Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вярвате ли в прераждането?

Featured Replies

Тази информация кой ти я каза-за миналите ти прераждания

:huh:

Иначе за камъчето е точно така-аз си го наричам бял тефтер,в който се пише наново

С новото име,с новото тяло

Да, това е много интересно и дава отговор. Прераждането е стадий на развитие и съзряване на душата. Учим и учим и се връщаме на Земята , докато няма вече какво да научим тука , защото ще сме се изчистили от всякаква карма, и ще сме сляти с Бог в Едно цяло.... "Аз Съм в Отца, и Отца е в Мен. "

Задавал ли си е някой въпроса ,защо Христос не се е прераждал? Защото той е бил съвършен. Бил е със съвсем чиста душа и сърце. На Него не му е трбявало да се преражда, защото Той е бил Едно с Отца.

Яването на Бога в плът/в тялото на Христос/ е било начин ,Той да покаже на хората ,че човек в плът и кръв може да стигне до Отца и да се слее с Него и да станат Едно цяло, ако следва примера на Хрсистос.

Как иначе хората са щяли да повярват на думите му, ако не са го били видяли със собствените си очи?

• Отговори 2,5k
  • Прегледи 164,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Да, това е много интересно и дава отговор. Прераждането е стадий на развитие и съзряване на душата. Учим и учим и се връщаме на Земята , докато няма вече какво да научим тука , защото ще сме се изчистили от всякаква карма, и ще сме сляти с Бог в Едно цяло.... "Аз Съм в Отца, и Отца е в Мен. "

Задавал ли си е някой въпроса ,защо Христос не се е прераждал? Защото той е бил съвършен. Бил е със съвсем чиста душа и сърце. На Него не му е трбявало да се преражда, защото Той е бил Едно с Отца.

Яването на Бога в плът/в тялото на Христос/ е било начин ,Той да покаже на хората ,че човек в плът и кръв може да стигне до Отца и да се слее с Него и да станат Едно цяло, ако следва примера на Хрсистос.

Как иначе хората са щяли да повярват на думите му, ако не са го били видяли със собствените си очи?

И как образа на Исус се запечатва в плащеницата?

ооо не това просто ме разби Публикувано изображение Всякакви граматични правила вече забравих, от смях Публикувано изображение Днес в една статия на днес.бг четох, че някакъв човек умрял от смях, докато гледал хумористично предаване, сърцето му не издържало... и аз съм натам вече.. Публикувано изображение

Звездичке, препоръчвам ти да научиш ( надявам се поне...) защо Христос идва на земята в плът! Как да говориш с човек за Христос, при положение, че той не знае, защо Иисус е бил на земята....

И, слънчице, бих искал да те попитам какво е мнението ти относно възкресението на телата в Съдния ден?

Какво ще кажете за стиха от Откровението на ЙОАН от Библията: гл.2,17 ст. - Който има ухо,нека слуша,що говори Духът към църквите: - На тогова,който ще победи, ще дам от скритите мания; ще му дам и бяло камъче и на камъчето

ново име написано,което никой не познава освен оня,който го получава". Моето мнение е , че е точно за прераждането и след като попитах моят духовен учител Йеова за този стих, той ми отговори, че е точно така, както съм мислела, че камъчето това е било тялото на човека, а ново име написано - това е било точно новите имена за прераждането.

Тъй че и в Библията има някои останали стихове, които са забравили да изтрият от светото писание, така ми съобщи духовният ми учител Йехова.

Сега освен френската принцеса Изабел,руската писателка Е.Блаватска,атинянката Таис, също така съм била и бедна индийка , бедна туркиня и италианска еврейка /живяла по времето на Хитлер и Хитлер ме бил изгорил тогава и затова сега извънредно много мразя да се говори за Хитлер/.

Ти си била Блаватска, колкото аз съм слон. За сведение - тежа 47 кила. )))

За тези ти разговори с духовни учители Йехови и т.н. си има специализирани кабинети...

