Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вярвате ли в прераждането?

Featured Replies

Сега във връзка с моите прераждания аз си вярвам и то много, защото всичко ми обяснява моят духовен учител Иеова. Това са философски разсъждения, а не ясновидство, защото много ясно е казано в една от заповедите на боговете, да не се намираш измежду ясновидци,астролози и т.н. Не винаги, но повечето пъти когато и аз мисля за дадени хора за миналите им животи примерно по портретите на известни личности, сега наблюдавам портретите на известни личности, които приличат на мои познати,колеги и роднини си мисля за даден човек че е бил той и моят духовен учител Иеова ми казва, че е същият и че вярно мисля. Но някои път ми казва, че не винаги е същия човек, защото много хора си приличат на тези известни личности. И от сънища също може да се разбере за минали животи. А за това , че съм била Елена Блаватска си вярвам много защото още като ученичка чета за Шамбала, за нея не знаех нищо, но за Елена Рьорих и Николай Рьорих бях чела много. А след като написах статиите и за Политиците ни разделят в местния ни вестник"Нов живот" и "Толерантността между българи и етноси" във форума по Интернет в "Дневен труд" след това ми беше казал , че съм била Елена Блаватска. А тя е основателката на теософията,която има за цел да няма различни религии, а всички народи и етноси да живеят в мир и разбирателство и да заживеят в един духовен център. Това , което бях написала в статиите, след написването на статиите ми каза, че съм била Елена Блаватска.

• Отговори 2,5k
  • Прегледи 164,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Това са философски разсъждения, а не ясновидство, защото много ясно е казано в една от заповедите на боговете,

да не се намираш измежду ясновидци,астролози и т.н. Не винаги, но повечето пъти когато и аз мисля за

В кои заповеди, на кои богове? Кой не трябва да се намира измежду ясновидци и астролози - само ти или всички?

Дрън дрън.

Да!

Пробвай! Правиш достатъчно много грешки, плюс- минус една няма да има значение!

В кои заповеди, на кои богове? Кой не трябва да се намира измежду ясновидци и астролози - само ти или всички?

Ти не си ли чела Християнската Библия? Как така да не я знаеш тази заповед? Тя не се намира измежду 10-те морални божи заповеди, но все пак е морална заповед.

Здравей

Според мен на всичките тези въпроси може да си отговорим следвайки духовното в себе си.А как да кажа,малко ми се струва,че искаш да навреш всичко в някаква обвивка,да го свържеш с плътната материя,а представи си ,че това може да е закон.

Човек трябва да иска истински нещо,особено от такъв порядък ,за да разбере как стоят нещата,иначе другото си е чисто любопитсво.

А като се сетя за това любопитсво,ако мога да го нарека даже духовно,винаги се сещам за едни думи оставени от Ванга "Боже всички искат да дойдат живи при тебе."

Все някога ще разберем всичко,но изглежда няма да е в този живот.

Препоръчвам ти Едгар Кейси,има доста интересни моменти в книгите писани за него.Ето малко и от него:

Само да разбереш (от тълкуванията), че си живял, умрял и си бил погребан под черешовото дърво в градината на баба си, не те прави по-добър съсед, гражданин, майка или баща. Но да знаеш, че си говорил недоброжелателно и си страдал за това и че настоящето може да поправи миналото чрез добродетелността – това е нещо, което има смисъл. Какво е добродетелността? Да бъдеш мил, да бъдеш благодарен, самопожертвувателен, просто да желаеш да бъдеш ръцете на слепия, краката на сакатия – това е конструктивният живот. Използвай познанията си за тези цели и ще видиш, че преражданията са факт. Как да го докажем ли? Във всекидневния живот.

Да Агни Едгар Кейси дава много обяснения за преражданията и аз по неговата книга"Можете ли да си припомните миналите си животи" разговаряхме с моят духовен учител Иеова.

