Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вярвате ли в прераждането?

Featured Replies

Марушке, ако признаваш Светото Писание моля те прочети в Библията какво пише за йехова.

• Отговори 2,5k
  • Прегледи 164,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Много бих искала да се подложа на хипноза,за да се върна в минали животи и да разбера поне отчасти кармата си,кармичните си отношения с хората около мен и т.н.Някой знае ли дали това е възможно в България?И дали случайно има някой от вас,който се е подлагал на хипноза?

Благодаря предварително!

Хипнозата според мен е едно твърде грубо външно нахлуване в една човешка система.Има и други начини за регресия.

У нас има хора, които твърдят, че могат да правят регресия. Колко от тях могат наистина- отделен въпрос.

Милост е, че не си спомнят хората предишни инкарнации. И възможност. Но и пречка да се осъзнае един факт.

Към такива неща не бива да се посяга от любопитство. Или нищо не става, или стават бели. Според мен- по- скоро нищо не става. Но от нужда ... Който от каквото има нужда- вероятно се случва. Така че- търси. Може да ти донесе облекчение. Но може и да откриеш неща, които би ти било по- добре да не откриваш.

Сириус всеки си вярва в каквото си иска, аз си имам лични причини за да вярвам в преражданията. Не ме интересува , че всички ми се присмивате, нито че ме мислите за луда, хич даже не ме притеснява това нещо. Сигурна съм, че съм била мадам Блаватска обаче в това съм абсолютно сигурна. Първо защото от ученичка се интересувам за Шамбала /дали си чела за Шамбала, аз от ученичка чета за нея митична страна и имах силното желание да я посетя и ако не бях се омъжила и ако нямах деца щях да ида да я търся, защото така бях решила, омъжих се на 28 години и мислих вече, че ще тръгна да я търся. Но аз не бях чувала за Блаватска, а само за Елена Рьорих и Николай Рьорих, които са били и те там в Шамбала. Когато имах вече връзката с моят духовен учител, осъществих я когато четях книгите на Лиана Антонова. Но преди 3 години когато го попитах за прераждането и душата разговаряхме първо по книгата на Едгар Кейси - Можете ли да си припомните миналите животи, моят духовен учител Йеова ми каза тогава, че съм била Елена Блаватска и то след като бях написала статии точно тогава в местния ни вестник"Политиците ни разделят" и във форума по интернет на "Дневен труд" - Толерантността между българи и етноси, но ми бяха спряли с извинението че бяха започнали да се обиждат на етническа основа, а аз не това исках, аз се борих против омразата, която създава войната. Това е по поръчка, от хора които не искат да има мир и разбирателство, така го разбирам аз. И след тези статии ми каза моят духовен учител , че съм била Елена Блаватска. Аз не си го измислям, а моят духовен учител ми го казва и много неща ми обяснява защо съм била нея. Например ми каза защо мразя да приказвам по телефон и нямам мерак за джийсем. Ами защото когато съм била Елена Блаватска тогава са я наричали по телефона мошеничка и измамничка. А 100 години след нейната смърт са й признали , че казвала истината. Ами аз като чуя звънна на телефона , карам децата или мъжа ми да се обаждат, въобще нямам намерение да приказвам по телефон. Даже нямам мерак въобще за джийсем. Още защо обичам да търся истината, ами точно от нейното превъплъщение и това на Атинянката Таис също и тя. А за нея също още повече вярвам че съм била нея понеже намерих много хора от онова време около мен в сегашния си живот от миналия си живот в древна Гърция по времето на Александър Македонски. Атинянката Таис също обичала да ходи по религиозни храмове в Индия,Крит,Египет и се е излагала на големи опасности. Ами аз много обичам гръцката музика, тя ми е на сърцето , заедно с нашата народна музика. Когато я чуя ми трепва сърцето и скачам да играя сиртаки, а нямам нито гръцка нито френска, нито руска кръв. ОЩЕ НЕЩО НАЙ-ВАЖНОТО И ТАИС И ЕЛЕНА БЛАВАТСКА И ДВЕТЕ ОБИЧАТ ФИЛОСОФИЯТА СЪЩО ТАКА И ДА КАЗВАТ ИСТИНАТА НИКОГА НЕ ЛЪЖАТ. АЗ СЪЩО НЕ ОБИЧАМ ДА ЛЪЖА И НИКОГА НЕ ЛЪЖА.

