Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Резултати от тестове на софтуер за защита

Featured Replies

Знам го това, но разделянето на теста на две части би било прекалено голяма играчка /дори и за мен/, затова ще продължа да давам обощени, общи резултати.

Ами най-малкото би трябвало да преосмислиш следното:

Колебание се наблюдава и в Аvast и AVG- нещо за което вече говорих- програмите са навлезли във фаза на "доказване".

За мен това са две доказани (Аvast от последната си версия 4.8) антивирусни програми.

едит - и без да се обиждаш, не се вземай чак толкова насериозно като експерт в антивирусните изследвания с тези статистики които правиш.

Редактирано от delig (преглед на промените)

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 163,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ами аз като ви говорех,че PC Tools ще падне вие не вярвахте.Комодо и Online Аrmor винаги са били челни...а и в Форума на Комодо четох че ще има изненади!

• По молба на stefanvalja пускам обобщените резултати. Прието е средноаритметично осредняване на резултатите от "активно"-то и проактивното засичане за последните 5 теста. "Осредняването" е прието като

• Момче, за последен път влизам в диалог с теб! За по нататък ще ти давам директен- игнор! 1. Никъде не казано, че НОД или която е да е друга програма, трябва задължително да засече даден непознат

Публикувани изображения

"""Това "задържане" го предвидсказах за Symantec и то наистина се наблюдава и към момента: програмата е сред много добрите, но ще остане на това ниво и няма да стане отлична! Запомни го като моя прогноза за Symantec!""" Още eдин бисер... По принцип считам техните прогнози за по-достоверни- защото са по-реални... Защо тогава е най-купуван в света!? Свободният пазар е най-верния критерий за ниво. Поздрави

Редактирано от TNN (преглед на промените)

Диаграмата на Symantec ли да осмислям или преките си впечатления ? През последните 3 години е все пред очите ми на един от ползваните компютри. Невъзможно е някой да ме убеди, че примерно НОД 32 е по-добра - също доста съм я ползвал- само на мен ли ми се струва, че бе доста по-добре справяща се до 2005-та година !?Напоследък като я пробвам все се чудя с какво да допочиствам след "отличното" и функциониране...Единствено като скорост и лекота ми харесва - но е така само докато не е инфектирана системата. А това последното не е рядко случващо се събитие при ползване на продукта, който "не бил пропуснал нито един вирус" за последните години... Поздрави

Някой днес да е имал проблемчета с достъпа до страницата на НАП за електронните услуги ? Историята от юли месец май се повтаря:

43d4c5bb2a4e1eef.JPG

По ред:

Първо - бих искал да се извиня за недоглеждането на данните от изследванията, delig е прав.

Второ - отново да възразя на мнението на engineer, надявам се да не го приема лично.

...И на мен Бит Дефендер-а ми се струваше, че е много добра, ама както ще видиш като пусна резултатите, явно вече не е...

Едва ли мислиш сериозно, че статистическите данни - твоите или чиито и да било други, ще ти опазят компютъра. Не ми е проблем да използвам специализиран софтуер и да изкарам каквито и да е данни, но те надали ще са реални, та затова и ще се въздържа. Противоречието, което се получава между отделните изследвания говори за различни критерии, които не дават почти никакво основание поредното класиране да се вземе за чиста монета. Говореше се преди време, а и коментирахме и тук, че ще бъде създадена единна лаборатория с ясни критерии за тестване на защитните програми, някаква асоциация на незнамкаквоси..., но май си остана пожелание, поне засега.

А ако все още смяташ, че тезата ми е невярна, то ще си позволя да наруша един основен мой принцип - да уважавам избора на останалите и да не ги репликирам, но може би това ще даде най-точна информация и ще прекрати леко безсмисления спор, който се заражда в последните няколко поста.

Ако приемем, че ESET печели 40+ поредни награди за най-качествен антивирус и т.н. (не си спомням точната им формулировка), и че не е допуснала нито един вирус от 199... г, то защо на нито един тест не изкарва 100% успеваемост при засичане на заплахите? На кое следва да се вярва? Аз съм ползвал тази програма на служебен компютър близо 1 година, при това с лиценз, разбира се и по никакъв начин не мога да приема чиито и да било твърдения, на която и да е лаборатория, че защитата й е безукорна, тъкмо напротив - заразите не се разпространяват само под формата на вируси, всички знаем това.

