Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Резултати от тестове на софтуер за защита

Featured Replies

Не разбирам за каква реклама се касае според теб - сега не ползвам руски програми... Не следва ли да следя развитието им!? Странен човек си...Румънската програма си е в челната десятка - няма значение какво ще пишат такива ката теб - без достатъчно лични впечатления.Можеш да продължаваш да вярваш на статистики-стъкмистики... Преценката си е лична. Поздрави

Редактирано от TNN (преглед на промените)

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 163,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ами аз като ви говорех,че PC Tools ще падне вие не вярвахте.Комодо и Online Аrmor винаги са били челни...а и в Форума на Комодо четох че ще има изненади!

• По молба на stefanvalja пускам обобщените резултати. Прието е средноаритметично осредняване на резултатите от "активно"-то и проактивното засичане за последните 5 теста. "Осредняването" е прието като

• Момче, за последен път влизам в диалог с теб! За по нататък ще ти давам директен- игнор! 1. Никъде не казано, че НОД или която е да е друга програма, трябва задължително да засече даден непознат

Публикувани изображения

В общи линии е точно наопаки, но както и да е.

Androcure06, никъде не е речено, че след описаната замяна на Avast! с Kaspersky статистиката ще се окаже страховита, нищо подобно. Но да скачаш от самолет без парашут с надеждата, че ще се приземиш върху планина от памук (всъщност, дори и тогава със сигурност ще си счупиш врата) не звучи особено обнадеждаващо.

Освен това, зарази има не само в сайтовете за серийни номера и кейгени, а в съвсем достъпни и наглед безобидни местенца, където непредубедения потребител едва ли би допуснал, че може да пострада.

КИЛИМАНДЖАРО, благодаря за списъка.

Ами бях пробвала версия 4.6 на Avast и малко ме изплаши та затова и предложих Kaspersky.Обаче преди седмица на тестовете на архиви Avast лично го пробвах приятно ме изненада.Голям скок от първото ми пробване са направили.Сега имам различно мнение!

Не дyша разбирай го като предлагане -търсене.Влез в Ebay и виж сам.Ако знаеш как се борави в сит-а може да си кyпиш предлагане-търсене.Бяха пуснати 20 броя от Chine на 0.01 сентим начална такса-1 от тях го кyпих за 1.75 Е.Факт!!!

Да си купя "предлагане-търсене" ли ?

Нещо не разбирам. За какво ми е ?

И без това темата отдавна е много размита, и не мисля, че този не на място пост, ще е от някакво значение.

"""Бяха пуснати 20 броя от Chine на 0.01 сентим начална такса-1 от тях го кyпих за 1.75 Е.Факт!!!""" Колко ли време ще мине до попадане на ключовете в черния списък ? Поздрави

Само да споделя без да се впускам в анализи и без желание да изпадам в полемики. Dr.Web Cureit (ако не се пише така съжалявам) след скан ми каза, че .reg файл, който аз лично съм написал и целта на който е да включи numlock, е троянец някакъв.. На мен това не ми харесва. Avast 4.8 Home за мен е добра програма за потребители, които не си търсят белята - ползвам я около 6 месеца и то заради жена ми.. Имам един единствен проблем с нея - при компилиране на Autoit скрипт ми реве, че е открит троянец във exe-то, което създавам.. Това също не ми харесва, но не разбирам и не коментирам.

Тия събития вече имат давност повече от 10 дена и ги споделям просто информативно.

Поздрави.

Само да споделя без да се впускам в анализи и без желание да изпадам в полемики. Dr.Web Cureit (ако не се пише така съжалявам) след скан ми каза, че .reg файл, който аз лично съм написал и целта на който е да включи numlock, е троянец някакъв.. На мен това не ми харесва. Avast 4.8 Home за мен е добра програма за потребители, които не си търсят белята - ползвам я около 6 месеца и то заради жена ми.. Имам един единствен проблем с нея - при компилиране на Autoit скрипт ми реве, че е открит троянец във exe-то, което създавам.. Това също не ми харесва, но не разбирам и не коментирам.