Сириус всеки си вярва в каквото си иска, аз си имам лични причини за да вярвам в преражданията. Не ме интересува , че всички ми се присмивате, нито че ме мислите за луда, хич даже не ме притеснява това нещо. Сигурна съм, че съм била мадам Блаватска обаче в това съм абсолютно сигурна. Първо защото от ученичка се интересувам за Шамбала /дали си чела за Шамбала, аз от ученичка чета за нея митична страна и имах силното желание да я посетя и ако не бях се омъжила и ако нямах деца щях да ида да я търся, защото така бях решила, омъжих се на 28 години и мислих вече, че ще тръгна да я търся. Но аз не бях чувала за Блаватска, а само за Елена Рьорих и Николай Рьорих, които са били и те там в Шамбала. Когато имах вече връзката с моят духовен учител, осъществих я когато четях книгите на Лиана Антонова. Но преди 3 години когато го попитах за прераждането и душата разговаряхме първо по книгата на Едгар Кейси - Можете ли да си припомните миналите животи, моят духовен учител Йеова ми каза тогава, че съм била Елена Блаватска и то след като бях написала статии точно тогава в местния ни вестник"Политиците ни разделят" и във форума по интернет на "Дневен труд" - Толерантността между българи и етноси, но ми бяха спряли с извинението че бяха започнали да се обиждат на етническа основа, а аз не това исках, аз се борих против омразата, която създава войната. Това е по поръчка, от хора които не искат да има мир и разбирателство, така го разбирам аз. И след тези статии ми каза моят духовен учител , че съм била Елена Блаватска. Аз не си го измислям, а моят духовен учител ми го казва и много неща ми обяснява защо съм била нея. Например ми каза защо мразя да приказвам по телефон и нямам мерак за джийсем. Ами защото когато съм била Елена Блаватска тогава са я наричали по телефона мошеничка и измамничка. А 100 години след нейната смърт са й признали , че казвала истината. Ами аз като чуя звънна на телефона , карам децата или мъжа ми да се обаждат, въобще нямам намерение да приказвам по телефон. Даже нямам мерак въобще за джийсем. Още защо обичам да търся истината, ами точно от нейното превъплъщение и това на Атинянката Таис също и тя. А за нея също още повече вярвам че съм била нея понеже намерих много хора от онова време около мен в сегашния си живот от миналия си живот в древна Гърция по времето на Александър Македонски. Атинянката Таис също обичала да ходи по религиозни храмове в Индия,Крит,Египет и се е излагала на големи опасности. Ами аз много обичам гръцката музика, тя ми е на сърцето , заедно с нашата народна музика. Когато я чуя ми трепва сърцето и скачам да играя сиртаки, а нямам нито гръцка нито френска, нито руска кръв. ОЩЕ НЕЩО НАЙ-ВАЖНОТО И ТАИС И ЕЛЕНА БЛАВАТСКА И ДВЕТЕ ОБИЧАТ ФИЛОСОФИЯТА СЪЩО ТАКА И ДА КАЗВАТ ИСТИНАТА НИКОГА НЕ ЛЪЖАТ. АЗ СЪЩО НЕ ОБИЧАМ ДА ЛЪЖА И НИКОГА НЕ ЛЪЖА.

СТОБИ, аз не вярвам в Йехова от Библията, защото моят духовен учител Йеова ми каза, че той Сатана може да говори от името на Йеова, той Сатана е толкова мъдър и умен и хитър, че може да омае всички ни хора.

