Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Резултати от тестове на софтуер за защита

Featured Replies

Nologo,не Вашите експерименти имам предвид - при тях вероятно случайността е от най-голямо значение. Имам предвид http://mtc.sri.com/live_data/av_rankings/ или .av-comparatives.org, av-test, Вирусбюлетин и т.н. Огромните колекции от вируси предопределят предимство на тези продукти - чиито ЕКСПЕРТИ преобладават! И накрая пак е налице необективен в общ план резултат. Според мен. Поздрави

Редактирано от TNN (преглед на промените)

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 163,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ами аз като ви говорех,че PC Tools ще падне вие не вярвахте.Комодо и Online Аrmor винаги са били челни...а и в Форума на Комодо четох че ще има изненади!

• По молба на stefanvalja пускам обобщените резултати. Прието е средноаритметично осредняване на резултатите от "активно"-то и проактивното засичане за последните 5 теста. "Осредняването" е прието като

• Момче, за последен път влизам в диалог с теб! За по нататък ще ти давам директен- игнор! 1. Никъде не казано, че НОД или която е да е друга програма, трябва задължително да засече даден непознат

Публикувани изображения

Nologo,не Вашите експерименти имам предвид - при тях вероятно случайността е от най-голямо значение. Имам предвид http://mtc.sri.com/live_data/av_rankings/ или .av-comparatives.org, av-test, Вирусбюлетин и т.н. Огромните колекции от вируси предопределят предимство на тези продукти - чиито ЕКСПЕРТИ преобладават! И накрая пак е налице необективен в общ план резултат. Според мен. Поздрави

Пак не разбрах. Какво случайно има да взема да речем зарази от типа: Donald Dick, Back Orifice, Remote Administration Tool, Genie, wbkdr и прочее от нета. Обикновено имам линкове с авторите на заразите, сайтовете им, датите на "производство". След това да направя компилация в архив и да пусна повечето антивирусни да видим какво се лови от тях. Не знам дали разбираш, че става дума за доказани зарази, които някои програми за сигурност не идентифицират. Просто програмите за сигурност нямат някои дефиниции, работят доста зле с архиви и затова изостават в класацията. Това в нашите тестове е показателно и през годините почти няма промяна в реакциите още от първия архив на Dr.Web до момента.

Написаха се маса псевдоаргументи, че "вирусите" били стари, че архивите били повредени и т.н. За моя най-голяма радост ESET си вземат поука от лошите резултати при сканиране на архиви и вече в по-новите версии (4+) ще подобрят качеството на сканиране на архивирани файлове. Ето един прекрасен пример за правилна реакция на автор на програма за сигурност. ;)

Редактирано от nologo (преглед на промените)

Каквито и "нагласявания" да има /според теб/, при положение, че се припокриват резултатите /за първите 4-5 програми/ от тестовете няколко компании правещи масови изследвания, това за какво говори според теб? Говори, че при цялата условност и субективност, която би могла да съществува, все пак "по-добрите" програми са няколко!
Измежду над 50 защитни продукта да кажем най-добри са поне 10 - според мен в челната десетица в света никакъв шанс да попаднат сега нямат Нод 32 и AVG,а са пропуснати доста други, които са по-добре справящи се. Поздрави
Измежду над 50 защитни продукта да кажем най-добри са поне 10 - според мен в челната десетица в света никакъв шанс да попаднат сега нямат Нод 32 и AVG,а са пропуснати доста други, които са по-добре справящи се. Поздрави

:clap: :clap: :wors:

Думи, думи, думи...."според теб"....твоето, моето и на когото и да било мнение нищо не значи! Факти дай, факти...цифри, резултати...всичко друго се казва просто- сипматия или антипатия. Факти са нужни- "черно на бяло"!

Не е до симпатия а личен опит.Напълно съм съгласен с TNN,защото от 15 пробвани антивирусни програми само 5 не са ме разочаровали,останалите бяха тотално излагане.Също така според мен не интерфейса определя качествата на антивирусната програма,а това какво показва на практика в реалната среда.Ако се поразровиш в темата "на кого колко му лови антивирусната програма част 3"има събран много практически материял.

Редактирано от КИЛИМАНДЖАРО (преглед на промените)

...защото от 15 пробвани антивирусни програми само 5 не са ме разочаровали,останалите бяха тотално излагане...

Може ли по-конкретно?