П.П.

Някой днес да е имал проблемчета с достъпа до страницата на НАП за електронните услуги ?...

Сутринта имаше проблем при влизане, но свързани със зависване. После Avira Premium не ми засече нищо, както и KIS преди секунди.

Редактирано от hlevoust (преглед на промените)

Някой днес да е имал проблемчета с достъпа до страницата на НАП за електронните услуги ? Историята от юли месец май се повтаря:

.................

В момента Comodo Inernet Security и Windows Live OneCare не отчитат заплаха на тази страница, влиза се със леко забавяне...

43d4c5bb2a4e1eef.JPG

и аз съм с Нод32 пък нямам такова предупреждение,даже свалих страницата и я сканирах във вирустотал но излезе чисто

Dr.Web, с коя версия на ESET NOD32 Antivirus си? Ето лог от ESET Smart Security v4 Beta 1:

1.12.2008 г. 19:44 ч. HTTP filter file http://fk.au44.info/Flash JS/TrojanDownloader.Iframe.NBK trojan connection terminated - quarantined PC\Maniac Threat was detected upon access to web by the application: C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe.

Редактирано от Fixer (преглед на промените)

версия 3.0.642 на Нод32 и аз бях учуден затова както казах свалих страницата и я сканирах във вирус тотал.можеш да пробваш и ти

пс. на тая бета не и вярвай много :lol6:

Редактирано от Dr.Web (преглед на промените)

""" Ти как разбра, че след НОД-а има нещо за "почистване"? Като провери с друга програма ли? Сигурно е така. А ако е така, защо считаш, че това което "почиства" другата програма, наистина е за "почистване"? Що толкова вярвате на програма, която намира нещо за "почистване" след използването на друга програма? Защо толкова вярвате на "почистващата" програма, а не на тая преди нея?""" Пълнофункционалните защитни стени могат да контролират трафика доста по-добре от продуктите не само на ESET - а когато се сменят се установяват съмнителните файлове и после е по-лесно. Помисли логично и пробвай. Поздрави

В момента Comodo Inernet Security и Windows Live OneCare не отчитат заплаха на тази страница, влиза се със леко забавяне...

При мен следва изключване на връзката с Интернет - не Комодо явно е причината - а имунизацията плюс браузъра - възможно е порталът отново да е атакуван. Поздрави

версия 3.0.642 на Нод32 и аз бях учуден затова както казах свалих страницата и я сканирах във вирус тотал.можеш да пробваш и ти

пс. на тая бета не и вярвай много :ph34r:

И защо мислиш така? Проблеми в засичането няма, точно обратното, мога да ти кажа, че EAV/ESS v4 засичат много по-добре, отколкото v2 и v3. Има проблеми със други работи.

""" Ти как разбра, че след НОД-а има нещо за "почистване"? Като провери с друга програма ли? Сигурно е така. А ако е така, защо считаш, че това което "почиства" другата програма, наистина е за "почистване"? Що толкова вярвате на програма, която намира нещо за "почистване" след използването на друга програма? Защо толкова вярвате на "почистващата" програма, а не на тая преди нея?""" Пълнофункционалните защитни стени могат да контролират трафика доста по-добре от продуктите не само на ESET - а когато се сменят се установяват съмнителните файлове и после е по-лесно. Помисли логично и пробвай. Поздрави

Аз на теб не ти ли споменах да не ми даваш акъл?! Гледай си там китайските, австрийските, ако искаш африканските програми.

.............................

При мен следва изключване на връзката с Интернет - не Комодо явно е причината - а имунизацията плюс браузъра - възможно е порталът отново да е атакуван. Поздрави

При мен няма никакви проблеми в този момент с отварянето на страницата за електронните услуги на НАП и Comodo Internet Security. Пробвах доста пъти все един и същ резултат - нищо:

2e0o176.jpg

P.S. Пречи ли да се провери страницата на НАП с някоя друга програма за сигурност, освен NOD32? Нещо не разбирам последните коментари...

nologo, ESET Smart Security също не отчита атаки.

току що си сложих Нод32 версия 4 бета от любопитство но и тя не засича нищо на nap.bg :beer11:

току що си сложих Нод32 версия 4 бета от любопитство но и тя не засича нищо на nap.bg :beer11:

Аз съм с ESET Smart Security (Antivirus, AntiSpyware, AntiSpam, Firewall). ESET NOD32 Antivirus няма защитна стена, затова няма как да разбереш дали ти блокира атаки.

