Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вярвате ли в прераждането?

Featured Replies

Наистина ли е така...?

Само ми се иска.

Макар да е било почти така. На моменти.

Навярно и ще бъде.

Звученето е едно, живеенето друго - тогава и значението не е като звученето. Привидности... форми...

Да си чужденец на земята не означава да си безразличен към всичко. Напротив, различен си - неземно...

Редактирано от Венцислав (преглед на промените)

• Отговори 2,5k
  • Прегледи 164,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Моите уважения към Юнг, но не виждам с какво може информацията от тези цитати да ми помогне да се ориентирам в проблема с прераждането. От практическа гледна точка е интересно, според мен да се знае: 1. Има ли прераждане като факт, или не; 2. Ако го има- какво да правим потопени в това явление 3. Ако го няма- едно нещо по- малко, за което да се чудим. Разбира се, това илюзорно спокойствие ще проължи до някоя вразумяваща среща.

На мен ми бяха необходими няколко серии. С една Голямоока Учителка. Това беше разтърсващо, но не ми беше много достатъчно. После имах срещи със собствените си деца. През техните очи ясно видях как стоят нещата. И това не стигаше, защото Тома неверни не е сам. Тогава се срещнах сама със себе си. Това вече беше убеително.

Твоето мислене, а и на цялата ви групичка в стил отрицание на всичко, което не излиза от мен и моята височайша особа, ми е пределно ясно. Разбира се, това е напълно обяснимо от гледна точка на психологичните обяснения, но не мисля да се впущам сега тук да разяснявам, а и не виждам смисъла, ако насреща си имам Великото отрицание. Постът ми беше отговор не на теб, а на друг човек и то за конкретно зададен въпрос.

А така, като те чета, особено този ти пост, виждам, че Юнг доста би ти помогнал...

Добре си си, демек удовлетворен си, навярно защото интересите и стремежите са в плоскостта на това, което съществуванието ти предлага.

От една страна, да, трябва да се задоволяваме с наличното. От друга, да, възможностите ни са големи.

Но има и трета, според която просто вече ни ги няма интересите и стремежите тук. Няма какво да ни се предложи повече. Земното го познаваме и не ни ползва...

А тогава защо все още си тук и пишеш на компютъра си ?

След като не те задоволява-пътища много към това, което търсиш :)

Мен си ме задоволява, защото знам защо ми е даден този живот-да си го изживея без да преча на другите да си живеят техния.

Съвсем по същия начин би отговорил човек, който или не е правил проучваня, или е правил, но всъщност не знае как да получи доказателствата. Защото и с по- прозаични и доказуеми явления хората са имали експериментални неуспехи, а явленията си ги има.

интерсно.

Доказателства търся от 1986 година.Към днешно време-вече 22 години. ....

За кои явления става дума, и кои доказателства?

Факти ми дай.Не разсъждения.

Да. Така става. Но търсенето и прегръщането на някое подходящо учение става преди всичко не много доброволно, а след някоя от срещите, за които споменах.

Срещи-колкото искаш.Учения-бол. Доказателства-йок.

Не знам. Според индивидуалните потребности ... На когото- с което.

Тъй е.Тук сме на едно мнение.

Добре, Персее, хубавото е, че си се сдобил с щита на Атина Палада!

Чувала съм, че има такива хора.

На които не им трябват сесии и учители. Знаят си всичко ...

Сещам се и за разликата межу Бог и хирурга ...

Хубаво е че се сещаш.

Но поставяла ли си се на мястото на единия и на другия? Разигравала ли си диалог между двамата, или просто си чула това някога, някъде ?

