Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Резултати от тестове на софтуер за защита

Featured Replies

Не зная колко от Вас разбраха, че се изразявам с ирония.Virus Bulletin се идентифицират със спонсорите си и нямат нищо общо с качествените продукти на Sophos ! Безплатните продукти на Comodo, според мен са по-добри от платените продукти на ESET засега...Останалите има ли смисъл да бъдат упоменавани...Нека спра дотук...Поздрави

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 163,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ами аз като ви говорех,че PC Tools ще падне вие не вярвахте.Комодо и Online Аrmor винаги са били челни...а и в Форума на Комодо четох че ще има изненади!

• По молба на stefanvalja пускам обобщените резултати. Прието е средноаритметично осредняване на резултатите от "активно"-то и проактивното засичане за последните 5 теста. "Осредняването" е прието като

• Момче, за последен път влизам в диалог с теб! За по нататък ще ти давам директен- игнор! 1. Никъде не казано, че НОД или която е да е друга програма, трябва задължително да засече даден непознат

Публикувани изображения

Не зная колко от Вас разбраха, че се изразявам с ирония.Virus Bulletin се идентифицират със спонсорите си и нямат нищо общо с качествените продукти на Sophos ! Безплатните продукти на Comodo, според мен са по-добри от платените продукти на ESET засега...Останалите има ли смисъл да бъдат упоменавани...Нека спра дотук...Поздрави

Но това не пречи продуктите (според теб качествени) на Sophos да имат следното банерче:

2dw5j4p.jpg

Ако Sophos са спонсори на Virus Bulletin, не е етично да участват там. :)

Malwarebytes' Anti-Malware 1.31

Версия на базата от данни: 1483

Windows 5.1.2600 Service Pack 3

12/10/2008 11:03:47 PM

mbam-log-2008-12-10 (23-03-47).txt

Тип сканиране: Бързо сканиране

Сканирани обекти: 43163

Изминало време: 2 minute(s), 30 second(s)

Заразени процеси в паметта: 0

Заразени модули в паметта: 0

Заразени ключове в регистратурата: 0

Заразени стойности в регистратурата: 0

Заразени информационни обекти в регистратурата: 0

Заразени папки: 0

Заразени файлове: 0

Заразени процеси в паметта:

(Нямаше открити заплахи)

Заразени модули в паметта:

(Нямаше открити заплахи)

Заразени ключове в регистратурата:

(Нямаше открити заплахи)

Заразени стойности в регистратурата:

(Нямаше открити заплахи)

Заразени информационни обекти в регистратурата:

(Нямаше открити заплахи) Много от Вас вярват на тази програмка за разлика от други - това ми било моментното състояние. Просто толкова може...След безплатните на Comodo. Поздрави

TNN, не разбрах в каква връзка пускаш този лог на MBAM.

Както и да е, в коментара за спонсорите на Virus Bulletin пропуснах платинения им спонсор - ESET. Тази снимка я има на доста места в сайта на Virus Bulletin:

2lkcpw3.jpg

"""TNN, не разбрах в каква връзка пускаш този лог на MBAM""" Ами тези безплатни продукти ме охраняват или по-скоро подпомагат по-добре от доста платени продукти! При такова развитие последните просто не са нужни.... Поздрави

"""TNN, не разбрах в каква връзка пускаш този лог на MBAM""" Ами тези безплатни продукти ме охраняват или по-скоро подпомагат по-добре от доста платени продукти! При такова развитие последните просто не са нужни.... Поздрави

Лошото е че от това което си писал си вадя заключение че Comodo IS не е за неразбиращи потребители.Ако една програма не е автоматизирана като Ikarus,NAV,Trend Micro AV и работеща с настройки на подразбиране огромен процент от ползвателите лесно ще бъдат заразявани.Не са много хората които са наясно кое за какво е и дали е нормално да бъде допуснато.

Aко искаш, пробвай се на онлайн теста на Comodo. Няма смисъл да даваш толкова категорични заключения за безплатните или платените приложения за сигурност. Твоето мнение не важи за всички камбанарии.;)

Напълно съм съгласен и с двамата - ако не знаеш какво да разрешаваш пак ще се издъниш... Поздрави

• Автор

Аз също четох, че много фирми са се наежили на VB100%

Кои са най-добрите антивирусни програми на 2008

Смятаните доскоро за авторитетни тестове бяха оспорени и индустрията започна да търси по-добри начини за оценка.

Лятото на 2008 г. беше ознаменувано с един от най-грандиозните скандали в антивирусната индустрия. След поредния провал в теста на Virus Bulletin, разработчиците на

програмите Dr.Web и CA Trend-Micro решиха силно да затръшнат вратата и основаха нов, по-обективен тест - AMTSO - (http://www.amtso.org/). Основните претенции на двете

компании по отношение на VB са срещу остарялата процедура за тестване на тази организация, която практически не е променяна от 1998 г. Накратко, специалистите на

Virus Bulletin ежемесечно избират стотина образци от "диви вируси" и тестват с тях предоставените им защитни програми. Тези, които открият всички вируси от колекцията,

без да направят лъжливо сработване, се удостоверяват със званието VB100%.

