Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вярвате ли в прераждането?

Featured Replies

Прераждането не е факт. Тук дори няма място за спор.

Че Иисус Христос е знаел, че няма прераждане е ясно и трябва да си доста склонна към отваряне на очите към източните религии, за да го отхвърлиш.

Ти да не се явяваш адвокат на Христос ? Каквото е искал да остави го е оставил,въпреки,че са скрили доста.А това как всеки тълкува оставеното,зависи от просветлението,което е достигнал.Някои се опитват да си разтълкуват нещо,а ти какво правиш ?-ОСЪЖДАШ тълкуваното

А ти къде смяташ, че е бил Христос?! Ясно е, че се е занимавал с дърводелство, защото всички знаят за Него като за дърводелец, а по обръщението към Него по прякор, отнасящо се за града Му, също показва, че се знае къде е прекарал живота си.

Да не би да бъркаш Исус с татко Карло

Sirius12-предпоръчай ми книжки,които биха ме убедили,

че има прераждане и то не противоречи на християнските догми.

Защо нападате и за какви християнски догми говорите,истината не е в ритуалите и догмите,те няма да ви просветлят и измъкнат от този свят.

Сириус 12 е публикувала доста насочващи цитати,благодаря и за което.

• Отговори 2,5k
  • Прегледи 164,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

агни, и аз ти благодаря! Дай Боже повече осъзнати и трезвомислещи хора като тебе!!!

Приятен ден! :offtopic_s:

Потребителя,към който се обръщаш е истински християнин,

Християнка вярваща в прераждане звучи сектантски Публикувано изображение

Публикувано изображение

Ауу,каква анатема

Дойде Страшният съд в твое лице

Вземи прочети нещо за прераждането-вместо да клеймосваш

Публикувано изображение

Мислиш ли че има(имало) по-умен и знаещ човек (или група от хора) от Ийсус

ако отговора ти е да значи си права по отношение прераждането но според тези които твърдят че има прераждане, не може църковни служители да цензорират Божието слово-имам предвид църковният събор където "Божиите служители" изхвърлят от Библията 4 Евангилия и забраняват да се говори за прераждането. А след това има още фалшификации извършени когато служители на черната ложа взимат управлението на Ватикана. Публикувано изображение

Редактирано от Стоби (преглед на промените)

Потребителя,към който се обръщаш е истински християнин,

Християнка вярваща в прераждане звучи сектантски Публикувано изображение

Типична християнска черта ли е да съдиш другите, пък да не виждаш себе си?! Питам, понеже напоследък доста често се срещат такива "християнки".

И си мислиш , че си истинска християнка и вярваща в Христос и че го носиш в сърцето си ли?

Хич не ти личи...миличка, много си заблудена.

И биенети в гърдите" аз асъм християнака, я тя сектанка" ...е много жалка картинка и никак не е по християнски.

"Скромноста краси човека, егото го погубва!"

Редактирано от Sirius12 (преглед на промените)

Евангелие от Матей:

9 И като слизаха от планината Исус им заръча, като каза: Никому не съобщавайте за това видение, докле Човешкият син не възкръсне от мъртвите.

10 Учениците Му го попитаха, казвайки: Защо тогава думат книжниците, че Илия трябва първо да дойде?

11 А Той в отговор рече: Наистина Илия иде, и ще възстанови всичко.

12 Но казвам ви, че Илия вече е дошъл, и не го познаха, но постъпиха с него както си искаха. Също така и Човешкият Син ще пострада от тях.

13 Тогава учениците разбраха, че им говореше за Иоана Кръстителя.

Учениците в много случаи не разбират какво им казва Иисус. И си питат. но тук не питат. Те са разбрали. Дори не им е казано кого Иисус има предвид. Те разбират от раз. Тъй като Илия и Йоан Кръстител не са едно и също лице, нито две имена на един и същи човек, единственото разумно и не измислено обяснение е ясно какво е.

Всъщност- де да знам да ли е ясно. Но това не е мой проблем. Темата е дали вярваме в прераждането. Не вярвам. И в електричния ток не вярвам. И в гравитацията. Тях просто ги има. Най- много да знам за тях. Или да не искам да знам. Последното си е за моя сметка.

