Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вярвате ли в прераждането?

Featured Replies

Здравейте!

Въпреки че това ми е първият пост, отдавна ви чета и искам да ви благодаря за ценната информация, която научавам. Изобщо това за мен е един от най-полезните сайтове. Поздравления, продължавайте в същия дух! :down:

А сега по темата. :)

Да, вярвам. А на този адрес можете да проверите "Какъв сте бил в предишния си живот...?" - очевидно се използват същите таблици като в споменатата по-горе книга.

http://www.triada.bg/forums/referbook/pastlife.asp

Разбира се, доста любителско, но любопитно. :help:

• Отговори 2,5k
  • Прегледи 160,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

А на този адрес можете да проверите "Какъв сте бил в предишния си живот...?" - очевидно се използват същите таблици като в споменатата по-горе книга.

http://www.triada.bg/forums/referbook/pastlife.asp

Разбира се, доста любителско, но любопитно. :)

<{POST_SNAPBACK}>

Мдаа, споменатата по-горе книга изчезна незнайно кога и как. Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

;) Дано все пак да се появи, но...

Мдаа, споменатата по-горе книга изчезна незнайно кога и как.  Публикувано изображение  Публикувано изображение  Публикувано изображение

:angry: Дано все пак да се появи, но...

<{POST_SNAPBACK}>

Е, моята не е изчезнала. :eek:

Обаче информацията в книгата и в сайта е почти една и съща, като тази в сайта ми допада повече. ;)

Е, моята не е изчезнала. ;)

Обаче информацията в книгата и в сайта е почти една и съща, като тази в сайта ми допада повече. ;)

<{POST_SNAPBACK}>

eurythmics, ако не виждаш аз съм пуснала същия сайт през 4 поста назад :eek:

Всички тези работи с преражданията са още от времето на Питагор и епикурейците,и според мен са пълни глупости.Индийците вярват,че според"карма" заслужаваш по-нисък/по-висок ранг в кастовата им система,Питагор вярвал,че е бил варварска принцеса в миналия си живот,друг смята,че е бил маймуна......

Според мен съществува само и единствено "сега" и нищо друго.Мислите ли,че човекът,който сте били вчера е същия,който сте днес?Хората не само се променят-те стават просто "други" с течение на времето,а какво да говорим за преди раждането-тогава ни е нямало,а скоро пак няма да бъдем.

<{POST_SNAPBACK}>

не мога да разбера как можеш толкова категорично да отричаш?! да не би да си го преживявал.. то ако го беше преживял значи това, което твърдиш нямаше да е вярно!

къде е казано че "човекът,който сте били вчера е същия,който сте днес"?? не можеш да бъдеш една и съща личност, хората постоянно се променят. Променят си интересите, идеалите, характера. А защо пък трябва да се преродиш отново в човек...?

Просто казвам, че всеки от нас притежава енергия <това е доказано>, а пък както виждаме целия свят е толкова навързан и нещата постоянно се заменят едно с друго. Никога няма просто "сега" както казваш! Например ние виждаме просто дъжд.. вали.. вали... и като спре си казваме "това беше" и не се интересуваме какво става после. Това е което виждаме тук и сега. После научаваме в училище за кръговрата на водата и всичко ни става ясно.

Аз лично мисля, че всичко на тоя свят е на този принцип и че нищо не изчезва просто ей така. Енергията ни също! Само дето тук е доста по сложно и хората все още не са разгадали мистерията "Имали живот след смъртта". Природата си знае работата, нека да не й се бъркаме :angry:

eurythmics, ако не виждаш аз съм пуснала същия сайт през 4 поста назад  :angry:

<{POST_SNAPBACK}>

Публикувано изображение Очевидно не виждам, иначе нямаше да ровя толкова, за да намеря какъв точно беше адреса и да го постна. Щото знам наизуст! и такъв на руски Публикувано изображение

Но нали някой имат проблем с руския. Публикувано изображение

Този емотикон не ми прилича много на смях, а на мрънкане, ама както и да е. Публикувано изображение

Твърдо вярвам в прераждането! Според мен не може да има само 1 живот, защото какво става с тази енергия, когато умрат физическите ни тела - тя преминава в друго нещо, без значение човек, куче маймуна, микроб,...................... А ако найстина има само един живот, то човек трябва да се бори със зъби и нокти да изживее всичко, ама всичко на света. А и предишния живот не е само един, а са безброй.

