Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпроси за избор на лаптоп

Featured Replies

за @onzinasi:

Е, за тази цена може да се избере нещо добро :* Например това или дори 17" с по-слабо видео - цък. Първия отговаря на всички поставени условия докато втория пък е с по-голям екран но само за пасианси и подобни от най-леките.

С MSI е малко на късмет, случват се и добри машинки но по принцип за малко пари не могат да се очакват чудеса. Подобно е и за Фуджитсу-то. Но с това уточнение за парите, първият Ейсус е добрият избор :*

И двата Ейсус-а имат фирмени драйвери и за ХП и за Виста :*

Редактирано от kmvasilev (преглед на промените)

• Отговори 628
  • Прегледи 109,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Лаптопа е достатъчн за интернет, офис приложения и ХД на 720 точки. При евентуален проблем всички Дел машини ходят в около два сервиза в София. Въпроса е кой колко бързо и на каква цена ще извърши упр

• Какво значи не харасвам тази или онази марка.Ами че ASUS са едни от най надеждните лаптопи бе.Няма харесвам не харесвам това не е дреха че да ти харесва-при лаптопите има добри и не толкова добри моде

• Статистика - верен сбор цифри от неверни данни. Знаем ги тия "независими" проучвания колко са точни, пък и дори да има нещо вярно изследването е старо и вече неактуално и надали са изследвали точно оп

Публикувани изображения

Спрял съм се на този лап, че до 2-3 дни максимум трябва да си взимам:

http://mostbg1.com/most/Item.aspx?itemid=38192

Цпу-то е доста добро, има 4гб рам, но нямам инфо за видеото... Нвидиа 9300 по-производителна ли е от 8400М(примерно казано)?

Заслужава ли си парите този лап според вас?

http://mostbg1.com/most/PriceList.aspx -> Кой от тези тук 17" на Асус или Benq има сходна производителност на видеото и цпу-то, но е с Амд процесор, което да го направи по евтин поради тази причина и евентуално да взема него?

Мерси предварително!

Здравей,Погледни този лаптоп.

Той е с 2 gb рам но мисля ,че може да се ъпгрейдне до 4.

Видеото му е много по-добро от това на твоя линк (от notebookchek то изкарва 3250 ,а HD 2600 - 6000 точки).

Има 8 клетъчна батерия (което мисля ,че е добро ама не знам какво е Публикувано изображение).

Има 160 гб,но предполагам може да се ъпгрейдне ако ти стане малко.

П.П:Напиши за какво ти трябва лаптопа и какви пари даваш да видим някоя друга мишинка.

П.П 2 :Тя май с тея ъпгрейди ще стане колкото другата Публикувано изображение

@onzinasi, Сега погледнах и аз бенчмарковете и се оказа, че HD2600 е доста по-добра карта от 9300, 8400М, дори от 8600GS. Този лап, когото си посочил, е доста добър, защото е 17"-ка, но не знам дали чипсетът му е читав?! Иначе и батерията му е 8-клетъчна, тоест по-издръжлива заради по-големия дисплей. Единственото, което ме притеснява е процесорът-дали това АМД е производително поне колкото Т5... серията Core2Duo ми е интересно? Видеото и 17-те инча ме накараха да се замисля сериозно кое да взема, също така и производителността на HD2600 видетото пред 9300. Други мнения, че в Петък най-късно трябва да купувам, никакво време нямам ;0 p.s. Display: 17.1 inch, 16:10, 1440x900 pixels - не е ли много ниска тази рез за 17-ка монитор?!

Редактирано от BenSherman (преглед на промените)

Други мнения, че в Петък най-късно трябва да купувам, никакво време нямам ;0

p.s. Display: 17.1 inch, 16:10, 1440x900 pixels - не е ли много ниска тази рез за 17-ка монитор?!

Ами аз не видях финансово ограничение и затова смело предлагам тоя Дел - цък 1440 е минималната резолюция за 17" лаптопи, има с 1680, с 1920 но със всяко ниво нагоре по-висока резолюция и цената скача. 1440 е отлична за спокойна работа и нормално зрение, без напрягане на очите и т.н. Строго специфично е, трябва всеки сам да поработи на подобно нещо и да си направи избора. Препоръките за по-висока резолюция са леко неуместни в този аспект.

