Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вярвате ли в прераждането?

Featured Replies

Вярата сама по себе си е необяснима, но човечеството е така устроено,че приема за истина само не нещо доказано от физиката,химията,математиката и т.н. Прераждането неможе да се докаже, дори да има хора които да си спомнят нещо от предипният си живот, то никой не им вярва, защото масата от гора си мисли, че въпросният говори така само за да интересен и да го дават по телевизията и т.н. МОйе би овечето хора няма да се съгласят с казаното от мен в следващите редове, но това си е тяхно право. :) Ако можехме да докажем от къде се взело всичко което ни заобикаля, със согурност нямаше сега да стом пред мониторите и да битрим по тази и мн. други подобни теми.Както сами знаете съществуват много и различни теории за тожа или онова, след време те се оборват и обявяват за абсурдни от некой друг който иска да наложи неговата теория. Ние, хората живеем в огромна заблуда за света около нас. Приемаме за истина нещо което някой си казал само защото го е казал по телевизията или защото се е опитал до го защити а някакво измислено от него обяснение, но това е само неговата гледна точка, моята е друга, вашата е трета и т.н. Дали съществува прераждането немога да твърдя със сигурност, мога само да изложа моята гледна точка и тя е, че аз вярвам в него, защото според мен ми е създала същата сила която е създала и всичко около нас което никой неможе да обясни как се е появило. От колкото и реки вода да ни носи този и онзи, тпй просто неможе да го докаже и в такъв случай на мен ми остава да вярвам че създателя ни е висш разум и че душата ни не умира, а само сменя тялото си.

• Отговори 2,5k
  • Прегледи 164,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ракетата, четох някъде за баба Ванга,бог да я прости, не мога да си спомня къде четох, че тя самата е казала, че служи на Дявола. А на нея й било забранено да приказва по Библията. Защо? Това се чудя защо ще й забраняват да приказват по Библията. А на мен духовният ми учител Йехова ми каза да приказваме по Библията. Той ми каза да приказваме и не ми забранява. Даже ми каза, че като свършим Библията ще почнем и по други свещени книги. Но започнахме вече и по Корана да говорим. Библията не сме свършили още, но започнахме и по други.

Ракетата, четох някъде за баба Ванга,бог да я прости, не мога да си спомня къде четох, че тя самата е казала, че служи на Дявола.

Госпожо марушке , всичко четох , за вас и за вашия Йеова и, че сте преродена Блаватска, и не знам коя си принцеса. Тези ваши фантазии ще ги преживея без абсолютно никакъв проблем, но това за Ванга вече е върха на нахалството. Какви са тези глупости които твърдите?

Тя никога не е взимала една стотинка от никой, и цял живот само е помагала и лекувала хората. На какъв Сатана е служила?!!!!

Имала е контакт с извънземни, да! Това тя само си е признавала и го е казвала и в пресата и в книгите си.

Всичко останало е плод на вашата доста развинтена и мисля опасна за самата вас фантазия. Живеете в някакъв си ваш луд свят, което рано или късно ще доведе до умопомрачение.

Аз вярвам - не мога да го докажа, естествено, просто вярвам... Даже имаше един сайт, където въвеждаш рожена дата и ти изкарва какъв си бил в предходния си живот и секви други подробности. Аз съм се била родила в предишния си живот около 340 - 400 години в сегашна Нова Зеландия и съм била магьосница. /това, разбира се, е пълна щуротия!/

Аз вярвам - не мога да го докажа, естествено, просто вярвам...

Даже имаше един сайт, където въвеждаш рожена дата и ти изкарва какъв си бил в предходния си живот и секви други подробности. Аз съм се била родила в предишния си живот около 340 - 400 години в сегашна Нова Зеландия и съм била магьосница. /това, разбира се, е пълна щуротия!/

:-)))

Привет!

За магьосницата или за Зеландия-та?

хи-хи, майтапче де.

Бъди здрава!

Всъщност в Библията много уместно не се споменава пряко за това, дали има прераждане или няма, с оглед, че мнозина биха прибягвали до отнемане на "собствения" си настоящ живот, в случай ако той е нещастен, търсейки спасение от трудностите и препятствията.

За съжаление живота ме е правил близък свидетел на подобни случаи и то все на млади хора, вървящи по Пътя.

Най-важното е, да знае човек кой е днес и до къде я е докарал, пък ако има сведия и за вчера, не е зле, стига да цени по достойство съществуването, било то неговото или на околните му.

Повечето хора, които посягат на себе си имат пролем с разбирането върху любовта. Липсва състрадателност и умението да се поставяш на мястото на другите.