----

Въпросът не е има ли или не прераждания, вярваме ли или не в тях, а ако има

защо ги има - тоест какъв е техния смисъл. Вие откривате ли го, освен като нещо успокояващо и приспиващо душата още повече. Защото аз не го откривам. Ако целта на реинкарнациите е да се изчистим от грешки, то ми се струва леко лишено от логика - защото чистейки се от едно, се цапаме с друго... и така до безкрай...

Аз не виждам смисъла на преражданията. То е все едно да намериш смисъл в буксуването.

Редактирано от Maat (преглед на промените)

Това граничи с богохулство.

Христос, Словото, Логос, Единороден син - какво общо има с природния човек, за да бъде доближен до нашия цикъл на раждане и смърт? Той е точно този, който казва "Аз съм Отца и Отца е в мен" - Логоса.

Човекът, който е извървял пътя до Голгота, това е друго нещо. Той наистина повече няма да се преражда, не защото много знание е натрупал, а защото вече няма какво да го задържи в тази природа, освен помощта, която указва на света само с присъствието си. Но тази помощ е още по-солидна и след приключването със света. Защото е част от Христовото тяло, чието проникващо излъчване, единствено, може да води търсещите спасение...

Един живот не е ли твърде малко време за да "заслужиш" вечен живот в рая или ада? Освен това фактът, че хората са поставени при твърде различни условия и абсолютно неравностойни позиции в своите "единствени" земни животи, не говори ли за висша несправедливост? Прераждането е необходимо и то основно заради това, че дава възможност на човека за ново начало. Кармата си остава, но тя се разпределя на части според възможностите на човека да я отработи, а спомените за отминали грешки и несправедливости на въпросния човек, както и тези с обратен знак, могат да бъдат сериозна пречка за развитието му. Различните прераждания дават възможност на човека да бъде изпитан при всякакви условия. Това, че хората обикновено се "провалят" е друг въпрос. "Повторението е майка на знанието".

Да и основният проблем е, че кармата си остава. Защото дори когато трупаме "активи", то благоприятстващата ни карма трябва да се изявява съответно в следващите земни съществувания. Тогава кога въобще ще бъдем "заслужили" отеглянето си от грубата пръст? Явно трябва да приключим взаимоотношенията си и с това, което е носител на нашата карма, това, което бива наричано "висш аз" и което почти винаги смятаме за господ, а то е... обратното... Та тъй, по пътя на натрупванията...

Редактирано от Венцислав (преглед на промените)

Тук се изписаха много глупости! Никой не ти казва че ща се преродиш, ако не си спасиш душата. Ванга го е казала. Прераждат се най-добрите!

Тук се изписаха много глупости! Никой не ти казва че ща се преродиш, ако не си спасиш душата. Ванга го е казала. Прераждат се най-добрите!

Най-добрите приключват веднъж завинаги с прераждането. Те се Възраждат.

Най-добрите приключват веднъж завинаги с прераждането. Те се Възраждат.

Мда,стават Духовни Учители

Да и основният проблем е, че кармата си остава. Защото дори когато трупаме "активи", то благоприятстващата ни карма трябва да се изявява съответно в следващите земни съществувания. Тогава кога въобще ще бъдем "заслужили" отеглянето си от грубата пръст? Явно трябва да приключим взаимоотношенията си и с това, което е носител на нашата карма, това, което бива наричано "висш аз" и което почти винаги смятаме за господ, а то е... обратното... Та тъй, по пътя на натрупванията...

Как ще остава след като непрекъснато се променя от нашите деистния и мисли.

С Висшия Аз никога не можеш да приключиш, защото именно той е връзката и пътя нагоре. Висшия Аз е Христос, макар на теб да ти тъпчат доверчивата глава с други глупости. Чети повече психология и ще разбереш какво е Свръхаз или Висш Аз.

Мда,стават Духовни Учители

Маи сте чели много книги. От къде сте сигурни че, тези неща които виждат хората за предишните си животи, са реални?