М/у тези два ми е колебанието :

Ако в Мост виждате по-добри предложения от това, пишете.

1. http://mostbg.com/most/Item.aspx?itemid=38827 -> по-добро видео, голям хард, идва с 4гб рам НА 800мхц, но 15-ка, на пръв поглед доста производителна машинка ;0

2. http://mostbg.com/most/Item.aspx?itemid=37341

17ка, с неизвестен чипсет, който ме притеснява най-много...

Кой от двата да взема питам последно :speak:

Нуждая се от хубава машинка със следните характеристики. Процесор около 2GHz intel core 2 duo но приемам и AMD предложения. рам 2 GB твърд диск 200 GB и видео карта задължително хубава, понеже лаптопът ми трябва за cad/cam приложения ( тоест HD2600, 8600GT или 3650 ) ДОсега съм потърсил доста, но така и не можах да намеря подходяща машина за бюджета ми ( 1600-1700 ) лева. По принцип съм чувал много хубави отзиви за dell. Бях се ориентирал натам като си харесал доста модела vostro 1500, но за съжаление процесорът на базовия модел е доста слаб. Наследниците му обаче vostro 1510 какво и студио 15 нямат опция за добавяне на силна видео карта така че вариантът с дел за сега отпада. Следват тошибите. Има доста модели с видео карта ХД2600, но ме притесняват отново традиционно слабите процесори на тошшиба ( идея си нямам защо правят всички модели с такива процесори ). Hp от своя страна имат доста добри предложения с процесори T8100 като например DV6660 , но за съжаление със слабичката видео карта 8400 ГС. Остават само asus и aser като потенциана възможност за тази цена. Та нека обощим. Имаме си или процесори с хубаво видео и слаб процесор или хубав процесор със слабо видео за тази цена? Къде според вас трябва да направя компромис процесора или видеото? Не разбирам много от компютри и не знам въобще дали ще мога да натоваря дори и слабите процесори на тошиба, не знам и също дали ми е нужна виде карта от втори клас като например HD2600. За всеки случаи ми трябва машинка която спокоино да работи с 3D приложения (Solid и Cosmos Motion) на ниво средно големи детайли. Моля за съвет. Колебаниео ми е между : Dell studio 1535 , Toshiba satellite A200-230, Hp pavilion Dv6660, Asus x55sv и Asus F3SG-AP151.Виждам че и посочените в горния пост asus чета са също много прилични. Според вас добро решение ли е asus като цяло?Благодаря ви предварително.

М/у тези два ми е колебанието :

Ако в Мост виждате по-добри предложения от това, пишете.

1. http://mostbg.com/most/Item.aspx?itemid=38827 -> по-добро видео, голям хард, идва с 4гб рам НА 800мхц, но 15-ка, на пръв поглед доста производителна машинка ;0

2. http://mostbg.com/most/Item.aspx?itemid=37341

17ка, с неизвестен чипсет, който ме притеснява най-много...

Кой от двата да взема питам последно :ph34r:

В момента няма по-добро предложение от този 17" ASUS A7KC-7S005 като съотношение производителност/цена. ATI RS690M е модел чипсет може би предпоследен като модел, само 780Г е последният. Разбира се, не броя 790Г който за момента е наличен само за десктоп системи. И симпатиите ми са насочени към него Публикувано изображение

Колебая се между 2 лаптопа, разполагам с около 800-900лв. Игри не играя, трябва ми колкото да ползвам интернет и да имам няколко качени филма + музика

този:

http://technomarket.bg/product_detail.php?...uct_id=09038253

или този:

http://technomarket.bg/product_detail.php?...uct_id=09039936

Кой според вас е по-добър, понеже за първи път ще си купувам лаптоп и не съм много наясно.

Нуждая се от хубава машинка със следните характеристики. Процесор около 2GHz intel core 2 duo но приемам и AMD предложения. рам 2 GB твърд диск 200 GB и видео карта задължително хубава, понеже лаптопът ми трябва за cad/cam приложения ( тоест HD2600, 8600GT или 3650 )

За всеки случаи ми трябва машинка която спокоино да работи с 3D приложения (Solid и Cosmos Motion) на ниво средно големи детайли. Моля за съвет. Колебаниео ми е между :

Dell studio 1535 , Toshiba satellite A200-230, Hp pavilion Dv6660, Asus x55sv и Asus F3SG-AP151.Виждам че и посочените в горния пост asus чета са също много прилични. Според вас добро решение ли е asus като цяло?Благодаря ви предварително.