Но само моралните заповеди признавам от Библията, които ги има във всички свещени книги, било то и в Корана, било то и в другите световни религии. Както и във философските книги като Диалозите на Платон и Сократ, също пише за добродетелите и моралните заповеди. Признавам само моралните заповеди от свещените Писания. Разликите в тях са били от Сатана, така ми обясни моят духовен учител.

Хипнозата според мен е едно твърде грубо външно нахлуване в една човешка система.Има и други начини за регресия.

У нас има хора, които твърдят, че могат да правят регресия. Колко от тях могат наистина- отделен въпрос.

Милост е, че не си спомнят хората предишни инкарнации. И възможност. Но и пречка да се осъзнае един факт.

Към такива неща не бива да се посяга от любопитство. Или нищо не става, или стават бели. Според мен- по- скоро нищо не става. Но от нужда ... Който от каквото има нужда- вероятно се случва. Така че- търси. Може да ти донесе облекчение. Но може и да откриеш неща, които би ти било по- добре да не откриваш.

Да,съгласна съм с теб.Но си мисля,че хипнозата е единственият сигурен начин за регресия.Готова съм да "открия" всичко,което е било,за да намеря отговорите на някои въпроси,които ме измъчват.Все пак всяко минало действие има връзка с настоящето,надявам се да разбера определени истини.Нй-вече уроците,които имам да усвоявам през настоящата инкарнация,и кармичната си обремененост.Благодаря ти за съвета :huh:

Само неразбрах какво общо има написаното до тук от marushka, raketata2 и sirius12. Всеки си вярва в каквото си иска, различните вяри са създадени за да разединяват хората, а не да си сплотяват, защото нали знаете поговорката: "Сговорна дружина, планина повдига." Ако и ние бяхме сплотени, а не разделени щяхме да сме много напред духовно, но уви... А сега отново на темата вярвате или не?

Редактирано от elman (преглед на промените)

Само неразбрах какво общо има написаното до тук от marushka, raketata2 и sirius12. Всеки си вярва в каквото си иска, различните вяри са създадени за да разединяват хората, а не да си сплотяват, защото нали знаете поговорката: "Сговорна дружина, планина повдига." Ако и ние бяхме сплотени, а не разделени щяхме да сме много напред духовно, но уви...

А сега отново на темата вярвате или не?

Няма утъпкан път към Бог,всеки сам трябва да си намери пътечката към него.Важното е да го търсиш а не да се отказваш заради назубренето в училището. Публикувано изображение

Редактирано от Стоби (преглед на промените)

Ако има наистина прераждане,кой може да каже в предишния живот какъв е бил?Или в следващия какъв ще е? На майтап(макар че го искам това)-В следващия живот искам да съм просто един голям майстор на Пенчак Силат ! :wors: :wors: :rolleyes:

Редактирано от Амигоса (преглед на промените)

Няма утъпкан път към Бог,всеки сам трябва да си намери пътечката към него.Важното е да го търсиш а не да се отказваш заради назубренето в училището. Публикувано изображение

А за да стигнеш до края през собственоръчно направената си пътечка е все едно да стигнеш до дадена точка през джунглата. Успех!

Май не ме разбра. Да разбира се че всеки сам си намира пътечката и тябва да си извърви пътя, но аз тук и мах друго предвид. Исках да кажа, че ако всички гледахме напред нямаше да сме на праха на апокалипсис.

Кратък отговор: НЕ

Защото..?

Не знам дали вече съм писал, но отговарям кратко: НЕ, не вярвам в прераждането. Знам, знам... че всеки разбира различно това понятие... прераждане. Да не се бърка с възкръс(т)ване. Хубаво нека има прераждане. Тогава колко души са били в началото и колко са се преродили. Колко е началната бройка и може ли изобщо да говорим за бройка, само защото виждаме различни човешки индивиди и можем да ги преброим. Какво знаете за душата. Кое се преражда... човекът или спомените му? Аз какво съм ако нямам спомените си... ако да речем утре се събудя и не помня коя е тази до мен, коя е тази която ми звъни дали ще си дойда (къде да ходя така и не става ясно!?) за Коледа?! Защо някакъв ми се обажда и ми казва, че съм уволнен! Боже та аз дори не разбирам какъв език говорят тези хора в крайна сметка... нищо не разбирам (горното да се чете като: ^&*&^* (&(* )(*)(*)(*&*^%&%&^%$ &*^^)(+)(*_&*^)? Прераждане... пордната човешка глупост от неразбиране на едни стари наблюдения или ритуали, а защо не и всъщност премествания в пространството и\или времето?! Дали изобщо ще се намери някой, с който да направя дискусия по такива проблеми. тезите ще се оформят в последствие! П.П. Поне един човек дали ще се намери?!

