Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вярвате ли в прераждането?

Featured Replies

Не мисля, че човек може да се прероди в животно (всъщност съм убеден). Животинското съзнание е доста по-ниско от човешкото, а през поредицата прераждания, които човек преминава, съзнанието му все пак търпи еволюция. В дългосрочен план винаги имаме развитие.

Какви сме били в миналите си животи всъщност не е толкова важно и за огромната част от хората такова знание би се оказало сериозна пречка. Наистина, колко хора биха могли да живеят спокойно ако примерно научат, че в миналия си живот често са ставали причина за смъртта на някой от събратята си. Или спомена, че някой е бил владетел, потънал в разкош, как ще се отрази на настоящия му живот в който едва изкарва пари за прехраната си. И при двата случая подобни спомени ще приковат човека към миналото и ще забавят сериозно духовното му развитие. Резултатът от миналите ни прераждания, това което реално сме постигнали е в нас и сега. Това е нашия характер, качества, съзнание, способности.

Да ,ама от къде си толкова сигурен.Сещам се за един виц-точно по темата.Един стар ловец умрял.След време се преродил,но за негов най-голям ужас-като заек.Скитал се из гората много тъжен от този факт и изведнъж вижда срещу него ловец с пушка насочена право срещу него!"Не ме убивай "-извикал заекът и човешки глас" в предишния си живот и аз бях ловец като тебе"

"Знам,знам" -усмихнал се ловецът-" А пък аз бях заек в предишния си живот"....... Публикувано изображение

• Отговори 2,5k
  • Прегледи 164,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ти ли ми се плезиш ,или Калиту? Публикувано изображение

Tова е кака Лайла, но когато са и изяли десерта.. :):gift::cupid:

Да ,ама от къде си толкова сигурен.Сещам се за един виц-точно по темата.Един стар ловец умрял.След време се преродил,но за негов най-голям ужас-като заек.Скитал се из гората много тъжен от този факт и изведнъж вижда срещу него ловец с пушка насочена право срещу него!"Не ме убивай "-извикал заекът и човешки глас" в предишния си живот и аз бях ловец като тебе"

"Знам,знам" -усмихнал се ловецът-" А пък аз бях заек в предишния си живот"....... Публикувано изображение

Имам основания да съм сигурен и то не едно. Всъщност едно изложих и то беше за разликата в съзнанията. Между животните и хората има една съществена разлика и тя е индивидуализацията, съществуване на самосъзнание. Веднъж постигнато това е нещо, което не може да бъде отнето (разбира се всяко правило си има изключения, които го потвърждават, но това са изключително редки случаи). Все едно някое дете след като се научи да говори да дойде до положението, че по-късно през живота си да забрави това си умение.

Това което искам да попитам е защо му е на твоя духовен Учител информация от човека за неговите интереси и предпочитания, за да му направи преглед за миналите животи???

това не е ли нещо индививуално, т.е не е ли необходимо например име, дата на раждане и т.н информация

Това че някой му харесва италианска музика, достатъчно ли е да кажеш че в предишен живот е бил римлянин???

Салим името и откъде е също ми трябва датите трябват само за да се разбере за предпоследния минал живот къде сте били.

Салим името и откъде е също ми трябва датите трябват само за да се разбере за предпоследния минал живот къде сте били.

Аз вярвам, че ние човешките индивиди сме се прераждали само в хора, защото както ми обясни моят духовен учител Иеова че те боговете са ни създали по техен образ и подобие както пише в свещените книги, как тогава ще се прераждате в животни ме попита той? Кажете ми и вие на този въпрос ако някой може да отговори.

Аз вярвам, че ние човешките индивиди сме се прераждали само в хора, защото както ми обясни моят духовен учител Иеова че те боговете са ни създали по техен образ и подобие както пише в свещените книги, как тогава ще се прераждате в животни ме попита той? Кажете ми и вие на този въпрос ако някой може да отговори.

Е,вярвате ли в прераждането?И ако е така ,какви сме били в предишния си живот?Аз все още търся отговор на този въпрос,а вие? :)

НЕ. Не вярвам в прераждането! За мен има един живот и той е сега, тук.

Няма какво да търсиш, просто няма такова нещо! Всеки човек се опитва да разбере някой неща, но прераждането същесвува единствено в представите на някой хора!

...

Един живот си е. И си е сега и тук... както днес си е днес, а вчера си е било вчера. Все пак е по-добре да знаеш, че ще има и утре, отколкото да се ограничаваш само с днешния ден.

Редактирано от Shiniasu (преглед на промените)

Няма какво да търсиш, просто няма такова нещо! Всеки човек се опитва да разбере някой неща, но прераждането същесвува единствено в представите на някой хора!

Какво не прави живота е един човек само Публикувано изображение

Категорично не вярвам.

Зщотото...?

Какво не прави живота е един човек само Публикувано изображение

Зщотото...?

