Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Резултати от тестове на софтуер за защита

Featured Replies

2009-04, 09-10 April (NEW!!!) HIPS-AntiAntispyware

http://www.virus.gr/portal/en/content/2009...antiantispyware

Някак подозрително ми е, още от заглавието - AntiAntispyware :P.

Като "пожарната команда".

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 163,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ами аз като ви говорех,че PC Tools ще падне вие не вярвахте.Комодо и Online Аrmor винаги са били челни...а и в Форума на Комодо четох че ще има изненади!

• По молба на stefanvalja пускам обобщените резултати. Прието е средноаритметично осредняване на резултатите от "активно"-то и проактивното засичане за последните 5 теста. "Осредняването" е прието като

• Момче, за последен път влизам в диалог с теб! За по нататък ще ти давам директен- игнор! 1. Никъде не казано, че НОД или която е да е друга програма, трябва задължително да засече даден непознат

Публикувани изображения

http://www.securitysoftwarereview.info/drivesentry-3304.htm Изглежда интересно - а дали може да се сравнява с A-squared Free + Online Armor Personal Firewall Bundle 4.0.0.46/3.0.0.190 ? Според мен този "победител" отстъпва с разлика спрямо безплатната възможност от Австрия-Австралия. Чудя се дали да не пробвам единствено с тази безплатна защита - тоест без антивирус с реално-времева охрана. Tакива са личните ми изводи, а и тези 84% ми изглеждат незадоволителен резултат. Поздрави
http://www.securitysoftwarereview.info/drivesentry-3304.htm Изглежда интересно - а дали може да се сравнява с A-squared Free + Online Armor Personal Firewall Bundle 4.0.0.46/3.0.0.190 ? Според мен този "победител" отстъпва с разлика спрямо безплатната възможност от Австрия-Австралия. Чудя се дали да не пробвам единствено с тази безплатна защита - тоест без антивирус с реално-времева охрана. Tакива са личните ми изводи, а и тези 84% ми изглеждат незадоволителен резултат. Поздрави

Да може да започнеш да четеш от тук: http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...t&p=1356932

Online Free и липсват доста от нещата в сравнение с Платената версия!!!Липсващите елементи аз си ги бях допълнила с други програми и тулчета! A и точно тази версия която си дал е проблемна версия...сложи по нова!

А-Squared Free е сkенер и не виждам каква роля играе в защитата...

Редактирано от Androcure06 (преглед на промените)

"Combining Antivirus, Antirootkit, Antispyware and drive firewall technologies, DriveSentry provides FREE security for home users." Това го четох и пробвах миналото лято - но не ме впечатли тогава. Нямам впечатления за новата версия. А-Squared Free е сkенер и средство за проверка дали има какво да се чисти. Временно Avira Premium 9 е при тях - макар, че сега съм с няколко наум за немската програма. Online Armor ми е нужна точно орязана - не желая да е със сродно непредсказуемо многомодулно поведение като Rising Antivirus. А и платената версия вече не е с енджина на Касперски.С A-squared Free 4.0.0.46 са налице за проверки двата австрийски енджина - от тях не бих се отказал.От списъка на последните тестващи според мен най-добра е Spyware Doctor - обаче нямам представа защо само тези програми са избрали... Поздрави

"Combining Antivirus, Antirootkit, Antispyware and drive firewall technologies, DriveSentry provides FREE security for home users." Това го четох и пробвах миналото лято - но не ме впечатли тогава. Нямам впечатления за новата версия. А-Squared Free е сkенер и средство за проверка дали има какво да се чисти. Временно Avira Premium 9 е при тях - макар, че сега съм с няколко наум за немската програма. Online Armor ми е нужна точно орязана - не желая да е със сродно непредсказуемо многомодулно поведение като Rising Antivirus. А и платената версия вече не е с енджина на Касперски.С A-squared Free 4.0.0.46 са налице за проверки двата австрийски енджина - от тях не бих се отказал.От списъка на последните тестващи според мен най-добра е Spyware Doctor - обаче нямам представа защо само тези програми са избрали... Поздрави

Възможно е да засича 84% но това не е достатъчно и трябва задължително да се добави и антивирус!!!

За мен това е недостатъчно!

Сегашната ми комбинация задоволява напълно това което искам.