Да,разбира се.. вярвам! И как можеш да отречеш,че не вярваш в нещо без дори да се аргументираш и да потърсиш нещо... от всички книги,които съм чела,от истории които съм чувала... ми разбира се че има. Все пак човекът не представлява една кожа и кости, а енергия, която се преражда и това си е съвсем естествено...бих се учудила,ако разбера че някой живее първия си живот от колкото ако каже,че живее 5-тия Публикувано изображение Толкова навици,болести и кармични връзки се предават от тези минали животи... и ако малко се загледате ще започнете да ги забелязвате ;) Няма нищо случайно :speak:

Ако има наистина прераждане,кой може да каже в предишния живот какъв е бил?Или в следващия какъв ще е?

На майтап(макар че го искам това)-В следващия живот искам да съм просто един голям майстор на Пенчак Силат ! ;):P;)

Ами... спомни си... регресия му се вика :)

Нима може все още да се допуска , че душите, способностите, талантите, недостатъците и пороците ни са някакво случайно съчетание на атоми и молекули в космическия хаос?! Това е смешно и жалко предвид нивото на знания, до които вече се докосваме. Огненият свят е на прага ни, а много хора заравят глави във вчерашния прахоляк и твърдят, че тъмнината, която обгръща погледите им е единствената реалност. И не е толкова важно какъв си бил в миналите животи, а те не са били един и два. Не е препоръчително, не е полезно да се потапяме безпричинно в миналото, защото това спира или забавя развитието на душата. Призивът трябва да бъде :Напред към бъдещето!

Нима може все още да се допуска , че душите, способностите, талантите, недостатъците и пороците ни са някакво случайно съчетание на атоми и молекули в космическия хаос?! Това е смешно и жалко предвид нивото на знания, до които вече се докосваме. Огненият свят е на прага ни, а много хора заравят глави във вчерашния прахоляк и твърдят, че тъмнината, която обгръща погледите им е единствената реалност.

И не е толкова важно какъв си бил в миналите животи, а те не са били един и два. Не е препоръчително, не е полезно да се потапяме безпричинно в миналото, защото това спира или забавя развитието на душата. Призивът трябва да бъде :Напред към бъдещето!

Поставяш едно "Ново Начало", така да се каже. Преди 40 минути... ;):) Опти-Мистик! :)

Ами, казаното си е много вярно. А, новото начало всеки сам си го поставя. И да поставя ново начало по-честичко, за никого не е излишно. "... Но обичаят прави човека обикновен. Затова Моля, погледнете Небето сякаш за първи път. Моля, ужасете се от мръсотията на градовете сякаш за първи път. Моля, помислете за Христа и Буда сякаш за първи път. Моля, погледнете на себе си сякаш за първи път. Моля, представете си Новия Свят сякаш за първи път." Поздрави!

"Велико е знанието за липсата на смърт. Всички са го забравили - иначе биха живели" "Агни Йога"

Ами... спомни си... регресия му се вика :wors:

Мда,така му се вика-хипнотична регресия

Ти ще се върнеш ли-по този начин

Публикувано изображение

Мда,така му се вика-хипнотична регресия

Ти ще се върнеш ли-по този начин

Публикувано изображение

ако се вярва на това, което ми казва Марушка съм била някаква италианка в няколко от миналите си животи,но защо водя такъв скучен живот понякога. Ям хубава храна, спя с хубави мъже , но останалото?

ако се вярва на това, което ми казва Марушка съм била някаква италианка в няколко от миналите си животи,но защо водя такъв скучен живот понякога. Ям хубава храна, спя с хубави мъже , но останалото?

Останалото ли-то е Душата

Нея трябва да нахраним

И за нея да се грижим

А тя и с хляб и сол пак оцелява,и без други благинки също

Стига да искаш

:)

Останалото ли-то е Душата

Нея трябва да нахраним

И за нея да се грижим

А тя и с хляб и сол пак оцелява,и без други благинки също

Стига да искаш

:)

Благодаря ти, че ми повдигаш духа винаги. Да си жива и здрава.

