Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Резултати от тестове на софтуер за защита

Featured Replies

Пак не отговори на въпросите ми.За това дали е бил изключен.Не съм го изключвал.Може и да съм сгрешил нещо.Ако щеш вярвай не ми дреме.

Бутона temp.unblock какво означава?Това ли спира защитата му?Но факта си остава - а те са два броя фактите.Ти сам ги потвърди.

438956d.jpg

Как е спряна защитата,виж какво пише. Иконата пак и дялната и аз не знам защо е така.

1.При сканиране на архива намира само един - експлойта

2.Едва при разхивиране намира останалите.

Повече от достатъчно е!

И не разбрах извиняваш ли се или не?

няма за какво да се извинявам направи теста по правилния начин.иконата не става току така дялната от самосебеси.мисля че започваш да се измъкваш по този начин,защото знаеш че съм прав.надявам се Androcure06 да направи теста тъй като ти няма да си признаеш истината.

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 163,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ами аз като ви говорех,че PC Tools ще падне вие не вярвахте.Комодо и Online Аrmor винаги са били челни...а и в Форума на Комодо четох че ще има изненади!

• По молба на stefanvalja пускам обобщените резултати. Прието е средноаритметично осредняване на резултатите от "активно"-то и проактивното засичане за последните 5 теста. "Осредняването" е прието като

• Момче, за последен път влизам в диалог с теб! За по нататък ще ти давам директен- игнор! 1. Никъде не казано, че НОД или която е да е друга програма, трябва задължително да засече даден непознат

Публикувани изображения

няма за какво да се извинявам направи теста по правилния начин.иконата не става току така дялната от самосебеси.мисля че започваш да се измъкваш по този начин,защото знаеш че съм прав.надявам се Androcure06 да направи теста тъй като ти няма да си признаеш истината.

nikssi....Tanganika е прав наистина иконата на Икарус става на половина когато e спрян!!!Ти казваш,че нищо не си спирал зашtо иконата ти е така тогава.Обясни!

Редактирано от Androcure06 (преглед на промените)

nikssi....Tanganika е прав наистина иконата на Икарус става на половина когато e спрян!!!Ти казваш,че нищо не си спирал зашtо иконата ти е така тогава.Обясни!

След сканирането на файла отказах да го обработя и затворих прозореца,като очаквах да намери повторно заразата.Може би това не беше правилното решение,но исках бройката да видя.Не да трие целият архив.Защото ще се съгласиш,че вътре имаше повече от един бацил нали?

Танганайка е прав,че в реално време защитата му работи НО тука става въпрос,че има проблем със архивите.Предполагам така е направена програмата при откриване на заразен файл в архив да го трие.Вътре може да има и незаразени файлове.Защо тях ги трие?Презастраховка?

Поздрави и бъдете здрави cool.gif

След сканирането на файла отказах да го обработя и затворих прозореца,като очаквах да намери повторно заразата.Може би това не беше правилното решение,но исках бройката да видя.Не да трие целият архив.Защото ще се съгласиш,че вътре имаше повече от един бацил нали?

Танганайка е прав,че в реално време защитата му работи НО тука става въпрос,че има проблем със архивите.Предполагам така е направена програмата при откриване на заразен файл в архив да го трие.Вътре може да има и незаразени файлове.Защо тях ги трие?Презастраховка?

Поздрави и бъдете здрави cool.gif

не се измъквай отклоняваш се от въпроса на Androcure06 "Ти казваш,че нищо не си спирал зашtо иконата ти е така тогава.Обясни! " Ikarus е бил изключен теста ти е пълен фарс.не съм фен на никоя антивирусна не,но не обичам да ме лъжат :)само не казвай че след като си инсталирал Ikarus сам се е изключил,защото е разбрал че ще го тестваш с архив с вируси та да ти съботира теста.

Редактирано от tanganika (преглед на промените)

Не вярвам Nikssi да е вложил целенасоченост да злепоставя Икарус - този австриец е доста добър и оптимално опростен - според мен ...Аз продължавам да търся най-добрата програма и още не съм я намерил.... Поздрави

Не вярвам Nikssi да е вложил целенасоченост да злепоставя Икарус - този австриец е доста добър и оптимално опростен - според мен ...Аз продължавам да търся най-добрата програма и още не съм я намерил.... Поздрави

тогава да разясни след като аз съм аматьор а той професионалист как не е разбрал че Ikarus е изключен.ако не е влжил целенасоченост защо втори ден се опитва да прави всички на глупаци нали шотовете са негови не съм ги правил аз ясно се вижда всичко а аз допълнително съм обяснил какво е правил защото повторих теста при изключена програма и включена и съм пуснал шотове.всеки може да повтори опита с архив V4 за да разбере как реагира Ikarus.