Що се отнася до източните и западните философии, ощи св. Константин Кирил философ е казал, че слънцето грее еднакво за всички народи. И прав е бил. На "изток" не слагат клеймящи, глупави и ограничени етикети на философиите на другите. Хората се интересуват от приложението на философиите и от резултатите от тях. Затова когато чета нещо с източен повей ми е просторно. Ясно е с какво съм съгласна, какво не разбирам, с какво не съм съгласна. И няма нищо драматично в това. Има място за всички под слънцето. Но с някои тълкуватели на Христовото учение ми е тясно, тясно... В техния свят има място само за тях и тяхното тълкуване. Не знам даже дали има място за Иисус Христос.

Редактирано от Багира (преглед на промените)

Мислиш ли че има(имало) по-умен и знаещ човек (или група от хора) от Ийсус

Научи се как се пише Иисус, пък тогава пак ела да поговорим...

На българина най - лесно му е другите да са му виновни!

Това, че не ви устройва, че Библията отрича прераждането, не значи да хулите хората преди нас, които всичко от любов са направили... но кой ли е предполагал, че след 2000 години ще съществува калдата...

Прераждането не е като гравитацията по простата причина, че гравитацията, вярваш или не, си действа, пък прераждането, вярваш или не не действа, просто щото такава глупост като прераждане, респ. инкарнация, не съществува... това е просто плод на древни хора, тръгнали по пантейстичния път, отдалечили се от Господа и решили да си създадат собствени вярвания и т.н., понеже били далеч от истинското духовно прозрение.

Сириус, аз не те съдя, но ти, добра християнко примерна, защо осъждаш покойниците, които са затрили "сведенията" за прераждането? Мислех, че достатъчно си се прераждала, за да им простиш Публикувано изображение

О, така се мяташ бясно. Наистина започваш да приличаш малко на фанатик. С оглед на развитието на темите напоследък, направо си е полезно модераторите да затворят целия форум.

Вярвам в прераждане ,защото душата ми знае , че то съществува. Винаги освен християнството съм се интересувала и от други религии и философии. Просто ми е било интересно да знам нещо повече за тях и за останалите хора по света.

Посетила съм Тибет, Тайланд, Индия и Южна Америка. Нямате си напредстава с какви хора човек може да се запознае когато пътува..и как се обогатява вътрешно....Ходила съм на лагери и семинари в Ласа и Гургаон Haryana India, и Ню Делхи. Никога няма да забравя тези места.

Бяхме винаги хора от цял свят и различни религии. Говорихме си за много общи неща, за философия,анропософия,теософиа, Ведите и за религии като християнството и индуизма, и за филосфията на будизма. Страшно полезен и обогатителен семинар беше за всички нас. Върнахме се от там доста променеи, осъзнати за живота и света. С една дума върнахме се други хора!

Никога и никъде не чух някой от индусите или будистите да каже нещо лошо за християнството или за Христос. Приемат го за Бог на християните но и за ВЕЛИК УЧИТЕЛ. Защото Исус е бил Учител.

Обаче обратното ,плюенето по източните религии, атемосването и нападките по посока на източните философии е много вредна християнска черта. Това е фанатизъм , граничещ с огарничченост! Какви хора сме българите само.

Защо не уважаваме другите /не казвам думата ВЯРВАМЕ, а УВАЖАВАМЕ / религии а си мислим, че сме най-праведните на света?! Кои сме ние, че си позволявама да унижаваме другите хора по света, а да издигаме себе си толкова високо? Неверотно ще стрaдат тези, които разсъждават така.

Това ли е Хростовото Учение? Това ли са истинските последователи на Бога на Любовта??!

Срам ме е за това, че християнството в България се изроди и не върви хич на добро.

Хростос обича всички хора на света...ЕДНАКВО! Запоменете го това! Нека християните не се заблуждават, че обича и се грижи само за тях...понеже това е нелепо и ограничено мислене.

Докато мислим така, винаги ще сме разделени на религии, и това ще развива омразата в нас по отношение на другите хора по света. А омразата разяжда, тя е като отрова...

Освен това под път и над pът "истински християни " с агресия ми бутат пред носа цитати от Библията," ДА НЕ ПРИЗНАВАМЕ ДРУГИ БОГОВЕ ОСВЕН ХРИСТОС!!!"

Как да им обясниш, че е пълно невежство, да не знаеш че Буда никога не е бил Бог!!!

Та какви други Богове признаваме...никакви!

И кога християните ще разберат най-после, че Буда не се е смятал за Бог? !!

Аз лично сникога не съм отричала Хрситос, и вярвам в Него като мой Бог...но и приемам учението на Мъдреца Буда, защото от будистаката философия също има какво да се научи, както и от индуизма, както и Корана.