Съгласете се, критерият за оценка е доста спорен, докато в същото време общото количество на известните днес сигнатури за опасен софтуер надвишава няколко милиона.

Медалът има и обратна страна - ако антивирусът стабилно и от година на година  успешнп обезврежда малък набор от различни вируси, логично е да се предположи, че и със значителни

обеми зараза също няма да има проблеми. Във всеки случай, след споменатите събития представителите на VB заявиха, че кардинално променят методите на теста.

Ще видим доколко ще съответсват на реалността.

Повече за AMTSO тук =>

http://www.kaldata.com/forums/index.php?s=...st&p=814086

Nologo, Symantec не ми позволява да проведа тестовете на Comodo и всеки може да се сети защо е така. А продуктите на Comodo има ли изобщо смисъл да бъдат тествани ? Поздрави

Аз също четох, че много фирми са се наежили на VB100%

Кои са най-добрите антивирусни програми на 2008

Смятаните доскоро за авторитетни тестове бяха оспорени и индустрията започна да търси по-добри начини за оценка.

Лятото на 2008 г. беше ознаменувано с един от най-грандиозните скандали в антивирусната индустрия. След поредния провал в теста на Virus Bulletin, разработчиците на

програмите Dr.Web и CA Trend-Micro решиха силно да затръшнат вратата и основаха нов, по-обективен тест - AMTSO - (http://www.amtso.org/). Основните претенции на двете

компании по отношение на VB са срещу остарялата процедура за тестване на тази организация, която практически не е променяна от 1998 г. Накратко, специалистите на

Virus Bulletin ежемесечно избират стотина образци от "диви вируси" и тестват с тях предоставените им защитни програми. Тези, които открият всички вируси от колекцията,

без да направят лъжливо сработване, се удостоверяват със званието VB100%.

Съгласете се, критерият за оценка е доста спорен, докато в същото време общото количество на известните днес сигнатури за опасен софтуер надвишава няколко милиона.

Медалът има и обратна страна - ако антивирусът стабилно и от година на година  успешнп обезврежда малък набор от различни вируси, логично е да се предположи, че и със значителни

обеми зараза също няма да има проблеми. Във всеки случай, след споменатите събития представителите на VB заявиха, че кардинално променят методите на теста.

Ще видим доколко ще съответсват на реалността.

Повече за AMTSO тук =>

http://www.kaldata.com/forums/index.php?s=...st&p=814086

тъй като току що се регистрирах здравейте на всички :-)

по темата за отказа на Dr.Web от класацията може да прочетете офицялното изявление по жъпроса на самия Игор Данилов (авторът на програмата) на http://www.drweb.bg (официалния представител на лабораторията за България), новината от дата 09.08.2008. според мен това е правилната позиция а не да печелиш конкурс на който си основен спонсор, идеята е че лесно ще хванеш познати вече вируси в статична среда- нека видим как работи в реална обстановка. миналите седмици имаше няколко "епидемии", лично аз локализирах вируса и го изпратих-справиха се за два часа. мисля че коментара е излишен.

тъй като току що се регистрирах здравейте на всички :-)

по темата за отказа на Dr.Web от класацията може да прочетете офицялното изявление по жъпроса на самия Игор Данилов (авторът на програмата) на http://www.drweb.bg (официалния представител на лабораторията за България), новината от дата 09.08.2008. според мен това е правилната позиция а не да печелиш конкурс на който си основен спонсор, идеята е че лесно ще хванеш познати вече вируси в статична среда- нека видим как работи в реална обстановка. миналите седмици имаше няколко "епидемии", лично аз локализирах вируса и го изпратих-справиха се за два часа. мисля че коментара е излишен.

http://drweb.bg/updatedll.php?id=53 Изявление на антивирусната лаборатория „Доктор Веб” за Virus Bulletin (почетния знак VB100%) към това се пресаидиниха и редица антивирусни компании,искат да се наложи нов стандарт за за преминаване на тестовете на антивирусните http://www.amtso.org/ AMTSO влизат като AV-Comparatives, AV-Test.org, AVG Technologies, BitDefender, ESET, F-Secure, Kaspersky, McAfee, Panda Software, Sophos, Symantec, Trend Micro и др.Но ако на тесовете NOD излезе победител много интересно ще стане а от там ще излезе че все пак Virus Bulletin (почетния знак VB100%) е обективен.Ако някои знае кога приблизително ще се проведе първия тест или нещо по-подробно около AMTSO.

Av Comparatif е извадил нов тест за декември-(в момента PDF формат)

Те са направили обобщение за цялата година което изглежда ето така :

http://www.av-comparatives.org/seiten/erge...summary2008.pdf

1.Avira-Антивирус на годината за най добри резyлтати, като Есет са били на крачка от победата

2.On-Demand засичане-победител е пак Avira

3.Проактив On-Demand засичане е Есет NOD 32

4.Fals Positif(най малък брой)- Winner McAfee

5.Най бърз Скан On-Demand-Symantec

6.File/Copying On-Access Scan-Kaspersky

7.Overall Performance-Advanced+Eset NOD 32

1.Avira-Антивирус на годината за най добри резyлтати, като Есет са били на крачка от победата

;) Което за пореден път подтвърждава верността на цялостния многогодишен анализ който правих! Доволен съм! cool.gif

:) Което за пореден път подтвърждава верността на цялостния многогодишен анализ който правих! Доволен съм! cool.gif

А как ще обясниш това че НОД32 е програмата която се справя най-зле със заразите на посочените линкове в този форум.