От изброените модели всички са 15" на 1280 и по никакъв начин не се връзват с моите представи за професионална работа със Солид уоркс и фамилия, затова се повтарям с предложението си от предния пост - цък - предлага 1440 резолюция, 17" и 2600 с 256 МБ ДДР3 на чудесна цена ? Виждам, че си пуснал същия въпрос по другите форуми, няма ли някакъв добър отговор там :speak:

HP 8510sw / 8710sw са точно за такава работа ама пусто са на поне двойна цена, еххх, мръсни парички Публикувано изображение

Колебая се между 2 лаптопа, разполагам с около 800-900лв. Игри не играя, трябва ми колкото да ползвам интернет и да имам няколко качени филма + музика

този:

http://technomarket.bg/product_detail.php?...uct_id=09038253

или този:

http://technomarket.bg/product_detail.php?...uct_id=09039936

Кой според вас е по-добър, понеже за първи път ще си купувам лаптоп и не съм много наясно.

Може би нещо такова ASUS X51L-AP066L 930лв.

Реших се да си взема следния лаптоп http://mostbg.com/most/Item.aspx?itemid=37341. Хубава голяма сравнително тежка машина, но ще я ползвам предимно за десктоп машина така че това не ми е проблем. Цената е страхотна е производителността прилична. Искам да попитам какво ви е мнението за този лаптоп и възможно ли е инсталирането на ХП на него.На много места прочетох че е доста трудно намирането на дрйвери, а за виста не искам и да чувам Публикувано изображение

Редактирано от karajoff (преглед на промените)

Моля, за съвет. Търся си стабилна машина която скоро да няма нужда от смяна /не играя игри/ по принцип съм фен на Toshiba от 5г. съм с такава машина.

Вариант1: http://911.bg/a2/offers.asp?p=3274610 /ще е през фирма и ще ми върнат ДДС/

Вариант2: http://www.amazon.com/dp/B0015DWMES?smid=A...mp;linkCode=asn /ще ми го купят от US и ще ми го донесат бе ускъпяване/

p.s. А всъщност дали някога ще усетя колко добър е този процесор Т9300 с 6mb. cache, защото подобни машини с T8100 са с по 300-400лв по евтини?

Търся оптимално решение за лаптоп на цена от порядъка на 1200 - 1300 лв. Трябва ми главно за сърф из нета, слушане на музика и гледане на филми (естествено без да ми насича или да ми забива). Всякакви предложения са добре дошли, понеже съм доста затруднен в избора Публикувано изображение

Аз се спрях на тези два модела - Link и Link

Редактирано от hopepper (преглед на промените)

Реших се да си взема следния лаптоп http://mostbg.com/most/Item.aspx?itemid=37341. Хубава голяма сравнително тежка машина, но ще я ползвам предимно за десктоп машина така че това не ми е проблем. Цената е страхотна е производителността прилична. Искам да попитам какво ви е мнението за този лаптоп и възможно ли е инсталирането на ХП на него.На много места прочетох че е доста трудно намирането на дрйвери, а за виста не искам и да чувам Публикувано изображение

Макар и с голямо закъснение искам да ти предложа един пакет драйвери за ХП - цък не следя темата всеки ден. Екстракнах ги, изглеждат на пръв поглед добре, дано да свършат и работа, успех :)

Търся оптимално решение за лаптоп на цена от порядъка на 1200 - 1300 лв. Трябва ми главно за сърф из нета, слушане на музика и гледане на филми (естествено без да ми насича или да ми забива). Всякакви предложения са добре дошли, понеже съм доста затруднен в избора Публикувано изображение

Аз се спрях на тези два модела - Link и Link

HP-то ще ти върши чудесна работа ако няма да играеш игри на него.Може да ти тръгнат игри от порядака на CS 1.6 и WoW.

Други предложения на тази цена съм дал в няколко теми по-надолу.

