Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Резултати от тестове на софтуер за защита

Featured Replies

Общо със 7 уиндоус-а съм - 3 на настолния и 4/2 те са виртуални/ на лаптопа. Това ми даде възможност да тествам паралелно най-добрите антивирусни - за съжаление любимата ми Bitdefender 2009 остана на трето място, но NIS 2009 поведе с абсолютно предимство пред всички останали, това ме накара да деинсталирам всички останали и в момента съм със 6 НИС 2009 и един Битдефендер. За пример ще посоча, че с НИС 2009 съм на виртуалните машини с 256 МБ РАМ и с host оперативна система Виста и то Виста Етернити на 1 ГБ физическа рам...Въобще не го усеща гост ОС...Изводът си направете сами...След четири години страст по Битдефендера - бях един от най-заклетите му фенове и никога не съм си и представял, че ще се намери интернет секюрити, която ще го измести, но е факт...10-ка за НИС 2009!!!

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 160,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ами аз като ви говорех,че PC Tools ще падне вие не вярвахте.Комодо и Online Аrmor винаги са били челни...а и в Форума на Комодо четох че ще има изненади!

• По молба на stefanvalja пускам обобщените резултати. Прието е средноаритметично осредняване на резултатите от "активно"-то и проактивното засичане за последните 5 теста. "Осредняването" е прието като

• Момче, за последен път влизам в диалог с теб! За по нататък ще ти давам директен- игнор! 1. Никъде не казано, че НОД или която е да е друга програма, трябва задължително да засече даден непознат

Публикувани изображения

Абе скрий се с тоя Касперски вече....видях го "на живо" какво прави и не искам да ти "слушам" фанатичните приказки! Даже не ти прочетох и половината от поста- не си ми интересен вече!

- А,за психологията biggrin.gif ...ми не съм в час да не съм психар ;)
Да те светна....те никога не признават, че са такива! :baby:
Общо със 7 уиндоус-а съм - 3 на настолния и 4/2 те са виртуални/ на лаптопа. Това ми даде възможност да тествам паралелно най-добрите антивирусни - за съжаление любимата ми Bitdefender 2009 остана на трето място, но NIS 2009 поведе с абсолютно предимство пред всички останали, това ме накара да деинсталирам всички останали и в момента съм със 6 НИС 2009 и един Битдефендер. За пример ще посоча, че с НИС 2009 съм на виртуалните машини с 256 МБ РАМ и с host оперативна система Виста и то Виста Етернити на 1 ГБ физическа рам...Въобще не го усеща гост ОС...Изводът си направете сами...След четири години страст по Битдефендера - бях един от най-заклетите му фенове и никога не съм си и представял, че ще се намери интернет секюрити, която ще го измести, но е факт...10-ка за НИС 2009!!!

Даваш само констатации, без да ги доказваш, по този начин думите ти не тежат, и на мнението ти няма да се гледа сериозно! ;)

Сподели какво си тества, как си го тествал...резултати някакви да покажеш. :baby:

Добре си дошъл, надявам се да се включваш по-сериозно, мисля че можеш да бъдеш полезен! :);)

Абе скрий се с тоя Касперски вече....видях го "на живо" какво прави и не искам да ти "слушам" фанатичните приказки! Даже не ти прочетох и половината от поста- не си ми интересен вече!

Да те светна....те никога не признават, че са такива! :rolleyes:

Щом не признават значи са или обратното...особенно ако има представа за какво става въпрос.

Че,защо ми четеш поста?Той е за другите които посещават форума,а не за тебе. Нещо да не те засегнах laugh.gif

Не ме бива в графиките иначе бих си направил и аз едно тестче и да тръбя,че съм най великият :P

За пример ще посоча, че с НИС 2009 съм на виртуалните машини с 256 МБ РАМ и с host оперативна система Виста и то Виста Етернити на 1 ГБ физическа рам..

Би ли споделил ако желаеш на ЛС как точно успя да го вкараш този NIS 2009 във виртуална машина и каква по точно. При мене за жалост досега не се получаваше.

Нови резултати от тестовете на стените

http://www.matousec.com/projects/firewall-...nge/results.php

Странно обаче защо този път Comodo Internet Security е след Outpost Security Suite при условие че 9 и 10-то ниво са пълен провал за Outpost Security Suite

Tested product: Comodo Internet Security 3.5.55810.432

Product vendor: Comodo Security Solutions, Inc.

Testing platform: Windows XP Service Pack 3

Number of tests: 84

Level reached: 10+

Level 9

Level up: 50 %

Product's score: 50 %

Test name Result Comment

Crash7 0 % FAILED

Driver Verifier 100 % PASSED

Level 10 +

Level up: 100 %

Product's score: 100 %

Test name Result Comment

BSODhook 100 % PASSED

ShadowHook 100 % PASSED

Tested product: Outpost Security Suite Pro 2009 6.5.2514.381.0685

Product vendor: Agnitum Ltd.

Testing platform: Windows XP Service Pack 3

Number of tests: 84

Level reached: 9

Level 9

Level up: 50 %

Product's score: 25 %

Test name Result Comment

Crash7 0 % FAILED

Driver Verifier 50 % FAILED – The system was damaged. :)

Level 10

Level up: 100 %

Product's score: Not reached

Този който плаща той поръчва музиката.

Интересно обаче къде е Netchina S3 2008 3.5.5.1FREE не е за вярване cool.gif Китайска му работа какво да ги правиш и те започнаха да раздават шутове на грандовете.Нищо чудно скоро да достигнат и Комодо.