Човек цял живот се учи. Не бива да се самозалъгваме и заблуждаваме , че след като добре цитираме Библията, значи знаме всичко и сме вече Просветени. Тежко и горко на тези които са с такива илюзии, какво си причиняват те самите и какво ги чака тях? Не искам да ги мисля...

Библията не дава пълна информация за целия живот на Исус, аз имах вътрешен стремеж да науча повече за Него. И в това няма нищо лошо. Който търси намира...И аз намерих. И съм благодарна на Бог за това!

Четвъртото и Петото Евангелие е премахнато от кногата. Но скора тази тъмнина ще се разсее и хората ще разберат истината. Колкото по-рано, толкова по-добре за самите тях, за нашата земя и за всички хора по света.

Лошото е ,когато християните се бият в гърдите, че са най-великите и праведните на света...жалко за тях, защото те с това си поведение срамят Христовото Име.

Сега вече съществува огромна литература, отнасяща се до свидетелствата на тези, които твърдят, че могат да си спомнят някакъв минал живот.

Предлагам ви, ако наистина желаете да разберете за прераждането, да проучите някои случаи без предубеждения, но с колкото може повече здрав разум.

И аз съм убедена, че Буда и Исус са свързани в едно нещо- те са били и двамата велики Учители, Просветени...които са се появили на земятаа не случайно! Единия подготвя пътя и появта на другия...

Защото...

Преди много векове се е появила една точка на светлина - Повелителят на Светлината, Буда, е фокусирал в Себе си просветлението, което в крайна сметка ще направи възможно разсейването на заслепението.

Около 500 години по късно на свой ред се появява Христос, Повелителят на Любовта. Той разсейва илюзиите като привлича към Себе си сърцата на всички хора и излага тази Своя решимост в думите: „И като бъда възнесен, всички ви ще привлека към Себе си" (Йоан, ХII.32)

Буда прокарва с учението си Светлината в сърцата на хората . Хората е трябвало да пречистят СЕБЕ си първо и своите сърца и умове..и тогава те са щяли да бъдат вече готов и отворени в църцата си за Исус и неговото учение з и за Негоават Любов.

Как може сърце пълно с омраза и злоба да приеме Исус? Исус няма място в такова сърце. Първо трябва да работим върхо своето Вътрешно пречистванем на което ни Учи Буда, за да сме готови да приемем Любовта на която ни Учи Хрсотос. Внщшната промяна не е достатъчна, трябва и вътрешна.

Дори Исус го е споменал в Библията...цитирам по памет"Опознайте себе си..." Който знае и е чел Библията, веднага ще се досети за кой точно цитат говоря.

Ако някой много държи и не вярва,че има такъв цитат, по нататък ще го потърся и постна тука, за успокоение. Празни приказки не обичам да говоря...

Ако животът на двамата велики Учители бъде разбран и ако Техните учения по нов начин се реализират в нашия живот, тогава в света на човешките дела, в сферата на човешкото мислене и на сцената на политическото и икономическо взаимодействие биха настъпили същностни промени; днешният световен ред (който е по-скоро глобален хаос) би могъл така да се промени и преобрази, че да създаде условия за постепенното възникване на хармония и любовмежду хората ...тоетс на нова човешка раса.

Световното заслепение ще бъде разпръснато и глобалната илюзия ще се разсее.

Почетете Дънов, който е бил далеч от Църкават, но е бил близо до Бог!

Велик Българин с който България може да се гордее и българин ,който цял свят познава и почита, само ние българите не го почитаме и го плюем......Ама не се учудвам, историята псе повтаря. Абсолютно същото се е случило и с Исус...сред своите е бил отритнат и отвергнат, обявен за измамник и самозванец и богохулник...а по другите земи са го боготворили и му са се кланяли!

Много пъти съм се замисляла колко е била близка съдбата им!

ВАНГА

Българската пророчица

Вяра и Религия

"Човечеството ще преживее много катаклизми и много бурни събития. Ще се променя и съзнанието на хората. Ще дойдат тежки времена, хората ще се разделят на групи по вяра. Ще дойде на света най-старото учение. Питат ме: "Скоро ли ще дойде това време?" Не, не е скоро. Още Сирия не е паднала!"

"След 2000 година от земята първо ще изчезне една арабска държава, а после ще потъне един голям град. Няма да е скоро."

"Има едно древно индийско учение - учението на бялото братство. То ще покори целия свят. Ще го напечатат в нови книги и по целия свят ще го четат. То ще е Огнената Библия."

