Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Резултати от тестове на софтуер за защита

Featured Replies

Реално е провеждането им в Германия - в гр. Магдебург - за мен е ясно и кои са спонсорите. Иначе всички програми си имат предимства - а някои от нас им търсят и намират кусури. Заради самата занимавка. Поздрави

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 163,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ами аз като ви говорех,че PC Tools ще падне вие не вярвахте.Комодо и Online Аrmor винаги са били челни...а и в Форума на Комодо четох че ще има изненади!

• По молба на stefanvalja пускам обобщените резултати. Прието е средноаритметично осредняване на резултатите от "активно"-то и проактивното засичане за последните 5 теста. "Осредняването" е прието като

• Момче, за последен път влизам в диалог с теб! За по нататък ще ти давам директен- игнор! 1. Никъде не казано, че НОД или която е да е друга програма, трябва задължително да засече даден непознат

Публикувани изображения

...Понеже много ме подразни прикаления фанатизъм на някои към Касперски, ще кажа само, че в тези тестове Касперски е още по зле /за мое голямо учудване/ в сравнение с теста на av-comparatives, а Нода- отново е в челото заедно с Авира...

Не ми стана ясна целта на тия таблички, какво точно се опитваш да ни покажеш с тях: че ЕSET се справя по-добре от Kaspersky, или да направиш класация на защитните програми по крайно оскъдни за целта данни?

Сам разбираш, че една такава таблица няма как да бъде представителна, и то не заради това, че подредбата ще е изгодна за едни и обратното за други. Не знам и защо винаги ще се намери някой, който по странни причини да противопоставя точно тия две фирми - в това няма никаква конструктивност.

Обикновено преглеждам публикуваните резултати, но не мисля, че ми се е случвало да формирам защитата си на тяхна база, това би било неразумно - не знам дали изобщо има два еднакви компютъра или поне работещи при еднакви условия, че да е налична що годе прилична база за тестове.

Та в тази насока би ли пояснил идеята си? Благодаря.

Реално е провеждането им в Германия - в гр. Магдебург - за мен е ясно и кои са спонсорите. Иначе всички програми си имат предимства - а някои от нас им търсят и намират кусури. Заради самата занимавка. Поздрави

Айде пак почна със спонсорите....:P Сигурно и от Марс да направят тестове, сигурно и те няма да легитимни...така ли стана? :)

Защо се учудваш? Аз наистина мисля, че засега липсва начин, по който да се определи и докаже кой продукт е най-добър.Сега съм доста впечатлен от новите безплатни продукти на Comodo - абсурдно е да се рекламира нещо, което е безплатно. И ако ESS на ESET бе безплатен - пак не бих го предпочел- защото за разлика от Комодо едва ли би издържал моите проверки.Предлагам ти, ако желаеш да го инсталираш и да опитаме да правим еднакви проверки на практика.И да пишем във форума за случващото се. Нямам антисловашка предубеденост и очаквам продуктът им да става все по-добър.Поздрави

Не ми стана ясна целта на тия таблички, какво точно се опитваш да ни покажеш с тях: че ЕSET се справя по-добре от Kaspersky, или да направиш класация на защитните програми по крайно оскъдни за целта данни?

Сам разбираш, че една такава таблица няма как да бъде представителна, и то не заради това, че подредбата ще е изгодна за едни и обратното за други. Не знам и защо винаги ще се намери някой, който по странни причини да противопоставя точно тия две фирми - в това няма никаква конструктивност.

Обикновено преглеждам публикуваните резултати, но не мисля, че ми се е случвало да формирам защитата си на тяхна база, това би било неразумно - не знам дали изобщо има два еднакви компютъра или поне работещи при еднакви условия, че да е налична що годе прилична база за тестове.

Та в тази насока би ли пояснил идеята си? Благодаря.

