Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Резултати от тестове на софтуер за защита

Featured Replies

6% за подобен тест в резултати знаеш ли колко е?Пропуснати около 1000 атаки още толкова вируси и т.н.

Новото поколение на Нортън заслужено си заема 1то място :)

Аз на класации не вярвам. Вярвам само на самият себе си. Аз имам пасивна касперски и понеже не точа каквото и да било и доста рядко диря кракове смея да кажа че нямам нито адуер нито спай нито вируси. И всичко благодарение на ФФ3 NoScript, и AdBlock Plus.

П.П:Ти разлика между Симантек и Нортън въобще правиш ли? Аз да. Симантек е корпоративният продукт, а Нортън е продукта за масовите потребители. Така че моля те не Бъркай Симантек ИС с Нортън ИС.

Редактирано от prostoaz (преглед на промените)

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 163,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ами аз като ви говорех,че PC Tools ще падне вие не вярвахте.Комодо и Online Аrmor винаги са били челни...а и в Форума на Комодо четох че ще има изненади!

• По молба на stefanvalja пускам обобщените резултати. Прието е средноаритметично осредняване на резултатите от "активно"-то и проактивното засичане за последните 5 теста. "Осредняването" е прието като

• Момче, за последен път влизам в диалог с теб! За по нататък ще ти давам директен- игнор! 1. Никъде не казано, че НОД или която е да е друга програма, трябва задължително да засече даден непознат

Публикувани изображения

Аз на класации не вярвам. Вярвам само на самият себе си. Аз имам пасивна касперски и понеже не точа каквото и да било и доста рядко диря кракове смея да кажа че нямам нито адуер нито спай нито вируси. И всичко благодарение на ФФ3 NoScript, и AdBlock Plus.

П.П:Ти разлика между Симантек и Нортън въобще правиш ли? Аз да. Симантек е корпоративният продукт, а Нортън е продукта за масовите потребители. Така че моля те не Бъркай Симантек ИС с Нортън ИС.

prostoaz Виждам че,нямаш и най малка представа нито Симантек нито за Нортън biggrin.gif

1. Каде видя да съм споменал Симантек?Увиличи диоптъра.

2. Симантек е компанията която прави продукта "Нортън"

3. Симантек корпорате едишън- предназначена за фирми с договор към Симантек. Също е от семейството на Нортън.

4. Ае не ме занимавай с неща които не са ти ясни.

Аз пък мислех, че са около 992......брех да му се невиди...сбъркал съм с 8 бройки....тц тц тц.... sad.gif

п.с. понеже на "лични" получавам съобщения-забележки да поясня: (186.4- 175.1)/ 175.1= 11.3/175.1= 6.45%...за това писах 6% разлика. Научете да смятате! cool.gif

Аз не съм engineer математик доктор и так.нататък аз съм само Mpower.

Знам че,сравняваш Есет с лидера ами дай една статистика като можеш да смяташ,колко зловреден код е пропуснала Есет в тези 6%.

Редактирано от [Mpower] (преглед на промените)

prostoaz Виждам че,нямаш и най малка представа нито Симантек нито за Нортън biggrin.gif

1. Каде видя да съм споменал Симантек?Увиличи диоптъра.

2. Симантек е компанията която прави продукта "Нортън"

3. Симантек корпорате едишън- предназначена за фирми с договор към Симантек. Също е от семейството на Нортън.

4. Ае не ме занимавай с неща които не са ти ясни.

Аз не съм engineer математик доктор и так.нататък аз съм само Mpower.

Знам че,сравняваш Есет с лидера ами дай една статистика като можеш да смяташ,колко зловреден код е пропуснала Есет в тези 6%.

1. Станала е грешка на очите - в бързината не съм допрочел след тва видях грешката която съм допуснал.

2. Добре не са ми ясни господин Инжинер. Ясно ми е едно. 2 години карамс ФФ и NoScript и до сега не съм подапнал на зловреден код. Причината е проста не се ровя из сайтове за кракове и ползвам програми които познавам отлично.

3. Симантек корпорате едишън- предназначена за фирми с договор към Симантек. Също е от семейството на Нортън. - да ама не. Симантек е отделен продукт който като струткура и начин на работа няма нищо общо с Нортън. Дори смея да кажа че Симантек е доста по ефективна от Нортън в доста направления.