<{POST_SNAPBACK}>

И аз съм чела нещо такова,че след смъртта на тялото енергията ни се пренасочва към друго тяло независимо каква форма е то.Така,че ми се струва реално да има прераждане,но то просто не такова каквото си го представяме.Незнам може би просто това не е толкова важно и необходимо да го знаем.

Аз смятам,че преражданията съществуват,независимо,че много хора отричат това :) Макар да нямаме спомени от предишните си животи,би трябвало да сме си извлекли поуки от тях и сега да продължаваме напред,защото така сме изградени,че винаги искаме да се усъвършенстваме все повече и повече.С всяко ново прераждане би трябвало да преминаваме в някаква по-висша степен на развитие. :)

Вярвам в пререждането, също така вярвам, че когато човек умре, той духом е все още на земята. Нещото от което се страхувам най-много на този свят е смъртта, затова съм убедена, че когато някой умре, той не се загубва просто така, той продължава да е близо до близките си, макар и само духом. Наскоро загубих един от най-скъпъте хора в живота ми и съм убедена, че е някъде тук, продължава да е с мен, да ме пази и да ми помага....Просто не мога да се съглася, че след смъртта няма нищо, би било твърде тежко, когато загубиш някой...... ОБИЧАЙТЕ СЕ, БЪДЕТЕ ДОБРИ, НЕ СЕ ЗНАЕ УТРЕШНИЯТ ДЕН КАКВО ЩЕ НИ ПОДНЕСЕ, НЕ СЕ ЗНАЕ КОЙ КОГА ЩЕ СИ ОТИДЕ, ЗАТОВА ОБИЧАЙТЕ!!!!!!!!

Аз смятам,че преражданията съществуват,независимо,че много хора отричат това :ph34r: Макар да нямаме спомени от предишните си животи,би трябвало да сме си извлекли поуки от тях и сега да продължаваме напред,защото така сме изградени,че винаги искаме да се усъвършенстваме все повече и повече.С всяко ново прераждане би трябвало да преминаваме в някаква по-висша степен на развитие. ;)

<{POST_SNAPBACK}>

И докъде сме се извисили за няколкото десетки прераждания през последните 2000 години?

• 1 месец по-късно...

Знаете ли че всеки един от нас си има двойник-дали в друга държава,планета... Публикувано изображение

Да вярвам в прераждането, но винаги съм се чудел защо християнската вяра го отрича ??? А вие ??

<{POST_SNAPBACK}>

Има си просто обяснение за това. Християнската вяра го отрича, поради причината, че в Библията няма отговор на този въпрос. А както знаеш, всичко, което е извън нормите на християнското учение, е против него. Пример за това са горените на клада вещици по време на Реформацията. Те са давали отговори на неща, за които не се споменава в християнските книги и затова са били отлъчвани от църквата и били наречени еретици.

А сега дали вярвам в прераждането - да, вярвам. Много съм съгласна с по-горните твърдения на Nandini. Това, че искам да знам каква съм била в миналия си живот.. искам, но от чисто любопитство, не вярвам, че нещо би променило това ;)

Колкото и да не ни се иска- всички някой ден ще умрем. И от нас ще останат само спомени, които постепенно ще изчезнат... Аз не вярвам, но не го отричам- не ме питайте какво означава това, защото и аз не знам Публикувано изображение

Има си просто обяснение за това. Християнската вяра го отрича, поради причината, че в Библията няма отговор на този въпрос. А както знаеш, всичко, което е извън нормите на християнското учение, е против него. Пример за това са горените на клада вещици по време на Реформацията. Те са давали отговори на неща, за които не се споменава в християнските книги и затова са били отлъчвани от църквата и били наречени еретици.

<{POST_SNAPBACK}>

Християните не вярват в прераждането по точно конкретен повод и той много ясно и точно е казан в Новия Завет - Христос е възкръснал, с което е доказал че е божи син. Идеята за прераждането в такъв случай не се съвместява. Освен това юдеите и християните вярват че човек отива в рая или ада в зависимост от живота, който е водил. Ако има прераждане, значи има втори шанс, а това не е добре за религията.