Тия събития вече имат давност повече от 10 дена и ги споделям просто информативно.

Поздрави.

Поздрави и от мен. Може ли линк към:

1. reg файла, който лично ти си написал и създава проблеми.

2. exe файла, който пак е твой и създава проблеми.

Явно това е или тайна, или празни приказки. Празните приказки за малки дечица тук не минават.

Редактирано от nologo (преглед на промените)

Поздрави и от мен. Може ли линк към:

1. reg файла, който лично ти си написал и създава проблеми.

2. exe файла, който пак е твой и създава проблеми.

Явно това е или тайна, или празни приказки. Празните приказки за малки дечица тук не минават.

Както отбелязах в предния пост - не коментирам, не искам да изпадам в полемики и не анализирам, просто споделям.

Линк към .reg файла

Резултат от сканирането на същия файл, но компилиран като .exe

За Avast:

при компилиране на Autoit скрипт ми реве, че е открит троянец във exe-то, което създавам

Да обърнем внимание на момента в който Аваст реагира..

Файла не мога да предоставя тъй като е служебен, което е равносилно на тайна.

Резултат от www.virustotal.com на същия този файл.

Втори файл също компилиран с Autoit

Уточних, че има давност 10 дни, съответно резултатите в момента са различни от преди, пусках файловете и тогава.

Темата е за резултати от тестове - е аз не съм тествал, просто така се случи и споделям. Ако това не ти харесва - няма проблем.

Не е необходимо да одебеляваш, подчертаваш и да ме поучаваш. Ако мислех, че тук е място за залъгалки не бих се занимавал да си губя времето. За да е ясно положението ще завърша със следното: Не съм разбирач в сферата на вируси, антивируси и т.н. Имам обща клутура и знам как да си пазя ПК чист.

Поздрави.

Както отбелязах в предния пост - не коментирам, не искам да изпадам в полемики и не анализирам, просто споделям.

...........................

Не е необходимо да одебеляваш, подчертаваш и да ме поучаваш.

..........................

Благодаря ти. Така написано е доста по-добре. Иначе всеки може да пише каквото си иска и да обвинява колкото си иска. Не съм искал да те поучавам, просто с празния си коментар по-горе (Коментар: #596) висеше без аргумент. Не беше ясно какво споделяш. А дали удебелявам или не някакъв текст - това си е моя работа. Форумът го позволява.

Благодаря ти. Така написано е доста по-добре. Иначе всеки може да пише каквото си иска и да обвинява колкото си иска. Не съм искал да те поучавам, просто с празния си коментар по-горе (Коментар: #596) висеше без аргумент. Не беше ясно какво споделяш. А дали удебелявам или не някакъв текст - това си е моя работа. Форумът го позволява.

Мир и любов :) Ако има нещо - прощавай.

Съжалявам за офф-топика.

Мир и любов :) Ако има нещо - прощавай.

Съжалявам за офф-топика.

Няма проблем. За reg файла малко се чудя. Можеше да използваш vbs.

set WshShell = CreateObject("WScript.Shell")

WshShell.SendKeys "{NUMLOCK}"

Няма проблем. За reg файла малко се чудя. Можеше да използваш vbs.

set WshShell = CreateObject("WScript.Shell")

WshShell.SendKeys "{NUMLOCK}"

Май ще ни модерират.. Не разбирам от vbs, но доколкото пробвах дадения скрипт - същия резултат се постига с

Send("{NUMLOCK}")

във AutoIt.

Целта на .reg файла е обаче NumLock да се включва със стартирането на Windows. Може и нещо да не сме се разбрали :rolleyes:

Жив и здрав!

Лидерството на Sophos не е ли изненада за теб? Поздрави

Ето това беше полезна информазция, а не "на мен това ми лови, на мен не това не ми........"

