Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Резултати от тестове на софтуер за защита

Featured Replies

Сега на тази ОС е Comodo Internet Security. Защо не вземеш да пробваш австрийската програма - при мен абсолютно нищо не е увредила и го твърдя- тя е по-добра от Нод32 и от Авира и от доста други ... Пробвай и едва след това преценявай - но за достатъчно време....Поздрави

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 163,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ами аз като ви говорех,че PC Tools ще падне вие не вярвахте.Комодо и Online Аrmor винаги са били челни...а и в Форума на Комодо четох че ще има изненади!

• По молба на stefanvalja пускам обобщените резултати. Прието е средноаритметично осредняване на резултатите от "активно"-то и проактивното засичане за последните 5 теста. "Осредняването" е прието като

• Момче, за последен път влизам в диалог с теб! За по нататък ще ти давам директен- игнор! 1. Никъде не казано, че НОД или която е да е друга програма, трябва задължително да засече даден непознат

Публикувани изображения

Сега на тази ОС е Comodo Internet Security. Защо не вземеш да пробваш австрийската програма - при мен абсолютно нищо не е увредила и го твърдя- тя е по-добра от Нод32 и от Авира и от доста други ... Пробвай и едва след това преценявай - но за достатъчно време....Поздрави

ТNN, не знам за кой път не си точен, не даваш достатъчно информация за име на програма. Аз не мога да хвърлям боб, подобно и на другите, които четат тази тема. Коя е австрийската програма? Антивирусна или по-комплексна програма за сигурност? В случая доста смело се хвърляш в изявления коя е програмка е по-добра от другата.

Може да погледнеш например форума на SSUpdater.com, където има доста тестове и една примерна класация (с награди) за антивирусни програми: SSUpdater Anti-Virus Awards!. Там резултатите са малко по-различни (дано не повтарям някого по темата).

Само за справка: av-comparatives.org е австрийски сайт:

AV-Comparatives e.V.

Erzherzog-Eugen-Strasse 3

6020 Innsbruck

AUSTRIA / Europe

Редактирано от nologo (преглед на промените)

На това, само ти си вярваш.Видяхме го в "На кого колко му лови....",виждам го и сега,не "вижда" все още.Предполагам,че му трябва повече време.От Internet Security все пак е най-нов.

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

На това, само ти си вярваш.Видяхме го в "На кого колко му лови....",виждам го и сега,не "вижда" все още.Предполагам,че му трябва повече време.От Internet Security все пак е най-нов.

Хм, ако говорим за Comodo Internet Security си прав. Comodo не е австрийска компания. По-скоро е английска (вероятно има американски и пр. сайтове и представителства), ако това има някакво значение.

a-squared Anti-Malware 4.0 имах предвид - временно не я ползвам. В темата за ловене Ви предложих нещо от forum.xakep.ru/m_1029675/tm.htm Мълчание за желаещи - и какво като са на световно ниво тези руснаци!? Австрийската програма реагира и при тях и при китайците - а някои пишат за Нод 32... Поздрави

a-squared Anti-Malware 4.0 имах предвид - временно не я ползвам. В темата за ловене Ви предложих нещо от forum.xakep.ru/m_1029675/tm.htm Мълчание за желаещи - и какво като са на световно ниво тези руснаци!? Австрийската програма реагира и при тях и при китайците - а някои пишат за Нод 32... Поздрави

Добре, благодаря ти за уточнението.

Имам въпрос. Този линк (тема от форум) ли имаш предвид за проверка?

http://forum.xakep.ru/m_1029675/tm.htm
или файл от темата:
http://depositfiles.com/files/2664243

Беше сутринта в темата за ловенето - там е правилно да продължим . Пак ли да посещавам този адрес ? Ако е нужно ще го направя- ако няма промени. Поздрави

Считам руската програма за доста по-добра - но не ползвам и двете, защото според мен те сега са извън групата на петте най-добри в света. Но утре ще е различно от днес - всичко е динамично. А и дали изобщо е възможно обективно да се определи ТОП 5 !? Поздрави

...... Настоящия възход на програмата започва през втората половина на миналата година и продължава и до момента благодарение на новата, ако не се лъжа, 7-а версия или както е по-известна "2009" на програмата. А в тази версия има много нововъдения, в сравнение с предната и то най-вече в евристиките.,

Да лъжеш се

Виждам,че дори не си ползвал програмата.Новата версия е 8 ма,по старата е 7 и така нататък.Евристиката и при 7 версия си е на ниво.Промените във версия 8 са от друго естество.Освен с графики не е зле да прочетеш във форума на Касперски Лаб,както и да я сложиш.

Т.е. в "Касперски" са се "чукнали по главата" и са разбрали истината, че на голи дефиниции /на "груба сила"/ не може да се крепи съвременната защита, а са нужни и добри евристики /"интелигентност"/

Според тебе Проактивната защита за какво служи?Относно евристиката...тества се нов емулатор в момента това също си пропуснал да прочетеш.