P.S. Пречи ли да се провери страницата на НАП с някоя друга програма за сигурност, освен NOD32? Нещо не разбирам последните коментари...

Avast и Online Armor 3 не отчитат заплаха.Страниците се зареждат нормално.

..........................

Не мога да разбера как преценяваш състоянието и работата на Comodo Internet Security (CIS)? По-точно на защитната стена. CIS си има меню и история за това, какво се е случило и какво е блокирано от защитната стена. Ето снимка какво трябва да провериш за CIS, когато не си сигурен дали стената или нещо друго е блокирало връзката (CIS -> Firewall -> Common Tasks -> View Firewall Events):

14ayg3q.jpg

Редактирано от nologo (преглед на промените)

Avast и Online Armor 3 не отчитат заплаха.Страниците се зареждат нормално.

avira premium and look'n'stop firewall също нищо :rolleyes:

Nologo, не зная коя е причината за случващото се при мен при отваряне на страницата - имунизацията или непознатия и в процес на тестване браузър - не ги отстранявам, защото работят добре. Fixer, мнението ми бе насочено към човек с инженерно образование - стига с тези реакции на 15-годишен "сърдитко" ! Умен си и преосмисли написаното... Поздрави P.S. Не установявам нищо необичайно при посещение на портала с компютрите защитавани от Symantec и McAfee.

Редактирано от TNN (преглед на промените)

Поздравлeния за вложения труд, но това е четиво за 15 годишни потребители .... Почти си ме убедил отново да инсталирам твоя лидер - тогава не зная съответната тема с колко мои констатации ще трябва да набъбне. Зная само колко ще им е весело на доста съфорумци... На мен обаче едва ли ще ми е до смях при гоненицата с невидимите таласъми - въпреки, че зная как те да станат видими.Защото Нод 32 се сработва добре с най-качествените защитни стени. Защитната стена при ESS е твърде далече от техните възможности. Поздрави

"""статистическа обработка на тестовете на една компания...""" Съгласен съм - струва си да се пробват... А защо избра точно тази компания ?

Достатъчно много са линковете в тази тема,но аз считам всички тестове за необективно проведени - извод след пробване на почти всички програми.Не бих ти препоръчал да се занимаваш с безсмислен труд.Винаги липсват доста добри програми. Много от тях са по-добри от Нод 32 - когато пробва човек сам се убеждава. Честно казано, едва ли някой знае точно кой продукт е най-добър. Нямам фаворит. Поздрави

...но аз считам всички тестове за необективно проведени - извод след пробване на почти всички програми...

Ооо, ама разбира се, как няма да си недоверчив?! Ти разполагаш с цялата им база вируси, включително и новоизлизащите, освен това провеждаш тестове напълно професионално и с пълно основание можеш да им оспориш резултатите. ohmy.gif

Чудя се това българска национална черта ли е или си ги има по цял свят такива - позоваващи се на лаишкия си опит да оспорват резултатите които представят професионалисти в областта. С това не твърдя че някои тестове не са манипулирани, нито пък обратното - за да го направя трябва да имам някакви достоверни основания, а аз нямам такива. Специално за AV-COMPARATIVES не вярвам да манипулират.

Тази тема става все по-смешна заради някои участници.

SSUpdater.com

Обсъждано е - изглежда доста различно....

The Results

(Name/Detection Rate)

1. a-squared Anti-Malware - 99.12%

2. AntiVir PE Premium - 98.88%

3. Avast! - 98.75%

4. Norton Antivirus - 98.69%

5. Ikarus Virus Utilities - 98.48%

6. Kaspersky Antivirus - 97.83%

7. BitDefender Antivirus-97.79%

8. F-Secure -97.21%

9. Zone Alarm-96.91%

10. Spy Emergency-95.64%

11. McAfee VirusScan Plus - 94.18%

12. Comodo Internet Security - 92.53%

13. Twister Anti-TrojanVirus - 92.49%

14. Rising Antivirus - 92.27%

15. Dr.Web- 92.04%

16. Norman Antivirus & Antispyware - 91.78%

17. Blink Personal Edition - 90.93%

18. PC Tools Internet Security - 89.77%

19. Nod32- 88.35%

20. AVG Antivirus - 87.45%

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.