сирак и второ връзкар. Те всички при мен бяха връзкари, с изключение на мен, който бях попаднал по погрешка в това поделение - 32480. Никой не ми вярваше, че не съм връзкар, защото всички други бяха. Това не пречеше да правят сапунки или мечки. Боят бе нещо нормално. Най- обичах да се бия и боря със "старите кучета". Сега много ми липсва тоя бой. Просто се доказваш по някакъв начин и не ти пука за лигльовците! Теглиш им една майна и гледаш своето!

Според мен казармата е пълна простотия. Там се усебеждаваш защо всички викат на шапкарите тъпи копелета!? Това е пълна загуба на време и единствено води до затъпяване и изпростяване. Случаите като на нейния приятел не са един два за съжаление, и в повечето случаи всичко се покрива мамка им. Моите съболезнования за твето момче. Не съм съгласен че самоубиствата в казармата стават зареди жени и ще кажа защо от лични наблюдения. За много от момчетата казармата е вид затвор и някои от тях са адски стресирани от цялата простотия. Ще дам примери:Едно момче от моя набор ми даше 20лева за да му счупя крака,аз отказах и той опита сам!? Второ момче от моя набор си счупи ръката умишлено!? Във военна болница се запознах с едно момче което си беше натопило ръцете до лактите във негасена вар,резултата е доста грозен. Много мои приятели си чупиха ръце, правиха си кисти и т.н. НЕМА ПО ГОЛЯМА ПРОСТОТИЯ ОТ КАЗАРМАТА!

Ето ви една военна система която научих в казармата: Система халифакс-синджира иде козата я нема!?

София

под.38100

МО-2

срещу Пирогов

К'во да кажа брато за теб, освен, че и ти попадаш към категорията, която описах по-горе! Още по-лошо! Не е зле в казармата да си такъв, но в цивилния живот, това ти играе лоша шега!

На Турска граница дренки не растели!

Ей това си припявахме на 10-та гранична застава(Панама) в Елховския отряд.

По времето когато служех там, заловихме доста нарушители. Бягал съм по три пъти за една нощ на задействия. Няма дъжд, няма сняг. Границата трябва да се охранява. И в един момент някой ново-излюпен келеш се явява и ми казва, че казармата е загуба на време. Ами мога да му кажа, че съм му пазил г*за докато е растял и се гордея, че съм бил граничар.

Па тея де си чупят разни работи, просто са слаби. Не им е виновна службата, защото и други успоредно с тях си я носят и нямат проблеми.

Имам много готини спомени от казармата, които никога няма да забравя.

Научих се да оцелявам сам!

А и реално погледнато - това май е последното място на което се грижат за теб

Да, само че това не са грижите на майка ти и баща ти! Разликата е значителна...

Или оцеляваш или оставаш смачкан за цял живот!

Огън служба не остана! cool.gif

Явно всичко зависи от това кой какво е преживял...Аз съм изкарал сравнително лека казарма,без големи гърчове и тормоз от страна на стари войници и т.н. и затова съм запазил добри спомени. Е,имаше си трудните моменти,но като цяло си беше хлабаво...Почти всяка вечер - хапване и пийване с дежурния старшина,телевизийка,карти,майтапи... :sobbing:

Лошото беше,че всяка втора вечер бях караул навън,но се свиква...

Едва ли някой е изкарал по лека казарма от мен, ще дам малко примери за режима на поделение 38100 към МО-2. Ставане сутрин горе долу когато се наспиш! Сутрешна проверка няма! Знаме няма! Вечерна проверка няма! Свиждане по всяко време по колкото искаш време, включително и по времето когато в моя случай съм бил караул! Отпуска-щом не си наряд нямаш работа в поделението, беше ни писнало да си ходим всеки ден! ГСП-от петък до понеделник сутринта! Арест няма! Ядене-така не съм ял и у нас, калъпи с шунка на корем,шпек салам за две поделения. На обяд тави с печени пилешки бутчета, ядеш ядеш и даже си носиш у вас! Ако не ти се яде нещо просто си поръчваш от ресторанта на шапкарите на смешни цени! Спирате военна полиция-след като ги информираш че служиш в поделение 38100 към МО-2, се омитат със скоростта на бит пе****с(това беше много смешно)! Караул зимата-имаше дни когато преэ ноща температурите падаха до минус 10-17 градуса и просто всички се гушкахме заедно в караулното без никой да ходи на постовете! Набори- единия беше племенник на зам.министъра, втори племенник на генерал-полковник шеф на испектората и т. н.! Аз се озовах там срещу едно шише ракия на шапкар от военното окръжие! На това поделение му викаха-Военна Детска Градина! Да пич-Аз също имам шест двайски една след друга плюс един месец почивка във военна болница, срещу две шишета уиски на подходящите хора! Взех двайски защото майка ми нямаше пари да ме издържа и когато бях отпуска работех! А докато работех се эапознах с жена си, СЪДБА!

