Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпроси за избор на лаптоп

Featured Replies

Ако някой има впечатления и опит да помага, моля! Утре трябва да го избера!!!

А ти попита ли ги в PCstore колко ще струва варианта на новото студио 15 с външно видео АТИ 3450 ? Просто искам да позная прогнозната си цена от около 1550, ето за този става дума - Дел Студио 15

• Отговори 628
  • Прегледи 109,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Лаптопа е достатъчн за интернет, офис приложения и ХД на 720 точки. При евентуален проблем всички Дел машини ходят в около два сервиза в София. Въпроса е кой колко бързо и на каква цена ще извърши упр

• Какво значи не харасвам тази или онази марка.Ами че ASUS са едни от най надеждните лаптопи бе.Няма харесвам не харесвам това не е дреха че да ти харесва-при лаптопите има добри и не толкова добри моде

• Статистика - верен сбор цифри от неверни данни. Знаем ги тия "независими" проучвания колко са точни, пък и дори да има нещо вярно изследването е старо и вече неактуално и надали са изследвали точно оп

Публикувани изображения

А ти попита ли ги в PCstore колко ще струва варианта на новото студио 15 с външно видео АТИ 3450 ? Просто искам да позная прогнозната си цена от около 1550, ето за този става дума - Дел Студио 15

Здравей отново,благодаря, че се включи! Форума не е много отзивчив, май...

Този модел в PCstore въобще го няма. Там предлагат машина със слаб процесор и без ATI за 1399 лв. Този, който е по- приемлив струва 1623 лв. Има и един междинен- с външната карта, но със слабия процесор. Така стоят нещата. Според теб дали е разумно да се хвърлят толкова пари?

Здравей отново,благодаря, че се включи! Форума не е много отзивчив, май...

Този модел в PCstore въобще го няма. Там предлагат машина със слаб процесор и без ATI за 1399 лв. Този, който е по- приемлив струва 1623 лв. Има и един междинен- с външната карта, но със слабия процесор. Така стоят нещата. Според теб дали е разумно да се хвърлят толкова пари?

Здравейте, аз също съм се спрял на същия модел Dell Studio 1535 N T5750, но не знам заслужава ли си цената. Има ли някой впечатления от него, че аз въобще не съм в час със лаптопите

Здравейте!

Искам да ви попитам ще вървят ли игри от типа Crysis, CoD4 на Nvidia Quadro FX 3600M 512MB GDDR3?

П.П. Колебая се дали да взема този лаптоп :whist:

Редактирано от adrenal1n (преглед на промените)

Здравейте!

Искам да ви попитам ще вървят ли игри от типа Crysis, CoD4 на Nvidia Quadro FX 3600M 512MB GDDR3?

П.П. Колебая се дали да взема този лаптоп ;)

Само да ти се четат подобни отзиви и мнения, специално за тоя модел гледай що нещо е изписано по въпроса, трудно ще намериш в друг форум повече - цък Публикувано изображение

Това го четох още сутринта и между другото на мен PC-то ми е от Стемо Публикувано изображение

П.П. Запътил съм се към геймърски лаптоп... Гледах гореспоменатото HP и се чудя за какво да давам толкова пари, като мога да си взема нещо по-скромничко до 3000лв. Единият вариант е Toshiba Satellite A300-15D или някой Dell (като този например) с горе-долу добро видео.

Тошибата има видео "ATI Mobility Radeon HD 3650 с 512MB собствена памет" и мисля, че е по-добрият избор.

Вие как смятате ;)

Редактирано от adrenal1n (преглед на промените)

Здравейте, Искам да си взема лаптоп със следните параметри: Intel Core 2 Duo поне 1.6 Ghz L2 1mb ( а ако е с 2 ше е чудесно ) :P Ram 2GB Video Nvidia Hard поне 160GB Също искам да попитам има ли опция да не е с уиндоус защото аз си имам вече закупен и дали може да претендирам за по-ниска цена заради това? Ако мина на вариант 1GB рам за сметка на нвидия-та или процесора колко ше ми струва да му добавя още една плочка 1Г и какви опасности крие това. Дали ше ми падне гаранцията? Препоръчайте ми някоя добра марка на сносна цена < 1200/1300 лв. Засега съм се ориентирал към Асус и HP, но така и не намирам модел с хардуера който искам. Поздрав и благодаря предварително. :)

Редактирано от Progres (преглед на промените)

Тошибата има видео "ATI Mobility Radeon HD 3650 с 512MB собствена памет" и мисля, че е по-добрият избор.

Машинката е с не лоши параметри но е залежала от известно време, цената и е неадекватно висока, единствено видео картата и двата и диска с общ капацитет 640 ГБ са някакво извинение за космическата и цена... Публикувано изображение И просто забрави за нея. Погледни само какво бижу би могъл да имаш за 700 лева по-малко - цък Ако не те бърка 17" монитора, по-малкото собствена памет на видео картата - 256 вместо 512 и по-малкото дисково пространство (но все пак е около 250ГБ) и около половин кило по-високо тегло то това е естествения избор, поне според мен Публикувано изображение Софтуера за разпознаване към камерата според мен не е някакъв плюс или предимство, в общия случай ?

