Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вярвате ли в прераждането?

Featured Replies

Балгодаря!

Край на оф-топика.

Няма защо,и аз се гъбарках.Но наистина ли искаш да изпуснеш златен шанс? Публикувано изображение
  • Отговори 2,5k
  • Прегледи 164,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Има сто теории за преражданията, плюс разни книжки, където уж по датата на раждане може да си видиш какво си бил (вкл. куче, котка, прасе и т.н.). И се започва дискусията върху него. Всичко това приключва, когато човек действително си види някой минал живот. И книжките му стават безинтересни, а и въпросите това може ли да бъде или не. Въпросът "вярваш ли" не стои пред човека, който може да каже "знам".

А ти само един живот ли искаш да имаш?

Имаш една душа, тъй като душата ти='живота', всъщност на български думата 'живот' иде от прилагателното на санскрит "джива", което ще рече "индивидуална душа". Публикувано изображение

Ти имаш в пред вид циклите на 'самсара', в които попада от невежество, нали?.. :P

Има сто теории за преражданията, плюс разни книжки, където уж по датата на раждане може да си видиш какво си бил (вкл. куче, котка, прасе и т.н.). И се започва дискусията върху него. Всичко това приключва, когато човек действително си види някой минал живот. И книжките му стават безинтересни, а и въпросите това може ли да бъде или не. Въпросът "вярваш ли" не стои пред човека, който може да каже "знам".

Ами ти чети пак 'книжки' :wors: от светския книжен пазар, пък да видим, дали теориите нямат да станат и милион? Публикувано изображение ... накрая компетентни 'теоритисти' за преражданието ще се окажат и ....наследниците на Авджията Ав Рама.... Публикувано изображение

ПС" какво значи 'да вярваш'?. Публикувано изображение .... Ти 'вярваш' ли в дявола и сатаната за да същестуват?... Публикувано изображение

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

Нео, вярвам в Иеова, защото когато бях бременна ходих точно тогава няколко месеца в сектата "Свидетелите на Йехова" само няколко месеца точно преди да родя дъщерята. И се молих по време на раждането на Иехова. Но той не е еврейският бог от Библията гневен и отмъстителен и който насъсква евреите да водят войни за да завземат чужди земи. Той ми каза, че Сатана може да говори и от негово име . Имам много разговори по Библията. Той ми каза да говорим по Библията. Докато на баба Ванга приживе й било забранено да приказва по Библията, бог да й прости. Бог е любов ми каза той, как ще обичам само един народ, след като сме ви създали ние добрите богове. Той ми каза, че те са много, че не е един. Даде ми пример - нали вие човешките индивиди не може един човек да построи къща или блок, така и ние боговете не може един бог да построи цяла вселена , планети и хора. Бог е любов, как може да е гневен и отмъстителен и да насъсква евреите да водят войни за завземане на чужди земи.

Нео, вярвам в Иеова, защото когато бях бременна ходих точно тогава няколко месеца в сектата "Свидетелите на Йехова" само няколко месеца точно преди да родя дъщерята. И се молих по време на раждането на Иехова.

Но той не е еврейският бог от Библията гневен и отмъстителен и който насъсква евреите да водят войни за да завземат чужди земи. Той ми каза, че Сатана може да говори и от негово име . Имам много разговори по Библията. Той ми каза да говорим по Библията. Докато на баба Ванга приживе й било забранено да приказва по Библията, бог да й прости.

Бог е любов ми каза той, как ще обичам само един народ, след като сме ви създали ние добрите богове. Той ми каза, че те са много, че не е един. Даде ми пример - нали вие човешките индивиди не може един човек да построи къща или блок, така и ние боговете не може един бог да построи цяла вселена , планети и хора. Бог е любов, как може да е гневен и отмъстителен и да насъсква евреите да водят войни за завземане на чужди земи.

аха, значи твоя 'духовен учител' еова бил Watchtower of Taze Russell? :P ... дааа, яснУ! ;)

Марушченце, кака,

нека да предположим, че имаш дъщеричка и да не дава Господ и се наложе да и прелееш кръв, тъй като сте съвместими кръвни групи.... ;) Кажи ми какво те съветва твоя "духовен учител" и ми кажи ще го послушаш ли, въпреки, "лимонадките и пълнежите" дето си писала за него тука?... ;)

ПС: Знаеш ли колко пъти са посрещали 'края на света' тези 'свидетели'? Публикувано изображение ... Те са рекордьори, ма не знам дали знаеш точната цифра?.... И кой мислиш, че им диктува всички тези 'истини', кака?... ;)

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

Азбуки има много книжки за прераждането. Но теорията за прераждането според моят духовен учител е това , че вярата в прераждането са философски разсъждения. По хобитата и интересите в настоящия живот и любимите ти страни след България. Също така от какво те е страх и от какво не те е страх, може да се намерят миналите животи на човешките индивиди,така ми обясни моят духовен учител Иеова.