П.П:Гигабай-та и лаптопите от моите линкове са без ДДС :angry:

HP-то ще ти върши чудесна работа ако няма да играеш игри на него.Може да ти тръгнат игри от порядака на CS 1.6 и WoW.

П.П:Гигабай-та и лаптопите от моите линкове са без ДДС :)

А възможно ли е да има нещо по-добро на същата цена 1200-1300 лв? Все пак търся оптималното решение :angry:

Разгледах моделите, който си дал, но ми прави впечатление, че са предимно на ASUS (на мен нещо не ми допада, но все пак...)

Редактирано от hopepper (преглед на промените)

А възможно ли е да има нещо по-добро на същата цена 1200-1300 лв? Все пак търся оптималното решение :ph34r:

Разгледах моделите, който си дал, но ми прави впечатление, че са предимно на ASUS (на мен нещо не ми допада, но все пак...)

Ами..... гледах в една тема,че Асусите са в почти еднакъв клас с Тошибите.Иначе проблема им е само батерията до колкото знам.

А от по добрите марки като Dell и HP не може да се вземе лаптоп за тези цена с параметри като асусите.Може би с поне 200-300 лв най малко отгоре ще излезе.

Виж този лаптоп

Плюсове-

По-добър процесор

Повече гаранция

Марка Dell ;)

Минуси-

Малко по-слаба видео карта

Над бюджета ти е,но пак повтарям марка Dell ;)

Mоля да ми предложите както марка така и модел за 1200-1300лв.

Kaжи за какво ще го използваш .

http://www.technopolis.bg/product.php?pid=349

Какво ще кажете за този? Мисля да си го взема.

Лаптоп Benq A52-726

Екран: 15.4” (39см) WXGA (1280x800) Ultra Vivid

CPU: Intel Dual Core T2130 (1.86GHz)

RAM: 2GB (2x1GB) DDRII 667MHz

HDD: 160 GB SATA 5400rpm

VC: ATI Radeon® Xpress 200M up to 128MB, VGA/D-Sub port

DVD+/-RW DL

3xUSB 2.0, PCMCIA, WLAN 802.11b/g, LAN 10/100,

Modem

цена: 799 лв

Редактирано от EmineM (преглед на промените)

http://www.technopolis.bg/product.php?pid=349

Какво ще кажете за този?

Кажи за какво ще изпозваш лаптопа и какви пари даваш.Може да се замислиш за друга марка (само препоръчвам).

Видеото - може да разцъкваш само цс , може и WoW да ти тръгне на най-ниски настройки ( notebookcheck - 3D mark 05 -587 точки ... в момента съм с три вдигнати ръце за интелсите вградени Публикувано изображение )

Кажи за какво ще изпозваш лаптопа и какви пари даваш.Може да се замислиш за друга марка (само препоръчвам).

Видеото - може да разцъкваш само цс , може и WoW да ти тръгне на най-ниски настройки ( notebookcheck - 3D mark 05 -587 точки ... в момента съм с три вдигнати ръце за интелсите вградени Публикувано изображение )

Игри не играя, това са парите, които мога да отделя - максимум 800 лв. Ще го ползвам за интернет, чат, филми, музика ..

Интересува ме надеждна ли е марката и видео картата с колко памет е? Защото пише, че е "до 128 мб". Това какво ще рече?

HD видеото ще върви ли? 720p , 1080p?

Редактирано от EmineM (преглед на промените)

Игри не играя, това са парите, които мога да отделя - максимум 800 лв. Ще го ползвам за интернет, чат, филми, музика ..

Интересува ме надеждна ли е марката и видео картата с колко памет е? Защото пише, че е "до 128 мб". Това какво ще рече?

HD видеото ще върви ли? 720p , 1080p?

Марката не е от най добрите.Ще ходиш доста до сервиза.За HD забрави с тази видео карта.Да до,28 ама яде от системната рам после да не се чудиш къде ти е рамта.По добре някоя тошиба с вк "Intel X3100".Ако можеш да отделиш още малко пари виж това.Видеото е МНОГО по-добро от това на твоя линк,но пък е целерон.Хубав лаптоп до 800 лева няма да намериш ( който да поддържа HD видео).

Успех с покупката ;)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.