"Всички религии един ден ще изчезнат! Ще остане само учението на Бялото братство. Като бял цвят то ще покрие Земята и благодарение на него хората ще се спасят.

От тук учението ще започне шествието си по света. Това ще стане след 20 години - по-рано няма да стане (казано през 1979 г.). Но след 20 години ще събирате първия голям урожай." (1)*Индийското и Бялото братство на Учителя Дънов нямат нищо общо със сектата на украинката Мария Цвигун, самообявила се за "живия Бог на Земята." (1)

"Сега различните религии искат да се възползват от каквото сварят, ама тяхното време си отива. Човечеството ще хвърли тия окови. Религията ще има друга задача."

Сириус, аз не те съдя, но ти, добра християнко примерна, защо осъждаш покойниците, които са затрили "сведенията" за прераждането? Мислех, че достатъчно си се прераждала, за да им простиш Публикувано изображение

хриско,

не, не ги съдя,не си разбрал. Никого не съм съдила, и нямам право на това. Само упоменах някои факти и данни, които не ти харесаха, защото ти не ги разбра.

А относто превъплъщения и прераждания, ок..това, че ти не вярваш в тях, не значи че те не съществуват.

Сега и да ти дам пример за превъплъщение и пример за Тулку/ако си чувал?/ ти пак няма да пповярваш.

Ама той и самия Христос да злезе и да ти се яви на живо, ти сигурно ще го отхвърлиш като лъжливо и измано сатанинско видение.

И ето пак съдиш Стоби например, че не е написал правилно Исус. Ама ти не си чел литература, в която се упоменава например , защо на места Исус се е писал като Ийсус .

Така че, вместо да критикуваш, моля те пообразовай се малко. :)

Ето защо понякогаси мисля, че модернизма не е толкова хуъбаво нещо Публикувано изображение

Така че, вместо да критикуваш, моля те пообразовай се малко. wink.gif

Добре, няма да говоря с теб, една толкова възвишена, донякъде синкретична, християнка! Отивам веднага да се образовам :P

Вярвате ли в прераждането?, И ако е така,какви ли сме били?

Не, не вярвам знам и не е важно каква съм била важно е сега каква съм. По християнски говоря. Поздрави!

Ето защо понякогаси мисля, че модернизма не е толкова хуъбаво нещо Публикувано изображение

Добре, няма да говоря с теб, една толкова възвишена, донякъде синкретична, християнка! Отивам веднага да се образовам :P

И сарказъма ти е в излишък :-) Много се нервиш, а няма защо. Споко го давай... Публикувано изображение

Не всичко е измислица, по света има доста странни неща, много хора не вярват в тях но те се случват. Вероятно много не вярват че има извънземни , хммм ее лъжат се има вселената е голяма просто е невъзможно да има живот само тук. Малко се отклоних от темата но се връщам към нея. Та така какво става като предадеш богу дух, никои не може да каже всеки си има своите вярвания, моето е че има нещо след смърта ама няма да мога да се върна за да го разкажа на друг и вероятно е по добре така, някои неща да си останат в тайна ;)

И аз мисля така ! иначе има ли някакъв смисъл да живееш тогава :P Знаеш ли една прятелка на баба ми се Казваше Пенка и тя ми разказа как сънувала една вечер че някакъв мъж идва да я вземе.И така тръгнали по един път който бил кален и тя се спънала и паднала , като се изправила мъжа го нямало вече и тя се прибрала в къщи.това е съня .А като станала на сутринта и минало малко време разбрала че някаква съседка Със същото име като нейното Пенка била починала.Тя го тълкуваше че са я объркали.

Аз мисля че сънищата ни предсказват !много пъти съм сънувала сънища които се збъдват.

Прераждането не е като гравитацията по простата причина, че гравитацията, вярваш или не, си действа, пък прераждането, вярваш или не не действа, просто щото такава глупост като прераждане, респ. инкарнация, не съществува... това е просто плод на древни хора, тръгнали по пантейстичния път, отдалечили се от Господа и решили да си създадат собствени вярвания и т.н., понеже били далеч от истинското духовно прозрение.