...че на голи дефиниции /на "груба сила"/ не може да се крепи съвременната защита, а са нужни и добри евристики /"интелигентност"/ нещо което от Нод32 отдавна са реализирали. както се казва- "по добре късно, от колкото никога"... Или както се казваше доскоро в една телевизионна реклама: "Не става само с ядене...трябва и акъл..." cool.gif

Виждам,че напредват със евристиките особенно при последното тестване в темата за ловенето biggrin.gif Толкова мудни,че нямам думи просто.Акъла нещо го няма...

Пак подчертавам- не съм привърженик на никоя програма, а се опитвам да си обяснявам нещата!

Карай с графиките те ще ни пазят.Особенно рекламите... biggrin.gif Не се опитвай ...просто тествай и тогава пиши.

В буквалния смисъл - с по-добро справяне с различните видове заплахи. Вярно - за някои хора по-добра е тази, която примерно "не закача" кейгените на ползван от тях незаконно придобит софтуер. Повечето от тях не са наясно, че на практика са незащитени - усещат се едва при по-осезаеми симптоми. А когато вредителите са малко на брой - често няма видими признаци. Поздрави

Ползвал съм за около месец и половина версия "2009" дали е 7,8 или...както там си го водите. Тежка е, не приляга на компютъра!

Ти ,като един специализиран(уж) сервиз за BMW в България(умишлено не споменавам кой по-точно) ,не знаят от къде се отваря капака на двигателя,пък тръгнали коли да ремонтират.

Ползвал съм за около месец и половина версия "2009" дали е 7,8 или...както там си го водите. Тежка е, не приляга на компютъра! И като тествам нещо, какво променя това? Ще ми създаде някаква нагласа за продукта. И кво от това? това няма да промени характеристиките на продукта. Най лошото нещо са т.н. "феновете"....било на Нод, било на Касперски, било на Левски, било на ЦСКА..на каквото и да било. Те са като "рак на бързей", не можеш ги помръдна....приели едно нещо за константа и край.... Забелязвам, че както във форума на Нод скачат като ужилени като чуят за Касперски, така тук се скача "на нож", като се чуе за Нод. То бива, бива закостенелост ама.....ей за това съм решил да не ползвам нито един продукт, който ми се рекламира агресивно! Предпочитам ей така, сам, чрез тестове, чрез проучване, да си създавам мнение за продукта и тогава да взема решение, но когато ми се "тика под носа продукта", и ми се казва "ние сме най-добрите"- се отблъсквам. Дано поне от "Досев и Ко" ти дават по някой лев за агитацията, щото иначе, от голо "фенство" файда няма!

Със здраве!

Ей като не познаваш дори и елементарно цитираните от тебе програми поне не се излагай.

А,за паричките...повтаряш някои хора но пък от Досев и Ко Ви казаха,че нямат представа кой е nikssi.

Пък и аз не знам кои са в същност biggrin.gif

За разлика от nikssi (защото някои автори и хора от поддръжката на програми за сигурност ме познават) аз се чудя защо не съм взел някой лев от ESET, Kaspersky и пр. Досега не са ми дали абсолютно нищо. Толкова им помагам с информация за обновяване на дефинициите напоследък. Само през миналия месец сигурно съм пратил стотици нови за тях зарази с разни описания и пр. Да не говорим за автоматичното изпращане, когато правих тестове за програми за сигурност. Например тест V3 май беше с 11-12 хиляди компилирани и сравнително нови зарази и съм пратил сумарно около хиляда от тях само за да са рахат.:speak:

Редактирано от nologo (преглед на промените)

Nologo, та ти си им създавал постоянно допълнителна ангажираност - а творбите вече ги измерват в милиони...При Kingsoft дефинициите май бяха 10 000 000...А при ESET с една дефиниция вече забравих на колко заплахи се реагираше. Поздрави

Nologo, та ти си им създавал постоянно допълнителна ангажираност - а творбите вече ги измерват в милиони...При Kingsoft дефинициите май бяха 10 000 000...А при ESET с една дефиниция вече забравих на колко заплахи се реагираше. Поздрави

Да, прав си. Ангажирал съм ги и не ме обичат много. Обаче аз няма да спра да намирам разни кусури, както казваш на "творбите" им. :speak:

За разлика от nikssi (защото някои автори и хора от поддръжката на програми за сигурност ме познават) аз се чудя защо не съм взел някой лев от ESET, Kaspersky и пр. Досега не са ми дали абсолютно нищо. Толкова им помагам с информация за обновяване на дефинициите напоследък. Само през миналия месец сигурно съм пратил стотици нови за тях зарази с разни описания и пр. Да не говорим за автоматичното изпращане, когато правих тестове за програми за сигурност. Например тест V3 май беше с 11-12 хиляди компилирани и сравнително нови зарази и съм пратил сумарно около хиляда от тях само за да са рахат.:)

От Касперски Лаб и Avira поне ти казват благодаря...излишно е да коментирам как се отнасят от Есет :speak: Сега Аваст ще е на линия.

