Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Резултати от тестове на софтуер за защита

Featured Replies

Здравей,

Само да уточня, след като отворих линка, но на английски - червеното в статистиката на засичане - незасичане показва инфектирани файлове, които 1 или повече антивирусни не са засекли (Infected files which one or more antivirus engines failed to detect as a threat.), а не такива, които нито 1 не е засякла. Не че това е голямо успокоение, но все пак има разлика. А синьото - такива, които всички са засекли.

Поздрави

Редактирано от zerotox (преглед на промените)

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 160,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ами аз като ви говорех,че PC Tools ще падне вие не вярвахте.Комодо и Online Аrmor винаги са били челни...а и в Форума на Комодо четох че ще има изненади!

• По молба на stefanvalja пускам обобщените резултати. Прието е средноаритметично осредняване на резултатите от "активно"-то и проактивното засичане за последните 5 теста. "Осредняването" е прието като

• Момче, за последен път влизам в диалог с теб! За по нататък ще ти давам директен- игнор! 1. Никъде не казано, че НОД или която е да е друга програма, трябва задължително да засече даден непознат

Публикувани изображения

Здравей,

Само да уточня, след като отворих линка, но на английски - червеното в статистиката на засичане - незасичане показва инфектирани файлове, които 1 или повече антивирусни не са засекли (Infected files which one or more antivirus engines failed to detect as a threat.), а не такива, които нито 1 не е засякла. Не че това е голямо успокоение, но все пак има разлика. А синьото - такива, които всички са засекли.

Поздрави

На руски има диаграма на която е дадено колко заразени файла не са засечени от нито една програма.

7721af2669aa.jpg

На руски има диаграма на която е дадено колко заразени файла не са засечени от нито една програма.

7721af2669aa.jpg

Не разбираш правилно диаграмата. Там пише, че червените са файлове, които не се засичат от една или повече програми за сигурност, а не от всички. А тези в синьо се засичат от всички.

"Заразени файлове, които не са идентифицирани от най-малко една антивирусна." Пак ли ще се спори за превод от руски!? Поздрави

Не разбираш правилно диаграмата. Там пише, че червените са файлове, които не се засичат от една или повече програми за сигурност, а не от всички. А тези в синьо се засичат от всички.

Превода означава: "заразени файлове, които не са определени поне от една програма". Иначе си прав- объркал съм се в смисъла!

Появиха се резултатите от последния тест на Virus Bulletin 100% . Тестът е за месец август и се е провел на Windows Vista SP2 Business Edition . На грубо резултатите, можете да намерите тук:

http://www.virusbtn.com/vb100/archive/2009/08

Като шокираща изненада, може да се отбележи двата пропуска на популярен зловреден софтуер от страна на Symantec. Оказва се, обаче че екипа на VB 100% не е никак доволен от резултатите.

http://www.theregister.co.uk/2009/08/06/vi...ti_virus_tests/

Появиха се резултатите от последния тест на Virus Bulletin 100% . Тестът е за месец август и се е провел на Windows Vista SP2 Business Edition . На грубо резултатите, можете да намерите тук:

Като шокираща изненада, може да се отбележи двата пропуска на популярен зловреден софтуер от страна на Symantec. Оказва се, обаче че екипа на VB 100% не е никак доволен от резултатите.

http://www.theregister.co.uk/2009/08/06/vi...ti_virus_tests/

Ето резултатите от Вирус Бюлетин.

Norton (Symantec)-98.6%

Nod32 (Eset)-96.3%

Kaspersky-92.0%

Както добре се вижда Симантек се е справил на теста доста по добре от Есет нод32.

Редактирано от: mihnev_sz

K2SSL, Mpower-чо моето момче/момиче както се водиш, това не е anti-malware.ru , тука за най-малкото и те късат. Ако погледнеш на този линк:

Ще видиш, че срещу статуса на Symantec пише едно голямо Fail. Срещу причината за този Failure пише: 2 wildlist misses . Това означава, че е пропуснала два броя от широко разпространен зловреден софтуер. Всички тези wild заплахи се взимат от:

http://www.wildlist.org/

Това е голяма организация, в която работят хора от почти всички антивирусни компании, дори и от Symantec. Ако беше 1 проба щях да ги разбера, но 2 е много, важното е, че вече се засича, така че можеш да успокоиш топката.