............. с резултатите от av-camparatives

Мен специално не ме вълнуват,има си тема " На кого колко му лови антивирусната програма - част 4" и участниците в нея сами си стигаме до определени изводи и всичко е нагледно и реално.

Така,че никой не те кара на сила да коментираш или участваш . И още повече,другата идея"явно не си разбрал все още" е да се подпомага с откриването на зловреден код на различните AV ,бързата намеса от страна на потребителите ,за предотвратяването на бъдещи зарази се дължи до голяма степен на тях.Точно подобни форуми, са причина за подобна и бърза намеса.

Сега предполагам ,ще кажеш : Ами защо да им подпомагаме,нали си плащаме за това?

Е да,ама колко безплатен софт се предоставя на потребителите и колко са тези, които разчитат на него? Не са никак малко, в това число съм и аз.

Ползвам безплатната версия на Аваст,всяка една платена програма, всеки може да я ползва,едногодишни промоции и кракерски портали колкото щеш,НО не ми е това целта.Вчера например се получи" син екран" на ОС на която е инсталирана Аваст,от Alwil Software вече са информирани ,няма да се откажа нито от програмата нито от намеренията си ,даже и причината да е в Аваст,ще се радвам,ако съм помогнал с някой fix.

Не трябва има безучастност.

Айде със здраве!

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

Смиaтам,че това още никoй не го е пуснал,дано не бъркам....Има доста промени!!!

New Firewall Test by Matousec

http://www.matousec.com/projects/firewall-...nge/results.php

Bravo

p.s.PC Tools Firewall Plus 4.0.0.45 пред Comodo Internet Security 3.5.55810.432

Bravo KIS 2009

Нова стена за мен явно от Chine-Free version

netchina

Infrequent Poster Join Date: Jul 2007

[HIPS]Free Netchina S3 HIPS 3.5.5 released

Current version is 3.5.5.1,

You can download it from:

http://liveupdate.netchina.com.cn/en...5_EN_setup.exe

Official website:http://www.netchina.com.cn

Netchina S3 HIPS is a hybrid HIPS include:

Access control matrix based HIPS, provide:

--Process control

----Process run

----Launch another process

----Inject process

----Open thread of other process

----Create thread of other process

----Set thread context of other process

----Debug active process

----Suspend process

--File access control

----Modify file

----Read file

--Registry control

----Modify registry

--Loading and invoking control

----Load driver control

----Set window hook

----Load OLE component

----Invoke API function

----Load DLL

----Anti keylogger

----System call control

--Memory control

----Access physical memory

----Allocate virtual memory

----Write virtual memory

----Protect virtual memory

--System control

----Adjust privilege token

----System debug control

----Query system information

----Shutdown system

All these functions support query mode.

Desktop firewall, provide:

--TDI firewall

--Packet filter firewall

--IP/MAC binding

Misc tools, include:

--Autoruns edit

--Process list

--Netstat

--Anti-DDOS

--Stealth mode

--Logs

Забележете и Мamutu къде се намира!!!

Редактирано от Androcure06 (преглед на промените)

Според мене Jetico е неоснователно на заден план.Не е възможно стена с такива традиции да е назад така.От друга страна тя пък е доста своенравна но пък е хубава.Предните версии бяха на ниво,дори сега са с висок рейтинг в Русия.

Outpost Firewall Pro след Online Armor Free ... все повече ме озадачава теста.Също с особенно мнение.

F-Secure Internet Security стената му не отстъпва на КИС 2009 дори според мене е по опростена.Без да губи функционалност.