Азбуки има много книжки за прераждането. Но теорията за прераждането според моят духовен учител е това , че вярата в прераждането са философски разсъждения. По хобитата и интересите в настоящия живот и любимите ти страни след България. Също така от какво те е страх и от какво не те е страх, може да се намерят миналите животи на човешките индивиди,така ми обясни моят духовен учител Иеова.

Марушка искаш ли да направим един експиримент.Напиши ми какво точно искаш да знаеш и аз ще ти отговоря.Става въпрос за наколко човека,искам да разбера каво ще ти отговори твоят духовен учител за минали техни животи и настоящи такива.

Редактирано от neo2311 (преглед на промените)

Нео аз бях ти писала в другата тема, вие ми бяхте писали, че искате и на вас да направя преглед за минали животи - ето какво ми трябва пак ще повторя - хобитата и интересите в настоящия живот и любимите ви страни след България, пола,откъде сте, без дата - датата ми трябва само ако искате да разберете кой минал живот е бил предпоследния преди да бъдете в България и предпоследния ми казва също така. От какво ви е страх също така?

Нео аз бях ти писала в другата тема, вие ми бяхте писали, че искате и на вас да направя преглед за минали животи -

ето какво ми трябва пак ще повторя - хобитата и интересите в настоящия живот и любимите ви страни след България,

пола,откъде сте, без дата - датата ми трябва само ако искате да разберете кой минал живот е бил предпоследния преди да бъдете в България и предпоследния ми казва също така. От какво ви е страх също така?

Ами добре.Само на последния въпрос не знам отговора.Хоби -водни спортове Уинд и Кайт сърфинг и парапланеризъм.Любими страни-Бразилия и Египет,малко по малко Шотландия и Китай .Пол -мъж от съвсем централна България.30 километра южно от географския център.Фотографията също е сред сериозните интереси.

Надявам се да не съм пропуснал нещо.

Ами добре.Само на последния въпрос не знам отговора.Хоби -водни спортове Уинд и Кайт сърфинг и парапланеризъм.Любими страни-Бразилия и Египет,малко по малко Шотландия и Китай .Пол -мъж от съвсем централна България.30 километра южно от географския център.Фотографията също е сред сериозните интереси.

Надявам се да не съм пропуснал нещо.

Ето ти отговора Нео - Бил си в Бразилия в предпоследния си живот - политик . В Египет си бил фараон в древността /ако искаш да попитам моят духовен учител Иеова кой фараон си бил - ще ми каже кой си бил. В Иран беден. В Индия беден рибар. В Китай си бил работил на пристанище работник. В Шотландия си бил актьор. В Канада си бил учител по плуване.

В Канада си бил преди Бразилия. А в Шотландия преди Бразилия. Искам да разбера дали обичаш да ядеш риба и дали арабските страни ти харесват? Индия и Канада дали те вълнуват също така? Харесваш ли да гледаш филми от тези страни, особено от шотландските където си бил актьор? Храната от тези страни дали ти харесва?

Ето ти отговора Нео - Бил си в Бразилия в предпоследния си живот - политик . В Египет си бил фараон в древността /ако искаш да попитам моят духовен учител Иеова кой фараон си бил - ще ми каже кой си бил. В Иран беден. В Индия беден рибар. В Китай си бил работил на пристанище работник. В Шотландия си бил актьор. В Канада си бил учител по плуване.

В Канада си бил преди Бразилия. А в Шотландия преди Бразилия. Искам да разбера дали обичаш да ядеш риба и дали арабските страни ти харесват? Индия и Канада дали те вълнуват също така? Харесваш ли да гледаш филми от тези страни, особено от шотландските където си бил актьор? Храната от тези страни дали ти харесва?

Да обичам да ям риба и арабските страни ми харесват.Шотландското уиски ми бе любимо когато успявах да си намеря оригинално.И храната ми харесва.Не се учудвай че съм с нова външност и име ,аз обичам да се прераждам,първия път стана почти случайно,а след това ми хареса. Публикувано изображение

Редактирано от Нео (преглед на промените)

Да обичам да ям риба и арабските страни ми харесват.Шотландското уиски ми бе любимо когато успявах да си намеря оригинално.И храната ми харесва.Не се учудвай че съм с нова външност и име ,аз обичам да се прераждам,първия път стана почти случайно,а след това ми хареса. Публикувано изображение

Много се радвам, че съвпадат с изказванията ми чрез моят духовен учител Иеова.