Икарус също губи функционалност при среща с някои вредоносни кодове и не зная в какво състояние е бил при Nikssi. Снощи инсталирах след него A-S Quared Anti-malware 4.0 и при задълбочената проверка тази нощ е установила 4 троянци с висок риск - всички установени от енджина на Икарус - и същият той в самостоятелен режим не се е справил с тях и ги е пропуснал... Тримесечната промоция все още работи - благодаря на Nologo. Online Armor Free бързо се сработи с новата австрийска програма -а тя отново е с вграден БГ превод. Започвам ползването и с отлични първоначални впечатления. Поздрави

Икарус също губи функционалност при среща с някои вредоносни кодове и не зная в какво състояние е бил при Nikssi. Снощи инсталирах след него A-S Quared Anti-malware 4.0 и при задълбочената проверка тази нощ е установила 4 троянци с висок риск - всички установени от енджина на Икарус - и същият той в самостоятелен режим не се е справил с тях и ги е пропуснал... Тримесечната промоция все още работи - благодаря на Nologo. Online Armor Free бързо се сработи с новата австрийска програма -а тя отново е с вграден БГ превод. Започвам ползването и с отлични първоначални впечатления. Поздрави

Опитваш се да ме убедиш че Австрийците дават на всеки различна програма на едни работеща на други с характер,която се изключва по собствено желание.Това да не е жив организъм че да боледува и да изпада в състояния или настроения.Не говорим дали вижда дадени вируси а за това че теста който е направил е пародия на тестовете и се опитва да ме убеди в нещо което не е вярно.Аз също направих теста пуснал съм шотове и съм показал кои два вируса не е видял и не ги е изтрил.Моля те не се опитвай и ти да ме убеждаваш в неверни неща.

Доста силни и злостни обвинения Танганайка.Не съм саботирал теста-напротив обратното.

1.При сканиране на архива Икарус засича заразата - 1 експлойт / факт е /

2.Вътре в архива има повечко зарази.Тях ги засича при разхивиране на архива - но съгласно условието това НЕ Е РАЗРЕШЕНО въпреки всичко показа определен брой зарази.

3.TNN донякъде може и да е прав,но едва ли системата ми е била във странно състояние.Макар,че след това деинталиране и инсталиране на поне 7 различни продукта няма как да не се е омазало нещо.Пак повтарям това е негово мнение но не мое.Моето е,го казах.Дори посочих бутона който съм натиснал

Снимка 1: сканиране на архива - открит един заразен обект

Снимка 2 : Заразеният обект - какъв е той и предложение за карантина не е карантиран.

Снимка 5-2 : Разхивирах файла тогава вече Икарус почна да засече останалите вътре архиви.

Единствено в което съм виновен,че не представих резултата от теста само както е на снимка 1 - а именно един заразен архив

Исках да видя колко ще намери вътре защото ми стана интересно.Дали е спряна защитата или не - факта си е факт

а той е Икарус при сканиране намери само един заразен обект - при тебе също беше така.

Условията за теста бяха ясни - никакво разхивиране това ли е саботажа от мене?

Цитираш Androcure06 ще си позволя и аз да я цитирам.

Nikssi,никога не съм превъзнасяла Икарус!!!Винаги съм казвала(може да прочетете постовете ми),че проблема на Икарус е RAR-не ги сканика-и фалс поситиф(Както и преди съм казвала това не ме притеснява)Аз и с най тупата програма да съм пак знам как да се предпазя от зарази.Не превъзнасям никоя програма просто ги познавам повечето и знам от коя какво да о4аквам.Моите прдпочитания са към Avira(заради лекотата и бързината),Kaspersky(заради цялостен продък на които може да се довериш),Ikarus(заради семплоcта и доброто чистене),Trustport(но тук ми трябва добър net)

Значи ставаме двама с подобно мнение.Икарус засича зараза в архива и не предприема "лекуването за заразените" вътре файлове не да трие архива.Болните ги лекуват не и режат главата...