Редактирано от tanganika (преглед на промените)

Нови резултати от тестовете на стените

http://www.matousec.com/projects/firewall-...nge/results.php

Не разбирам защо в класацията участват поотделно платена и безплатна версия на Online Armor, при това показващи различни резултати!

Не разбирам защо в класацията участват поотделно платена и безплатна версия на Online Armor, при това показващи различни резултати!

http://www.tallemu.com/free-firewall-prote...n-software.html

Безплатната версия на Online Armor е орязана.Интересно защо няма платената на Комодо,на кое ли място щеше да бъде.

http://www.tallemu.com/free-firewall-prote...n-software.html

Безплатната версия на Online Armor е орязана...

В сравнителната таблица не видях да пише, че безплатната не контролира портовете, но както и да е.

В сравнителната таблица не видях да пише, че безплатната не контролира портовете, но както и да е.

Това го няма в безплатната версия:

Keylogger Detection – Kernel

Keylogger Detection – Other

Transparent Blocking

DNS Spoofing Protection

То и касперски контролира портовете но е на девето място изглежда не е достатъчно само контрол на портовете.Давам за пример касперски защото съм го ползвал феновете да не се расърдят сега не мога да коментирам/давам за пример продукти които не съм ползвал.

http://www.matousec.com/projects/firewall-challenge/

Methodology and rules

The tested firewalls are installed on Windows XP Service Pack 3 with Internet Explorer 6.0 set as the default browser. The products are configured to their highest usable security settings and tested with this configuration only. We define the highest security settings as settings that the user is able to set without advanced knowledge of the operating system. This means that the user, with the skills and knowledge we assume, is able to go through all forms of the graphic user interface of the product and enable or disable or choose among several therein given options, but is not able to think out names of devices, directories, files, registry entries etc. to add to some table of protected objects manually.

Според тестващите стените имат още възможности за повишаване на сигурността,но не всички потребители имат тези познания за да добавят директории в защитената зона на стената и поради тази причина провеждат тестовете с конфигурация на стената която всеки потребител може да направи.

Ще бъдат интересни резултатите от тестовете ако бъдат конфигурирани настройките на стените от хора с познания в тази област.

• 2 седмици по-късно...

Здравейте,

Прилагам линк към резултати от тестове на pcsecuritylabs. Горе на страницата има и линк за изтегляне на подробните резултати в зип-архив. Интересно е, но няма съществена разлика в представянето на участниците в сравнение с други, по-популярни тестове.

http://www.pcsecuritylabs.net/news.php?readmore=21

Поздрави

http://mtc.sri.com/live_data/av_rankings/ Sophos и Nod 32 здраво са се раздалечили в двете посоки...Скоро не бях преглеждал тази класация. Уж съм с Avira Premium 8 на един компютър - сега забелязвам - часовникът долу вдясно на декстопа показва различен час от реалния. Явно лидерката пак нещо е пропуснала - до мечтаните 100 % има цели 9 % ! Поздрави
http://mtc.sri.com/live_data/av_rankings/ Sophos и Nod 32 здраво са се раздалечили в двете посоки...Скоро не бях преглеждал тази класация. Уж съм с Avira Premium 8 на един компютър - сега забелязвам - часовникът долу вдясно на декстопа показва различен час от реалния. Явно лидерката пак нещо е пропуснала - до мечтаните 100 % има цели 9 % ! Поздрави

1. В класацията се използва v2 на NOD32, което означава, че тези въобще не гледат теста дали ще бъде с реални резултати, а там колкото да има нещо.

2. Avira не е длъжна да ти следи часовника и да ти го настройва.

Fixer, с актуални дефиниции втората версия на Нод 32 следва да е нещо сродно на Symantec 9 като изява - но не е ... А Авира вече ме дразни с либералността си и за да не я отстранявам и добавих Comodo Firewall - тази комбинация е доста ползвана за последните 4-5 години и си е уникално добра.Иначе предпоследното място на Нод 32 е абсурдно и се чудя онези стъкмяващите тестове още какво ще измислят. Поздрави

Какво става с av-comparatives, нямат ли резултати за февруари?

Какво става с av-comparatives, нямат ли резултати за февруари?

Има забавяне със теста, по принцип трябва да се появят след 16-ти март, така че най-вероятно скоро ще се появят на бял свят.

Има забавяне със теста, по принцип трябва да се появят след 16-ти март, така че най-вероятно скоро ще се появят на бял свят.

Някой вирус трябва да ги е напитил, та не могат да се оправят още. :P

Излязоха резултатите от av-comparatives за февруари. За сега само в PDF формат.

http://www.av-comparatives.org/comparative...iews/main-tests

МcАfee се представя доста добре, дръпнали са напред в сравнение спредишните им резултати ми се струва.

Редактирано от delig (преглед на промените)

Обработка на резултатите на AV-Comparatives за февруари

Класация по дългосрочен 5-периоден тренд

1. NOD32- 2,80

2. Avira- 2,6

3. Gdata AVK- 2,4

4. Kaspersky- 2,4

5. Mc Afee- 2,4

6.Symantec- 2,4

7. Avast- 2

8. AVG- 2

9. Trust Prot- 1,8

10.BitDefender- 1,6

11.Fsecure- 1,40

12.Norman - 1,20

По-подробен анализ, придружен с графики, очаквайте в близките дни!

Тази странна дванадесетица ми изглежда като постижение на мечтател-шампион по самовнушения и съответно с нулева лична практика с всички тях. Дано графиките и анализа са над това трагикомично дереже... Поздрави

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.