Но причините като цяло са кармични.

Редактирано от rurk (преглед на промените)

Напротив.

Прочети нещо от него.Ако те мързи-прочети поне статиите за него и за разрива му с Фройд.Няма да ти отнеме много време.

Най-добрата школа в света по психология и психиатрия е Светата Христианска Църква (като институция) от 2000 години се занимава с това.Зададох си въпроса защо не излекува всеки "болен" християнин.Та един божи служител ми отговори -Бог изпраща изпитания,Бог предупреждава,Бог взима на някому акъла преди ..., Така че човек не бива да почне да лекува друг човек преди да получи разрешение за това. Стигнахме до Хипократовата Клетва - за мен тя е в разрез с Христианството , срещал съм хора да твърдят че е дело на Рогатия. За мен трудовете на Фроид и Юнг са дело на светската наука, въпреки че Юнг има някои "прозрения" то не намерих къде се съобразява със следното:

....Да бъде твоята воля

както на небето, така и на земята.......

Е,вярвате ли в прераждането?И ако е така ,какви сме били в предишния си живот?Аз все още търся отговор на този въпрос,а вие? :P

За да се вярва в нещо трябва да си убеден в съществуването му. Как да повярвам , че има прераждания ... след като няма доказателства за това твърдение. Ако съществува такова нещо , каква ще е ролята на смъртта в случая. Човек се ражда , живее и умира- край , няма го , не съществува. След като вече идва реда на смъртта - тя е вечна. Живота е един малък момент , изпълнен с трудности и препядствия. Преражданията са създадени във въображенията на хората, надявайки се че няма да умрат. Че след един живот идва друг , след този идва следващ, е добре ако всеки ден умира човек и се преражда в друго и всеки ден се ражда отделен човек , то до този момент би било редно да няма място да седнем спокойно. Живота е един кръговрат. Всеки ден умира един и друг се ражда.Когато едно нещо има начало , е напълно логично да има и край. ;)

За да се вярва в нещо трябва да си убеден в съществуването му. Как да повярвам , че има прераждания ... след като няма доказателства за това твърдение. Ако съществува такова нещо , каква ще е ролята на смъртта в случая. Човек се ражда , живее и умира- край , няма го , не съществува. След като вече идва реда на смъртта - тя е вечна. Живота е един малък момент , изпълнен с трудности и препядствия. Преражданията са създадени във въображенията на хората, надявайки се че няма да умрат. Че след един живот идва друг , след този идва следващ, е добре ако всеки ден умира човек и се преражда в друго и всеки ден се ражда отделен човек , то до този момент би било редно да няма място да седнем спокойно. Живота е един кръговрат. Всеки ден умира един и друг се ражда.Когато едно нещо има начало , е напълно логично да има и край. :P

Немога да се съглася с теб поне за 2/3 от написаното.

1. Няма и обратните твърдения, нали?

2. Ролята на смъртта е да освободи духа от тялото за да може той да продължи по пътя си на израстване или деградация към една по-въсша форма. Вечна е физическата смърт, макар че като се замисля итова не е особено така, защото има редица ДОКАЗАНИ случай в които хора се връщата от мъртвите, нали?

3. Ако човек просто се раждаше, живееше и умираше, каква е ползатра му на земята тогава?

4. Живота не е кръговрат, защото ако беше кръга все щеше да се завърти и пак мъртвия да стане жив(физически). Живота е спирала и да права си, има си начало, но виж за край се съмнявам, понеже вечеговорим за безкрайността.

Немога да се съглася с теб поне за 2/3 от написаното.

1. Няма и обратните твърдения, нали?

2. Ролята на смъртта е да освободи духа от тялото за да може той да продължи по пътя си на израстване или деградация към една по-въсша форма. Вечна е физическата смърт, макар че като се замисля итова не е особено така, защото има редица ДОКАЗАНИ случай в които хора се връщата от мъртвите, нали?

3. Ако човек просто се раждаше, живееше и умираше, каква е ползатра му на земята тогава?

4. Живота не е кръговрат, защото ако беше кръга все щеше да се завърти и пак мъртвия да стане жив(физически). Живота е спирала и да права си, има си начало, но виж за край се съмнявам, понеже вечеговорим за безкрайността.

Виж , трудно е да се повярва , че нещо което има начало - няма край.

"3. Ако човек просто се раждаше, живееше и умираше, каква е ползатра му на земята тогава?" - За това в момента и аз се замислям , но пък ако това е така, каква роля ще играе смъртта. Има една такава фраза "Единственото сигурно нещо в живота е смъртта". живееш , оставяш нещо след себе си и умираш.