От Касперски Лаб и Avira поне ти казват благодаря...излишно е да коментирам как се отнасят от Есет :) Сега Аваст ще е на линия.

:speak:

Съжалявам за офтопика, но да ти благодарят понякога е достатъчно. Хубав коментар...

Нормално е различни хора да са с различни мнения - не мисля, че има смисъл да се обиждам на несъгласните с мен. Напротив - техните понякога противоположни мнения са ми най-интересни. Поздрави

Никога не съм казвал, че познавам повечето програмите от близо. Анализа и коментара са били на базата на числа, изведени от тестовете на една организация, и нищо повече. А на базата на числова поредица, може да се коментира всичко, абсолютно всичко! Това, че не ти харесват резултатите е твой проблем! Това изречение го пиша вече за трети път!

Начина по който "скачаш" като ужилен като видя резултатие, говори, че си предствавител, може би неофициален, на "Досев и Ко". А ако не си, т.е. нямаш никаква далавера от това, за мен тогава си един глупак или краен фанатик, за да се "впрягаш" до такава степен за една програма и да агитираш навсякъде за нея.

Мислех, че във този форум, за разлика от форума на Нод, има по-голяма търпимост към "не феновете", ама виждам, че и тук е като там...."касперизецията" тук просто прозира, както там "нод-изацията"....жалко!

Повече няма да видите мое мнения в този форум! Останете със здраве!

Оля се biggrin.gif Впрягам се защото си личи колко си назад с материала по темата.

Заблуждаваш с абсолютно некомпетентни мнения.Как може да даваш оценка лично ти за програми,които не си ползвал достатъчно?Числата тука не играят,тях ги видях при последният тест който си правих сам на виртуалката.За каква търпимост става въпрос...защо намесваш феновете на НОД и Касперски?Реагирам защото НЕКОМПЕТЕНТНО и НЕПОДГОТВЕНО се изказваш.Дори и версиите не знаеш на програмите,които ОЦЕНИ :speak: Замисли се.

Да глупак съм щом изобщо чета постовете ти.

Сега и аз ли да изтрия увисналите си постове ? Защо феновете на НОД32 считат само себе си за прави ? "Незаменимият" ESET ли е причина ?Обикновено всеки продукт с нещо е изпреварил останалите. Поздрави

Сега и аз ли да изтрия увисналите си постове ? Защо феновете на НОД32 считат само себе си за прави ? "Незаменимият" ESET ли е причина ?Обикновено всеки продукт с нещо е изпреварил останалите. Поздрави

Защо да са увиснали?То повечето разбраха но не пожелаха да вземат отношение.Май ние бяхме най големите рогачи biggrin.gif

Защо се изразяваш така ? Касперски се стреми към място и утвърждаване в ТОП 5 в света - а ESET може да напусне и ТОП 20.Те са повече от 50. Много неща зависят от техните експерти. Реалностите са временно такива - а аз не съм желал да дразня никой.Защото няма смисъл. Поздрави

Разбира се.Някои хора се дразнят от различните мнения.Според мене / дано прочете това колегата / най добри впечатления се добиват с ползване на програмата в реални условия и с максимално натоварване.Развиваше се една полемика от това на "Ние сме по интелигентни"...Няма интелигеност в борбата,няма и никакви правила.

Редно е да се разбере това.То и в живота е така..."Няма правила - оцелявай на всяка цена..." Сори

Всички се стремят да са номер едно,но не всички се сънуват като вечните победители.

..."Редно е да се разбере това.То и в живота е така..."Няма правила - оцелявай на всяка цена..." ..."

:help wanted3:

Това е много сбъркана философия. Аз не бих оцелявал "на всяка цена". :wors:

Съжалявам за офтопика.

По идея на TNN направих една обработка на тестовете на AV-Test.org.

Неприятното е, че са само 2 теста които са достъпни /от март и септември/. Все пак мисля, че са показателни. Съпоставяйки го с теста на av-comparatives /който вече е безвъзвратно изтрит/ и по- точно с програмите които присъстват и в двата теста може да се направи извод, че имаизвестно разминаване в резултатите и класирането, но има и известна корелация. Понеже много ме подразни прикаления фанатизъм на някои към Касперски, ще кажа само, че в тези тестове Касперски е още по зле /за мое голямо учудване/ в сравнение с теста на av-comparatives, а Нода- отново е в челото заедно с Авира. Ако това вече /във втори тест/ не е показателно...не знам кое е! За мен това е много показателно! Между другото като се замисля, почти не съм виждал тестове, даже от стихийните, даже в руски сайтове, в които Касперски да е преди Нод в класирането. Не знам за какви "реални ситуации" говорят някои, но е факт, че в повечето тестовете Авира и Нод се представят по-добре от Касперски! Факт!

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.