фиги водиш в настоящето скучен живот понякога , защото имаш грехове от миналите си животи, ако искаш да го попитам за това точно моят духовен учител Иеова. И аз затова преодолявам толкова много трудности в сегашния си живот, защото съм била много лоша като принцеса Изабел Френска,дъщеря на фр.крал Филип Хубави.

Нима може все още да се допуска , че душите, способностите, талантите, недостатъците и пороците ни са някакво случайно съчетание на атоми и молекули в космическия хаос?! Това е смешно и жалко предвид нивото на знания, до които вече се докосваме. Огненият свят е на прага ни, а много хора заравят глави във вчерашния прахоляк и твърдят, че тъмнината, която обгръща погледите им е единствената реалност.

И не е толкова важно какъв си бил в миналите животи, а те не са били един и два. Не е препоръчително, не е полезно да се потапяме безпричинно в миналото, защото това спира или забавя развитието на душата. Призивът трябва да бъде :Напред към бъдещето!

Шела всеки си има мнение във връзка с вярата за миналите си животи. Примерно Вие като не си харесвате професията си не Ви ли се иска да се реализираш различно в твоите хобита и интереси в настоящия живот. Това което обичаш да правиш с удоволствие то би трябвало да Ви е професия. А не да ти го изискват обстоятелствата. Вие сте били нещо в минал живот - нещо, което е различно от сегашния ти живот. Не Ви ли е любопитно,какво е то?

Шела всеки има различно мнение относно вярата в прераждането. Как да не е полезно да се знае за миналите животи?Та нали всеки който знае какви грешки и какви грехове е правел в миналите си животи, ще стане по-добър в сегашния си живот и няма да повтаря грешките си? Пък и още повече за реализацията на професията си е полезно да се знае за миналите си животи човек. Защото като знаеш примерно какъв си бил някакъв художник или писател пък сегашната професия не ти е по вкуса може да си помогнеш да се реализираш ако имаш тази възможност. А пък аз нямам тази възможност да се реализирам по финансови причини. Примерно аз в момента съм чистачка от 6 години съм такава, но бях 25 години машинописка - цял живот работих като машинописка, много обичам да пиша и печатам и като разбрах че съм била руската писателка Елена Блаватска бих могла да се реализирам духовно, но уви нещата не са такива каквито са. Но никога не е късно да се реализираш стига да имаш и късмет я нещо да получиш от тото да спечелиш или от някаква друга игра. Моля се за всички, които искат да се реализират и които имат възможност за това да го направят. Никога не е късно да се реализираш в професията си. Още повече това което обичаш да правиш, като хоби и интереси това трябва да е професията ви в живота.

Да, но съществува и възможността в миналите си животи да сме извършвали и престъпления и спомена за тези престъпления може тотално да съсипе настоящия ни живот. Ако не ние, възможно е например да видим, че някой, който е близо до нас в настоящия живот, в миналия примерно ни е причинил големи страдания. Тогава 99.99% от хората ще се породи жестока омраза, която допълнително ще заплете кармически връзката им и то в отрицателен смисъл. Примери за ситуации в които спомена за минало прераждане може да невреди, могат да се дадат много. За хората е истинска милост, че някои спомени си остават заключени и дори с регресия не могат да се пробудят.

Да, но съществува и възможността в миналите си животи да сме извършвали и престъпления и спомена за тези престъпления може тотално да съсипе настоящия ни живот. Ако не ние, възможно е например да видим, че някой, който е близо до нас в настоящия живот, в миналия примерно ни е причинил големи страдания. Тогава 99.99% от хората ще се породи жестока омраза, която допълнително ще заплете кармически връзката им и то в отрицателен смисъл. Примери за ситуации в които спомена за минало прераждане може да невреди, могат да се дадат много. За хората е истинска милост, че някои спомени си остават заключени и дори с регресия не могат да се пробудят.