Аз съм дзен будист и вярвам в прераждането. Вярвам, че човек има само един шанс и той е в този живот. В другия живот, ако не съм послушен :) ще се преродя като лигав червей, може би. Има една такава мисъл, че шансът, човек да се роди отново като човек, е равен на шанса, който има сляпа костенурка, която плува в океана, 2 пъти да промуши глава през един и същ обръч, който се носи на повърхността на водата.

Затова бъдете добри и не си разваляйте репутацията във форума :)

• 1 година по-късно...

да вярвам в прераждането. Най-подробни истории за хора на които им е било казано какви са били в предишните си животи,можеш да намериш в книгите на Едгар Кейси-спящия пророк. А иначе за мен най-достоверна теория в генерален план е Тайната доктрина от Е.П.Блаватска,тоест аз вярвам че съм бил Ефирен,Ангелоподобен,Лемуриец,Атлант,понастояще Човек за в бъдеще вярвам че ще бъда светлина а седмото бог знае какво.

Всеки има своите вярвания и твърдения за живота. Никоя книга или религия не дава пълен отговор на въпросите, които ни вълнуват. Единствения, който може да даде отговор - това сме самите ние. Всеки идвайки на този свят има определена мисия и цел. Аз вярвам, че със смъртта не свършва нашата мисия - тя просто преминава в следващия живот. Вярвам, че след смъртта на тялото, душата се ражда отново, за да продължи това, което не е направила в предния си живот. Сигурна съм, че всеки, който иска може да си спомни нещо за предишните си животи. Друг е въпросът дали иска и как точно да го направи. Границата между въображението и миналите спомени е много тънка. Всеки, който искренно вярва в неговия си Господ/ казвам неговия си, защото вярваме в различни неща/, нека си отвори съзнанието. Може да чуе и други гласове. Това в никакъв случай не означава, че е с психични отклонения. Това, означава, че неговия Господ му помага. Изпаднах в излишни подробности, извинявам се за това. .... Та според мен прераждане има. Който иска да вярва - да вярва, който иска - нека не го прави. В случая просто изказваме мнение по дадения въпрос.

Редактирано от RA4NA (преглед на промените)

Това, за вярата в себе си е много наивно нещо.Погленете света около вас, това всичко е от вярата ни в себе си.Харесва ли ви?Много ни харесва ролята на това да сме източник на истината.Но не сме.Ако беше така, щяхме да знаем всичко и да можем да управляваме всичко, въз основа на това знание.А това далече не е така.А истината съществува извън нас и дори въпреки нас.Това, че някой вярва а, друг не, не я омаловажава.Ние можем да имаме само позиция, не и да сме истината.По въпроса за прераждането мога да кажа само това:Човек има един живот, от това как го живее, зависи това, което ще се случи с него след смъртта.Няма втори шанс.Не е логично да има.Защо?Ако сме живяли няколко десетки години и не сме научли това, което трябва или не сме го вършили, дали през още няколко по десетки, ще бъдем различни?Или ако сте лоши, ще станеме магерета или магарешки подли и как ще изкупиме грешките си, за да бъдем отново хора, че и по-добри при това?Сигурно от това зависи дали ще се клатите в посоката на вятъра.Това би било говорило само колко сме глупави, че един живот не ни стига, за да бъдем истински хора.Дано някой не се е обидил, просто изразих позицията си.

Това, за вярата в себе си е много наивно нещо.Погленете света около вас, това всичко е от вярата ни в себе си.Харесва ли ви?Много ни харесва ролята на това да сме източник на истината.Но не сме.Ако беше така, щяхме да знаем всичко и да можем да управляваме всичко, въз основа на това знание.А това далече не е така.А истината съществува извън нас и дори въпреки нас.Това, че някой вярва а, друг не, не я омаловажава.Ние можем да имаме само позиция, не и да сме истината.По въпроса за прераждането мога да кажа само това:Човек има един живот, от това как го живее, зависи това, което ще се случи с него след смъртта.Няма втори шанс.Не е логично да има.Защо?Ако сме живяли няколко десетки години и не сме научли това, което трябва или не сме го вършили, дали през още няколко по десетки, ще бъдем различни?Или ако сте лоши, ще станеме магерета или магарешки подли и как ще изкупиме грешките си, за да бъдем отново хора, че и по-добри при това?Сигурно от това зависи дали ще се клатите в посоката на вятъра.Това би било говорило само колко сме глупави, че един живот не ни стига, за да бъдем истински хора.Дано някой не се е обидил, просто изразих позицията си.