Редактирано от Roki77 (преглед на промените)

Е те това твойто на нищо не прилича... biggrin.gif

И още една керемидка падна от къщичката на стария бухал и удари мен киртака по главата. Остават още 9@#$%^ керемидки до уволнението на стария кокал.

Някой помни ли кое в колко часа се правеше. Там разводи, фи-зарядка, сутрешен тоалет, почистване на районите, вечерна разходка, вечерна проверка и т.н.

А къде е джакото? :)

На Турска граница дренки не растели!

Ей това си припявахме на 10-та гранична застава(Панама) в Елховския отряд.

По времето когато служех там, заловихме доста нарушители. Бягал съм по три пъти за една нощ на задействия. Няма дъжд, няма сняг. Границата трябва да се охранява. И в един момент някой ново-излюпен келеш се явява и ми казва, че казармата е загуба на време. Ами мога да му кажа, че съм му пазил г*за докато е растял и се гордея, че съм бил граничар.

Па тея де си чупят разни работи, просто са слаби. Не им е виновна службата, защото и други успоредно с тях си я носят и нямат проблеми.

Имам много готини спомени от казармата, които никога няма да забравя.

на Панама служба няма

и аз бях на 10/та

поздрави от Драгоманския отряд

И още една керемидка падна от къщичката на стария бухал и удари мен киртака по главата. Остават още 9@#$%^ керемидки до уволнението на стария кокал.

Някой помни ли кое в колко часа се правеше. Там разводи, фи-зарядка, сутрешен тоалет, почистване на районите, вечерна разходка, вечерна проверка и т.н.

А къде е джакото? ;)

Физ зарядката беше в 6, 00 сутр тоалет 6,30 до 7, 00

почистване на района / ахаххаха / до 7,30 и след тва закуска ..

казваха ни да се строиме като хората защото сме нямали да влезем да ядем biggrin.gif

в 17 00 беше развода или в 16 00

веч проверка беше май в 20 00

Редактирано от jackass (преглед на промените)

Аз мисля че казарамата не е мн лоша,макар че е мизеря тя те подготвя за истинксия живот и се научаваш да се справяш сам без помоща на мама и тати.

• Автор

88on3.th.jpg

Срочно служилите войници от набор 1988 г. от хасковското поделение 52 740 се уволниха вчера и получиха поздравленията на командващия сухопътните сили ген. Иван Добревsegabg.com

Това е то свършва се за добро или зло

Редактирано от nameZx (преглед на промените)

Днес гледах по БТВ репортаж за последните наборници. По едно време сълзи потекоха от очите ми( както и сега), защото момчетата бяха почти мъже вече. Видях в някои от тях - мен. И аз исках да остана на кадрова служба, но първо нямаше места( сега май има предостатъчно) и второ, заплащането бе много ниско, както и сега. Ами к'во да кажа. Наистина, казармата ще липсва, но кой ли го вълнува това сега? Всеки гледа стомаха си или брои дните до смърта си. Така, че аз не виждам вече смисъл в скапаната ни държава, да има наборна армия! Радвам се, че има МЪЖЕ, които предпочитат кадровата служба не защото им се плаща 350 лева, а защото вярват в някакъв идеал!!!!!

ПП: А сега ще празнуваме ли 6 май като национален празник?

• Автор
Днес гледах по БТВ репортаж за последните наборници. По едно време сълзи потекоха от очите ми( както и сега), защото момчетата бяха почти мъже вече. Видях в някои от тях - мен. И аз исках да остана на кадрова служба, но първо нямаше места( сега май има предостатъчно) и второ, заплащането бе много ниско, както и сега. Ами к'во да кажа. Наистина, казармата ще липсва, но кой ли го вълнува това сега? Всеки гледа стомаха си или брои дните до смърта си. Така, че аз не виждам вече смисъл в скапаната ни държава, да има наборна армия! Радвам се, че има МЪЖЕ, които предпочитат кадровата служба не защото им се плаща 350 лева, а защото вярват в някакъв идеал!!!!!

ПП: А сега ще празнуваме ли 6 май като национален празник?