Като излезеш от колелото на преражданията на личността, попадаш в друго, по-голямо колело - това на живота на Висшия Аз. Това е новораждането. Ражда се човекът в своята духовна триада. Всъщност колелата могат да се разглеждат и като спирали. Изоставя се само това, което е свързано с трите свята на проявление на низшето аз. Изоставят се личностните амбиции, желания и всичко друго, свързано с егоизма. Духовните качества (които смея да твърдя могат да се намерят и сред цялата грубост на заобикалящия ни свят, и дори в най-мрачните сфери на Вселената) са тези които съставят нашата истинска същност и само научавайки себе си да ги изявявяваме, можем да познаем и себе си, защото те са нашата същност. Духът не може да осъзнае своето съвършенство, ако не види отражението му в материята. Необходимостта от развиване на добродетелите широко застъпена в повечето учения и религия не е случайна.

На това му се казва "светлинно раждане в огледалната сфера". Цел - власт, уж над себе си, но и над диалектичните явления. Тази цел донякъде бива изпълнена, както и постигнат резултатът - излизане от колелото на карма, сливане с висшите сфери на диалектиката и тотално отделяне от Първосиновността и загуба на първичния Микрокосмос. Окончателно прекъсване на връзката с Отца, но безусловно съединяване с демиурга. След съответния ден на изява, тази Възвишена личност умира напълно, тъй като е съставена от най-висшите елементи на тази природа, но вече без житното си зрънце. Маат, продължаваш с пръстчетата. Понеже каза, че не вярваш в огледалата (отказваш да се оглеждаш), направо ще ти изкрещя, че това, в което се опита да обвиниш, наоколо ти най-ярко го проявяваш. До такава степен, че дори губя субективизма си, като го изказвам сега. Трихи, ами прочети ми и следващия пост. И на мен ми се ще да не пиша сега, но запълвам всякакви дупки понастоящем... Като всички други. Пък иначе, ако те задоволява, то, значи не търсиш. И ако нещо все търсиш, то... Пътища много - за използване на търсещия порив, но отдалечаване от същинското търсено, за сметка на рафиниране на търсещото, подправено с нататъшно заглушаване на търсеното и последваща инерция в задъненото...

Предполагам си чувал за Бодхисатвите, които съзнателно се отказват от стъпване в Нирвана, за да останат на Земята да помагат на братята си. За мене това е Любов, Състрадание и Духовност, а не опита да се отделиш от въпросните сфери. Разбира се духовните същности не се прераждат, понеже в тях не е останала карма придържаща ги към нисшите сфери, а сами създават телата с които се проявяват. Или може би виждаш и в това скрито желание за власт?

интерсно.

Доказателства търся от 1986 година.Към днешно време-вече 22 години. ....

За кои явления става дума, и кои доказателства?

Факти ми дай.Не разсъждения.

Не мога да ти дам факти. Ще ти се дадат на теб. Значими за теб. Аз моите си факти си ги получих. И да ти кажа, не беше много доброволно. Бих искала да ти ги дам, но няма да се твои! :)

Може би най- важно е човек да не е предубеден. Да бъде готов да види каквото и да му се покаже. Или пък да има шанса така да му се стоварят фактите на главата, че да не може да ги отхвърли вече по никакъв начин.

Хубаво е че се сещаш.

Но поставяла ли си се на мястото на единия и на другия? Разигравала ли си диалог между двамата, или просто си чула това някога, някъде ?

Разбирам те ...

Но когато ми се стори, че съм Бог, се сещам, че Бог не си мисли, че е учител (във вица е хирург, всъщност ми го каза един мой братовчед- хирург...) И ако закъснея с тази мисъл, все се намира кой да ми я припомни. Така че нямам предвид нещо, което не е мое собствено убеждение! :)

Леко съм смутена, че може да ти хрумне подобно подозрение, но и то не е неоснователно. В края на краищанта има две обяснения за подобна идея, като в гадния случай са верни и двете...

Венци-явно търсим различни неща.Наистина въпросът е "кое е същинското".Приоритети.

Багира, боли ме главата.Никога не съм твърдял "че знам всичко", нито пък и искам това.

Багира, боли ме главата.Никога не съм твърдял "че знам всичко", нито пък и искам това.

