Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вярвате ли в прераждането?

Featured Replies

Да, но тук възниква въпросът - може ли душата сама /как/ да се освободи?

Нищо чудно и равин да съм бил. :speak:

РАЗБИРА СЕ, че НЕ МОЖЕ! Публикувано изображение Нова това е друг въпрос. КАК? Публикувано изображение

post-176307-1221745861_thumb.jpg

• Отговори 2,5k
  • Прегледи 164,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

КАК? Публикувано изображение

Ако придобие способността, докато е в тялото да се храни не от него, а от Друго - ще се освободи, иначе на поправителен ... :speak:

Да. Това се нарича карма. А тази е от най-лошите - кръвен данък му викам аз. Всъщност, преражданията имат своето начало, когато Каин убива брат си Авел. Това, разбира се, е символика на едно друго убийство. Аз не вярвам в преражданията. Просто знам, че ги има. И това знание е още от раждането ми. Слава богу, това знание успях да съхраня от забрава. Без прераждане, няма еволюция на душите. Чрез всяко едно от тях душата на човека израства.

Редактирано от Maat (преглед на промените)

Ако придобие способността, докато е в тялото да се храни не от него, а от Друго - ще се освободи, иначе на поправителен ... :super:

Така е! Но и да го прилага НА ПРАКТИКА, не само да си мечате(на теория) а да върши "друго", с оправданието, че своето тяло "си искало своето".. :P:)

Ми като не го прилага- на поправителен! Виждаш ли колко е просто! А без поправителен, а? Да погледнем нещата от друга гледна точка. Всъщност човечеството познава три главни концепции за отношението живот- смърт. : 1. Човек живее, умира и попада завинаги в някакви области, според заслугите- рай, ад, чистилище; 2. Човек се ражда, умира и ... червеи. Нищо след това. 3. Човек се ражда, умира, но нещо от него отново попада в цикъла раждане- смърт. Нека да се опитаме по възможност безпристрастно, без да вярваме в каквото и да е, да прецзеним: Коя от трите хипотези дава възможност за развитие?

Редактирано от Багира (преглед на промените)

Ми като не го прилага- на поправителен! Виждаш ли колко е просто! А без поправителен, а?

Да погледнем нещата от друга гледна точка. Всъщност човечеството познава три главни концепции за отношението живот- смърт. : 1. Човек живее, умира и попада завинаги в някакви области, според заслугите- рай, ад, чистилище;

2. Човек се ражда, умира и ... червеи. Нищо след това. 3. Човек се ражда, умира, но нещо от него отново попада в цикъла раждане- смърт.

Нека да се опитаме по възможност безпристрастно, без да вярваме в каквото и да е, да прецзеним: Коя от трите хипотези дава възможност за развитие?

Добре, че дава "поправителен", че има някои болни мозъци, дет проклинат с "вечен ад" и "вечни мъки"! Подсъзнанието им "си го търси".... :huh::huh:

Така е! Но и да го прилага НА ПРАКТИКА, не само да си мечате(на теория) а да върши "друго", с оправданието, че своето тяло "си искало своето".. :huh::huh:

Практика, но не каква да е. Има и обвързващо практикуване, накакви духовни технологии, осигуряващи метафизични приходи в микрокосмоса със земни характеристики. :huh:

Ако придобие способността, докато е в тялото да се храни не от него, а от Друго - ще се освободи, иначе на поправителен ... :)

Точно така-ако си храниш само тялото ще има да се връщаш още мноооооого пъти

Докато ти дойде акъла - че Душата е по-важна

Към всички които ми поставят диагнозата шизофреничка,луда и де жа вю -

Съвременната наука и съвременната медицина нямат право да поставят разни диагнози защото все още нищо не разбират от окултизма и мистиката.

Съвременната наука и съвременната медицина нямат право да поставят разни диагнози защото все още нищо не разбират от окултизма и мистиката.

Елман наистина всички земни религии разделят нациите, но моралните заповеди са истински и трябва да ги изпълняваме. Различията в свещените книги било то Библията,Корана,Ведите всички различия ги правел Сатана, така ми обясни моя духовен учител Иеова.

Елман наистина всички земни религии разделят нациите, но моралните заповеди са истински и трябва да ги изпълняваме. Различията в свещените книги било то Библията,Корана,Ведите всички различия ги правел Сатана, така ми обясни моя духовен учител Иеова.

А пък Елман ние трябва да се научим да живеем без омраза и без войни само в мир и разбирателство, само тогава

боговете ще бъдат с нас приятели.

А пък Елман ние трябва да се научим да живеем без омраза и без войни само в мир и разбирателство, само тогава

боговете ще бъдат с нас приятели.

Привет,Марушка!

Ако всички ,включва и мен ще ти кажа ,че подписа ми визира пророците ,не теб.Нали на теб ти говори духовен учител ,а не бог?

Хрумна ми че може и да има прераждане.Явно тогава съм бил някой пророк ,дето е говорил с бог.И сега като съм видял какви съм ги надробил,ми се ще да съм обикновен шизофреник.Или обратното? Публикувано изображение

Привет,Марушка!

