Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Sapphire HD3850 256MB GDDR3 vs GB RX385256H-B /3850 256M DD

Featured Replies

Здравейте,за много години живи и здрави през 2008 година

Коя VGA бихтеми препоръчили мн е важно

МИси предварително :)

Sapphire задължително... Както за Джифорс Галакси - така за ати - Сапфир... Няма какво да се чудиш - по-евтина и по-добра е...

• Автор
:) МИси мн ае успехчета на всеки благодаря мн :comp_virus:

И кое му е задължителното да е Sapphire? Аз пък бих взел GB най-малкото заради 3-те години гаранция срещу 2 на Sapphire. Друготе е, че GB има и по-добра окомплектовка от кабели и преходници, а разликата между 2-те платки е само в лепенката върху охладителя, като и двете видеокарти ги правят в една и съща фабрика с референтния дизайн на ATi.

psycho_666, това изказване за Galaxy пък си е откровена глупост. Точно Galaxy/MP се появиха на пазара преди 4-5 години като производител, даващ приличното качество на да кажем Chaintech, Inno3D и др. на цената на Axle, и Manli, и такива си остават и до днес - нищо специално и невиждано, но просто предлагат платките си на много прилични цени.

Редактирано от Lyudmil (преглед на промените)

Може би не се изразих правилно... Щом предлагат добро качество на ниска цена значи не са ДОБРИ - прав си... Просто са изгодни... А все си мисля че Сапфира е по-евтин от гигабайта, пък и след 2 години няма нужда да казвам, че тая карта вече ще е като сегашните 5200... Сам се сещай какво имам предвид... Вярно е, че е много добра, но след 2 години АТИ ще са на 5-та серия сигурно, Енвидия на 10-та и нещата ще вървят на ДХ11 или 12... Сами се сещайте... Вземай сапфира, щото е по-евтин и щото ще ти даде същата производителност като гигабайта (ако не и по-добра).... Пък докато му изтече гаранцията ако не си го сменил ще е добро наказание да ти се счупи...

Sapphire задължително... Както за Джифорс Галакси - така за ати - Сапфир... Няма какво да се чудиш - по-евтина и по-добра е...

По-точно е : "Sapphire за ATi е като XFX за nVidia"

Редактирано от bloodse3ker (преглед на промените)

• Автор

те по4ти са на еднаква цена 4лв мен неме барка бе хора

те по4ти са на еднаква цена 4лв мен неме барка бе хора
Досега опитите показват,че GB се клоква по-добре.За не особено бърза карта,мисля,че това е важно.
По-точно е : "Sapphire за ATi е като XFX за nVidia"

Факти? Освен високата цена на XFX, не виждам никакво друго "предимство"

Спорът е безсмислен. Попаднеш ли на бройка, добре си! Някой има ли си напредстава как се произвеждат чиповете и какъв е рандеманът?

Аз имам 2600 Pro 256 DDR3 на Saphire и съм доста доволен.От друга страна всичко на Гигабайт е доста добро напоследък.И аз си мисля че сега бих избрал именно GB.

• Автор

а тва треали даси зимам ново захранване мойто е слабо мн 300wов бе6е май мисля и 2 гб рам даси зимам

а тва треали даси зимам ново захранване мойто е слабо мн 300wов бе6е май мисля и 2 гб рам даси зимам

хмм...Зависи от захранването.Ако е някакво "no name" задългително трябва да си вземеш.Но дори да не е "no name" е по-хубаво да си вземеш за да си сигурен,че няма да стане некои фал.Сега ще дадеш още 50лв. но ще си сигурен в него. :P

Редактирано от mrik (преглед на промените)

• Автор

колко вата дае г/д ( мисля напрао да зема за 100 леа 500 вата фортон и за понапред ако подновя не6то др )

• Автор

ем колко горедолу ватово захранване мие нужна ако взема това видео (задалжително лив ново захранване) , а охлаждане не6то трябвали

Редактирано от mafiq (преглед на промените)

Това ще му е много. 400W биха стигнали ... в зависимост от останалите компоненти може и 450, но по-гладни от Р4 трудно се намират cool.gif

Edit: След високия клас видео карти, процесора е най-много харчещият ток компонент. Затова казах, че дори и с много гладния P4 400W би трябвало да стигнат, ако захранването е качествено.

Редактирано от xactoR (преглед на промените)

ем за колко г/д и мие нужна ако зиам видео е задалжително ново захранване нали (а охлайдане не6то не нали) ина4е до 20-30 леа др захранване ако можи ми кажи6 това захранване дет ми каа ако него биа

Я, това на какъв език е :rolleyes: Ако е възможно да го преведеш на български, та да стане ясно за какво става въпрос !

• Автор

OK значи е решен вапроса вече

Определено взимай номер 2 и няма да съжаляваш.

• Автор

ся последно 4 или 2 biggrin.gif

ся последно 4 или 2 biggrin.gif

Еми и аз това ще попитам. Какво му е на THERMALTAKE-а?! Lyudmil, има ли някаква съществена разлика, освен 3-те вата повече на Chieftec-а? В крайна сметка и двете са много добри, няма голямо значение, но искам да разбера защо отряза номер 4.

Tермалтейка е много хубаво захранване, но Chieftec-a е още по-хубав та за това. :P Специално това което го продават в Плесио е модел ТR2 Power и е с КПД 70%, няма 8-pin 12V конектор и е с две 12V линии. Чифтека е с три 12V линии които са и малко по-мощни от тези на ТТ, има си 8-pin 12V конектор и 76% КПД. За 10лв. отгоре имаш по-добро захранване.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.