4. Ясно ми е едно ако нещата за които говирите са ви ясни защо не сте с опън сорс софтуер от типа на Линъкс или БСД а циклите на Уиндоус?

1. Станала е грешка на очите - в бързината не съм допрочел след тва видях грешката която съм допуснал.

2. Добре не са ми ясни господин Инжинер. Ясно ми е едно. 2 години карамс ФФ и NoScript и до сега не съм подапнал на зловреден код. Причината е проста не се ровя из сайтове за кракове и ползвам програми които познавам отлично.

3. Симантек корпорате едишън- предназначена за фирми с договор към Симантек. Също е от семейството на Нортън. - да ама не. Симантек е отделен продукт който като струткура и начин на работа няма нищо общо с Нортън. Дори смея да кажа че Симантек е доста по ефективна от Нортън в доста направления.

4. Ясно ми е едно ако нещата за които говирите са ви ясни защо не сте с опън сорс софтуер от типа на Линъкс или БСД а циклите на Уиндоус?

Моля те спри да се излагаш повече,за твое добро е....

Няма продукт наречен "Symantec" Симантек е фирмата продуктите са Нортън.Моля някой модератор да му обясни за какво става въпрос че,

ми се изчерпаха силите sad.gif Symantec AntiVirus е само име Нортън е продукта влиза ли ти нещо в главата?

Symantec Endpoint Protection

Symantec AntiVirus 10.0 Corporate Edition Client

Symantec AntiVirus for Bluecoat Security Gateway for Windows 2000 Server/2003 Server

Symantec AntiVirus for Clearswift MIMESweeper for Windows 2000 Server/2003 Server

Symantec AntiVirus for Microsoft ISA Server for Windows 2000 Server/2003 Server

Това всичко е Нортън дано си разбрал нещо.

Ами първите 5-6 са си същите.... т.е. в тестовете и на тези, които давах, НЯМА ЛЪЖА, НЯМА ИЗМАМА. Тук виждаме, че разликите мужду първия и шестия /тези, които са в зелено/ е само около 6%....

ОЧАКВАЙТЕ СКОРО ОБОБЩЕН АНАЛИЗ НА ДЪЛГОГОДИШНИТЕ ТЕСТОВЕ НА WWW.VIRUS.GR, КАКТО И СРАВНЕНИЕ С ОБОЩЕНИТЕ ТЕСТОВЕ НА AV.COMPARATIVES И AV-TEST. Корелацията на тези три теста ще даде ОКОНЧАТЕЛНАТА КЛАСАЦИЯ /КЪМ МОМЕНТА/ НА ПРОГРАМИТЕ! ОЧАКВАЙТЕ!!!

Наистина ще е интересна класация. Най-голямо развитие за мен тази година имат Авира и Аваст. Чудно ми е само къде е Аваст в първата класация. Защо даже не присъства? ohmy.gif Което ме навежда на едни мисли...

РЕЗУЛТАТИ ОТ ОБРАБОТКАТА НА ТЕСТОВЕТЕ НА VIRUS.GR

ОКОНЧАТЕЛНА КЛАСАЦИЯ ЗА 2008Г.

Този път давам само крайната таблица, тъй като не ми занимава да ви пиша цялостен анализ и коментар, а и тестовете не са много на брой, поради което и графиките, които излизат, не са много благодатни за анализ. Това, което може да се каже е, че в тези тестове безспорен лидер са Касперски, F-Secure и GData AVK. Има известно разминаване с резултатите от AV-Test и AV-Comparatives, което мисля е и нормално. Все пак, челната 10-ка се запазва, макар и с известно разместване.

1. Kaspersky : 1,667

2. F-Secure : 1,667

3. Gdata AVK : 1,667

4. Avira : 1

5. eScan 0,667

6. Bit Defender 0,667

7. NOD32 0,333

8. Mc Afee -0,333

9. F-Prot -0,333

10. Avast -0,333

11. AVG -0,667

12,Norman -1

13.Dr.web -1,333

14.Norton -1,667

15.Panda -1,667

16.Ikarus -1,667

17.Sophos -3

Напомням и резултатите от другите два теста:

AV-TEST.ORG

1 Web Washer-GW 1,667

2 Avira 1,584

3 F-Secure 1,334

4 Nod 32 1,271

4 Sophos 1,271

6 Norton(Symantec) 1,167

7 Panda 1,084

8 Gdata AVK 1,021

8 Ikarus 1,021

10 Avira-Free 1,000

11 Kaspersky 0,896

12 Avast 0,875

13 Trend Micro 0,792

14 Mc Afee 0,729

15 Bit Defender 0,709

16 Zone Alarm 0,667

17 AVG 0,542

18 Trus Port 0,479

19 Norman 0,396

20 Fortinet 0,333

21 F-Prot 0,292

22 Microsoft 0,292

23 eScan 0,271

24 AVG-Free 0,209

25 VBA 32 0,063

26 Dr.Web 0,021

27 Rising -0,063

28 Virus Buster -0,188

29 Quic Heal -0,375

30 eTrust (CA) -0,542

31 K7 Computing -0,604

32 Clam AV -0,938

-----------------------------------------------------------------------

AV-COMPARATIVES

1. NOD32 2,800

2.Gdata AVK 2,40

3. Kaspersky 2,40

4. Avira 2,40

5. Mc Afee 2,20

6. Symantec 2,20

7. AVG 2,20

8. Avast 2,00

9. Trust Prot 1,6

10,Norman 1,6

11.Bit defender 1,40

12.F-Secure 1,20

13. F-Prot 1,20

14. Dr.Web 1,00

Корелацията от трите теста дава ОКОНЧАТЕЛНА КЛАСАЦИЯ за 2008 г.:

1. Gdata AVK : 1,696

2. Kaspersky : 1,654

3. Avira : 1,661

4. Nod32 : 1,468

5. F-Secure 1,4

6. Bit Defender : 0,925

7. McAfee : 0,865

8. Avast : 0,847

9. AVG : 0,692

10.Norton :0,567

11.F-Prot : 0,386

12.Norman :0,332

13.Dr.web : -0,104

-------------------------

Коментари няма да правя! Единственото, което ще кажа е, че така получената класация ми изглежда най-обективна, като за в бъдеще мисля, че ще е по-провилно да се говори НЕ за най-добра програма, а за "Челна 5-ца", което мисля е по реалистично, тъй като едва ли може да се говори, че дадена програма е най-....

Редактирано от engineer (преглед на промените)

a-squared Anti-Malware 4.0 според теб около кое ниво е ? Пробвал ли си я ? Поздрави

Моля те спри да се излагаш повече,за твое добро е....

Няма продукт наречен "Symantec" Симантек е фирмата продуктите са Нортън.Моля някой модератор да му обясни за какво става въпрос че,

ми се изчерпаха силите sad.gif Symantec AntiVirus е само име Нортън е продукта влиза ли ти нещо в главата?

Symantec Endpoint Protection

Symantec AntiVirus 10.0 Corporate Edition Client

Symantec AntiVirus for Bluecoat Security Gateway for Windows 2000 Server/2003 Server

Symantec AntiVirus for Clearswift MIMESweeper for Windows 2000 Server/2003 Server

Symantec AntiVirus for Microsoft ISA Server for Windows 2000 Server/2003 Server

Това всичко е Нортън дано си разбрал нещо.

Сам си дал имената на продуктите и в същото време казваш, че няма такъв продукт.

Ето ти още линкове за размисъл:

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...c=6768&st=0

http://www.kaldata.com/forums/index.php?s=...t&p=1059751

http://www.symantec.com/norton/index.jsp

http://www.symantec.com/business/index.jsp

И после може да прецениш кой се излага.

http://www.anti-malware.ru/forum/index.php...c=6272&st=0 Ето още едни хора, които си вярват на резултатите. Поздрави

Да...чак пък толкова :angel19:

Може би ти ще ни представиш твоята класация на продуктите които си ползвал - със съответните аргументи.Интересно ще ни е :help wanted3:

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

http://www.anti-malware.ru/forum/index.php...c=6272&st=0 Ето още едни хора, които си вярват на резултатите. Поздрави

Нещо ме съмнява този тест.... не е реално, програми като AVG, които в нито един тест не попадат в челната 5-ца, тук изведнъж да присъства...същото важи и за Sophos, че даже и за "доктора"....Не приемам този тест за обективен!