Май не ме разбра. Да разбира се че всеки сам си намира пътечката и тябва да си извърви пътя, но аз тук и мах друго предвид. Исках да кажа, че ако всички гледахме напред нямаше да сме на праха на апокалипсис.

Защото..?

Извинявай ама пак не разбрах къде се намира напред и дали твойто напред не е мое назад.Може би и двамата говорим за едно и също нещо но с различни думи и докато не прецизираме значението на всяка отделна дума няма да стигнем до истината. А иначе мисля като теб и се чудя защо не сме тръгнали по Неговата пътека. Публикувано изображение

Извинявай ама пак не разбрах къде се намира напред и дали твойто напред не е мое назад.Може би и двамата говорим за едно и също нещо но с различни думи и докато не прецизираме значението на всяка отделна дума няма да стигнем до истината. А иначе мисля като теб и се чудя защо не сме тръгнали по Неговата пътека. Публикувано изображение

Съгласих се. Напред според мен е духовното израстване на отделната личност и се съмнявам моето напред да е твое назад, както сам каза :) А не сме тръгнали по неговата пътека, защото сме материалисти, а бог не е материален, той е в сърцата ни. Поне според мен. :P

Не знам дали вече съм писал, но отговарям кратко: НЕ, не вярвам в прераждането.

Знам, знам... че всеки разбира различно това понятие... прераждане. Да не се бърка с възкръс(т)ване.

Хубаво нека има прераждане. Тогава колко души са били в началото и колко са се преродили.

Колко е началната бройка и може ли изобщо да говорим за бройка, само защото виждаме различни човешки индивиди

и можем да ги преброим.

Какво знаете за душата. Кое се преражда... човекът или спомените му?

Аз какво съм ако нямам спомените си... ако да речем утре се събудя и не помня коя е тази до мен, коя е тази която ми

звъни дали ще си дойда (къде да ходя така и не става ясно!?) за Коледа?! Защо някакъв ми се обажда и ми казва, че съм уволнен!

Боже та аз дори не разбирам какъв език говорят тези хора в крайна сметка... нищо не разбирам (горното да се чете като:

^&*&^* (&(* )(*)(*)(*&*^%&%&^%$ &*^^)(+)(*_&*^)?

Прераждане... пордната човешка глупост от неразбиране на едни стари наблюдения или ритуали, а защо не и всъщност премествания в пространството и\или времето?!

Дали изобщо ще се намери някой, с който да направя дискусия по такива проблеми. тезите ще се оформят в последствие!

П.П. Поне един човек дали ще се намери?!

Ти вече си написал,че не вярваш в прераждането.Какъв е смисъла да те убеждавам в обратното,нито съм ти учител,нито приятел,кой съм аз,че да повярваш в думите ми.Ти сам не си се постарал да намериш нужната литература ,за да провериш твоите виждания изградени досега по този въпрос.Няма смисъл от доводите,които ще ми дадеш изградени от света който те заобикаля.Всеки е такъв каквто е,трудно можеш да промениш някого.

Иначе коментар: #397 от темата Библията - въпроси, отговори, тълкувания,дава до някъде малка част от това за което питаш.

П.П.Аз не съм човека.

Синуси - Елена Блаватска не е контактувала с Иеова, но с един от учителите от духовния център на Иеова - да.

А Вие чели ли сте нейна книга примерно "Тайната доктрина" - там тя много често пише за него какъв бог е бил.