Значи както вече съм казвал, преди време бях с Нод /година и половина/ след това с Касперски /около 2 месеца/, после Бит Дефендер...в момента съм с Авира. Т.е. все още се "лутам" и си търся програмата, която ще ми пасне. За да разбера все пак коя е по-добра колкото и да е условно това понятие/ реших да проуча как стоят нещата на "официално" ниво, да си избера 3-4 програми и след това за тия 3-4 програми да сондирам "общественото мнение". Забележи обаче, че "общественото мнение" за мен е на втори план, първо искам се ориентирам по "официални" данни. И за това реших да правя обработка на тестове от известни организации и да си съставя първоначално мнение на базата на тях. Колкото и да са "спонсорирани" тестовете, даже и да приемем, че има някаква "манипулация" то добрите продукти при всички положения ще останат "отгоре". За това не мисля, че с лека ръка могат да се зачеркват такива официални резултати...да се обсолютизират също не би било редно, но все пак са някакъв, бих казал, обективен ориентир. Предположих, че би било егоистично да правя такава обработка само за себе си, и за това реших да я пусна тук..може пък някой да се заинтересува. Ато какво стана.....

Нямам никакво намерение да противопоставям програми. Друг беше човека, който започна с противопоставянето и сам тласна темата в това русло "за Тази, против Онази". И защо? Защото нещо не му уйдисва на предпочитанията.... Всичко което съм писал е било на базата на числа и само на числа. А всяко нещо, което се трансформира в числова поредица, може да бъде подложено на анализ и коментар от чисто математическа гледна точка, и тук личните усещания и впечатления нямат място!

Това, че базата данни за анализ не е голяма е вярно! Аз ще се радвам, ако някой ми предостави по-богата база данни...аз не можах да открия. Въпреки всичко не считам, че трябва да се пренебрегват официални резултати....малко или много това си е статистика....Не бих си купил програма, която много ми допада, но по официални данни е много зле....не бива! Аз лично повече вярвам на числа, резултати, анализи...отколкото на приказки!

:P

Между другото то и във футбола много често единия отбор се напъва, тича, държи инициативата, но в крайна сметка получава гол и губи мача, и в таблицата за класирането пише, че другия е шампион и в крайна сметка никой няма да се интересува, кой е играл по-добре, а кой е спечелил. Уви- такъв е живота!

Защо се учудваш? Аз наистина мисля, че засега липсва начин, по който да се определи и докаже кой продукт е най-добър.Сега съм доста впечатлен от новите безплатни продукти на Comodo - абсурдно е да се рекламира нещо, което е безплатно. И ако ESS на ESET бе безплатен - пак не бих го предпочел- защото за разлика от Комодо едва ли би издържал моите проверки.Предлагам ти, ако желаеш да го инсталираш и да опитаме да правим еднакви проверки на практика.И да пишем във форума за случващото се. Нямам антисловашка предубеденост и очаквам продуктът им да става все по-добър.Поздрави

Комодо-то ако не ме лъже паметта, го проверявахме във V2 или V3..не помня точно, но се справи много зле!

"""Комодо-то ако не ме лъже паметта, го проверявахме във V2 или V3..не помня точно, но се справи много зле!""" Преди време и на мен не ми хареса - явно бързо коригираха доста неща. Сега без успех му търся кусури цяла седмица - функционира като блокатор. През тези дни го проверявах по своему - установи само един вирус, а другите ги блокира. Отброяването е без значение. Сега и аз съм учуден и при единия компютър продължавам с него - писал съм в няколко други теми. Поздрави

...Забележи обаче, че "общественото мнение" за мен е на втори план, първо искам се ориентирам по "официални" данни...

Забелязвам го и го отчитам като плюс, но в "следващият ти период на лутане" (малка аналогия с някои житието на велики художници и не само) вероято ще поставиш на първо място своето си мнение, което всъщност е най-важното.

Успех!

http://virusinfo.info/index.php?page=tests Този портал излъчва от САЩ - а принадлежи на Лабораторията на Касперски. Поздрави

Точно този тест/ове нещо не ги разбирам. Вземат някакво вирусче като: "2) Образец должен быть обнаружен лично консультантом в ситуации реального лечения." го пускат във Virus Total и отчитат резултати. Интересно как го открива "консултанта" в процес на реално "лечение"....със ръце може би, след като няма право на това:1) Образец не должен детектироваться установленным на зараженном компьютере антивирусным программным обеспечением". ....абе смешна работа е този тест. Има други руски сайтове, които дават, според мен, доста по- професионално направени тестове и ясно поднесени резултати- тест

Avast е доста добра програма и това там са глупави стъкмистики. Обсъждали сме го навремето. Поздрави