Да...чак пък толкова ;)

Може би ти ще ни представиш твоята класация на продуктите които си ползвал - със съответните аргументи.Интересно ще ни е :sobbing:

Изключително трудно ми е да оформя свой Топ 5 - може би там са Symantec, McAfee,Kaspersky, a-squared 4.0,Rising или Panda ? Близо до тях - Avast,F-Secure, Avira,AVG,Sophos, Bitdefender,Trend Micro . ESET не е там.Има още над 40 други. Сигурно съм субективен- след непрекъснатата им смяна с години- и пак не мога да ги класирам. Не че не искам - не мога да си създам и аз единни критерии. Каквото и да напиша - все недообосновано ще изглежда... Поздрави

Интересува ме, дали някой има или ако няма, къде може да се намери, статистика за използваната CPU и RAM в "спокойно състояние" (в МВ и %) за всяка от по-известните антивирусни. Най-просто би било да се инсталира и да се види, но това би било голяма играчка да се проверява за толкова много програми. Дали все пак няма някъде готови данни....? Горе-долу се знае кои програми са по-тежките и кои по-леките, но по-точни резултати не биха били излишни. Би било любопитно да се види и тая статистика, която, поне за мен, не е за пренебрегване!

Интересува ме, дали някой има или ако няма, къде може да се намери, статистика за използваната CPU и RAM в "спокойно състояние" (в МВ и %) за всяка от по-известните антивирусни. Най-просто би било да се инсталира и да се види, но това би било голяма играчка да се проверява за толкова много програми. Дали все пак няма някъде готови данни....? Горе-долу се знае кои програми са по-тежките и кои по-леките, но по-точни резултати не биха били излишни. Би било любопитно да се види и тая статистика, която, поне за мен, не е за пренебрегване!

В резултат на съпоставката ще се получи, че най-добри са Comodo IS Free и ESET SS - в действителност обаче дали е точно така? Много много се съмнявам... Поздрави

Мисля, че точно в тази тема има подобна класация, но в момента не се сещам и ще потърся, но ще отнеме време. Там имаше данни за антивирусните програми за използвани ресурси и в "спокойно състояние" и при сканиране, бързина и пр. Там Avira също беше на челни позиции (на 2-ро място май).....

Редактирано от stefanvalja (преглед на промените)

В резултат на съпоставката ще се получи, че най-добри са Comodo IS Free и ESET SS - в действителност обаче дали е точно така? Много много се съмнявам... Поздрави

Нямах впредвид по този показател да се прави "класация", а ми трябва по-сколо информативно....не е маловажно това обаче...има си значение!

Намерих го, нищо че е на фрернски - може да се преведе лесно с гугъла, но е едно доста подробно изследване...., и е сравнително отскоро, така че мисля ще можеш да си направиш миродавни изводи. ето:

Test Comparatif Antivirus 2009 sur Clubic en Français!!!Sorry

http://www.clubic.com/article-77079-1-guid...-antivirus.html

Мисля, че точно в тази тема има подобна класация, но в момента не се сещам и ще потърся, но ще отнеме време. Там имаше данни за антивирусните програми за използвани ресурси и в "спокойно състояние" и при сканиране, бързина и пр. Там Avira също беше на челни позиции (на 2-ро място май).....

За Kaspersky IS 7 мога веднага да ви дам в процес на браузуване колко заема:

nh10nq.jpg

За Kaspersky IS 7 мога веднага да ви дам в процес на браузуване колко заема:

nh10nq.jpg

Това някакъв майтап ли е ?

Само един процес ли използва ?

Това някакъв майтап ли е ?

Само един процес ли използва ?

Два са,обградени с червено,винаги е с два процеса под едно и също наименование.Няма значение коя версия се ползва.

User/System

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

Два са,обградени с червено,винаги е с два процеса под едно и също наименование.Няма значение коя версия се ползва.

User/System

Добре де, но това са две копия на едно приложение.

А колко услуги използва ? Не вярвам да е само това приложение.

Добре де, но това са две копия на едно приложение.

А колко услуги използва ? Не вярвам да е само това приложение.

Една услуга:

311nur4.jpg

Всички защитни продукти пропускат някакъв зловреден код. На тези, които ги произвеждат и продават, пожелавам през 2009-та година да не твърдят, че неутрализират всичко и да се стремят да са с колкото се може по-малко пропуски. А ползващите ги щат не щат ще си имат своите констатации. Поздрави

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.