Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за проекта "Южен поток"

Featured Replies

"блиц" напоследък препечатва само клоаките на русвесна , руски дневник и подобни... :)

Иначе да, целта е една - да се заобиколи Украйна. Това е чисто и класическо "извиване на ръце" .

Не знам защо това ви харесва, но вие си знаете...

За Турция нещата поне за мен не са толкова розови... Идея си нямам защо Газпром предпочита такъв нестабилен и променлив "партньор" като Ердоган.

И вие съм сигурен, не бихте се зарекли че утре турците няма да настъпят руснаците по някоя тема, например ... заради кюрдите, които Москва поддържа с половин уста

И ще гледаме тези тръби както гледахме цирка-танго  с руския туризъм  в Турция и турсктие зеленчуци в РФ :)

Та.. още не е късно Газпром да заложи на ЮП, като дефакто те абсолютно нищо не са казали против изискванията на Европа и България.

А те бяха - да не спекулират с монополното си положение .

Това бе "клякането", и то си е факт, колкото и на рашистите , работещи против българските интереси, да не ви харесва това :) 

• 2 седмици по-късно...
  • Отговори 1,7k
  • Прегледи 137,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Путин учуден от беззъбата позиция на София за "Южен поток". Измислихме този газопровод за да помогнем на България, а те се отказаха Национални интереси за нашите управляващи няма, има само лични.

• +1! Тези хора са "перфектни имитатори"...могат да "преобразуват националното в лично"....        

• Ъндъртейкър
    Ъндъртейкър

Ами то вече май никой няма да вярва на България. Белене не построихме, Южен Поток, дето уж бе 100% сигурен е спрян, Козлодуй ще го последва. Какво стана сега? нашата столица е Брюксел и тук ще "инвест

Публикувани изображения

Победа на Украйна срещу Газпром.

https://clubz.bg/54613-gazprom_izgubi_iska_kym_ukrajna_za_34_mlrd_dolara

Някои наши хора тук трябва да си направят сериозна ревизия и по нашите договори.

Спора бе точно за това с което монополиста е обвързал договорите си

- независимо какво ползваш или не, ти трябва да платиш.

т.е. дори да се откажем от руска газ, и решим от утре да внасяме през Гърция, през хъбовете, или по всякакъв друг начин , ние сме ДЛЪЖНИ да плащаме договорените количества за периода на целия дългосрочен договор. т.е. независимо че сме решили  нито капка руска газ да не позлваме, ние ще си плащаме с години договорени количества.

Именно този изнудвачески принцип оспори Украйна , и съда реши в тяхна полза.

Както и предишото решение на ЕК срещу монополните практики на Газпром - Украйна, Полша, Прибалтийските  и др държави оспорват и имат топки да оспорват.. ние обаче - не.

Прекрасна илюстрация кой владее България.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 32 минути, miro20 написа:

Именно този изнудвачески принцип оспори Украйна , и съда реши в тяхна полза.

Цена няма да имат тия от Стокхолм акo сега  подхванат и Майкрософт, Гугъл, Амазон, Аутодеск, Интернет Доставчиците, и щатските рентиери (платих 6хил долара неустойка за това, че се преместих половин година преди да ми изтече договора).

Не е същото

Spoiler

Брюксел стартира антимонополното разследване срещу Газпром, след като заподозря концерна, че злоупотребява с монополната си позиция, изградена още по съветско време на газовите пазари в осем страни-членки на ЕС - трите балтийски републики, България, Унгария, Полша, Словакия и Чехия. След анализ на конфискуваните документи ЕК стигна до извода, че стратегията на Газпром на пазарите в Източна и в Централна Европа е била насочена именно към тяхното фрагментиране и изолиране един от друг. За целта Газпром е вписвал в договорите за доставка преки и косвени ограничения за препродажбата на природния газ, като освен това е възпрепятствал изграждането и използването на трансгранични газопроводи.

През април 2015 ЕК представи на Газпром списък със своите искания, след което двете страни се заеха да търсят взаимноприемливи компромиси. В резултат от този труден, но конструктивен диалог Газпром съгласува с Брюксел списък с ответни предложения. Без да навлизаме в подробности, можем да обобщим, че с тези предложения руският доставчик де факто признава претенциите на европейския регулатор и поема задължение да извади от договорите си всички ограничения за трансгранична търговия с природен газ. Газпром обещава също така да съдейства активно за интеграцията на отделните източноевропейски газови пазари, особено на българския, в единния газов пазар на ЕС. Освен това руският концерн се съгласява да предостави на своите източноевропейски клиенти възможността да преразглеждат по-често цените, ориентирайки се по котировките на западноевропейските пазари.

Добре де, нямам нищо против да се дискутира  с какво американските компании нарушават законите и принципите в ЕС, но такива наивни детински подмятания... някак си ... сори :)

https://www.svoboda.org/a/28535566.html

В Полша акостира първия американски танкер с газ.

След доставките от Катар и др , Полша се грижи за алтернативите и пазарния принцип в доставките си .

Ама си имат хъбчета, морски терминали  .... За ралзика от нас, които хем нямаме подобни възможности , хем упорито се плюят всякакви опити за оттърване от монополистките практики у нас.

преди 8 часа, miro20 написа:

https://www.svoboda.org/a/28535566.html

В Полша акостира първия американски танкер с газ.

След доставките от Катар и др , Полша се грижи за алтернативите и пазарния принцип в доставките си .

Ама си имат хъбчета, морски терминали  .... За ралзика от нас, които хем нямаме подобни възможности , хем упорито се плюят всякакви опити за оттърване от монополистките практики у нас.