Извинявай. :)

Не съм те разбрала правилно. може би съм приела за идея за всичкознаене твърдението ти: "Мен си ме задоволява, защото знам защо ми е даден този живот-да си го изживея без да преча на другите да си живеят техния."

Щеше ми се и на мен така да си живея живота. но се оказа, че всъщност преча и на другите и на себе си да си живеем живота. И не е въпросът в личните характеристики. Принципен е въпросът.

Но наистина, първо до него трябва да се стигне.

Само че ако на някой му стига ... Не бива да му се налива безпокойство ... Още веднаж, извинявай!

Редактирано от Багира (преглед на промените)

Най-важното е, вярата в Бог, всичко друго го оставете на заден план.

Ами ако кажа да!?! Трябват факти тц значи ша кажа не. Пари нема действайте Публикувано изображение

Факти? какви факти? :)

Предполагам си чувал за Бодхисатвите, които съзнателно се отказват от стъпване в Нирвана, за да останат на Земята да помагат на братята си. За мене това е Любов, Състрадание и Духовност, а не опита да се отделиш от въпросните сфери. Разбира се духовните същности не се прераждат, понеже в тях не е останала карма придържаща ги към нисшите сфери, а сами създават телата с които се проявяват. Или може би виждаш и в това скрито желание за власт?

Само ще ти кажа следното - ако някой ти заяви, че е бодхисатва, по-добре бягай от него. А когато човеците лепнат на някой такъв етикет - това са човешки критерии, криви аршини. Обърни внимание, не казвам, че няма подобни бодхисатви (не е задължително да използваме тази думи)...

И "нирвана" също е нещо относително, зависи кой и как се докосва до нея.

Твоето мислене, а и на цялата ви групичка в стил отрицание на всичко, което не излиза от мен и моята височайша особа, ми е пределно ясно.

Не всичко разбрах в това изречение, но пък като стигнеш до групичката като аргумент ми става весело. Но после се замислям върву вихрите, които те изтласкват натам ... Става ми тъжно.

Нищо, де. Все пак прераждането е факт ...

С това "все пак прераждането е факт" или "Да не вярваш в прераждането е все едно да не вярваш в гравитацията" и т.н. нищо не се доказва... И ако само за миг се поставите от другата страна, ще видите колко фанатично изглеждате... Аз се поставям от вашата страна - и ви разбирам :)

Тъй като няма как да се получат експериментални доказателства за това, а само емпирични, а повечето от тези, които емпирично доказват съществуването на прераждането, се намират в специализирани клиники със затворен режим, няма как да се отговори на този въпрос с "да" или "не"

Напълно нормална съм си-за твое сведение,Докторе

Уважение към професията ти и нищо лично

Като не можете да обясните нещо най-лесното е да се оттървете от нас

Жалки сте направо

Публикувано изображение

Е няма пък-ще ви досаждаме

С преживяното

Публикувано изображение

С това "все пак прераждането е факт" или "Да не вярваш в прераждането е все едно да не вярваш в гравитацията" и т.н. нищо не се доказва... И ако само за миг се поставите от другата страна, ще видите колко фанатично изглеждате... Аз се поставям от вашата страна - и ви разбирам :)

Можеш да разбереш проява на фанатизъм. Дали го има и къде - това са съвсем други въпроси.

Ако наистина се поставиш на мястото на някой, който е убеден в прераждането после не знам как ще се поставиш на друго място.

Що се отнася до мен и другата страна- аз бях от другата страна! Не ми хареса и вече не съм там! Сега ... да обяснявам защо казвам "прераждането е факт." вече става като да обяснявам заяждането си (в случая си признавам, че точно така го употребих. Но Маат е благородна и стои над тези неща, ще ми прости ..). За теб е лесно, отричаш прераждането, ехидничиш си, ако искаш. Може да платиш за това, може и да не. Но убеденият в прераждането знае, че рано, или късно ...