Ако искаш да разберем кой актьор си бил кажи ми само рожденната си дата. А ако искаш да разбереш и дали си бил и с някои твои близки и роднини в минал живот съобщи ми имената и това с кои се разбираш и с кои не се разбираш, ако искаш да разбереш защо не се разбираш с тях.

Много се радвам, че съвпадат с изказванията ми чрез моят духовен учител Иеова.

Ако искаш да разберем кой актьор си бил кажи ми само рожденната си дата. А ако искаш да разбереш и дали си бил и с някои твои близки и роднини в минал живот съобщи ми имената и това с кои се разбираш и с кои не се разбираш, ако искаш да разбереш защо не се разбираш с тях.

Искам да ми кажеш кой фараон съм бил....

Те кандидатите, които искат да са били фараони са много.

Те кандидатите, които искат да са били фараони са много.

Що не земеш да се скриеш,не видя ли че Йеова е казал така,аз искам да знам какво друго ще ми кажв.

Искам да питам НАЙ-ВЕЧЕ невярващите в прераждането,но няма да се разсърдя и на останалите да дадат мнение. Какво според вас всъщност е "Тунела" за който има спомен човек след като е бил в кома?И как така се вижда "отгоре" или "отстрани" когато сърцето му спре?Как така знае с точност какво са правили лекарите с тялото му,опитвайки се да го върнат към живота? Иначе по темата-ДА,убедена съм че прераждане има.ЗНАМ ГО.

Искам да питам НАЙ-ВЕЧЕ невярващите в прераждането,но няма да се разсърдя и на останалите да дадат мнение.

Какво според вас всъщност е "Тунела" за който има спомен човек след като е бил в кома?И как така се вижда "отгоре" или "отстрани" когато сърцето му спре?Как така знае с точност какво са правили лекарите с тялото му,опитвайки се да го върнат към живота?

Иначе по темата-ДА,убедена съм че прераждане има.ЗНАМ ГО.

Господ или силата, която ни управлява може да направи с нас това. По време на кома човек може да сънува или просто да ги види така, както ясновидците могат да видят неща, които са на хиляди километри далеч от тях. Това не означава, че душата им е излязла извън тялото, просто всичко се развива във въображението или където там се развива в мислите. Щом ясновидците, а и доста други хора го могат, значи не е нужно да се изпада в кома, за да се видят разни работи, които са истина. Не е нужно и да се пушат разни омайващи треви, както правят шаманите. Това просто е нужно, за да помогне на психиката да изпадне в определено състояние, а и да се настрои на правилната вълна. Но, какво мога да кажа аз? Аз нямам опит точно с тези работи. Това мисля.

Редактирано от tuksum (преглед на промените)

Няма защо,и аз се гъбарках.Но наистина ли искаш да изпуснеш златен шанс? Публикувано изображение

Аз не съм алчен :P

Добре Нео, като се свържа с моя духовен учител Иеова ще ти кажа кой фараон си бил.

Вярвате ли в прераждането?

Вярваме. Самсара. Колело. Може да бъде избягнато и преодоляно. Има свой смисъл и предназначение.

http://karutzar.blogspot.com/2008/03/life-...cide-death.html

Нео бил си египетския фараон Тутмосис.

Нео бил си египетския фараон Тутмосис.

Скъпа ,Марушка!

Не мога да не отбележа невероятно добрата ти интуиция.Но сега ме пускаш на кръстолът.Фараоните с това име са точно четирима,кой от тях съм бил аз? :ph34r:

Фараоните с това име са точно четирима,кой от тях съм бил аз? :rolleyes:

Еееее,не стига че си бил фараон,не стига че си бил Тутмос,ами искаш да знаеш точно кой от четиримата.

Не стана ли малко алчен,а? ;)

Какво да кажем ние обикновенните,бедни Гръцки рибари.... Публикувано изображение

Нео бил си Тутмосис без допълнителни имена ми каза духовният ми учител Иеова. Защото изредих имената Тутмосис,Тутмосис лер,Тутмосис ІІ,Тутмосис ІІІ,Тутмосис ІV и той ми каза нали ти писах само името Тутмосис без допълнителни имена.

Нео бил си Тутмосис без допълнителни имена ми каза духовният ми учител Иеова. Защото изредих имената Тутмосис,Тутмосис лер,Тутмосис ІІ,Тутмосис ІІІ,Тутмосис ІV и той ми каза нали ти писах само името Тутмосис без

допълнителни имена.

Благодаря ти все пак.Това е много интересно.Не съм този фараон,данните които ти дадох не бяха мои.Ако се върнеш и прочетеш старите постове ,ще разбереш за какво говоря.Поздравления още веднъж,имаш наистина впечатляваща интуиция!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.