Виж , трудно е да се повярва , че нещо което има начало - няма край.

"3. Ако човек просто се раждаше, живееше и умираше, каква е ползатра му на земята тогава?" - За това в момента и аз се замислям , но пък ако това е така, каква роля ще играе смъртта. Има една такава фраза "Единственото сигурно нещо в живота е смъртта". живееш , оставяш нещо след себе си и умираш.

Предполагам си виждала оста на времето? Тя има 0, + и - безкраиност, да си виждала краищата на безкрайностите?

3. Да фваза казана от човек, който го е казал за физическата смърт. А какво оставаш като някой след теб ще го развали за да може и той да остави нещо си.

Похвално е че се замисляш :huh:

Предполагам си виждала оста на времето? Тя има 0, + и - безкраиност, да си виждала краищата на безкрайностите?

3. Да фваза казана от човек, който го е казал за физическата смърт. А какво оставаш като някой след теб ще го развали за да може и той да остави нещо си.

Похвално е че се замисляш :huh:

Ами да кажем , повечето хора оставят след себе си поколение, това поколение след себе си оставя друго поколение .. и така фамилията съществува докато някой не прекъсне връзката. Най - ценното нещо което можеш да оставиш след живота си , е друг живот... :)

Ами да кажем , повечето хора оставят след себе си поколение, това поколение след себе си оставя друго поколение .. и така фамилията съществува докато някой не прекъсне връзката. Най - ценното нещо което можеш да оставиш след живота си , е друг живот... :huh:

Значи много от хората на които научните открития лежат в аргументите ти не са йижели пълноценно, защото просто не са могли да оставят поколение след себе си в името на науката, така ли? Публикувано изображение

Значи много от хората на които научните открития лежат в аргументите ти не са йижели пълноценно, защото просто не са могли да оставят поколение след себе си в името на науката, така ли? Публикувано изображение

Не, тук става въпрос за смисъла на живота. Един вижда смисъла на живота си в едно нещо , а друг в друго. Поколението не е единственото , което можеш да оставиш след себе си... просто го дадох за пример.

Ммм не напротив написа, че това е най-ценното нещо! Не си извъртай думите! А за смисъла на живота ще се съглася, наистина всеки го вижда различно :whist:

Редактирано от elman (преглед на промените)

Ммм не напротив написа, че това е най-ценното нещо! Не си извъртай думите!

А за смисъла на живота ще се съглася, наистина всеки го вижда различно :whist:

Това е моята гледна точка - според мен след като си създаден е редно и ти да създадеш , но някои не мислят по същия начин. Затова казвам , че един човек докато има цели в живота си и се бори да ги усъществи - живота му има и смисъл.

Това е моята гледна точка - според мен след като си създаден е редно и ти да създадеш , но някои не мислят по същия начин. Затова казвам , че един човек докато има цели в живота си и се бори да ги усъществи - живота му има и смисъл.

Добро уточнение :whist: Всичко на този свят е въпрос на гледна точка. За мен преразждането същестяува докато за теб не.

Аз вярвам - не мога да го докажа, естествено, просто вярвам...

Даже имаше един сайт, където въвеждаш рожена дата и ти изкарва какъв си бил в предходния си живот и секви други подробности. Аз съм се била родила в предишния си живот около 340 - 400 години в сегашна Нова Зеландия и съм била магьосница. /това, разбира се, е пълна щуротия!/

Я разкажи малко подробности-от това което си спомняш!Щото и аз си спомням,ама ако кажа -ще ме подгонят много идиоти. Публикувано изображение

Я разкажи малко подробности-от това което си спомняш!Щото и аз си спомням,ама ако кажа -ще ме подгонят много идиоти. Публикувано изображение

Сподели, все пак има и такива които няма да те подиграят :whist: Все кап темата си е то1но на място.

Сподели, все пак има и такива които няма да те подиграят :) Все кап темата си е то1но на място.

Дамите първо!Ще изчакам да чуя разказа за магьосницата. Публикувано изображение

Много бих искала да се подложа на хипноза,за да се върна в минали животи и да разбера поне отчасти кармата си,кармичните си отношения с хората около мен и т.н.Някой знае ли дали това е възможно в България?И дали случайно има някой от вас,който се е подлагал на хипноза? Благодаря предварително!