Няма да доказвам нищо. Даже спирам до тук да коментирам в тази тема, защото считам, че е достатъчно когато си "от другата страна" да се знае това, което вече беше казано. Кога ще втаса информацията- не е моя грижа вече! :)

Но убеденият в прераждането знае, че рано, или късно ...

А убедение в обратното знае, че рано, или късно...:)

Откриите разликите ;)

Аз само да попитам отричащите прераждането: Как мислите, дали сте си заслужили пребиваването в рая? И ако още не сте, мислите ли, че времето до края на живота ви ще е достатъчно?

Аз само да попитам отричащите прераждането: Как мислите, дали сте си заслужили пребиваването в рая? И ако още не сте, мислите ли, че времето до края на живота ви ще е достатъчно?

Два въпроса-един отговор : нашето мнение няма значение по въпроса.Бог решава :

....Да бъде твоята воля

както на небето, така и на земята.......

Може и така да е, но това не означава, че човек не трябва да си прави равносметка за действията си.

И все пак, човешката равносметка наистина е без никакво значение. Впрочем, грешка - значима е. Ако делата наистина принасят плод в нашите и чужди градини, то личната равносметка е в състояние да затрие всяка добронамереност (чрез нея се превръща в егонамереност).

Тук,в този си живот на Земята,ти градиш следващия-Там

Каквото си постелеш Тук-на това ще легнеш и Там

Ако разсъждаваш така,бая пъти има да се връщаш-докато си научиш Уроците

Публикувано изображение

ами ако този е следващия? И добре съм се постарала там /макар, че изобщо не мога да се сетя кви съм ги вършила/ щом се чувствам добре тук. :ph34r:

Ракетата явно грешно сте ме разбрали. Аз не служа на Сатана. В това съм абсолютно сигурна. Пък който иска да вярва. От едното влиза от другото излиза. Ако служих на Сатана, той нямаше да иска да разговаряме по Библията,както на баба Ванга,бог да я прости и било забранено да пита за библията. ХайдукПикасо вярвам, че все пак ще разберат рано или късно в преражданията като нас. Както все повече и повече взеха да вярват. Моят девиз е : Аз победих. Аз съм оптимистка. И силно вярвам, че всичко добро ще се случи и в деня на възкръсението за вечния живот хората ще разберат , че доктрините на християнството,мюсюлманството и всички други земни религии са безмислени. Елена Блаватска пише, че християните и мюсюлманите ще разберат в деня на възкръсението за вечния живот за безмислието на техните доктрини. Моят духовен учител Йехова ми каза, че е истина истина това.

Ракетата явно грешно сте ме разбрали. Аз не служа на Сатана. В това съм абсолютно сигурна.

Пък който иска да вярва. От едното влиза от другото излиза.

Ако служих на Сатана, той нямаше да иска да разговаряме по Библията,както на баба Ванга,бог да я прости и било

забранено да пита за библията.

ХайдукПикасо вярвам, че все пак ще разберат рано или късно в преражданията като нас. Както все повече и повече взеха да вярват. Моят девиз е : Аз победих. Аз съм оптимистка. И силно вярвам, че всичко добро ще се случи и в деня на възкръсението за вечния живот хората ще разберат , че доктрините на християнството,мюсюлманството и всички други земни религии са безмислени. Елена Блаватска пише, че християните и мюсюлманите ще разберат в деня на възкръсението за вечния живот за безмислието на техните доктрини. Моят духовен учител Йехова ми каза, че е истина истина това.

Нещо вярно изобщо каза ли?

Баба Ванга живееше в моя град. Тя беше мъченик. И служеше на Бог. Защо смяташ че и било забранено да пита за библията, или по-скоро защо си го измисляш, като смяташ че, някой ще ти повярва?

Сатаната много добре може да разговаря по библията и да се преструва, ако някой може да лъже добре, да, това е точно той!

Само с тези думи за Ванга, може всеки да разбере на кой всъщност служиш.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.