K2SSL, Mpower-чо моето момче/момиче както се водиш, това не е anti-malware.ru , тука за най-малкото и те късат. Ако погледнеш на този линк:

Ще видиш, че срещу статуса на Symantec пише едно голямо Fail. Срещу причината за този Failure пише: 2 wildlist misses . Това означава, че е пропуснала два броя от широко разпространен зловреден софтуер. Всички тези wild заплахи се взимат от:

http://www.wildlist.org/

Това е голяма организация, в която работят хора от почти всички антивирусни компании, дори и от Symantec. Ако беше 1 проба щях да ги разбера, но 2 е много, важното е, че вече се засича, така че можеш да успокоиш топката.

Той Симантек лови Непопулярен зловреден софтуер;) Популярния го оставя на зомбитата.

In the Wild: Viruses found "in the wild" are viruses which are known to be spreading, as opposed to viruses which are not currently spreading, but are confined "in the zoo."

http://viruscenter.zks.freedom.net/html/glossary.html

Анализа на URL-Адеса който си пуснал засича зловреден код в тази страница,айде моля те не ми посочвай

анализи на аматьори.Просто няма с какво да ме заинтрегуваш.Лека нощ.

Редактирано от K2SSL (преглед на промените)

Анализа на URL-Адеса който си пуснал засича зловреден код в тази страница,айде моля те не ми посочвай

анализи на аматьори.Просто няма с какво да ме заинтрегуваш.Лека нощ.

Оказва се, че нещо ми даваш грешна информация. В списанието пише съвсем друго:

Kaspersky

ItW: 100.00%

ItW (o/a): 100.00%

Trojans: 97.06%

Worms & bots: 99.87%

Polymorphic: 99.998%

False positives: 0

R&P : 79.9 %

---

ESET

ItW: 100.00%

ItW (o/a): 100.00%

Trojans: 97.00%

Worms & bots: 100.00%

Polymorphic: 100.00%

R&P : 79.2 %

---

Symantec EndPoint Protection

ItW: 99.998%

ItW (o/a): 99.9999%

Trojans: 98.04%

Worms & bots: 100.00%

Polymorphic: 99.99%

R&P : 74.9 %

Вярно е, че продуктите за домашни потребители са изключително леки, но тази за бизнес потребителите - SEP, не е от най-леките. :speak:

Това са последните резултати от Вирус Бюлетин за август,предишните по горе са от юли.

Както добре се вижда има безплатни антивирусни които се справят значително по добре от Нод32-Есет

Една от тях е Аваст..

1249654000-140.png

Резултатите, които ти дадох са от последния брой на списанието. Този тест е от AV-Test.org , като резултатите от него са публикувани в VB 100%.

Резултатите, които ти дадох са от последния брой на списанието. Този тест е от AV-Test.org , като резултатите от него са публикувани в VB 100%.

Fixer знам че,ти е неприятно да гледаш любимата си програма все на последните места,но това е реалноста.

Дори безплатни програми като Аваст ви изпреварват.

И Вирусбюлетин започнаха да дават награди например на Kingsoft - не е странно - в някои аспекти те са много по-добри примерно от ESET! Така и не успях да намеря нещо пропуснато от тези китайци.Аман от мълчанието на програмата им! - ESET за мен са еталон за либерална пропускаемост - трудно и почти невъзможно ми е да им определя сродни на тях програми. Просто май никои други не пропускат колкото тях - феновете им щат не щат се специализират в почиствания с всевъзможни методи и програми! Демек -харчат времето си за да компенсират пропуските! Нека са живи и здрави - някога реалността ще им се изясни. А и всичко е в движение и не е константа... Поздрави

И къде видя да се пропуска нещо?

Поздрави!

Fixer знам че,ти е неприятно да гледаш любимата си програма все на последните места,но това е реалноста.

Дори безплатни програми като Аваст ви изпреварват.

Ужас! И ти ли почна, като TNN? Ти му пишеш едно, той обръща темата и ти говори за друго. Не видя ли резултатите, които съм ти пратил от последния брой на VB или викаш за по-лесно да сменим темата?