"""Факти са нужни- "черно на бяло"! """ Ето факт - никакъл лидер не е продукт, след който различни спомагателни други програми намират в изобилие какви ли не вредители и ги отстраняват. Този лидер лидер по пропуски ли е ? Важи в пълна сила за Нод 32. Той все едно го няма понякога - как Ви хрумва изобщо да го сравнявате с Касперски, Симантек и т. н.Мога да ползвам Нод 32 - но трябва да добавя поне още 2 програми в активен режим - тогава заслугата за доброто пазене вече ще е обща. Според мен Нод 32 сега може да е около 15-20 място измежду 50 - това пак е оценка при по-добрите продукти. Дори за Авира и Касперски е под въпрос дали са в челната десетица като постоянно присъствие - при тази огромна като количество конкуренция. Поздрави

Може ли по-конкретно?

Най-малко разочорование съм получил от тези и за всяка мога да обясня подробно защо и как.

1.Касперски

2.Туистър

3.Аваст

Следващите са

a-squared Anti-Malware,Ikarus,NAV,Trend antivirus,Rising,F-secure, Panda,Norman, KingSoft,ESET,ArcaVir,CAantivirus като в мойте тестове отброяването на вируси не го включвам като критерий.

"""Затова направих асоцияцията, че НОД32 е "по-интелигентната" програма, а Какперски е "по-силовата".""" Изглежда ми като бисер в този форум...Пробвай лично - съпоставяй и прави изводи - вместо да се влияеш по странен начин от рекламни изяви - тях ги изготвят знаещи и можещи хора. Естествено е да изглеждат убедителни - за мен обаче това е абсолютно недостатъчно, предпочитам лично да съпоставям. Иначе всички ми са симпатични. Грешиш много и за Dr WEB- той също е по-ефективен от Нод 32 . Пробвай го без да се влияеш от Вирусбюлетин... И той е с вграден БГ превод като Panda и a-s quared - а това си е уважение към нацията ни. Поздрави

Ето, пак казваш "на мен това ми харесва, това не ми...". Ами ОК, имаш разбира се право да харесваш или да не харесваш даден продукт, ама пак подчертавам- това нищо не значи. Покажи официални данни, аналогични на тези от друга компания, или най-добре на още 2-3 компании, обхващаши такъв дълъг период от време, аз ще ги обработя по аналогичен начин, ще съпоставим резултатите и тогава ще коментираме. Става ли? Всичко друго, както вече споменах, е само симпатия и антипатия към даден продукт. Относно засичането...мисля, че това се опитах да го обясня, така както го разбирам във анализа. ДА, наистина, прав си...Нод32 създава усещането, че засича по-малко. Въпроса е, дали това, което НЕ засича е реална заплаха, или ти го считаш за такава, щом го засичаш с от друга програма?! "Кое е реална заплаха и кое не е?- ето това е ГЛОБАЛНИЯ въпрос! Всяка АВ компания може да добави в дефинициите каквото си поиска, може даже и "кукита" да добави, може да добави даже инсталационния файл на НОД32 в дефинициите си, ама дали това ще е реална заплаха. С други думи, образно казано, трябва ли да считаме, че човек приличащ външно на рецидивист е такъв в действиветлност в неднага трябва да го вкараме в затвора, без да е извършил нищо!? Ето над тези въпроси се замисли, и тогава давай оценки за каквото и да било! Сега много ще ме изкарат защитник на НОД, ама не е така. Просто се опитвам да си обяснявам логично нещата и да разсъждавам. Нима смяташ, че авторите на НОД32 са глупави хора, и не могат да направят програмата да засича, абсолютно всичко, което щъка насам натам в нета? Могат, НО не го правят! Добавят в дефинициите и се засичат /до колкото знам/ само реално функциониращи заплахи! Ето в това е голямата разлика на Нод-а от повечето други програми. Затова направих асоцияцията, че НОД32 е "по-интелигентната" програма, а Какперски е "по-силовата". Мисля, че това сравнение доста точно отразява нещата!

Лека вечер!

Добре казано engineer,говорим за (АНТИВИРУСЕН)софтуер а не за програми които ти ловят плеара докато гледаш филм,БРАВО...

"""14. Dr.Web

Още един от руските ветерани. В началните години е била сред много добрите, но явно авторите и не работят в правилната посока, защото от диаграмата ясно се вижда силно низходящия тренд на развитие. При теста на V4 показа добри резултати, но това все пак е един тест, и явно програмата не покрива съвременните критерии за АВ програма.

Оценка- слаба, посока на развитие- низходяща.""" Това е абсолютно погрешно и недостоверно!!! Повече няма смисъл да пиша... Вече нямам желание. Поздрави

Да...може много да се спори по-този въпрос.Точно при такива спорове се раждат истини.Всеки нещо е харесал в даден продyк и си го препоръчва.Не напразно на всякъде се правят тестове за да се знае истината,макар и да казвате,че всичко е фалш.Някои програми дръпват,други изостават....това е вечна гонитба.Както вече съм казвала на обикновен потребител my трябва free програма.