Ако всички ,включва и мен ще ти кажа ,че подписа ми визира пророците ,не теб.Нали на теб ти говори духовен учител ,а не бог?

Хрумна ми че може и да има прераждане.Явно тогава съм бил някой пророк ,дето е говорил с бог.И сега като съм видял какви съм ги надробил,ми се ще да съм обикновен шизофреник.Или обратното? Публикувано изображение

Здравей Нео

Извинявай ако не съм те разбрала. Ако искаш да ти направя преглед за минали животи пиши ми на емайла -

[email protected] - но с информация за твоите хобита и интереси и любимите ти страни след България. Ако искате и даже и от какво се страхувате.

Здравей Нео

Извинявай ако не съм те разбрала. Ако искаш да ти направя преглед за минали животи пиши ми на емайла -

[email protected] - но с информация за твоите хобита и интереси и любимите ти страни след България. Ако искате и даже и от какво се страхувате.

Приеми го като шега това което пиша по долу :P

Кажи ми ЕГН-то си, пак аз ще ти позная коя зодия си, искаш ли да пробваме

Приеми го като шега това което пиша по долу :comp_virus:

Кажи ми ЕГН-то си, пак аз ще ти позная коя зодия си, искаш ли да пробваме

Салим прегледите за миналите животи не са ясновидство, а философски разсъждения. Питагор /бащата на математиката/

също е правел прегледи на хората за миналите животи. Затова искам хобитата и интересите в съвременния ви живот и любимите ви страни след България. Дали сте чели книгата на Едгар Кейси - "Можете ли да си припомните миналите си животи" . Много интересна книга. От нея моят духовен учител ми обясни как да си припомня миналите си животи и тогава ми каза коя съм била. Аз си бях сигурна само за френската принцеса най-напред защото много неща, когато ми обяснява духовният ми учител, за много неща знам че е било така. Защо обичам най-много Франция, защо обичам всичко френско и като малка винаги съм си казвала, че няма да предам Франция на България ако има война между тях и България на Франция /даже това съм го казвала преди да започна да изучавам френски език, преди осми клас/.

В сегашния си живот аз бях се освободила от държавен изпит по френски език /в икон.техникум имахме държавен изпит по френски език/, въобще много ми вървеше по този език. И много съжалявам че не съм продължила да го изучавам. Салим аз не претендирам , че съм ясновидка, това за миналите животи са философски разсъждения.

Салим прегледите за миналите животи не са ясновидство, а философски разсъждения. Питагор /бащата на математиката/

също е правел прегледи на хората за миналите животи. Затова искам хобитата и интересите в съвременния ви живот и любимите ви страни след България. Дали сте чели книгата на Едгар Кейси - "Можете ли да си припомните миналите си животи" . Много интересна книга. От нея моят духовен учител ми обясни как да си припомня миналите си животи и тогава ми каза коя съм била. Аз си бях сигурна само за френската принцеса най-напред защото много неща, когато ми обяснява духовният ми учител, за много неща знам че е било така. Защо обичам най-много Франция, защо обичам всичко френско и като малка винаги съм си казвала, че няма да предам Франция на България ако има война между тях и България на Франция /даже това съм го казвала преди да започна да изучавам френски език, преди осми клас/.

В сегашния си живот аз бях се освободила от държавен изпит по френски език /в икон.техникум имахме държавен изпит по френски език/, въобще много ми вървеше по този език. И много съжалявам че не съм продължила да го изучавам. Салим аз не претендирам , че съм ясновидка, това за миналите животи са философски разсъждения.

Марушка,привет!Аз няма да се допитам до теб,защото съм сигурен какъв съм бил.Извинявам се на всички ама съм човекът-памет.И шизофреничния момент в системата,просто е подробност.....

Иоана 8:56-58 “56 Баща ви Авраам се възхищаваше, че щеше да види Моя ден; и видя го и се зарадва. 57 Юдеите Му рекоха: Петдесет години още нямаш, и Авраам ли си видял? 58 Исус им рече: Истина, истина ви казвам, преди да се е родил Авраам, Аз съм.” Възможно е в този пасаж да се крие информация за прераждането или пък безсмъртието.

Иоана 8:56-58

“56 Баща ви Авраам се възхищаваше, че щеше да види Моя ден; и видя го и се зарадва.

57 Юдеите Му рекоха: Петдесет години още нямаш, и Авраам ли си видял?

58 Исус им рече: Истина, истина ви казвам, преди да се е родил Авраам, Аз съм.”

Възможно е в този пасаж да се крие информация за прераждането или пък безсмъртието.