И Вирусбюлетин започнаха да дават награди например на Kingsoft - не е странно - в някои аспекти те са много по-добри примерно от ESET! Така и не успях да намеря нещо пропуснато от тези китайци.Аман от мълчанието на програмата им! - ESET за мен са еталон за либерална пропускаемост - трудно и почти невъзможно ми е да им определя сродни на тях програми. Просто май никои други не пропускат колкото тях - феновете им щат не щат се специализират в почиствания с всевъзможни методи и програми! Демек -харчат времето си за да компенсират пропуските! Нека са живи и здрави - някога реалността ще им се изясни. А и всичко е в движение и не е константа... Поздрави

Айде отново глупости. Ти сега недовиждаш ли? На последния тест е скъсан твоя Kingsoft:

http://www.virusbtn.com/vb100/archive/resu...display=summary

Нека погледнем тук:

http://www.virusbtn.com/vb100/archive/resu...display=summary

Напредналия - OK, под Linux - нищо, но иначе добре. Обаче стандартния никъде никакъв го няма.

Идваме тук:

http://www.virusbtn.com/vb100/archive/results?vendor=VE45

4 провала и 7 успеха за напредналия - горе/долу бива за периода от 2006 до 2009. Пропуснати много in-the-wild вирус, това е основната причина за това, че са го скъсали многократно. Има и един провал за 1 FP.

При стандартния:

http://www.virusbtn.com/vb100/archive/results?vendor=VE61

Само за тази година 1 успех и 1 жесток провал - 228 пропуснати in-the-wild вируси. Невероятно!

---

Нека разгледаме същото при NOD32:

Покрива всички изисквания - http://www.virusbtn.com/vb100/archive/resu...display=summary

57 успешни и 3 неуспешни теста (неуспешните преди 2002) - http://www.virusbtn.com/vb100/archive/results?vendor=VE14

И ти ми викаш, че били по-добри тези на Kingsoft? Да не си ял коприва? Виж резултатите по-добре.

Fixer, ако тези неща са изцяло вярни, не бихте имали проблем с програмите на ESET да докажете ниво в темата за ловенето. Достатъчно сте на брой техните ползватели. Обаче техните програми често изобщо не реагират и се дънят - Вие затова отбягвате тази тема. А там се създават достоверни изводи - те са реални и нямат общо със стъкмистиките на повечето тестващи организации. Поздрави

Обаче докато другите са с актуални версии, то 99% от случаите с NOD32 той е с фикс, той е със стара версия, за другите оправдание няма.

:)

Естествено,как,то ви е като запазена марка фикса за оправдание!

Ами вземете мерки,а не да блажите на този гръб и да си измивате ръцете с това!

P.s. Коментар: #448 . и с това ли ще се оправдавате?

Ти и голям модератор си станал, нещо много си позволяваш, като гледам. От вчера до днес, само of topic, някаква надпревара с форума на data.bg ли има или някаква вътрешно състезание? На версия 2 ли да и се слага самозащита? Аз с това няма да се оправдавам, защото не знам как стоят нещата ще ми трябва лог от ESI и да си обнови преди това антивирусната пък после ще видим.

За of topic-а,предварително го отбелязвам,но не съм аз този, който постоянно издебва подходящ момент и се възползва да предложи Нод32 като единствената възможност в защита.

P.s. И стига подскача ,като ощипана мома!

Форума се превърна в откровена форма на брутална демагогия.Тук един фен на нод32 се опитва да убеди някого си в това че нод 32 е голяма програма и че с нея чистел пропуските на другите програми. В моя собствен опит в тая сфера ще Ви кажа, че повече вируси не съм чистил след друга програма, както след нод32 и АВГ. Веднъж на една машина която едвам креташе с нод32 инсталирах касперски и той налови около 155 вируса. Докато прехваления нод при скениране показваше че машината е чиста. Истината е , че няма програма да лови всичко, но има много слойни програми, който използват множество различни модули за защита това са така наречените класни програми ( Касперски, Битдефендър, Ф-Секюр, Г-ДАТА), програми среден клас (Авира, Аваст,Панда,Нортън, Макафий,Тренд микро,Др. Уеб) и програми нисък клас (АВГ, НОД32, Норман, Рисинг, Комодо и тн). Ако става въпрос за версиите Интернет секюрити там Касперски води първенството заради най-добрата в сравнение с версиите интернет секюрити на другите компании стена.