Смятам,че с Avast Home,Avira Free,AVG Free,Comodo Internet Secu+ Bo Cleaner,RisingHome и т.н. един домашен потребител може да бъде добре защитен.Само ние където се хвuрляме vurxy мини и искаме да видим дали ще ни разкъсаt.Това е положението!Иначе добре си се занимавал това означава,че се интересъваш малко или много!

Но не бива да се казват неща преди всичко да бъде изпробвано.Сравнението за колите беше добро,но има и дръго нещо...може Мерцедес да е най добрата кола,но ще ми харчи много.Всеки сам си преценява.

И последно нещо искам да добавя за тези които ползват Vista:

Не натоварвайте компа си с програми,Vista е добре направена и чесно казано не и трябват много неща.Преди няколко дни разглеждах VistaFirewall и мога да твърдя,че е доста добре направена за да и се търсят заместители.Има скрити настойки za-напреднали-които на мен са ми доста трудно да настроя!!!!

Дано да съм била полезна и не се караите.

Vista firewall

Да...може много да се спори по-този въпрос.Точно при такива спорове се раждат истини.Всеки нещо е харесал в даден продyк и си го препоръчва.Не напразно на всякъде се правят тестове за да се знае истината,макар и да казвате,че всичко е фалш.Някои програми дръпват,други изостават....това е вечна гонитба.Както вече съм казвала на обикновен потребител my трябва free програма.

Смятам,че с Avast Home,Avira Free,AVG Free,Comodo Internet Secu+ Bo Cleaner,RisingHome и т.н. един домашен потребител може да бъде добре защитен.Само ние където се хвuрляме vurxy мини и искаме да видим дали ще ни разкъсаt.Това е положението!Иначе добре си се занимавал това означава,че се интересъваш малко или много!

Но не бива да се казват неща преди всичко да бъде изпробвано.Сравнението за колите беше добро,но има и дръго нещо...може Мерцедес да е най добрата кола,но ще ми харчи много.Всеки сам си преценява.

И последно нещо искам да добавя за тези които ползват Vista:

Не натоварвайте компа си с програми,Vista е добре направена и чесно казано не и трябват много неща.Преди няколко дни разглеждах VistaFirewall и мога да твърдя,че е доста добре направена за да и се търсят заместители.Има скрити настойки za-напреднали-които на мен са ми доста трудно да настроя!!!!

Дано да съм била полезна и не се караите.

Vista firewall

Е какво му е интересното да се хвърляш върху мини, при условие, че преди това си се накиприл с няколко ката бронежилетки ?

Всеки може с осигурително въже. Номера е да скочиш без предпазни средства и да оцелееш.

Е какво му е интересното да се хвърляш върху мини, при условие, че преди това си се накиприл с няколко ката бронежилетки ?

Всеки може с осигурително въже. Номера е да скочиш без предпазни средства и да оцелееш.

Номера е да си седиш на г*за и да не търсиш вируси за да видиш дали ще те заразят.На PC-то на моя приятел съм сложила КИС преди 6 м.

Знаешли колко заплахи са засечени и колко пъти Нета е бил атакуван......НУЛА.Нито 1 троян не my е засечен на Компа

Той не ходи да търси crack-ове,patch-ове,кеygеn-и и т.н.

Ето резyлтата и какво като съм сложила Каспер,можело е и Avast Free да my сложа.

Моя приятелка е с Avast Home от 2 години.Аз я убедих да сложим Kaspersky за по-добра защита.Надявах се да има доста зарази и Каспер да лyдне.Нищо подобно....нямаше нищо.Ето това е нормално ползване на Net не да се виси в калдата и да търсим силни усещания.

p.s.ето ти резyлтати

"Номера е да скочиш без предпазни средства и да оцелееш."

Точно за това говоря

Редактирано от Androcure06 (преглед на промените)

Номера е да си седиш на г*за и да не търсиш вируси за да видиш дали ще те заразят.На PC-то на моя приятел съм сложила КИС преди 6 м.

Знаешли колко заплахи са засечени и колко пъти Нета е бил атакуван......НУЛА.Нито 1 троян не my е засечен на Компа

Той не ходи да търси crack-ове,patch-ове,кеygеn-и и т.н.

Ето резyлтата и какво като съм сложила Каспер,можело е и Avast Free да my сложа.