Ако има наистина прераждане,кой може да каже в предишния живот какъв е бил?Или в следващия какъв ще е?

На майтап(макар че го искам това)-В следващия живот искам да съм просто един голям майстор на Пенчак Силат ! ;):):huh:

Амигоса ако искате пишете ми на емайла ми: [email protected] и ще ви кажа за миналите ви животи чрез моят духовен учител Иеова. Но пишете ми и Вашите хобита и интереси в съвременния ви живот и Вашите любими държави

след България. Също така и откъде сте? И аз ще Ви съобщя безплатно. Ако искате може да ми пишете и от какво Ви

е страх?

агни, благодаря ти че ми казваш какво съм чел и какво не съм чел като литература. И повярвай ми аз вече съм го минал този етап с четенето на литератури по въпроса. Вече съм в етапа, когато градя собствените си тези по този или онзи въпрос. За мен положението до което е стигам е едно и също по много различни въпроси свързани с древните вярвания. Просто човека е копирал и описвал видяни и дори преживени неща, които са били част от това което боговете са правили. Преражданията, сватбата като ритуал, часовника, съзвездията (звездни карти всъщност) оттам и зодиите и прочее неща... Просто не ми се изрежда. Релиигите са като една или няколко обвивки на тези и подобни вярвания. Изобщо не казвам, че това са измислици. Казвам, че това са резултатите от непознаването на едни или други събития, процеси, физически или ментални, преобразувани през сетивното и до колкото му позволява логическо по-скоро отколкото аналитично мислене на човека. ----- Я, Марушке бърз еквилибристичен анализ да ми направиш. Страх ме е от жени, по-възможност хубави (субективен критерии). Почти няма област в която да нямам интерес. Но ако задълбаем например не се интересувам от кулинария и смесване на питиета. любимата ми държава е България. А другата е Гана и може би съвсем малко Кот 'д Ивоар (Бряг на Слоновата кост), но не мога да скрия и желанието си да посетя Япония и Дания. Но не бих казал, че мога да посоча любима държава, защото трябва да кажа кое ми е любимото... това което съм гледал по телевизията ли или което трети лица са ми казвали?! Давай да видим Йеховчо какво ще каже. Бил ли съм или не съм бил ескимос?! Ще бъда ли намибиец!?

Редактирано от adXok (преглед на промените)

Не знам дали вече съм писал, но отговарям кратко: НЕ, не вярвам в прераждането.

Знам, знам... че всеки разбира различно това понятие... прераждане. Да не се бърка с възкръс(т)ване.

Хубаво нека има прераждане. Тогава колко души са били в началото и колко са се преродили.

Колко е началната бройка и може ли изобщо да говорим за бройка, само защото виждаме различни човешки индивиди

и можем да ги преброим.

Какво знаете за душата. Кое се преражда... човекът или спомените му?

Аз какво съм ако нямам спомените си... ако да речем утре се събудя и не помня коя е тази до мен, коя е тази която ми

звъни дали ще си дойда (къде да ходя така и не става ясно!?) за Коледа?! Защо някакъв ми се обажда и ми казва, че съм уволнен!

Боже та аз дори не разбирам какъв език говорят тези хора в крайна сметка... нищо не разбирам (горното да се чете като:

^&*&^* (&(* )(*)(*)(*&*^%&%&^%$ &*^^)(+)(*_&*^)?

Прераждане... пордната човешка глупост от неразбиране на едни стари наблюдения или ритуали, а защо не и всъщност премествания в пространството и\или времето?!

Дали изобщо ще се намери някой, с който да направя дискусия по такива проблеми. тезите ще се оформят в последствие!

П.П. Поне един човек дали ще се намери?!

Винаги съм на линия АдХок!Само не знам каква дискусия ще бъде защото съм на 1000% съгласен с това което си написал.Може би само да допълня ,че хората са способни на чудеса от само и само да преборят страха от смъртта.Измислят теории,религии,философии и т.н.

Та прераждането не съществува.Душата също.