Мамута той е блокатор.

http://www.internet-security.ru/2008/11/11...wall-challenge/

http://www.anti-malware.ru/forum/index.php...=5701&st=20

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Това тяхното "Not recommended" напоследък май е валидно за техните тестове....Грешка е човек да се влияе от подобни неща ! Поздрави

Test Comparatif Antivirus by Av Comparatives-Novembre 2008 in PDF format!!!

http://www.av-comparatives.org/seiten/erge...se/report20.pdf

New Test Firewall by : http://www.matousec.com/projects/firewall-...nge/results.php

Резултатите от тия тестове често будат недоумение - тежко на онзи, който би ги използвал при избора на стена - ето друга класация, очевидно различаваща се от тази в линка на Androcure06 - http://personal-firewall-software-review.toptenreviews.com/. Те всичките изглеждат убедителни, въпросът е доколко са автентични и кой ги спонсорира.

П.П. А резултатите от теста на антивирусните програми в същия пост (във формат .pdf) будят недоумение, поне за мен.

Редактирано от hlevoust (преглед на промените)

www.matousec.com бързо се коригираха - имам предвид оценката за Comodo Internet Security 3.5.55810.432FREE. След толкова много редувания с Online Armor Personal Firewall 2.1.0.131 Free имам усещане, че американската защитна стена е по-добра. Другият тест си е просто поръчан с цел и някои ще повярват. Поздрави

Незнам кой какви неща проверява и какви тестове прави,но специално за стените :

-Възможно е Outpost Pro леко да е поизостанала все пак Online Armor извадиха нова стена(пробвах я 4 дни и ми допадна новата Free версия),а й Comodo имат нова версия която и нея е пипната!Outpost Pro iма Бета версия сега може да е по-добра,но не съм я пробвала,защото Бета на компа ми не качвам.

-За Антивирусите :Da очаквах GDATA да изостанат малко а Каспер да дръпне(все пак има нов изглед и разработка)!За Есет не мога да кажа нищо защото никога не ми е харесвала и не съм имала желание за нея.Вътрешно чувство.Най ме зарадва факта,за фалс поситиф-а ако сте обърнали внимание на таблото!!!!Ужас biggrin.gif

Предполагам, че някои от вас считат тези тестове за нагласени, защото НОД32 се предствава относително стабилно на тях...

Не, не, не. Мисля, че подхождаш грешно, тук NOD32 няма нищо общо. Разгледай .pdf-а от поста на Androcure06 и линка от поста на TNN - http://mtc.sri.com/live_data/av_rankings/

Пълен абсурд! Ще дам само един пример - с AVG: при единия случай програмата сумарно спира 93% от заразите, а в другия - 43%. Какво да им коменрирам на тия тестове?

Редактирано от hlevoust (преглед на промените)

Eset като една от водещите програми за защита зловреден код,и особено с новата си комплексна защита ESET Smart Security би трябвало освен антивирусната да наблегне и на firewall защото според тези тестове 4% успеваемост,като се има предвид че windows firewall е 2%,моного зле говори за нея дано в V4 да наблегнат много точно в firewall. http://www.matousec.com/projects/firewall-...nge/results.php

dr.web имали намерение да прави собствен Firewall някой знае ли нещо.

Не, не, не. Мисля, че подхождаш грешно, тук NOD32 няма нищо общо. Разгледай .pdf-а от поста на Androcure06 и линка от поста на TNN - http://mtc.sri.com/live_data/av_rankings/

Пълен абсурд! Ще дам само един пример - с AVG: при единия случай програмата сумарно спира 93% от заразите, а в другия - 43%. Какво да им коменрирам на тия тестове?

Няма никакъв абсурд. :rolleyes: Пропускаш много важния факт (както и аз преди време) че тестовете на тази асоциация се редуват - веднъж On-demand comparative, а след 3 месеца Retrospective/ProActive Test.

Точно затова се явяват и разликите на една и съща програма в два последователни теста. В случая теста е на проактивната защита на програмите. Можеш да видиш от предишния тест на av-comparatives че AVG има почти същия резултат като този, който си посочил за сравнение.

Нека и инженера да вземе предвид всичко това при изработването на статистиките си.

Редактирано от delig (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.