Редактирано от raketata2 (преглед на промените)

Мила, радвам се, че психологията те е научила на Христос, но нямаш нищо ако лично не си се докоснала до чистотата му. С висшия аз Иисус се среща в пустинята след 40-дневен пост. Главата си я пълня с каквото аз искам, но се радвам, че не е толкова пълна като твоята. Нея продължават и повечко да я тъпчат... Но... Не искам въобще да провеждам и сянка на разговор с теб, когато демонстрираш само празни физиономии. Стоби, ти все ще вадиш, все ще слагаш, ама и все ще си носиш торбата, която все ще е пълна.

Стоби, ти все ще вадиш, все ще слагаш, ама и все ще си носиш торбата, която все ще е пълна.

Да така е,раздавам доброта, хората ми връщат я добро я лошо,само тези дето нищо не правят торбата им е празна.Бог е Любов

Мила, радвам се, че психологията те е научила на Христос, но нямаш нищо ако лично не си се докоснала до чистотата му. С висшия аз Иисус се среща в пустинята след 40-дневен пост.

Главата си я пълня с каквото аз искам, но се радвам, че не е толкова пълна като твоята. Нея продължават и повечко да я тъпчат... Но... Не искам въобще да провеждам и сянка на разговор с теб, когато демонстрираш само празни физиономии.

Стоби, ти все ще вадиш, все ще слагаш, ама и все ще си носиш торбата, която все ще е пълна.

С "мила" се обръщай към някой друг, моля. Психологията ми изясни един въпрос, който е съществен за мен - защо хората имат нужда от религии, духовни учения и тем подобни патерици.

Венци, все искам нещо да те питам - ти беше ли там в пустинята, че да твърдиш това със сигурност...

С Висшия Аз никога не можеш да приключиш, защото именно той е връзката и пътя нагоре.

Висшия Аз е Христос, макар на теб да ти тъпчат доверчивата глава с други глупости.

Чети повече психология и ще разбереш какво е Свръхаз или Висш Аз.

Съгласна съм, че не мога да приключа с висшия аз. Той наистина е връзка, но никак не е нагоре. Връзка е към ... колелото - към самсара. Знам, че твоето мнение е преобладаващо сред повечето хора, но за съжаление се убедих, че това няма как да е верно. Принципно висшият аз е това, което е взело решение: "Да бъде моята воля! " Той е изкусителят за Иисус в пустинята. Но е възможно и той да е този, който разбира грешката си и това, че има друго призвание, различно от това да задушава света и себе си с богоподобните си напъни.

Психологията дава информация и ориентира (или не чак толкова) хората в хоризонтална посока. Носещите, гледащите, уважаващите, размишляващите, прекланящите се пред кръста би трябвало да виждат и вертикалната му част.

Съгласна съм, че не мога да приключа с висшия аз. Той наистина е връзка, но никак не е нагоре. Връзка е към ... колелото - към самсара. Знам, че твоето мнение е преобладаващо сред повечето хора, но за съжаление се убедих, че това няма как да е верно. Принципно висшият аз е това, което е взело решение: "Да бъде моята воля! " Той е изкусителят за Иисус в пустинята. Но е възможно и той да е този, който разбира грешката си и това, че има друго призвание, различно от това да задушава света и себе си с богоподобните си напъни.

Психологията дава информация и ориентира (или не чак толкова) хората в хоризонтална посока. Носещите, гледащите, уважаващите, размишляващите, прекланящите се пред кръста би трябвало да виждат и вертикалната му част.

А ти как мислиш - за кое говори толкова често Христос като казва Аз съм. И забележи - добавя АЗ СЪМ ПЪТЯТ... Именно това е Свръхазът. Четете Юнг, бе хора, никак не е сложно, уверявам ви. Той обяснява и всички тези въпроси, ако ви интересуват наистина...

Освен това, психологията също ми дава достатъчно приемливо за мен обяснение защо има хора, които винаги се стремят да игнорират нещо от себе си. Казано на друг език - Кръстът е кръст, защото е съставен от две неща - и хоризонтала и вертикала. Предпочитанията към само едно от двете вече говори много... Липсата на което и да било от тези двете, прави от Кръста само една гола пръчка, независимо в коя посока е ориентирана - хоризонтала или вертикала, там Кръст все ще липсва. А хората, прекланящи се пред пръчки, бягат от своя кръст по един или друг начин - някои се замотват в материята и се крият там, а други в така наречените духовни учения, което не е нищо друго, освен пак... бягство.