Преди време една сладурана в пристъп на прозрение ми метна култовата фраза:" Ти не съществуваш'"

Та може и да е била права.Аз не съществувам също. Публикувано изображение

В този форум почнах да пиша с тайната надежда ,че ще разбера възможно ли е да има прераждане и много други въпроси на които търсех отговорите, а и на отговори на които търсех въпросите.

Е в общи линии всичко вече ми по подредено,но не това е целта на занятието.Хаоса е най -висшата форма на порядък.Има два варианта от тук нататък.Или да повярвам на квалифицираното мнозинство което ме обяви за луд или да се доверя на малкото с които намерих допирни точки и които смятаме че точно мнозинството са абсолютно луди .Но понеже вече се докоснах до истината знам че това е нормално.В страната на слепците -едноокия го намират за луд и го лекуват успешно изваждайки ми ненужния орган.Имаше един такъв разказ,но не помня името на автора.

Разликата ни може би тогава е в това, че аз някак си вярвам, че има душа. Чисто интуитивно, но мога и логически да започна да се обосновавам, пък не знам доколко ще ми стигнат силите. По-скоро също ще зависи и от силите на опонента, нали? Разбира се първото нещо, което трябва да си изяснят и двете страни е какво всяка разбира под понятието душа. Накратко за мен това е движещата "сила" в природата, която наричаме живот и която противоречи на всякакви физични закони, особено на тези за термодинамиката, но също и на по-новите теории. И аз считам, че душата не е различна у всеки, а е една и съща "субстанция" (просто не мога да измисля дума за това как да нарека нещото). Една и съща не като проявление у всеки отделен индивид, а като "субстанция". Тя просто е нещото отвъд, което намира сечения в тримерното пространство, като това което наричаме живот. А останалите, физичните закони са други "движещи сили" отвъд, които намират сечения в нашето пространство и са ни познати като електричество, магнетизъм, гравитация и прочее и прочее. Волята у човека и в по-ограничена степен у животните е едно малко доказателство за наличието на някаква движеща сила. Преди време, може би в друга тема, предложих нещо като мисловен анализ за наличието на душа у раждащ се, тотално осакатен откъм сетивата си човешки индивид (бебе). Какво се е родило?!

Разликата ни може би тогава е в това, че аз някак си вярвам, че има душа. Чисто интуитивно, но мога и логически да започна да се обосновавам, пък не знам доколко ще ми стигнат силите. По-скоро също ще зависи и от силите на опонента, нали?

Разбира се първото нещо, което трябва да си изяснят и двете страни е какво всяка разбира под понятието душа.

Накратко за мен това е движещата "сила" в природата, която наричаме живот и която противоречи на всякакви физични закони, особено на тези за термодинамиката, но също и на по-новите теории. И аз считам, че душата не е различна у всеки, а е една и съща "субстанция" (просто не мога да измисля дума за това как да нарека нещото). Една и съща не като проявление у всеки отделен индивид, а като "субстанция". Тя просто е нещото отвъд, което намира сечения в тримерното пространство, като това което наричаме живот. А останалите, физичните закони са други "движещи сили" отвъд, които намират сечения в нашето пространство и са ни познати като електричество, магнетизъм, гравитация и прочее и прочее.

Волята у човека и в по-ограничена степен у животните е едно малко доказателство за наличието на някаква движеща сила.

Преди време, може би в друга тема, предложих нещо като мисловен анализ за наличието на душа у раждащ се, тотално осакатен откъм сетивата си човешки индивид (бебе). Какво се е родило?!

Законите на термодинамиката и физиката са измислени от хора.След като живота им противоречи,значи хората не могат да измислят закон който да обяснява всичко.Айнщайн е искал да създаде теория на Всичкото,на Универсума.Провалил се е с гръм и трясък.Всеобщата теория на относителността е малката му победа,даже тя е не токова негова,просто е имал късмета да попадне на подходящи хора,които са му помогнали да формулира идеите си.