Също искам да попитам има ли опция да не е с уиндоус защото аз си имам вече закупен и дали може да претендирам за по-ниска цена заради това?

Ако мина на вариант 1GB рам за сметка на нвидия-та или процесора колко ше ми струва да му добавя още една плочка 1Г и какви опасности крие това. Дали ше ми падне гаранцията?

Препоръчайте ми някоя добра марка на сносна цена < 1200/1300 лв.

Засега съм се ориентирал към Асус и HP, но така и не намирам модел с хардуера който искам.

Аз фиксирах един Ейсър, който отговаря на поставените изисквания, лека на границата им, надявам се. Ето го - цък. Като аз подразбрах, видеото да е външно и да е нвидиа.

Всяка от големите фирма има собствена политика, виждания и договори със стратегически партньори. Например Ейсус предпочита да вгражда АТИ видео при интелските си машини и вградено нвидиа видео при АМД машините. Обратното на вашите изисквания.

Слагането на допълнителна памет не е никакъв проблем но е добре да се погледнат условията на гаранцията за да няма после недоразумения. По принцип не е проблем добавянето и.

Въпроса за Уин лицензиите е малко по-сложен и изиква доста обяснения. Ще се оправдая с това, че ми е много горещо. мързи ме и ще бъда кратък. Лиценза от един лаптоп или десктоп компютър не може ей така да се "прехвърли" на друга машина. Има най-общо казано, има два (поне) случая когато би било възможно това. Единият е да си закупите предварително подобен лиценз - т.н. кутия (box) или някакво обемно лицензиране за група машини. Но вашият случай вероявтно не е такъв и не е възможно да се прехвърли на нова машина. Нито е възможно да се предяви някаква претенция към посредника/продавача. Но може да опитате, би била интересна реакцията на човека в супермаркета например :) С това последното се шегувам, не го правете Публикувано изображение

Като чуя за "Ейсър" (Acer)... си правя една неприлична асоциация на "осер" (разстройство)... и тук не говоря само за лаптопите на "марката" (не случайно е в кавички). Чудя се просто как хора, които претендират да са в час с мат'ряла, предлагат тая гадост... 'Що не земете да се ограмотите малко - кой кой е в портативната индустрия, че като гледам тука летят марки от рода на ASUS, Acer, FS, MSI - и то с хвалби и смехотворни впечатления. Съжалявам, че тона ми е малко груб, но просто не искам обикновения човечец с хилядата си спестени лева да гори на клада по сервизи и т.н.

Като чуя за "Ейсър" (Acer)... си правя една неприлична асоциация на "осер" (разстройство)... и тук не говоря само за лаптопите на "марката" (не случайно е в кавички). Чудя се просто как хора, които претендират да са в час с мат'ряла, предлагат тая гадост... 'Що не земете да се ограмотите малко - кой кой е в портативната индустрия, че като гледам тука летят марки от рода на ASUS, Acer, FS, MSI - и то с хвалби и смехотворни впечатления.

Съжалявам, че тона ми е малко груб, но просто не искам обикновения човечец с хилядата си спестени лева да гори на клада по сервизи и т.н.

Споделям мнението , за лаптоп - Toshiba , Dell , в краен случай Asus или HP.

Толкова от мен.Успех Публикувано изображение

Благодаря за отзивчивостта. Макар много да ми харесва Acer-а който ми предложи kmvasilev мисля да се вслушам в съветите на thejoro и Rondji.

А за Леново какво можете да ми кажете?

Благодаря за отзивчивостта. Макар много да ми харесва Acer-а който ми предложи kmvasilev мисля да се вслушам в съветите на thejoro и Rondji.

А за Леново какво можете да ми кажете?

Леново е изнесеното поделение на IBM в Китай и синият гигант все още притежава процент от собствеността и печалбата им, на нивото на Дел и една мисъл назад. Слушай когото искаш за мнения но ако ти се отдаде шанс пропусни Тошибата Публикувано изображение

denko1, Ейсуса е с 2 години гаранция, резолюция 1440 на дисплея, по-качествен дисплей и малко по-хубава видео карта, 6 клетки на батерията, въртяща се в гнездото си камерка, няколко стандарта повече на кард рийдъра, има и eSATA порт, Ейсъра е със защита на пръстовия отпечатък и е малко по-лек, избираш сам.

Машинката е с не лоши параметри но е залежала от известно време, цената и е неадекватно висока, единствено видео картата и двата и диска с общ капацитет 640 ГБ са някакво извинение за космическата и цена... Публикувано изображение И просто забрави за нея. Погледни само какво бижу би могъл да имаш за 700 лева по-малко - цък Ако не те бърка 17" монитора, по-малкото собствена памет на видео картата - 256 вместо 512 и по-малкото дисково пространство (но все пак е около 250ГБ) и около половин кило по-високо тегло то това е естествения избор, поне според мен Публикувано изображение Софтуера за разпознаване към камерата според мен не е някакъв плюс или предимство, в общия случай ?