Моя приятелка е с Avast Home от 2 години.Аз я убедих да сложим Kaspersky за по-добра защита.Надявах се да има доста зарази и Каспер да лyдне.Нищо подобно....нямаше нищо.Ето това е нормално ползване на Net не да се виси в калдата и да търсим силни усещания.

p.s.ето ти резyлтати

Можело е и нищо да не му инсталираш.

Това е реалността. Ако не си пъхаш гагата, където не трябва, ще си живееш щастливо и безгрижно.

Какво налага търсенето на кракове и киигени ? Ползвайте безплатен софт или си купувайте.

Можело е и нищо да не му инсталираш.

Това е реалността. Ако не си пъхаш гагата, където не трябва, ще си живееш щастливо и безгрижно.

Какво налага търсенето на кракове и киигени ? Ползвайте безплатен софт или си купувайте.

Така е,но...когато раздават храна безплатно и ти се нареждаш да си вземеш,...но не винаги е хубава!

Пък търсенето се налага от предлагането.Ако никoй нищо не предлага-няма и търсене. ;)

p.s.Аз лично съм си кyпила от Е-Bay 3 лиценза за Каспер за 10 еuro от Chine.

Така е,но...когато раздават храна безплатно и ти се нареждаш да си вземеш,...но не винаги е хубава!

Или не можеш да си позволиш, това което искаш, или ти свиди за няколко долара.

Пък търсенето се налага от предлагането.Ако никoй нищо не предлага-няма и търсене. ;)

Това е май за темата с бисерите.

Това като оплакване ли да се разбира, или като хвалба ?

Ами уви! Това показва статистиката! И за това съм дал оценка "слаб"- въз основа на статистиката, лични впечатления имам краткотрайни. Това, че не си съгласен със статистиката няма никакво значение. Официалните факти са такива!
Кои официални факти ? Тези на някоя целенасочена статистика ли ? Пречи ли ти нещо лично да пробваш поне за седмица руския продукт !? Той е на родния ни език . Ще ти е лесно. Помисли. Доста хора го предпочитат -не само в Русия- явно има защо. Доста вероятно е да си промениш мнението, ако го направиш ... Замислил ли си се защо ми е интересна бетата на тяхната 5-та версия ? Те са едни от лидерите при новите трояноподобните творения - това кога ли ще се случи при ESET !? Пожелавам им успехи и да е скоро... Поздрави

Редактирано от TNN (преглед на промените)

...Пък търсенето се налага от предлагането.Ако никoй нищо не предлага-няма и търсене. ;)...

В общи линии е точно наопаки, но както и да е.

Androcure06, никъде не е речено, че след описаната замяна на Avast! с Kaspersky статистиката ще се окаже страховита, нищо подобно. Но да скачаш от самолет без парашут с надеждата, че ще се приземиш върху планина от памук (всъщност, дори и тогава със сигурност ще си счупиш врата) не звучи особено обнадеждаващо.

Освен това, зарази има не само в сайтовете за серийни номера и кейгени, а в съвсем достъпни и наглед безобидни местенца, където непредубедения потребител едва ли би допуснал, че може да пострада.

КИЛИМАНДЖАРО, благодаря за списъка.

"""ЦИТАТ(Androcure06 @ 23.11.2008г. в 20:12ч.)

Това като оплакване ли да се разбира, или като хвалба ? """ Отговорът и на мен ми е интересен... Поздрави

Пречи ли ти нещо лично да пробваш поне за седмица руския продукт !?

Може ли аз да ти отговоря ?

Нищо не ми пречи, но нямам никакво желание да го правя.

Докато съм доволен от сегашния си ативирус, няма да го сменя с друг.

""""Докато съм доволен от сегашния си ативирус, няма да го сменя с друг.""" Сега гадая Симантек или Авира имаш предвид - все съм съгласен ... Но при три ползвани компютъра в семейството е скучно да е еднакъв защитния продукт -затова засега предпочитам Symantec, Mc Afee, a-s quared 4.0. И не твърдя да са незаменими или най-добри - засега съм доволен и от трите. Поздрави

...затова засега предпочитам Symantec, Mc Afee, a-s quared 4.0...

Трябва ли да разбирам, че единия компютър се охранява от a2?

Редактирано от hlevoust (преглед на промените)

Или не можеш да си позволиш, това което искаш, или ти свиди за няколко долара.

Това е май за темата с бисерите.

Това като оплакване ли да се разбира, или като хвалба ?

Не дyша разбирай го като предлагане -търсене.Влез в Ebay и виж сам.Ако знаеш как се борави в сит-а може да си кyпиш предлагане-търсене.Бяха пуснати 20 броя от Chine на 0.01 сентим начална такса-1 от тях го кyпих за 1.75 Е.Факт!!!

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.