Мда,древна съм-много пъти съм се прераждала

Ти вземи да направиш нещо за еволюцията на Душата си

Не си оригинален изобщо с невежеството и глупостите,които пишеш

Нищо лично-не те обиждам

Ама си вземи малко поука

От какво да си взема поука? От вашите фанатични вярвания ограничени до "ние знаем, ти - не" ли? От няколкото цитата, които Бог знае от къде си цитивала ли? В крайна сметка алтернативен отговор има на всяко едно нещо, само че вие сте решили, че Библията е единствения християнски извор и всеки според настроенията си може да я тълкува както си иска. Не е така. Библията не може да се тълкува както ти решиш и когато решиш. Тълкуването на Библията трябва да се прави в духа на свещ. Предание, а не както ти решиш. И на базата на това тълкуване (колко пъти я повторих тая дума и аз не знам вече) и на свещ. Предание се базира и творчеството на св. Отци и са взети решения на Вселенските събори. Ясно, кратко и точно най - светлите хора в християнския свят са казали - прераждане няма! Но щом някой хора са решили, че са по - мъдри от тях... то си е за тяхна сметка... приятен път по пътя на прераждането....

Сега само без великите глупости, че много от Библията било изтрито и т.н. Не е нужно да измисляте подобни клевети, когато нещо не ви устройва.

Също така е добре да не цитирате наляво и надясно цитати от Библията, при положение че за вас тя не е съвършен авторитет и поставяте достоверността и под съмнение. Или може би автентични и непокътнати от преписването са само цитатите, които използвате? Публикувано изображение

Редактирано от hrisko_96 (преглед на промените)

От какво да си взема поука? От вашите фанатични вярвания ограничени до "ние знаем, ти - не" ли? От няколкото цитата, които Бог знае от къде си цитивала ли? В крайна сметка алтернативен отговор има на всяко едно нещо, само че вие сте решили, че Библията е единствения християнски извор и всеки според настроенията си може да я тълкува както си иска. Не е така. Библията не може да се тълкува както ти решиш и когато решиш. Тълкуването на Библията трябва да се прави в духа на свещ. Предание, а не както ти решиш. И на базата на това тълкуване (колко пъти я повторих тая дума и аз не знам вече) и на свещ. Предание се базира и творчеството на св. Отци и са взети решения на Вселенските събори. Ясно, кратко и точно най - светлите хора в християнския свят са казали - прераждане няма! Но щом някой хора са решили, че са по - мъдри от тях... то си е за тяхна сметка... приятен път по пътя на прераждането....

Сега само без великите глупости, че много от Библията било изтрито и т.н. Не е нужно да измисляте подобни клевети, когато нещо не ви устройва.

Също така е добре да не цитирате наляво и надясно цитати от Библията, при положение че за вас тя не е съвършен авторитет и поставяте достоверността и под съмнение. Или може би автентични и непокътнати от преписването са само цитатите, които използвате? Публикувано изображение

Един ден сам ще разбереш и убедиш в това, което говорим. В момента имаш вътрешен блокаж и затова сега не ни разбираш.

На всеки му идва времето. Рано или късно. И твоето ще дойде. Поднесена ти е информацията, остава само да я смелиш , като приложиш не само сляпа вяра в нещо, но и здрав разум. Чак тогава "ще прогледнеш".

Така че подкрепям поста на haidukpikaso . И недей се ограничава само с Библията, чети и нея, но се развивай ...търси и ще намериш!

А какво ще стане ако аз кажа

Един ден сам ще разбереш и убедиш в това, което говорим. В момента имаш вътрешен блокаж и затова сега не ни разбираш.

На всеки му ида времето. Рано или късно. И твоето ще дойде. Поднесена ти е информацията, остава само да я смелиш , като приложиш не само сляпа вярва в нещо, но и здрав разум. Чак тогава "ще прогледнеш".

Публикувано изображение:hush:

Научи се как се пише Иисус, пък тогава пак ела да поговорим...

На българина най - лесно му е другите да са му виновни!

Това, че не ви устройва, че Библията отрича прераждането, не значи да хулите хората преди нас, които всичко от любов са направили... но кой ли е предполагал, че след 2000 години ще съществува калдата...

Правописа и граматиката са важни в духовния свят(миналата година писах по този въпрос в този форум),интересно ми е Вие дали се сещате защо? А колкото до останалото се вижда че сте добре запознат със Светото Писание,сега остава да допуснете наученото до сърцето си,за да осмислите запаметеното. Надявам се че не спадате към групата на мразещите да мислят.