Разбира се ,приятелю.Точно там съм скрил информацията. Публикувано изображение

Абе пишете в data.bg Z-info пишете си ЕГН-то и ви излиза всичко даже знае кой ден сте родени Публикувано изображение затова вярвам на програмката

Абе пишете в data.bg Z-info пишете си ЕГН-то и ви излиза всичко даже знае кой ден сте родени Публикувано изображение затова вярвам на програмката

Абе пич,като си кажеш ЕГН-то и аз ще ти съобщя в кой ден си роден.... Публикувано изображение

Има ли смисъл да се ровим в миналото си, след като това което сме постигнали в миналите си прераждания, носим със себе си. Всеки може да поразсъждава кои от качествата, които притежава, от наклоностите, навиците и талантите са наследствени, резултат от възпитанието, образованието или средата в която живее, и кои по някаква необяснима причина са се появили в него сякаш от нищото. п.п. Роден съм в петък и харесвам Венера.

Редактирано от Shiniasu (преглед на промените)

Салим аз не претендирам , че съм ясновидка, това за миналите животи са философски разсъждения.

Разбирам, но защо тогава трябва някой, който и да е, да приеме нечии философски разсъждения едва ли не за истина от последна инстанция, относно това кой е бил в предишен живот??

Разбирам, но защо тогава трябва някой, който и да е, да приеме нечии философски разсъждения едва ли не за истина от последна инстанция, относно това кой е бил в предишен живот??

Салим аз не искам да ме разбирате, че все едно аз казвам всичко че е истина чрез моят духовен учител Иеова.

Аз си му вярвам. Пък вие ако искате. Никого не карам насила да ми се вярва. Това трябва да сте напълно го разбрали вече. Не искам криво да ме разбирате. Не искам да изглеждам нахална във вашите очи , в очите на всички.

Нито правя като някои хора да раздавам списания и книжки по улиците.

marushka, всеки има право на собствена вяра, даже го пише в Конституцията...

Тука просто си говорим и се хващаме за думите, зашото в този форум има думи, изречения...

Та ти един път казваш че ти ще направиш "преглед" на миналите животи на някой от форума

втори път казваш, че ставало дума за философски разсъждания на тема минали животи, на база на хобитата и интересите на човека

трети път пък казваш че твоят духовен учител Йехова бил разкривал миналите животи, в частност твои прераждания като Блаватска и др.

Взех да се обърквам

И все пак защо всеки от вас не каже КОЕ СЕ ПРЕРАЖДА. Душа? Спомени? А ако тази "душа" или спомени са ми първите, то от къде се е взела "душата"? Ако кажем, че човекът се е преродил, то КОЕ ИМЕННО се преражда? Какво е процесът на прераждането? Очевидно "даден човек" се преражда, но твърде невероятно е да се прероди и като физичен двойник - сиреч близнак по изглед. Тогава отиваме пак на Душа или Спомени?! Е какво всеки от вас разбира под тези понятия? Душа, спомен, идивидуални ли са те? За душата аз не мисля така, само спомените са индивидуални (дори и двама души да са присъствали на едно събитие). Оттам тръгнете и ще разберете, че прераждането по смисила на "в предишния си живот си бил цар" (например) са пълно неразбиране на началните понятия.

И все пак защо всеки от вас не каже КОЕ СЕ ПРЕРАЖДА.

Душа?

Спомени?

А ако тази "душа" или спомени са ми първите, то от къде се е взела "душата"?

Ако кажем, че човекът се е преродил, то КОЕ ИМЕННО се преражда?

Какво е процесът на прераждането? Очевидно "даден човек" се преражда, но твърде невероятно е

да се прероди и като физичен двойник - сиреч близнак по изглед. Тогава отиваме пак на Душа или Спомени?!

Е какво всеки от вас разбира под тези понятия? Душа, спомен, идивидуални ли са те? За душата аз не мисля така,

само спомените са индивидуални (дори и двама души да са присъствали на едно събитие).

Оттам тръгнете и ще разберете, че прераждането по смисила на "в предишния си живот си бил цар" (например) са

пълно неразбиране на началните понятия.

Здравей

Според мен на всичките тези въпроси може да си отговорим следвайки духовното в себе си.А как да кажа,малко ми се струва,че искаш да навреш всичко в някаква обвивка,да го свържеш с плътната материя,а представи си ,че това може да е закон.

Човек трябва да иска истински нещо,особено от такъв порядък ,за да разбере как стоят нещата,иначе другото си е чисто любопитсво.

А като се сетя за това любопитсво,ако мога да го нарека даже духовно,винаги се сещам за едни думи оставени от Ванга "Боже всички искат да дойдат живи при тебе."

Все някога ще разберем всичко,но изглежда няма да е в този живот.

Препоръчвам ти Едгар Кейси,има доста интересни моменти в книгите писани за него.Ето малко и от него:

Само да разбереш (от тълкуванията), че си живял, умрял и си бил погребан под черешовото дърво в градината на баба си, не те прави по-добър съсед, гражданин, майка или баща. Но да знаеш, че си говорил недоброжелателно и си страдал за това и че настоящето може да поправи миналото чрез добродетелността – това е нещо, което има смисъл. Какво е добродетелността? Да бъдеш мил, да бъдеш благодарен, самопожертвувателен, просто да желаеш да бъдеш ръцете на слепия, краката на сакатия – това е конструктивният живот. Използвай познанията си за тези цели и ще видиш, че преражданията са факт. Как да го докажем ли? Във всекидневния живот.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.