Spoiler

Извинявам се за offtopic-а, ама @miro20, ти откъде си? Защо ли си мисля, че сме се засичали и в друг форум?

Spoiler

на 9.06.2017 г. в 9:57, martiron написа:

Защо ли си мисля, че сме се засичали и в друг форум?

Ами участвал съм но вече не много активно в дата.бг , и в някокло други , но  още по рядко. Разбира се с разпознаваем и еднакъв ник и стилистика :)

преди 2 часа, miro20 написа:
  Затвори скритото съдържание

Ами участвал съм но вече не много активно в дата.бг , и в някокло други , но  още по рядко. Разбира се с разпознаваем и еднакъв ник и стилистика :)

Ами да ти е познат потребител Marvin от Networx-BG форум?

преди 3 часа, miro20 написа:
  Затвори скритото съдържание

Ами участвал съм но вече не много активно в дата.бг...

Що така бе? Там останахте само "прогресивни", кво стана? Умре далаверата ли?

преди 42 минути, martiron написа:

Ами да ти е познат потребител Marvin от Networx-BG форум?

Сещам се . Ама тоя форум не умря ли преди десетилетия ? :)

преди 8 минути, язе написа:

Що така бе? Там останахте само "прогресивни", кво стана? Умре далаверата ли?

Наритани като теб от там едва ли ще разберат ... :) Нищо не е умряло . Който иска си дискутира, с една малка разлика , че администрацията отдалеч надушва тролове и спамери като вас , и не ви дава тези абсоютно излюшни "свободи" да си тролите, заяждате, спамите. Въпреки че и тук го има в правилата тези толкова обикновенни неща .

Ми ти каза, че не си много редовен там, не аз. Администрацията знам че е яка. Толкова яка, че хиляди се самонаритаха... да не би оня санитар, да ги погне.  :)

Spoiler

Другарю Николов , ако кажеш с какво "язе" е нормален, цена няма да имаш .

Вземи един калкулатор - колко от мненията му са нещо смислено по темата, и колко спам и заяжданици . Такива отдавна са наритвани отвсякъде , само тук  очевидно намират пристан.

преди 13 минути, язе написа:

Толкова яка, че хиляди се самонаритаха..

Никой не се е самонаритал :) само тези които като теб са се самобаннали от света :)

Цитат

Никой не се е самонаритал

Ефенди, имаш ли представа, колко голям беше онзи форум,преди да го налазят мравките? Ся, ти сигурно още не си бил открил интернет тогава, ама поне некви слухове не си ли дочувал?

преди 14 минути, M.Николов написа:

Другарите си ги подбирам много внимателно и ти просто няма как да преминеш изискванията.Така че не ме другарувай!

И ти моите. Но те питах съвсем друго , другарю  :)

преди 1 час, miro20 написа:

Сещам се . Ама тоя форум не умря ли преди десетилетия ? :)

Не знам, аз откакто се отказах от правата си не съм влизал и нямам идея какво се случва там.

Както и да е, спирам с оффтопика.

Още една "добра" новина...За едни може,за други не....

Цитат

Плановете на Вашингтон за налагането на нови санкции по отношение на Русия заплашват единството на Вашингтон и Брюксел по ограничителните мерки относно Москва. Това заяви германският външен министър Зигмар Габриел, цитиран от германски медии. По думите на Габриел, да се запази единството между ЕС и САЩ спрямо Русия „няма да се получи, ако в САЩ се предприемат опити за смесване на собствените политически интереси с външната политика”. Германският външен министър подчерта, че ЕС самостоятелно взима решенията си в сферата на енергетиката. Той определи като недопустимо използването на санкциите с цел изтласкването на руския газ от пазара и замяната му с американски. По-рано бяха обнародвани детайлите около законопроекта на САЩ относно новите санкции срещу Русия. Документът в момента е в стадий на разглеждане и обсъждане. В Европа също крайно негативно реагираха на намеренията на САЩ да наложат нови санкции срещу Русия. Например, германският канцлер Ангела Меркел осъди проекта на санкциите на Вашингтон по отношение на руската горивно-енергийната промишленост

Чакам някой идиот да обясни-защо "Южен" не може,а "Северен" може.....

Spoiler

Алоо,американофилите и соросоидите..и всякакви други "за България"...така сте си забили гагите в земята,че освен собствените си задници от другата страна на земното кълбо,друго не виждате....Нямате и грам усет как ни прецакват държавата...Ама си се радвайте на ..гръцки маслини...

Редактирано от NIKISHARK (преглед на промените)

на 19.06.2017 г. в 17:33, NIKISHARK написа:

Чакам някой идиот да обясни-защо "Южен" не може,а "Северен" може.....

Кой е казал че за ЮП не може ? По назад цитирах многократно изискванията за равноправност и  справедлив а не изнудвачески договор, само че руснаците не поискаха .

Но по принцип изгледай това . Нелеки времена за Газпром, включително и буксуване с Китай.

https://youtu.be/HV7U9u_GXMQ

И това

https://www.svoboda.org/a/28579972.html

• 2 седмици по-късно...

http://www.faktor.bg/bg/articles/ikonomika/biznes/sinyo-zlato-tramp-predlaga-amerikanski-priroden-gaz-za-nas

Очевидно започва нещо като "газова война"

Струва ми се, докато големите се надцакват, не пак ще си изиграем най лошо картите.

Ей на... имало някакво преподписване на ЮП , цените повишени от ДКЕВР ... и т.н..

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.