И аз се чуствам много страно като си мисля че и аз трябваше да съм там ако бях в родината.Доста пъти през последната година съм си мислел какво ли щеше да бъде ако бях в казармата,дали щях да се променя.

И аз се чуствам много страно като си мисля че и аз трябваше да съм там ако бях в родината.Доста пъти през последната година съм си мислел какво ли щеше да бъде ако бях в казармата,дали щях да се променя.

Определено щеше да се промениш! Дали за добро или лошо, не мога да кажа, но нямаше да е същото! Представи си само една хипотеттична ситуация. Ти нямаш достъп до интернет, нямаш контакт с близки , приятели или приятелка. И това е за година или две. Тогава какво би направил в първите дни? Може би ще се затвориш в себе си? А когато ти се изтърсят разни навлеци, наричащи себе си" стари кучета", какво ще правиш? Може би, няма да им обърнеш внимание? А как ти се струват 100 или 200 метра "патешко ходене" или отрязан колан на дупката, на която едва дишаш? А може би това не те притеснява? Тогава как ли ще успееш да си поспиш, след като постоянно те будят от сън, след като цял ден си набивал крак? Или може би и това не ти пука? Ами тогава какво ще кажеш за дървен нар с едно кюмбе, което само пуши, а не топли? Спал ли си на дървен нар при минус 10 градуса? Даже и шинела не ти помага! Гъбината също е малко, макар, че я няма !

Представи си тия хипотеттични ситуации, а също така се запитай, защо много хора си теглят куршума. И това е само малка част от ежедневието на един новобранец в казармата. Тогава какво ще крепи теб? Може би гаджето? А ако нямаш такова? Родината? А ако вече си се отказал от нея? Не мога да те мисля брато! Като нямаш гадже, имаш Родина и това е! Трябва да остискаш няколко месеца или година! Мама и тати тук не важат. Мислиш ли, че при тия обстоятелстваа ще бъдеш същия, както си сега? А може би ще мразиш всички? Ето, стигнахме до най-главното - омазата, която крепи един МЪЖ! Излизаш озлобен, каквито се 90% от мъжете. разбираш, че ти все пак си МЪЖ и целта ти не е да разждаш деца, а да правиш!

• Автор
Определено щеше да се промениш! Дали за добро или лошо, не мога да кажа, но нямаше да е същото! Представи си само една хипотеттична ситуация. Ти нямаш достъп до интернет, нямаш контакт с близки , приятели или приятелка. И това е за година или две. Тогава какво би направил в първите дни? Може би ще се затвориш в себе си? А когато ти се изтърсят разни навлеци, наричащи себе си" стари кучета", какво ще правиш? Може би, няма да им обърнеш внимание? А как ти се струват 100 или 200 метра "патешко ходене" или отрязан колан на дупката, на която едва дишаш? А може би това не те притеснява? Тогава как ли ще успееш да си поспиш, след като постоянно те будят от сън, след като цял ден си набивал крак? Или може би и това не ти пука? Ами тогава какво ще кажеш за дървен нар с едно кюмбе, което само пуши, а не топли? Спал ли си на дървен нар при минус 10 градуса? Даже и шинела не ти помага! Гъбината също е малко, макар, че я няма !

Представи си тия хипотеттични ситуации, а също така се запитай, защо много хора си теглят куршума. И това е само малка част от ежедневието на един новобранец в казармата. Тогава какво ще крепи теб? Може би гаджето? А ако нямаш такова? Родината? А ако вече си се отказал от нея? Не мога да те мисля брато! Като нямаш гадже, имаш Родина и това е! Трябва да остискаш няколко месеца или година! Мама и тати тук не важат. Мислиш ли, че при тия обстоятелстваа ще бъдеш същия, както си сега? А може би ще мразиш всички? Ето, стигнахме до най-главното - омазата, която крепи един МЪЖ! Излизаш озлобен, каквито се 90% от мъжете. разбираш, че ти все пак си МЪЖ и целта ти не е да разждаш деца, а да правиш!

Много лошя я изкара тая казарма да не се окаже че са я ликвидирали за добро.Не може само омразата да те бута на пред тя ще те изгори от теб няма да остане човек трябва да има и други чуства в човек а бил тои и мъж.

П.П. Не знам каде си служил но приятели и родни са ми разправяли и по весели историй от казармата, изглежда твоите впечетления от казармата не се от наи добрите.