Форума се превърна в откровена форма на брутална демагогия.Тук един фен на нод32 се опитва да убеди някого си в това че нод 32 е голяма програма и че с нея чистел пропуските на другите програми. В моя собствен опит в тая сфера ще Ви кажа, че повече вируси не съм чистил след друга програма, както след нод32 и АВГ. Веднъж на една машина която едвам креташе с нод32 инсталирах касперски и той налови около 155 вируса. Докато прехваления нод при скениране показваше че машината е чиста. Истината е , че няма програма да лови всичко, но има много слойни програми, който използват множество различни модули за защита това са така наречените класни програми ( Касперски, Битдефендър, Ф-Секюр, Г-ДАТА), програми среден клас (Авира, Аваст,Панда,Нортън, Макафий,Тренд микро,Др. Уеб) и програми нисък клас (АВГ, НОД32, Норман, Рисинг, Комодо и тн). Ако става въпрос за версиите Интернет секюрити там Касперски води първенството заради най-добрата в сравнение с версиите интернет секюрити на другите компании стена.

В тоя форум вече всякакви балъци почнаха да се правят на компетентни.Явно и теб са те зомбирали от кошмарски.

Есет-Нод32 като продукт е перфектно изработен и може да защтитава системата на 100% няма да си кривя душата признавам го.Но винаги има едно Но!!!

От 10 нови заплахи есет успава да улови едва 3,4 страда от липса на дефиниции."Пробвано лично от мен,а и тестовете на батетата от В.Б го доказват.

vasilevsa чети повече и пробвай преди да излизаш неподготвен с подобни глупави мнения...

Касперски, Битдефендър, Ф-Секюр, Г-ДАТА били класни. Искате ли множество примери в темата за ловенето, при които точно те са абсолютно несправящи се!? Никоя програма не е всесправяща се. Най ме е яд, че още не съм намерил гаф на Kingsoft - защото той все мълчи. Програми нисък клас съществуват ли изобщо? В надбягването за доста неща някои от уж последните са по-добри от други дето уж са между първите! Поздрави

Май като гледам тука са се оформили два рекламни лагера angry.gif

ESET /NOD 32 и SYMANTEC/NORTON и ползващите тези програми просто подскачат непрекъснатокато ужилени.Какво Ви греят разни тестове,правени от някои макар и доказани специалисти? Ако сте толкова напред с материала,какво правите тук в този форум? Обучавате другите или рекламирате?

M-POWER,TNN непрекъснато рипате при споменаване на Symantec angry.gif FIXER рипа при споменаване на ESET :yanim: ... пък на мене викахте,че съм бил фанатик biggrin.gif я по леко и давайте резултати,че лесно може да се проверят веднага. SEP 12 така се дъни,че и да искат вече безплатно да ми го дават ще има да духат супата , НОД и него съм му виждал позора, Касперски също е пропускал но шампионите в пропуските са били именно първите упоменати и толкова рекламирани от Вас програми - примери колкото искаш. Сега пак ще рипне господин голяма уста с типичното за него "Аве що не си гледаш насрания Kaspersky и оставиш на мира Symantec..."

В полемиката Фикс е прав - последните резултати доказват пропуските както на Symantec, така и на Kingsoft,като е пропуснал да обяви и другият фаворизиран RISING, който също се дъни на теста.

ПП. И понеже станаха много рекламиращите тук мисля,че е крайно време да се пусне нов тест в темата за ловенето,като обаче се добави изискването - незасечените файлове да бъдат стартирани,инсталирани и прочие ... Всеки тест да започва на чиста машина при еднакви условия и настройки на максимална сигурност. Считам,че освен снимков материал,трябва да се представи и лог файл от сканирането,както и с какви настройки е била програмата и накрая лог и с някоя почистваща програма от типа на MBAM/SAS

За любопитните - слагам Symantec AV и жална му майка,ако се издъни - ще Ви проглуша ушите biggrin.gif

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.