Нали в новата платена версия OA вече са вкарали А2...ти я харесваш Пробвай я

Ikarus ми допада повече от A2, която обича да лови доста от всевъзможните бисквити. Достатъчно ми е наличието им за периодични проверки.Напоследък дори Авира ме дразни с пропуски или FP - абсурд да изтърпя A2 в активна реалновремева охрана.Затова споменах - пробва ми се без антивирус. И да се заразя - пак ще се изчистя. То и без това се случва отвреме-навреме и с най-добрите антивируси. Поздрави

Virus Buletin - April 2009 - Windows XP SP3

Windows XP Professional - April 2009

Agnitum

Status: PASS

..........................................................

AhnLab

..........................................................

Alwil

.........................................................

Authentium

AVG (Grisoft)

Avira

BitDefender (SOFTWIN)

Bullguard

CA Home

........................................................

CA eTrust

........................................................

Check Point

.......................................................

eEye

Status: FAIL

Failure reason: 11 wildlist misses

Eset

Filseclab

Failure reason: 53 wildlist misses, 21 false positives

Finport

Failure reason: 266 wildlist misses, 12 false positives

Fortinet

FRISK

F-Secure

......................................................

GDATA

K7 Computing

Failure reason: 2 false positives

Kaspersky

.....................................................

Kingsoft Standard

Kingsoft Advanced

McAfee

Microsoft Forefront

Microsoft OneCare

MicroWorld

Failure reason: 4 wildlist misses

Norman

Failure reason: 10 wildlist misses

PC Tools AntiVirus

Failure reason: 12 wildlist misses

PC Tools Internet Security

PC Tools Spyware Doctor

Quick Heal

Redstone

Rising

Failure reason: 10 false positives

Sophos

Symantec

AEC (Trustport)

Failure reason: 10 wildlist misses

VirusBuster

Webroot

Това го бях пропуснал, а мина почти месец.

Изненадвам се от причината поради която Rising не са издържали теста -мислих че са пропуснали доста, а то 10 фалшиви тревоги....

Редактирано от stefanvalja (преглед на промените)

"Изненадвам се от причината поради която Rising не са издържали теста -мислих че са пропуснали доста, а то 10 фалшиви тревоги...." Чудят се какви глупости да измислят - за да не се сетят множество ползватели да пробват безплатната му 21-ва версия. Знаят, че ще я харесат. Rising толкова рядко намира вирус и съобщава- за 10 фалшиви тревоги трябва сигурно с години да го чакам. Вероятно с НОД 32 ще е по-лесно за десет подобни констатации, а най-бързо ще ги намеря с австрийските програми, Sophos и Avira. Обаче последните не ги считам за лоши - напротив, за мен са между най-предпочитаните. Просто защото ловят повече вредоносен код. Поздрави

"Изненадвам се от причината поради която Rising не са издържали теста -мислих че са пропуснали доста, а то 10 фалшиви тревоги...." Чудят се какви глупости да измислят - за да не се сетят множество ползватели да пробват безплатната му 21-ва версия. Знаят, че ще я харесат. Rising толкова рядко намира вирус и съобщава- за 10 фалшиви тревоги трябва сигурно с години да го чакам. Вероятно с НОД 32 ще е по-лесно за десет подобни констатации, а най-бързо ще ги намеря с австрийските програми, Sophos и Avira. Обаче последните не ги считам за лоши - напротив, за мен са между най-предпочитаните. Просто защото ловят повече вредоносен код. Поздрави

Те горките просто не знаят, че си им доброволен рекламен агент :wors:

Те горките просто не знаят, че си им доброволен рекламен агент :wors:

Rising 21 Free вече иска съгласие за автоматично препращане до лабораторията им на инфо за съмнителни сайтове, файлове и резултати от сканирания - разрешавам и нямам нищо против. В замяна пази като лъв с тихо и автоматизирано поведение. Symantec и Rising сега ми допадат - обаче нямам мотив да съм доброволен рекламен агент на които и да било. Поздрави

новата версия на комодо не е тествана поради факта че все още не е официална. като излезне ще е интересно да видим реална съпоставка между онлайн армор и комодо в последните им версии. иначе браво на талему за впечатляващия резултат. наистина доста респектиращи 99%.