Според теорията за струните вселената е 11 мерна,доколкото си спомням.Та е възможно и да си прав.Макар че приемем ли че има душа,пак започваме да усложняваме нещата.

От скромния си опит мога да кажа,че има неща които със сигурност са метафизични.Но те са връзки между живи /материални /същества/хора/.

Съгласих се. Напред според мен е духовното израстване на отделната личност и се съмнявам моето напред да е твое назад, както сам каза ;) А не сме тръгнали по неговата пътека, защото сме материалисти, а бог не е материален, той е в сърцата ни. Поне според мен. :)

А рая, рая ‘материален’ ли е?. :nono: ..Защото според исляма, Бог не материален, но рая, за където имаме награда, е материален. Публикувано изображение

А рая, рая ‘материален’ ли е?. :ph34r: ..Защото според исляма, Бог не материален, но рая, за където имаме награда, е материален. Публикувано изображение

Естествено че раят ще е материален в исляма.Врътката е че трябва да си го създадеш приживе и да му се насладиш преди да си гушнал букета.За справка -обърнете се към Ахмед Доган.Ще ви разясни нещата от филосовска гледна точка.

Ама тук сега се опитваме да изясним има ли прераждане и какво сме били ако има.Но ти явно отговаряш на въпросите дето не съм ги написал още,ама си объркал темата. Публикувано изображение

Това, което се ражда - не се преражда. Това, което не се ражда - се преражда. Не се преражда роденото его с личноста. Те/тя са убедени - с право, че прераждане няма (за него/тях). Нероденото се преражда, докато се Роди, чрез сили от друга природа, в която раждането, прераждането и смъртта са непознати феномени.

Естествено че раят ще е материален в исляма.Врътката е че трябва да си го създадеш приживе и да му се насладиш преди да си гушнал букета.За справка -обърнете се към Ахмед Доган.Ще ви разясни нещата от филосовска гледна точка.

Ама тук сега се опитваме да изясним има ли прераждане и какво сме били ако има.Но ти явно отговаряш на въпросите дето не съм ги написал още,ама си объркал темата. Публикувано изображение

ахахахахахахах, к-рай, пукна ме, Нео! :lol6::ph34r::)

Тъкмо сутринта гледах за новото Уики за алкохолици за Доганката Ататюрката Карма-зъ. И защо отричат кармата, като кръвта им носи карма-зъ?... Публикувано изображение

Туй ме хвърли в тъча окончателно:

http://dreal.net/wiki/index.php/%D0%9A%D0%...%B7%D1%8A%D0%BC

Комунизъм

от Всичко за 1 лев, свободната енциклопедия

Обратното на капитализма. Иначе казано, при капитализма човек експлоатира човека, а при комунизма е обратното. :no-no::P Виж също Комунистическа реалност.

Това, което се ражда - не се преражда. Това, което не се ражда - се преражда.

Не се преражда роденото его с личноста. Те/тя са убедени - с право, че прераждане няма (за него/тях).

Нероденото се преражда, докато се Роди, чрез сили от друга природа, в която раждането, прераждането и смъртта са непознати феномени.

Душата се преражда, докато се освободи от циклите. Какво толкова сложно има? Ти така си го софистицирал, че малко приличаш на равин от 2 хилядолетие преди Христа...ахахаха :hush::super: Егото няма как да се 'прероди', тъй като е 'дреха на душата'.

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

Душата се преражда, докато се освободи от циклите. Какво толкова сложно има? Ти така си го софистицирал, че малко приличаш на равин от 2 хилядолетие преди Христа...ахахаха ;):P Егото няма как да се 'прероди', тъй като е 'дреха на душата'.

Да, но тук възниква въпросът - може ли душата сама /как/ да се освободи?

Нищо чудно и равин да съм бил. :speak:

Аз само да попитам отричащите прераждането: Как мислите, дали сте си заслужили пребиваването в рая? И ако още не сте, мислите ли, че времето до края на живота ви ще е достатъчно?

Те докато се чудят,живота им мина

Публикувано изображение

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.