Сириус, аз не го казвам, че тя служи на Сатана, а това са го писали журналисти, които си пишат най-различни глупости и невярващи неща. Това го четох някъде,както го написах. Тъй че, Вие се мислите за всезнайка, но не сте ме разбрали въобще. А религиите не са създадени от църквата, а от духовните същества, не само от добрите богове, но и от Сатана. Разликите в свещените книги са от Сатана, а иначе моралните заповеди са били от добрите богове, така ми обясни моят духовен учител Йеова. Във всички духовни разговори на хората се е намесвал Сатана, не само при библейските пророци, но и при другите, при Елена Блаватска също, при баба Ванга също, при абсолютно всички се е намесвал. Духовният ми учител Йехова ми обясни, че когато сме нервни и агресивни след разговорите тогава се намесвал Сатана. А баба Ванга бог да я прости много пъти съм я виждала по телевизора много нервна и ядосана и пъдеше хората някой път така я виждах по телевизора.

Сириус, аз не го казвам, че тя служи на Сатана, а това са го писали журналисти, които си пишат най-различни глупости и невярващи неща. Това го четох някъде,както го написах. Тъй че, Вие се мислите за всезнайка, но не сте ме разбрали въобще. А религиите не са създадени от църквата, а от духовните същества, не само от добрите богове, но и от Сатана.

Разликите в свещените книги са от Сатана, а иначе моралните заповеди са били от добрите богове, така ми обясни моят

духовен учител Йеова. Във всички духовни разговори на хората се е намесвал Сатана, не само при библейските пророци, но и при другите, при Елена Блаватска също, при баба Ванга също, при абсолютно всички се е намесвал. Духовният ми учител Йехова ми обясни, че когато сме нервни и агресивни след разговорите тогава се намесвал Сатана.

А баба Ванга бог да я прости много пъти съм я виждала по телевизора много нервна и ядосана и пъдеше хората някой път така я виждах по телевизора.

Точно Йехова е "Сатана".

А и как ще служи на "Сатана", след като направи църква и разговаряше със света Богородица. Хората когато са нерви, са нервни, това не значи че имат връзка със твоя духовен учител.

Редактирано от raketata2 (преглед на промените)

Точно Йехова е "Сатана".

А и как ще служи на "Сатана", след като направи църква и разговаряше със света Богородица. Хората когато са нерви, са нервни, това не значи че имат връзка със твоя духовен учител.

Ракетата откъде сте толкова сигурни, че Йехова е Сатана. Значи, когато Йехова говори за обединението на нациите, за да живеят в мир и любов и разбирателство народите, а не да се разделят с омраза и войни, както правят християнство-

то,исляма, и другите земни религии,откъде накъде този Йехова който говори за мир и обединение е Сатана - вие чувате ли се какво говорите въобще? А моят духовен учител Йехова говори за обединението на нациите в един духовен свят без омраза и егоизъм, без войни и смърт.

Ракетата откъде сте толкова сигурни, че Йехова е Сатана. Значи, когато Йехова говори за обединението на нациите, за да живеят в мир и любов и разбирателство народите, а не да се разделят с омраза и войни, както правят християнство-

то,исляма, и другите земни религии,откъде накъде този Йехова който говори за мир и обединение е Сатана - вие чувате ли се какво говорите въобще? А моят духовен учител Йехова говори за обединението на нациите в един духовен свят без омраза и егоизъм, без войни и смърт.

Още нещо моят духовен учител Йехова винаги започва така : Говори Йехова, и Исус Христос е мой син и дойде на земята в плът и кръв. Той ми казва, че не е този , който се представя в Библията като гневен и отмъстителен, защото Сатана може да се представя и от негово име, както и го е правел. В Библията не започва така както при мен.

Още нещо моят духовен учител Йехова винаги започва така : Говори Йехова, и Исус Христос е мой син и дойде на земята в плът и кръв. Той ми казва, че не е този , който се представя в Библията като гневен и отмъстителен, защото Сатана може да се представя и от негово име, както и го е правел. В Библията не започва така както при мен.

Марушке, това, че знам някои неща и съм по-информирана да речем от тебе по някои въпроси, дразни ли те?

Определено не се смятам за всезнайка, но със сигурност се смятам за знаеща в определени области.

А твоя духовен учител е Сатаната. И това ,че си Блаватска, е най-голямата глупост, която съм чела скоро във форума :-)

Наистина започвам да се притеснявам за твоето психическо здраве! Пи ли си хапчетата днес?

Цитат на marushka:

Ку-Ку...казала кукувичката!

Редактирано от Sirius12 (преглед на промените)

Не знам Блаватска някога да е споменавала, че е контактувала с Йехова. Знам други имена, но ти говориш за Йехова. Тове, че разликите в ученията и религиите идват от сатана е вярно ако се приеме в алегоричен смисъл.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.