Аваст 1296 позволи достъп с Team Viewer до компютъра ми,но когато от другата страна размърдаха мишката Mamutu блокира поведението като зададе въпрос какво да прави.Избрах да блокира и от другата страна си останаха с едно мръдване на мишката vacation1.gif

Да, доста по-близки до реалността - но на тези, които са си поставили тези цели, тоест авторите им. Ако ползвам финландския антивирус - бих го комбинирал с някоя от най-добрите защитни стени. Уж ползват енджина на Касперски - а реагира различно... Поздрави

Може би се повтарям, но наистина считам, че тестовете на AV-comparatives да най-близки до реалността и най-обектвни. Ами да погладнем реално: кои програми според цяластния анализ в момента са в топ 5: NOD32, GData AVK, Kaspersky, Avira, Symantec.... и т.н....Нима има човек, който да отрече, че именно тези програми в момента са най-добрите?!? Не вярвам да има! Сега дали НОД-а е преди Касперски или Касперски преди НОД-а или Авира е преди НОД-а и то с няколко десети от точката, мисля, че няма голямо значение, а и никога няма да има понятие като "най-добра" програма. Факта обаче, че след обработка на теста, на повърхността остават програмите, които повечето хора считат за най-добрите в момента, мисля, че е показателен за обективността на тези тестове! Аз лично им вярвам!

Вярвайки можеш да продължиш да ползваш NOD32 - а ако пробваш примерно финландската програма сам ще установиш значителни разлики.Тя не е по-лоша. Напротив. Поздрави

Аз ще ви изкажа 1 лично мнение.

Ако от утре всички се прехвuрлим .....да речем на Рисинг!И всеки 1 от нас започне да изпраща файлове с открити нови зарази.На следващия компаратиф Рисинг може да бъде на 1 място. biggrin.gif

Постиженията на даден продyкт се базира и на вашите усилия.Kaspersky трябва да дадът награда на Nikssi за цялата помощ с която им съдейства.Никс,поискай им Ваканция за 2-ма,2 седмична в Арабсkите Емирства, 7 звездния хотел.Казвам за 2 ма да дойда с теб :)

"""На следващия компаратиф Рисинг може да бъде на 1 място.""" Ако китайците спонсорират свой "компаратиф" това може да се случи и без да им помагаме...Не изпревариха ли доста конкуренти с виртуалния си компонент !? Над 100 000 000 ползватели е сериозен успех - а някои ги считат погрешно за аутсайдери едва ли не. Поздрави

Над 100 000 000 ползватели е сериозен успех....

Интересно- от тези 100 млн. ползватели дали има поне 10 хил. които не са със дръпнати очички....? cool.gif

Аз ще ви изкажа 1 лично мнение.

Ако от утре всички се прехвuрлим .....да речем на Рисинг!И всеки 1 от нас започне да изпраща файлове с открити нови зарази.На следващия компаратиф Рисинг може да бъде на 1 място. biggrin.gif

Постиженията на даден продyкт се базира и на вашите усилия.Kaspersky трябва да дадът награда на Nikssi за цялата помощ с която им съдейства.Никс,поискай им Ваканция за 2-ма,2 седмична в Арабсkите Емирства, 7 звездния хотел.Казвам за 2 ма да дойда с теб :P

kiss.gifkiss.gifkiss.gif За съжаление няма момче да целува.

Аз съм един от многото.Пращам и на Avira и където знам връзката с тях.Само на една повече не повтарям...знаете защо.Знам поне за 10 човека които пращат системно файлове някои дори не четат тука форума ;) по интересно и е другаде...За премията...стига ми едно Благодаря :)

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

"""52-я награда «VB100» антивируса ESET NOD32 в тестировании на платформе Windows Server 2008 В тестировании приняли участие 24 антивирусных продукта, разработанные ведущими мировыми производителями. Антивирус ESET NOD32 продемонстрировал один из лучших результатов, выявив 100% образцов вредоносного ПО из списка WildList в режимах «on-access» и «on-demand», не допустив ни одного ложного срабатывания. Отметим, что ESET NOD32 обнаружил 100% полиморфных вирусов. Этот тип угроз отличает способность «на лету» менять программный код, поэтому обнаружить такие вирусы может только антивирус, в основу которого заложена технология проактивной защиты.