А ти как мислиш - за кое говори толкова често Христос като казва Аз съм. И забележи - добавя АЗ СЪМ ПЪТЯТ... Именно това е Свръхазът. Четете Юнг, бе хора, никак не е сложно, уверявам ви. Той обяснява и всички тези въпроси, ако ви интересуват наистина...

:P А според мен е трябвало да обърнеш взор към Адлер, а не към Юнг.

Маи сте чели много книги. От къде сте сигурни че, тези неща които виждат хората за предишните си животи, са реални?

Чела съм да-ама не научна фантастика,а Силвия Браун

Публикувано изображение

Силвия Браун е родена в Канзас Сити, Мисури, в семейство на признати медиуми. Появява се на бял свят с риза – остатък от плацентата – увита около главата ù, което още от древни времена се счита за знак, че новороденото има свръхестествени способности. На 3-годишна възраст тя оповестява, че след 3 години ще има сестричка. Предсказанието ù се сбъдва. Точно според предсказанието само месец преди шестия рожден ден на Силвия се ражда сестра ù Шарън. В детството ù се струва, че паранормалните ù способности са по-скоро бреме, отколкото дар.

Силвия израства в разнородно семейство, възпитавана е в католическата, юдейската, епископалната и лютеранската вяра. По едно време дори мечтае да стане монахиня, но по-късно идеята започва да ù се струва смешна и след като завършва колежа със степен по английска литература, тя се задоволява с учителско място в едно католическо училище, където остава в продължение на осемнадесет години.

Силвия започва професионалната си кариера на медиум на 8 май, 1973 г. с малко събиране вкъщи. В рамките на 1 година практиката ù се разраства извънредно много. През 1974 г. основава „Нирвана“ – фондация за изследване на свръхестественото. И докато мълвата за способностите ù се разпространява от щат на щат на щат и от континент на континент, личният живот на Силвия поддържа смиреността ù и доказва без сянка от съмнение, че Бог не ù е дал тази дарба, за да я използва за себе си.

Земна и с прекрасно чувство за хумор, Силвия неизменно печели ново почитатели при всяко свое представяне или лекция. Милиони зрители са ставали свидетели на невероятните ù способности в телевизионни предавания като „Монтел“, „Лари Кинг Лайф“, „Ентътаймънт тунайт“ и „Неразкрити загатки“. Статии ú се публикуват в списанията „Космополитън“, „Пийпъл“ и много други медии.

Според Силвия най-голямата ú цел е да покаже на света, че душата оцелява. Тя отделя голяма част от времето си за работа с благотворителни организации и полицията. Всяка нейна книга има неизбежната съдба на бестселър в най-престижната в Америка класация на „Ню Йорк Таймс“. Книгите ù се отличават със своя непринуден и увлекателен стил на писане, който читателите започнаха да възприемат като нейна запазена марка.

Популярна и обичана и в България заради своите прозрения, поднесени така човешки, Силвия Браун има необикновената мисия да внася утеха и светлина в живота ни.

Книги от Силвия Браун:

• До другата страна и обратно

• Изцеление от предишните животи

• Живот от другата страна

• Книга на сънищата

• Пророчества

Това е личната й страница

http://www.sylvia.org/home/index.cfm

Да, има момент от Пътят от Витлеем до Голгота, в който става смяна на съзнанието, и управлението на човешката система наместо Азовото /това включва и "то", и "аз", и "свръхаз"/ застава Христовото съзнание. Тогава спокойно може да се произнесе мантрата "Аз съм". Защото в системата е протекла вече Промяната, преображението, и "смъртното е облечено в безсмъртно", както се изразява мистично апостол Павел. Точно това преображение е целта на истинската християнска мистерия.

Е, има и доста имитации, естествено. Но това е друга тема, тъжна. Публикувано изображение

:P А според мен е трябвало да обърнеш взор към Адлер, а не към Юнг.