Интересното в случая е представянето на Outpost Firewall Free, която изпреварва платената версия... :jeer:

Защото платената, която е тествана е по-стара версия. А безплатната е най-новата. :P

Иначе наистина впечатляващ резултат на Online Armor.

единственото което остава до заветните 100% е тест 9 - а именно:

Crash7

Test type: Termination test

Scoring: At least one of the target processes or threads was crashed – 0%; Success – 100%.

Description: Crash7 checks whether malicious software can crash the tested product by allocating all the available memory in the system.

с този тест единствено пс туулс се справя :jeer:

единственото което остава до заветните 100% е тест 9 - а именно:

Crash7

Test type: Termination test

Scoring: At least one of the target processes or threads was crashed – 0%; Success – 100%.

Description: Crash7 checks whether malicious software can crash the tested product by allocating all the available memory in the system.

с този тест единствено пс туулс се справя :jeer:

Наистина интересно е, че с това 9-то ниво се справя само и единствено PC Tools! Повечето слаби места на стената са Keyloger-ите, но по-сериозните Crash-тестове ги минава. Оставам за сега с нея!

Интересното в случая е представянето на Outpost Firewall Free, която изпреварва платената версия... :clap:

Да и аз това забелязах,но пък Free версията я дава доста по-напред от Free версията на Online!Нали знаеш които плаща музиката....

Само забелязах разместване от privateFirewall(с модула на DSA вътре) виж къде е !

но пък Free версията я дава доста по-напред от Free версията на Online!

безплатната версия на оналайн армор обаче е по-старата версия, също както и платената на аутпост. тепърва ще се види какви резултати дават, а и да не забравяме комодо 3.9.

Попаднах на едно Sit-че където се правят Тестове само от Free Антивируси.Ако ви е интересно може да поразгледате!

http://sites.google.com/site/testovirus/co...rs---avril-2009

Avast! Familial 4.8

AVG Antivirus Free 8.5.285

Avira Antivir Personal Edition 9

Bitdefender Free Edition V10

Blink Personal Free 4.0

Clamwin Antivirus 0.94

Comodo Internet Security 3.8

Pc Tools Antivirus Free Edition 6

Rising Free Edition 2009

Интересното в случая е представянето на Outpost Firewall Free, която изпреварва платената версия... :)

Според мен е парадоксално и абсурдно - в нещо са се объркали вероятно тестващите. Трети ден ползвам Outpost Security Suite Pro 2009 и съм с доста положителни впечатления. Безплатната версия засега не смятам да я инсталирам, а и са ми пресни впечатленията от трудноустановими прибавки вървящи в комплект с безплатните Rising и Comodo. Изглежда тях ги е обзела някяква мания за шпиономания.Хора, които не си контролират скоростите на трафик могат с месеци да са "защитени" ползвайки само 70-80% от това, за което са заплатили. В тези случаи доставчиците на Интернет нямат никаква вина. Поздрави

• Автор
Според мен е парадоксално и абсурдно - в нещо са се объркали вероятно тестващите. Трети ден ползвам Outpost Security Suite Pro 2009 и съм с доста положителни впечатления. Безплатната версия засега не смятам да я инсталирам, а и са ми пресни впечатленията от трудноустановими прибавки вървящи в комплект с безплатните Rising и Comodo. Изглежда тях ги е обзела някяква мания за шпиономания.Хора, които не си контролират скоростите на трафик могат с месеци да са "защитени" ползвайки само 70-80% от това, за което са заплатили. В тези случаи доставчиците на Интернет нямат никаква вина. Поздрави

Защо да са се объркали. Просто наистина е била по-нова версия от Pro на същата. Това, че леко са и орязали по-ненужните неща и я предлагат с безплатен лиценз не я прави автоматично и по-лоша. Аз съм преминал почти изцяло на freeware алтернативи и съм си много доволен. Не търси под вола теле. Разбира се, винаги могат да и "нахакат" и на нея някой досаден тулбар по-нататък, но по време на инсталацията не е нужно да се слага отметката върху него. Ти обаче ще продължиш да настояваш, че платените версии са си по-добри (дори разликите с безплатните им аналози да са нищожни). И какво излиза...едва ли е удачна постъпка да си купиш всичките...или да ги сменяш от trial-на-trial версии и да "слухтиш" за промоции. Надявам се няма да направиш и грешката да използваш fix-ове и да повлияеш на реалното им представяне...