Синуси боговете са ни събрали в по-близко до нас душите за да се разберем и да се обичаме още повече, а не да се мразим още повече. Ние човешките индивиди трябва да се разбираме и да се обичаме , а не да се мразим и да правим войни само. Така ми съобщи моят духовен учител Иеова.

Така ми съобщи моят духовен учител Иеова.

ахахахаха, говорят ли ти духове :rolleyes: , Марушче?... ;)

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

ахахахаха, говорят ли ти духове :huh: , Марушче?... :clap:

Не се смей, че и на теб може да почнат да ти го говорят! Ъхм. ;)

Само дет не може да си сигурен дали духът, който ти говори е добър или лош и какви ги е намислил. :wow:

Ама във всеки случай са пратени от Бог, независимо от това дали се касае за психично заболяване, допълнение към екстрасенски способности или нещо друго. Ъхм.

U.Ra, ма на теб не ти ли говорят духове, а? Хм, много се учудвам, тъй да знаеш! :lol6:;)

Редактирано от tuksum (преглед на промените)

Синуси боговете са ни събрали в по-близко до нас душите за да се разберем и да се обичаме още повече, а не да се мразим още повече. Ние човешките индивиди трябва да се разбираме и да се обичаме , а не да се мразим и да правим войни само. Така ми съобщи моят духовен учител Иеова.

Да, така е. И точно затова не помним миналите си прераждания, за да не пренасяме враждите, отрицателните навици и предразположения от миналото си в настоящето. Също да не развиваме чувство за вина за престъпленията, които сме извършвали в миналите прераждания, или да не се възгордяваме за успехите си в тези прераждания, или от това, кои сме били в тях.

Любовта и разбирателството могат да се постигнат и без спомен за миналите ни прераждания. Това което е важно да знаем е, че те съществуват, а спомените сами ще си дойдат в подходящото за това време.

Не се смей, че и на теб може да почнат да ти го говорят! Ъхм. ;)

Само дет не може да си сигурен дали духът, който ти говори е добър или лош и какви ги е намислил. :P

Ама във всеки случай са пратени от Бог, независимо от това дали се касае за психично заболяване, допълнение към екстрасенски способности или нещо друго. Ъхм.

U.Ra, ма на теб не ти ли говорят духове, а? Хм, много се учудвам, тъй да знаеш! ;);)

Тюксюм прави сте на всеки може да се случи да му говорят духовни същности. Не само на мен. На самата Елена Блаватска са й казвали , че е мошеничка и измамничка, но 100 години след нейната смърт се е доказало , че е приказвала истината. И сега също чрез моят духовен учител Иеова говорим по нейни книги"Тайната на доктрината" и "Разбулената Изида".

Тюксюм прави сте на всеки може да се случи да му говорят духовни същности. Не само на мен. На самата Елена Блаватска са й казвали , че е мошеничка и измамничка, но 100 години след нейната смърт се е доказало , че е приказвала истината. И сега също чрез моят духовен учител Иеова говорим по нейни книги"Тайната на доктрината" и "Разбулената Изида".

Да, аз помня и от други твои постове, че сега с духовният ти учител обсъждате "Тайната доктрина" и "Разбулената Изида"!

Публикувано изображение

Редактирано от tuksum (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

За да достигнем в развитието си до нивото на Боговете, трябва да се прераждаме , за да изчистим кармата си натрупана от вековете и да почустваме със сърцето и душата си любовтта на Бога и да усъзнаем , че ние сме създадени с любов и съответно трябва да раздаваме любов.

И аз да се включа с разсъждения по темата. По принцип вярвам, че след смъртта на човека остава нещо - енергия , душа... Ето нещо, което се е случвало на всеки вероятно и аз не мога да си го обясня по друг начин, освен като спомен от предишни животи, а именно : срещате човек, който никога не сте виждали преди, но той ви се струва познат и близък ... как да обясним това ?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.