А за този лаптоп какво ще кажеш за този Acer?

Здравейте

В момента си търся лаптоп и много се колебая. Засега съм решил Dell или Toshiba дори и конфигурациите си избрах обаче сега се колебая този: http://www.speedcomputers.biz/index.php?productID=9627 или този: http://stealtech.org/?_cid=2&spid=5925 проблемът ми с Dell-a е видеото нещо нямам доверие на радеон :P. Ще съм ви много благодарен ако ми помогнете ;)

Редактирано от Stro6en (преглед на промените)

Здравейте

В момента си търся лаптоп и много се колебая. Засега съм решил Dell или Toshiba дори и конфигурациите си избрах обаче сега се колебая този: http://www.speedcomputers.biz/index.php?productID=9627 или този: http://stealtech.org/?_cid=2&spid=5925 проблемът ми с Dell-a е видеото нещо нямам доверие на радеон :question:. Ще съм ви много благодарен ако ми помогнете :)

Погледни една по-евтина модификация на Дел-а - цък - твоето предложение е със 750 лева по-скъпо за малко по-голям диск и 2 ГБ памет повече, заслужава ли си и трябват ли ти 4 ГБ РАМ при външно видео ?

Тошибата е с куадро видео от ниския клас, с много висока за размера на дисплея си резолюция - 1680 и отвратително висока цена - на страницата им е без ДДС... За какво ще се използва машинката ? А ако не е проблем големината и теглото, вземи по-големия Дел - цък ?

Относно по-евтиния делл аз по принцип този имах предвид но не можах да го намеря и за тва сложих другия ;)

По принцип лаптопа ми трябва да замени настолния компютър, че заема много място тоест ще ми трябва за обикновенни неща филми програми(Аutocad най-вече) и евентуално и игри ;) (за всеки случай). Големината не е проблем. За радеона нищо не каза? :)

Относно по-евтиния делл аз по принцип този имах предвид но не можах да го намеря и за тва сложих другия :)

По принцип лаптопа ми трябва да замени настолния компютър, че заема много място тоест ще ми трябва за обикновенни неща филми програми(Аutocad най-вече) и евентуално и игри ;) (за всеки случай). Големината не е проблем. За радеона нищо не каза? :)

Този 17" Дел от моя линк е идеален за целта с тази 3650 в него. Какво да кажа, рекламите и хвалебствията не са позволени във форума, затова само препоръки и лични мнения Публикувано изображение

И гледай по-фнимателската из нета, тия стотачки разлика в цените за нищо ги нямаш ;)

Въпрос:

http://www.technomarket.bg/product_detail....uct_id=09038800

или

http://www.technomarket.bg/product_detail....uct_id=09036562

или

http://www.technomarket.bg/product_detail....uct_id=09037548

или да предложите нещо до 1250 лева

Също така АМД или Интел :?

Редактирано от s-s-s-nake (преглед на промените)

Ще взема и аз да се включа с......въпрос ;)

Заслужава ли си цената от 1001 лв. този лаптоп или да търся друг вариант на същата цена? :)

• VGA

ATI Xpress 1100, up to 128MB

срам ме е да питам, но ще се престраша...... вградена ли е или отделна? :P

Ще взема и аз да се включа с......въпрос ;)

Заслужава ли си цената от 1001 лв. този лаптоп или да търся друг вариант на същата цена? :rolleyes:

срам ме е да питам, но ще се престраша...... вградена ли е или отделна? :ph34r:

Търси друг,процесора е слабичък а и с тоя Linyx?

Здравейте,искам да задам няколко въпроса за този лаптоп

Мисля да го използвам за интернет браузване,филми и от време на време за някоя друга игра.

Въпросите ми са:

Добър ли е този лаптоп за изискванията ми?

Има ли лаптоп с по-добри харектеристики от този цениови клас?

Ще има ли проблем да мина от Linux-a към Windows?

Благодаря предварително.

Редактирано от onzinasi (преглед на промените)

@onzinasi здравей,

1. Ще върши работа но не и за HDMi филми и само за лекички игрички

2. Има модели на други фирми-производителки с доста по-добри параметри, например този - цък. При граница до около 900 лева, предполагам само за този финансов лимит, с приемливи параметри са само фирмите и моделите им от ниския клас като MSI или Фуджитсу.

3. Никакъв проблем не е да се мине на Уин, въпроса е към какъв е изискването - към ХП или Виста ?

Благодаря за бързия отговор,но лаптопа на моя линк не е ли с по-добро видео, а пък и цената е без ддс следователно ценовия клас е около 1000 -1200 П.П:Като видях какво пише за MSI в няколко теми по-надолу се отказах от тази марка. П.П 2:И за Fujitsu не съм чувал добри неща (в лаптопите)

3470 Video Acceleration of: MPEG-2, MPEG-4, DivX, WMV9, VC-1, and H.264 Мисля, че няма да имаш проблем с филмите! На машина с подобна карта преди месец инсталирахме Crisys, която тръгна ама на много ниски настройки.

Редактирано от peterstamov (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.