Потърси в Google темата "Защитни стени - въпроси, мнения, предимства, недостатъци" и виж как се представя Outpost Free от тези които са я тествали... (tanganika и Night_Raven). С правилни настройки се постигат "чудеса" и при нея...

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

Благодаря - ако достатъчно много ме впечатли платената версия - ще има основания за разни комбинаторики от програми с участието и на безплатната версия. Поздрави

Понеже обичам да работя с графики /те казват много повече от цифрите/, извадих от тестовете на www.matousec.com графиките на лидерите.

Забелязват се някои тенденции:

1. Единствената програма, която бележи твърд възход за целия период е Pc Tools. За една година тази програма е претърпяла нечуван възход- от 6% в края на март 2008 в момента е на 86%! (светло синята линия)Резултат постигнат само с 2 версии 4-ката, и сегашната 5-ца! Прогнозата ми е, че със следващата 6-а версия програмата ще прескочи 90%!

2. Другата програма, за която може да се каже, че е във възход е Online Armor Personal. В същото време със сигурност може да се твърди, че това е за сметка на Free версията, която е в очевиден спад, който за мен, ще продължи. Явно Free версията се използва за развитие на платената...което е и логично.

3. Доста неопределено е положението на "хита" в последните дни Outpost с неговите 3 вариации. За Free версията и Security Suite е рано да се правят някакви по генерални изводи, тъй като са нови в тестовете, и има малко резултати за тях. За Pro версията на Outpost, обаче може да се твърди, че е в спад, като същото важи за КИС и НИС.

ec973b48d4b2.jpg

Редактирано от engineer (преглед на промените)

Защо да са се объркали. Просто наистина е била по-нова версия от Pro на същата. Това, че леко са и орязали по-ненужните неща и я предлагат с безплатен лиценз не я прави автоматично и по-лоша. Аз съм преминал почти изцяло на freeware алтернативи и съм си много доволен. Не търси под вола теле. Разбира се, винаги могат да и "нахакат" и на нея някой досаден тулбар по-нататък, но по време на инсталацията не е нужно да се слага отметката върху него. Ти обаче ще продължиш да настояваш, че платените версии са си по-добри (дори разликите с безплатните им аналози да са нищожни). И какво излиза...едва ли е удачна постъпка да си купиш всичките...или да ги сменяш от trial-на-trial версии и да "слухтиш" за промоции. Надявам се няма да направиш и грешката да използваш fix-ове и да повлияеш на реалното им представяне...

Потърси в Google темата "Защитни стени - въпроси, мнения, предимства, недостатъци" и виж как се представя Outpost Free от тези които са я тествали... (tanganika и Night_Raven). С правилни настройки се постигат "чудеса" и при нея...

Когато аз ти казах да я пробваш ти не искаше и ми каза,че никога не би я сложил.Обаче щом Night_Raven го казва значи е супер.

Предната версия 2008 ми спираше Net-а и не можех да я ползвам.Попитах Никси как е новата версия 2009(не я бях пробвала с предубеждението от старата)и той ми каза,че са я променили.Сложих я и казах :

Това е стената.

Когато започнах да пyскам информация в темата никoй не погледна...сега обаче нали друг е казал нещо е супер...е аз нали все не разбирам....

"....3. Доста неопределено е положението на "хита" в последните дни Outpost с неговите 3 вариации. За Free версията и Security Suite е рано да се правят някакви по генерални изводи, тъй като са нови в тестовете, и има малко резултати за тях. За Pro версията на Outpost, обаче може да се твърди, че е в спад, като същото важи за КИС и НИС."

Само да ти помогна в търсене на истината:

Версия Suite и Pro -стената е една и съща.В Matousec си дават Suite Продyкта за да може хората да го кyпyват....които като Антивирус не е Top

Погледнато реално Outpost винаги е била на 1 или 2 място....само Комодо от 2 версии е с такъв резултат!В Matousec за да очастваш в Sit-а му с програма трябва да си платиш и той тогава я включва....направи си извод сам....не познавам никoй които да си плаща сметките и т.н.със слава...и аз танцyвам Salsa но като отида на касата за тока не им плащам с танци

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.