Редактирано от nameZx (преглед на промените)

Много лошя я изкара тая казарма да не се окаже че са я ликвидирали за добро.Не може само омразата да те бута на пред тя ще те изгори от теб няма да остане човек трябва да има и други чуства в човек а бил тои и мъж.

П.П. Не знам каде си служил но приятели и родни са ми разправяли и по весели историй от казармата, изглежда твоите впечетления от казармата не се от наи добрите.

Явно, не ме разбра:) Аз служех на 20 километра от дома си и през седмица си бях в къщи, макар, само за няколко часа. Това не пречи, да си нещо различно. А и ако си чел предните ми постове, ще разбереш, че аз не исках да се уволнявам! Служих година и половина и бих казал, че трудното бе до 6-тия месец. Тогава се налагаше да се бия със "старите кучета", за да се докажа. После бе лесно. За мен казармата бе като приказка! Имаше и лоши моменти, но хубавите преобладаваха! Може би съм мазохист, че обичам да служа на Родината си, въпреки физическата болка!! И щом не ме разбра, какво исках да ти кажа за казармата, не знам как да ти помогна. Може би, трябва да си изясниш, какво е "хубав момент" в казармата. Едно напиване, също може да бъде такъв, но то е на фона на всичко останало! Все пак, зависи, кога си служил. Не знам, последните години какво представляваше казармата. Аз служих преди 16-17 години и нещата бяха различни. Тогава не се напивахме всеки ден като СВИНИ( да ме извиняват животинчетата). Ако някой се напиеше, това ставаше по Нова година или при редките ни забягвания. Аз така и не успях да пропуша и пропия в казармата! Това не пречи, сега черния ми дроб да е в течно състояние ;)

• Автор
Явно, не ме разбра;) Аз служех на 20 километра от дома си и през седмица си бях в къщи, макар, само за няколко часа. Това не пречи, да си нещо различно. А и ако си чел предните ми постове, ще разбереш, че аз не исках да се уволнявам! Служих година и половина и бих казал, че трудното бе до 6-тия месец. Тогава се налагаше да се бия със "старите кучета", за да се докажа. После бе лесно. За мен казармата бе като приказка! Имаше и лоши моменти, но хубавите преобладаваха! Може би съм мазохист, че обичам да служа на Родината си, въпреки физическата болка!! И щом не ме разбра, какво исках да ти кажа за казармата, не знам как да ти помогна. Може би, трябва да си изясниш, какво е "хубав момент" в казармата. Едно напиване, също може да бъде такъв, но то е на фона на всичко останало! Все пак, зависи, кога си служил. Не знам, последните години какво представляваше казармата. Аз служих преди 16-17 години и нещата бяха различни. Тогава не се напивахме всеки ден като СВИНИ( да ме извиняват животинчетата). Ако някой се напиеше, това ставаше по Нова година или при редките ни забягвания. Аз така и не успях да пропуша и пропия в казармата! Това не пречи, сега черния ми дроб да е в течно състояние :lol6:

Явно и ти не си ме разбрал под добри моменти нямам предвид напивания за които да ти разправят на другият ден а изграждането на приятели и познати за цял животи.

Дано това няма общо с истинския ти спомен. biggrin.gif

София

под.38100

МО-2

срещу Пирогов

В това отношение казрмата си е като лакмус.Дава бързо информация за определени качества,на оперделени неща.В случая за качествата на хората минали през нея.Ако искат могат след това да си направят определени изводи,или да говорят като теб.За мен казармата бе добър и незаменим урок.Нищо че някои неща ги осъзнах години по късно.Мой приятел на когото дължа много,не се завърна от там.Но не казармата го уби.Казармата сама по себе си е нищо.Хората са тези,които със своите качества и дават накакъв облик,които всеки вижда различно.

Така че всички са прави за себе си,не може да има универсално обяснение.

Майната й

Тая казарма ми отне любимото момче,моето Слънчице

sad.gif

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=57401

Както казах и преди,казармата няма общо с извращенията .Лошото е че понякога ,да не кажа винаги,добрите и свестните хора трудно оцеляват .Гадното в случая бе ,че е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА.

Не мисля обаче ,че е вярна легендата ,че казармата прави мъжете мъже.Които си е ,става по силен.Плазмодиите правят извращенията ,боя и убийствата защото така разбират това "да се правиш " на мъж.Един древен мъдрец бе казал някъде ,че обикновено Крадеца крещи най силно "дръжте крадеца".Така че хората дето дават на другите ,обидни квалификации са ми силно съмнителни ,какви са ги вършили в казармата и защо я плюят сега.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.