Само едно не съм съгласен с теб-дето казваш,всичко около нас е разултат от вярата ни в себе си.

Прераждането не е само това.Ние не повтаряме едни и същи грешки при всеки живот.Всеки следващ живот ни е даден за да изкупим лошата карма,която сме натрупали през предишните животи.Лошата карма са всички нашои грехове и падения.ПО този начин ни се дава шанс да станем по-добри и да станем истински хора.Цикълът от прераждания не е кръг,а спирала-обърната на горе-тя ни води към по-добро.

А по въпроса-дали вярвам в прераждането-не,не вярвам.

Не вярвам в прераждането и си имам причини, които по моя преценка са валидни. Прераждането е "изобретение" на източната философия, с което на бедния човек му е било втълпявано да бъде добър, търпелив и в общи линии пасивен, за да се прероди като император примерно в някой от следващите 10 000 живота. Спорен обаче остава въпросът, защо самият беден човек не се е родил като такъв, след като предците му са натрупали такава хубава карма. Изобщо, цялата история я приемам като манипулация срещу народа.

Прераждането съществува в Будизма.

Не е основния възглед. Както и всичко останало (в Будизма) не е необходимо да се приема на доверие. Всичко може да се провери.

Тук малко повече по въпроса

Редактирано от Вало (преглед на промените)

Не вярвам в прераждането. Вярвам в Христос, а според Библията реинкарнацията не съществува, ясно се казва, че "е определено на човек веднъж да живее, а след това настава съд"! В това вярвам... :);):)

• 3 седмици по-късно...

И аз не вярвам!Това са измислици както и за Рая и Ада!!Макар че понякога когато съм правила нещо напълно ново за мен (за 1 път) и съм имала чувството че съм го правела и преди! МН странно...

Първоначално християнството е одобрявало идеята за прераждането,но след това по разните му там събори това е премахнато. А пък това със съда - защо ви трябва да вярвате в такива нелепости...Няма рай,ад,страшен съд и т.н. Всеки понася отговорност за постъпките си тук и сега,а не в някакъв хипотетичен ад. А в прераждането определено вярвам.Всеки един от нас е бил тук хиляди пъти,и ще продължава да бъде.Това е част от еволюцията на душата,която е основата на нашето същество.Усещането за "дежа вю" е само блед спомен от минали прераждания.

Прераждането е свързано с идеята за карма. Следващия ни живот зависи от сегашния. И цикълът не е безкраен или поне стремежът на човек е да прекъсне въртенето на колелото. Буда е един от хората намерили път за изход от самсара(страданието на земния живот) и еволюцията до нирвана(което се превежда като блаженство, но не е точно това). Иначе в цикъла на преражданията няма гаранция, че следващия живот ще си човек и ще имаш шанс да се спасиш и да преминеш на едно по-високо ниво на развитие. Прераждането не е повод за успокоение... "Ако не сега - кога, и ако не тук - къде?"

• 2 седмици по-късно...

Прераждането , както и смъртта крият много загадки . Никой не може да докаже , че то съществува , но това не значи , че не е така . Живота е изпълнен с много мистерии и едва ли човека ще ги разкрие някога . Ако съществува прераждане то това би поставило под съмнение неща като: -Библията,Врачките,гадателите,медиумите. Не , че им вярвам , но все пак в тях има и по нещо вярно. Според мен библията е написана от лъжци І измамничи І фантазиори . Ако има Бог то той едва ли би одобрил всичко което пише там. През вековете не рядко се проявява стремежа на църквата т.е. религията да контролира хората. Ако имаше Бог то човек не трябва да вярва и общува с него чрез посредник. Всеки от нас през живота си се е сблъсквал с неща,места,събития , които му се струват познати. Всеки от нас през живота си се е замислял защо има дарби , способности , които са му "дар от Бога" -аз лично никога не мога да си обясня защо още на 5години знаех англииския език - без да съм го учил никога . Дори и моите учители бяха изненадани. Чел съм много статии за хора подложени на р.хипноза при която точно си спомнят предишните си животи. Всеки от нас се е питал Какъв е смисъла на живота , Защо живеем , Защо се раждаме за да умрем. Както всички знаем човек притежава своя енергия (биополе) ,а според физиката енергията никога не се губи. Тя преминава от едно състояние в друго . Защо тогава прераждането да не съществува.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.