Кроме того, ESET NOD32 показал одну из лучших среди конкурентов скорость сканирования по доступу (on-access), оказался в 2-3 раза быстрее ближайших соперников при сканировании по требованию (on-demand) архивов, документов и медиафайлов, не совершил ни одного ложного срабатывания.

К сожалению, это тестирование оказалось не под силу многим авторитетным разработчикам антивирусных решений. Так корпоративные продукты восьми компаний, в том числе Лаборатории Касперского и Avira, не смогли пройти тестирование. Однако авторы теста отмечают, что у этих вендоров еще будет время сделать «работу над ошибками».

По итогам тестирования антивирус ESET NOD32 был удостоен награды «VB100», которая стала 52-ой за последние 10 лет тестирований Virus Bulletin с мая 1998 года. Результаты тестирований опубликованы в августовском номере журнала Virus Bulletin (www.virusbtn.com). """ Истинско "РЕВЮ" от руски портал. Поздрави

"""52-я награда «VB100» антивируса ESET NOD32 в тестировании на платформе Windows Server 2008 В тестировании приняли участие 24 антивирусных продукта, разработанные ведущими мировыми производителями. Антивирус ESET NOD32 продемонстрировал один из лучших результатов, выявив 100% образцов вредоносного ПО из списка WildList в режимах «on-access» и «on-demand», не допустив ни одного ложного срабатывания. Отметим, что ESET NOD32 обнаружил 100% полиморфных вирусов. Этот тип угроз отличает способность «на лету» менять программный код, поэтому обнаружить такие вирусы может только антивирус, в основу которого заложена технология проактивной защиты.

Кроме того, ESET NOD32 показал одну из лучших среди конкурентов скорость сканирования по доступу (on-access), оказался в 2-3 раза быстрее ближайших соперников при сканировании по требованию (on-demand) архивов, документов и медиафайлов, не совершил ни одного ложного срабатывания.

К сожалению, это тестирование оказалось не под силу многим авторитетным разработчикам антивирусных решений. Так корпоративные продукты восьми компаний, в том числе Лаборатории Касперского и Avira, не смогли пройти тестирование. Однако авторы теста отмечают, что у этих вендоров еще будет время сделать «работу над ошибками».

По итогам тестирования антивирус ESET NOD32 был удостоен награды «VB100», которая стала 52-ой за последние 10 лет тестирований Virus Bulletin с мая 1998 года. Результаты тестирований опубликованы в августовском номере журнала Virus Bulletin (www.virusbtn.com). """ Истинско "РЕВЮ" от руски портал. Поздрави

TNN, ама как може.....вярваш на тестове, и то в които НОД32 отново води? Ха! Не може да бъде...от утре ще хвърлям боб за предсказание на поредното ти превъплащение... cool.gif

Редактирано от engineer (преглед на промените)

Личното ми мнение не би повлияло на множеството руснаци, които ползват програмата - особено при такива впечатляващи представяния. Доколко е достоверно обаче е съвсем друг въпрос... Страхотна реклама с цел привличане на клиенти - с насоченост към ползващите конкурентен софтуер. Поздрави

TNN, ама как може.....вярваш на тестове, и то в които НОД32 отново води? Ха! Не може да бъде...от утре ще хвърлям боб за предсказание на поредното ти превъплащение... cool.gif

Още повече че провала се изразява най вече в :

Kaspersky

Status: FAIL

Failure reason: 1 false positive

Virus Bulletin - Това са експерти, които държат много на false positive, направи ли някой и го режат здраво. Там участват много антивирусни продукти, самия факт, че Kaspersky участва означава, че според тях, те не са лъгани, не се манипулират резултатите т.е. приемат, всичко от VB100 за истина.

Virus Bulletin - Това са експерти, които държат много на false positive, направи ли някой и го режат здраво. Там участват много антивирусни продукти, самия факт, че Kaspersky участва означава, че според тях, те не са лъгани, не се манипулират резултатите т.е. приемат, всичко от VB100 за истина.

Вероятно е така. Но има ли близка връзка на Virus Bulletin да речем със Sophos? Aз се съмнявам, че има. И то не само със Sophos (и то от началото на 90-те години на миналия век).

Редактирано от nologo (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.