Същото е и при Аваст - там при сканиране по подразбиране НЕ е поставена отметката за сканиране на архиви или пак съм грешка?Въпреки това ги сканира но не и в дълбочина - не сканира вътре в дълбочина файловете.Затова е нужно да му се сложи отметката и си ги лекува.Това Икарус не го прави а ги трие директно.

Хайде да не ми се изяваваш като съдник,и света инквизиция.Не че ми дреме изобщо biggrin.gif

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Доста силни и злостни обвинения Танганайка.Не съм саботирал теста-напротив обратното.

2.Вътре в архива има повечко зарази.Тях ги засича при разхивиране на архива - но съгласно условието това НЕ Е РАЗРЕШЕНО въпреки всичко показа определен брой зарази.

3.TNN донякъде може и да е прав,но едва ли системата ми е била във странно състояние.Макар,че след това деинталиране и инсталиране на поне 7 различни продукта няма как да не се е омазало нещо.Пак повтарям това е негово мнение но не мое.Моето е,го казах.Дори посочих бутона който съм натиснал

Единствено в което съм виновен,че не представих резултата от теста само както е на снимка 1 - а именно един заразен архив

Исках да видя колко ще намери вътре защото ми стана интересно.Дали е спряна защитата или не - факта си е факт

а той е Икарус при сканиране намери само един заразен обект - при тебе също беше така.

Значи ставаме двама с подобно мнение.Икарус засича зараза в архива и не предприема "лекуването за заразените" вътре файлове не да трие архива.Болните ги лекуват не и режат главата...

Същото е и при Аваст - там при сканиране по подразбиране НЕ е поставена отметката за сканиране на архиви или пак съм грешка?Въпреки това ги сканира но не и в дълбочина - не сканира вътре в дълбочина файловете.Затова е нужно да му се сложи отметката и си ги лекува.Това Икарус не го прави а ги трие директно.

Хайде да не ми се изяваваш като съдник,и света инквизиция.Не че ми дреме изобщо biggrin.gif

продължаваш да се измъкваш като отклоняваш вниманието,написа ли че не си изключвал Ikarus написа,а какво се оказа че е бил изключен през цялото време до последно.от цялата история поне разбрах на какво ниво си реално.досега съм инсталирал да пробвам 20 антивирусни програми и съм ги махал но системата не ми е омазана въпреки че съм аматьор.но все пак те разбирам не можеш да си признаеш пред всички че теста който направи с Ikarus е пародия на тест с антивирусна програма.дори и да не беше побликувал всички шотове пак щях да разбера какво си правил не съжалявай.

Tanganika, констатацията ми за Икарус е, че може да функционира с различни състояния.За какво ми е да те убеждавам за каквото и да било. Тази нестабилност на продукта не я установявам за първи път - недостатък е, но няма как да не оценявам и качествата на програмата. Поздрави

Ако обичаш престани да класифицираш ти дето до вчера един шот не знаеше как се прави.Не стига,че си неграмотен ами и си нахален до безбожие.Не ти ще ми даваш оценка на това какво мога.

НЕ МИ СЕ ИЗЯВЯВАЙ КАТО МОДЕРАТОР има достатъчно във форума.

ps.Предизвикваш ме да сложа отново Икарус и да го прекарам през всички места - да го видя как ще функционира впоследствие.Но ти и тогава като латерна ще приказваш...нали си си СПЕЦИАЛИСТ biggrin.gif

Ikarus that is the problem:

"Въпреки това ги сканира но не и в дълбочина - не сканира вътре в дълбочина файловете"

Започвам с изнасянето на резултатите от теста с архиви V4.rar размер 7,43МБ на Kaspersky IS 2009

Име на файл: V4.rar размер 7,43МБ

1. Операционна система Windows Vista Ultimate

2. Точна версия на програмата:Kaspersky Internet Security 2009 8.0.0.454 Final

3. Брой установени инфекции: 213

4. Време за сканиране и натоварване на процесора: 0,20 sek. натоварване около 60%