Re :( )))

За Архетиповете на колективното несъзнавано в различните религии ще ти отговори най-добре Юнг.

А, иначе, за казуса, за който ти намекваш, ;) да, Адлер също е писал немалко. Публикувано изображение

Чела съм да-ама не научна фантастика,а Силвия Браун

Публикувано изображение

Силвия Браун е родена в Канзас Сити, Мисури, в семейство на признати медиуми. Появява се на бял свят с риза – остатък от плацентата – увита около главата ù, което още от древни времена се счита за знак, че новороденото има свръхестествени способности. На 3-годишна възраст тя оповестява, че след 3 години ще има сестричка. Предсказанието ù се сбъдва. Точно според предсказанието само месец преди шестия рожден ден на Силвия се ражда сестра ù Шарън. В детството ù се струва, че паранормалните ù способности са по-скоро бреме, отколкото дар.

Силвия израства в разнородно семейство, възпитавана е в католическата, юдейската, епископалната и лютеранската вяра. По едно време дори мечтае да стане монахиня, но по-късно идеята започва да ù се струва смешна и след като завършва колежа със степен по английска литература, тя се задоволява с учителско място в едно католическо училище, където остава в продължение на осемнадесет години.

Силвия започва професионалната си кариера на медиум на 8 май, 1973 г. с малко събиране вкъщи. В рамките на 1 година практиката ù се разраства извънредно много. През 1974 г. основава „Нирвана“ – фондация за изследване на свръхестественото. И докато мълвата за способностите ù се разпространява от щат на щат на щат и от континент на континент, личният живот на Силвия поддържа смиреността ù и доказва без сянка от съмнение, че Бог не ù е дал тази дарба, за да я използва за себе си.

Земна и с прекрасно чувство за хумор, Силвия неизменно печели ново почитатели при всяко свое представяне или лекция. Милиони зрители са ставали свидетели на невероятните ù способности в телевизионни предавания като „Монтел“, „Лари Кинг Лайф“, „Ентътаймънт тунайт“ и „Неразкрити загатки“. Статии ú се публикуват в списанията „Космополитън“, „Пийпъл“ и много други медии.

Според Силвия най-голямата ú цел е да покаже на света, че душата оцелява. Тя отделя голяма част от времето си за работа с благотворителни организации и полицията. Всяка нейна книга има неизбежната съдба на бестселър в най-престижната в Америка класация на „Ню Йорк Таймс“. Книгите ù се отличават със своя непринуден и увлекателен стил на писане, който читателите започнаха да възприемат като нейна запазена марка.

Популярна и обичана и в България заради своите прозрения, поднесени така човешки, Силвия Браун има необикновената мисия да внася утеха и светлина в живота ни.

Книги от Силвия Браун:

• До другата страна и обратно

• Изцеление от предишните животи

• Живот от другата страна

• Книга на сънищата

• Пророчества

Това е личната й страница

http://www.sylvia.org/home/index.cfm

Ти имаш ли някакъв опит с това, влизала ли си в спомен от състояние на предишен живот, че да си толкова убедена че това е истина? И от къде знаеш че това е бил точно твоя живот? :P

Юнг, Юнг, Юнг... Чел съм го, ама не му размахвам името като трансперант. И не му се кланям, че после за какъв кръст въобще ще говоря - няма Юнг да ми го носи... Иначе на това ти, именно му се вика доверчивост. И да ти кажа една тайна - всички могат да четат. Че някои и повече от теб са чели, ама не го считат за особено авторитетно, че постоянно да го натякват. А трябва да ти кажа, аз знам, че много четеш и без да ме уведомяваш. Ама това нищо не означава. Дори понякога... е тъжно... Че буквите уважаваш, но лицемерно си ги криеш по джобовете, а прилагаш другости... Виж, всичко около теб е огледала... Погледни се. И върви. Стига размахва думи и стига обявява "интересности". И знаеш ли колко си малка, като кажеш "вие" и размахваш смело пръстчета изпод юргана? :angry: Иначе си мила, да. Дори и ти си. "Аз съм" - това е чистият Живот.

Редактирано от Венцислав (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.