:) Което за пореден път подтвърждава верността на цялостния многогодишен анализ който правих! Доволен съм! cool.gif

От обработката на някакви предопределящи данни ли си доволен ? Пробвам ги всичките с години и изобщо не съм уверен кои са най-добри - може-би така е по-интересно. Логиката и математиката били точни - статистиката също... Да ама не - защото хаосът няма измерения... Поздрави

А как ще обясниш това че НОД32 е програмата която се справя най-зле със заразите на посочените линкове в този форум.

Наистина ESET засега не се справя добре със заразени архиви, както и с маса rogue приложения. Но не е най-зле от всички. А по повод на анализа на engineer - тези, които "официално" изследват антивирусните програми обикновено са свързани или чрез спонсорство, или по някакъв друг начин с тях. Ние обаче не мислим като тях и нямаме особено доверие на "изследванията" им. Те си папкат и пишат глупости, а ние май ги разобличаваме. Разбира се, ние сме дилетанти. Това най-често се изтъква, когато няма достатъчно думи от бяс.:)

Вярваш ли си?

Rogue приложение поставя Нод32 на колене...

АнтиВирус Head...

AVG Free се справа блестящо гледайте и се наслаждавайте http://es.youtube.com/watch?v=rjVk88KYu0E

Редактирано от [Mpower] (преглед на промените)

Вярваш ли си като ги пишеш тия глупости?

Ти 1-во можеш ли да се държиш по-прили4но лиглио?

2-ро не съм го писала аз а АV.Comparatif-можеш да им пишеш!

3.Виж вътре какво пише

4.Не ме занимавай с простотията ти,че е заразно!

Редактирано от Androcure06 (преглед на промените)

Вярваш ли си като ги пишеш тия глупости?

Androcure06 не е писала глупости. AV-Comparatives е австрийски независим (според информацията на сайта) портал за сравнение популярни приложения от умиращия (или умрелия) антивирусен софтуер.

AV-Comparatives са причина за странна нервност - бих им казал да продължават да вярват на глупостите си - изобщо за какво да им пишем - човек трябва да има поне идея... Лошото е, че повечето други са също като тях... Поздрави

Ако аз го бях писала... ще търпя критики.Но пък някои да ми се прави на интересен пред останалите.Тук всички си знаем възможностите!Аз давам Инфо.И за напред нека бъдем учтиви 1 към друг защото май прекарвам повече време с вас от колкото с прятеля ми!

Ако аз го бях писала... ще търпя критики.Но пък някои да ми се прави на интересен пред останалите.Тук всички си знаем възможностите!Аз давам Инфо.И за напред нека бъдем учтиви 1 към друг защото май прекарвам повече време с вас от колкото с прятеля ми!

Пише се лигльо,поне не пиша родният си език с четворки и шестици по средата на думите.А в бг езика има буква "ю" НЕ ИОУ или както я пишеш.

По добре обърни повече внимание на гаджето си,отколкото да се занимаваш с неща които не са ти много ясни;)

И за напред нека бъдем учтиви 1 към друг защото май прекарвам повече време с вас от колкото с прятеля ми!

Не си само ти! Моята вече иска "развод".... sad.gif

п.с.

Между другото наистина не мога да разбера, защо много от вас изпадат в нервни кризи, като се спомене за "официални" изследвания и класации? "Цял свят" /разбирай всички програми/ се "борят" да влязат в тези класации, да ги забележат, пък било то и не в челните редици, а някои изпадат в нервни кризи като чуят за тях, особено за AV-Comparatives. Айде малко по- спокойно.....

Редактирано от engineer (преглед на промените)

Пише се лигльо,поне не пиша родният си език с четворки и шестици по средата на думите.А в бг езика има буква "ю" НЕ ИОУ или както я пишеш.

По добре обърни повече внимание на гаджето си,отколкото да се занимаваш с неща които не са ти много ясни:)

Mpower или който и да си клонинг.Тука всички го знаят и дори не си го крил.Всички виждат и колко са компетентни мненията ти.Айде и аз малко спам,че ми писна само ти да спамиш.

Ако прочетеш малко темите назад...както и постовете на тази която критикуваш ще разбереш причината за грешките в писаното.Компетентността не се изразява в това дали правиш правописни грешки,а в това което можеш на практика.Също така мисля,че е редно след като ти е дадено инфото да си по внимателен при четене и малко толерантност не би попречила също.

Не разбирам само едно нещо.След като за тебе тука повечето в това число предполагам и аз сме недоучили и тъпи какво правиш тука?

Бай Бай момче.Не е нужно да те блокват модовете.Можем просто да те игнорираме всички ние.Нали се сещаш,че нещо което не се забелязва то не съществува за тези,които не го виждат.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.