251e5141944dedd1.GIF

872163ad4e8dd566.GIF

=================================================

Архив 2

Размер на архива 58.4 МБ

1.Операционна система-Windows Vista Ultimate

2.Програма за защита- Kis 2009 Final

3.Сканирани 11 893

4.Открити 8 798

5.Натоварване на процесора по време на сканиране на архива около 100% променливо,пада до 30%

6.Време на сканиране около 2,0 мин.

b9fae23894afc6b6.GIF

0615358868e1ff3b.GIF

Тип: вирус (събития 8 540)

Тип:троянска програма(събития 223)

Тип:вредоносна програма(събития 23)

Тип:потенциално нежелана програма(събития 11)

931896cc40075e31.GIF

p.s. engineer поне да беше написал,защо се забави и каква е причината за да не публикуваш резултатите,както обеща за неделя в 15:00?

1.Операционна система:Windows XP professional SP3

2.Точна версия на прогарамата за сигурност:Avast 4.8.1229 HOME BG

3.Време за сканиране около 20сек. Натоварване на процесора около 50 процента

4.Сканирани файлове в архива V4 569бр

5.Открити инфекции в архива V4 279бр

6.Снимка a088aa9c9b65.jpg

Аз проверих архивите с няколко програми за сигурност, но за съжаление не пазя данните. Предал съм ги на engineer и се надявам той да пусне съобщение с резултати...

Редактирано от nologo (преглед на промените)

ето линк за A9installer_880147 пробвайте дали го ловят антивирусните кода е променен.аз успях да го изтегля преди да блокират сайта.

http://4storing.com/l3qb2/313ed8b77c931748f708fd3925978d78.html

ето линк за A9installer_880147 пробвайте дали го ловят антивирусните кода е променен.аз успях да го изтегля преди да блокират сайта.

NOD32 го лови(май е само той).Спрях защитата му и се опитах да инсталирам ментето.Стартирах файла,започна уж да се инсталира и...Malwarebytes ме спря,спря зловредният процес,но не изтри файла.

Ето резултат от теста на файла,който създаде ментето:

http://www.virustotal.com/analisis/40554e8...2fd997bd7f9b265

Редактирано от bogidan4o (преглед на промените)

NOD32 го лови(май е само той).Спрях защитата му и се опитах да инсталирам ментето.Стартирах файла,започна уж да се инсталира и...Malwarebytes ме спря,спря зловредният процес,но не изтри файла.

Мдаа кода е променен преди два дни го хващаха повече антивирусни.Онзи ден видях компютър заразен със същото менте антивирусната беше Аваст хоум.която го лови,Сoolmeen беше пуснал и шот,но както са казали на nikssi от Ксперски кода непрекъснато се променя.

Мне,Аваст не го лови,нито инсталационния,нито при инсталацията.Имам три ОС :)

Ловеше го ето ти линк виж последния пост.От същия линк изтеглих това ехе просто са му сменили кода.

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...085&st=1125

Сега пак не е блокиран този сайт отваря се спокойно има предупреждение от браузъра пробвай.KIS отново реагира на този сайт и атаката продължава докато не бъде затворен.

http://allinone-scanner.com/2009/1/en/_fre...n.php?nu=880147

http://prikachi.com/files/456550T.jpg

http://prikachi.com/files/456551p.jpg

http://prikachi.com/files/456552S.jpg

NOD32 го лови(май е само той)

456961u.jpg

Това на какво ти прилича?

Спрях защитата.Свалих файла и ето:

457076c.jpg

Снимка 1: Отворих само папката - резултата долу вдясно :P

457077Z.jpg

Снимка 2: После ето файла го няма вече biggrin.gif

Още ли вярваме на ВИРУС ТОТАЛ?

Total Protection Testing Report (2008 NOVEMBRE-11)

a-squared Anti-Malware 4.0 (Emsisoft)

IKARUS virus utilities T3 (IKARUS)

Jiangmin Antivirus 2009 (Jiangmin)

Kaspersky Internet Security 2009 (Kaspersky)

Kingsoft Internet Security 2008 (Kingsoft)

Panda Internet Security 2009 (Panda)

Trend Micro Internet Security 2008 (Trend Micro)

Twister Anti-TrojanVirus (Filseclab)

http://www.pcsecuritylabs.net/news.php?readmore=12

Bravo а moi!!!

Ikarus 3 Fals Positif!!!

Twister 9 Fals Positif!!!

Редактирано от Androcure06 (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.