Вярвам защото любимия ми език е френския и като ученичка в икономическия техникум бях се освободила от държавен изпит по френски език и ми вървеше много този език. Любимата страна също ми е Франция, мечтаех да ида да видя Париж, но уви не можах , защото нямам възможност по финансови причини. Още преди да изучавам езика приказвах , че никога няма да предам България на Франция и Франция на България. Още пишех си името Изабел, то ми беше любимото чуждо име и често си го драсках по тетрадките, даже съжалявам , че не съм си запазила тетрадки от онова време за доказателство. Още френската музика също много ми харесваше , абе въобще всичко френско,

френските исторически филми също така обичах много да гледам.

• 2 седмици по-късно...

Вярвам защото любимия ми език е френския и като ученичка в икономическия техникум бях се освободила от държавен изпит по френски език и ми вървеше много този език. Любимата страна също ми е Франция, мечтаех да ида да видя Париж, но уви не можах , защото нямам възможност по финансови причини. Още преди да изучавам езика приказвах , че никога няма да предам България на Франция и Франция на България. Още пишех си името Изабел, то ми беше любимото чуждо име и често си го драсках по тетрадките, даже съжалявам , че не съм си запазила тетрадки от онова време за доказателство. Още френската музика също много ми харесваше , абе въобще всичко френско,

Аз не вярвах даже и в Бог. Даже бях направила преди Реферат против религията и получих една книга като награда за това. Но след като родих нормално след секциума,първото раждане ми беше със секциум,ІІ-то - нормално, даже без болки и викове /като другите майки/ - за 15 минути родих дъщерята. Затова започнах да вярвам в Иеова, защото на него се молих да родя леко и защото лекарите ми казаха да вярвам на тази висша сила на която се моля. Не искам да зарибявам никого , въобще не искам да бъда нахална. Но оттогава вече ми е друго мнението за религията и за висшите духовни сили. И откакто имам връзката с висшата духовна сила отпреди 15 години вече съвсем повярвах в съществуването и на добри и на лоши духовни сили.

Аз не вярвах даже и в Бог. Даже бях направила преди Реферат против религията и получих една книга като награда за това. Но след като родих нормално след секциума,първото раждане ми беше със секциум,ІІ-то - нормално, даже без болки и викове /като другите майки/ - за 15 минути родих дъщерята. Затова започнах да вярвам в Иеова, защото на него се молих да родя леко и защото лекарите ми казаха да вярвам на тази висша сила на която се моля. Не искам да зарибявам никого , въобще не искам да бъда нахална. Но оттогава вече ми е друго мнението за религията и за висшите духовни сили. И откакто имам връзката с висшата духовна сила отпреди 15 години вече съвсем повярвах в съществуването и на добри и на лоши духовни сили.

ахахаха, пак за "духовния учител" гуруто -яхова :ph34r::P този път помага за раждане....:wub: Ето още едно ЧУДО НА ЯХОВА! ;)

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

ахахаха, пак за "духовния учител" гуруто -яхова :ph34r::P този път помага за раждане....:wub:

Не ти прави чест! ;)

Не ти прави чест! :angry:

еее, малко базък де! :P ...нямам нищо против конкретния човечец! дори- в реалния живот може да ми е приятел! ;)

Това е интересно.Името едва ли е от значение,но защо реши че е точно Йехова?

Аз вярвам в помощта от по-висши сили, но тъй като темата не е за това, няма да се впускам в подробности.

Аз вярвам в помощта от по-висши сили, но тъй като темата не е за това, няма да се впускам в подробности.

Сега да викам ли че спамиш?Или да изчакам да ни разкажеш подробности? Публикувано изображение

Пак ли почвате? Вярвам, защото се надявам в следващия си живот да продължа да развивам духа си с положителна посока.

Редактирано от elman (преглед на промените)

Пак ли почвате?

Вярвам, защото се надявам в следващия си живот .....

Публикувано изображение Ти искаш да циклиш ли?... Публикувано изображение

А ти само един живот ли искаш да имаш?

А ти само един живот ли искаш да имаш?

А ти всъщност кой си? Елман ,туксъм,или некой друг? Публикувано изображение;)

А ти всъщност кой си? Елман ,туксъм,или некой друг? Публикувано изображение:P

Публикувано изображение Не тук си ти, аз съм там Публикувано изображение

Не именно затова и написах поста си,който си посъкратил, за да можеш да ме базикнеш леко ;)

Публикувано изображение Не тук си ти, аз съм там Публикувано изображение

Дрън ,дрън ярина,викаше бат Джордж!И като вярваш в прераждането я ни светни кво животно си бил?Защото аз мога да ти предскажа какво ще бъдеш в следващия си живот.

Искаш ли да кажа?

Редактирано от neo2311 (преглед на промените)

Дрън ,дрън ярина,викаше бат Джордж!И като вярваш в прераждането я ни светни кво животно си бил?Защото аз мога да ти предскажа какво ще бъдеш в следващия си живот.

Искаш ли да кажа?

Незнам какво съм бил, нито пък ти знаеш какво ще бъда :P

стига с тази ирония, не ти прави чест

Незнам какво съм бил, нито пък ти знаеш какво ще бъда :P

стига с тази ирония, не ти прави чест

Знам,но щом не искаш,няма да ти кажа. ;)

Знам,но щом не искаш,няма да ти кажа. :P

Балгодаря!

Край на оф-топика.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.