Редактирано от Стоби (преглед на промените)

Какво ще кажете за стиха от Откровението на ЙОАН от Библията: гл.2,17 ст. - Който има ухо,нека слуша,що говори Духът към църквите: - На тогова,който ще победи, ще дам от скритите мания; ще му дам и бяло камъче и на камъчето ново име написано,което никой не познава освен оня,който го получава". Моето мнение е , че е точно за прераждането и след като попитах моят духовен учител Йеова за този стих, той ми отговори, че е точно така, както съм мислела, че камъчето това е било тялото на човека, а ново име написано - това е било точно новите имена за прераждането. Тъй че и в Библията има някои останали стихове, които са забравили да изтрият от светото писание, така ми съобщи духовният ми учител Йехова. Сега освен френската принцеса Изабел,руската писателка Е.Блаватска,атинянката Таис, също така съм била и бедна индийка , бедна туркиня и италианска еврейка /живяла по времето на Хитлер и Хитлер ме бил изгорил тогава и затова сега извънредно много мразя да се говори за Хитлер/.

Хах Каквото и да си мислим все ще е грешното... не сме сигурни че има рай и ад,не сме сигурни какво има извън нашата планета , не сме сигурни и за прераждането така , че няма какво да се правим на газари като казваме "няма такива глупости като ад и рай" . Аз ще си остана "пас" по отношение на въпроса !

Хах Каквото и да си мислим все ще е грешното... не сме сигурни че има рай и ад,не сме сигурни какво има извън нашата планета , не сме сигурни и за прераждането така , че няма какво да се правим на газари като казваме "няма такива глупости като ад и рай" . Аз ще си остана "пас" по отношение на въпроса !

Това, според мен, е най-правилното решение и най-добрата позиция.

Дали има рай и ад, дали има или не прераждания, живот извън тялото, бог и т.н., можем само да предполагаме това, можем да гадаем, но не можем нищо докажем.

Кой знае - а може би това са само едни от нашите силни желания да бъде така, което, всъщност, са само ... лъжите на илюзията...

Понякога и аз се залъгвам с тях, дори съм толкова сигурна и убедена вътрешно, че мога да оборя и себе си като вътрешен противник, който е скептичен.

А понякога всичко ми изглежда само една пелена от мъгла.

Какво ще кажете за стиха от Откровението на ЙОАН от Библията: гл.2,17 ст. - Който има ухо,нека слуша,що говори Духът към църквите: - На тогова,който ще победи, ще дам от скритите мания; ще му дам и бяло камъче и на камъчето

ново име написано,което никой не познава освен оня,който го получава". Моето мнение е , че е точно за прераждането и след като попитах моят духовен учител Йеова за този стих, той ми отговори, че е точно така, както съм мислела, че камъчето това е било тялото на човека, а ново име написано - това е било точно новите имена за прераждането.

Тъй че и в Библията има някои останали стихове, които са забравили да изтрият от светото писание, така ми съобщи духовният ми учител Йехова.

Сега освен френската принцеса Изабел,руската писателка Е.Блаватска,атинянката Таис, също така съм била и бедна индийка , бедна туркиня и италианска еврейка /живяла по времето на Хитлер и Хитлер ме бил изгорил тогава и затова сега извънредно много мразя да се говори за Хитлер/.

Тази информация кой ти я каза-за миналите ти прераждания

:P

Иначе за камъчето е точно така-аз си го наричам бял тефтер,в който се пише наново

С новото име,с новото тяло

Честно казано и аз не зная...Спомням си, че имаше една книга, в която се пишеше, че човек се преражда тогава, когато душата му не е съзряла достатъчно и, че колкото по-тежък е животът ти, толкова по-съзряла е тя и обратното. Никой не може да знае със сигурност дали наистина има прераждане, може само да се гадае... Те хората дори не искат и да си помислят за смъртта, пък какви усилени дискусии се водят за прераждането....интересна работа...

Какво ще кажете за стиха от Откровението на ЙОАН от Библията: гл.2,17 ст. - Който има ухо,нека слуша,що говори Духът към църквите: - На тогова,който ще победи, ще дам от скритите мания; ще му дам и бяло камъче и на камъчето

ново име написано,което никой не познава освен оня,който го получава"

Това са аспекти от новорождението, а не намеци за прераждане. Бялото(чисто) камъче е новата основа, но приела вече конкретните си изяви в човека, който побеждава (старата си природа). Така човекът става Нов, с ново Име, което не може да е записано другаде, а именно на бялото камъче. И се храни със съкровената мана, тоест от недиалектични сили, които изграждат новите тела...

"17. Който има ухо, нека чуе, що Духът говори на църквите: на оногова, който побеждава, ще дам да яде от съкровената мана, и ще му дам бяло камъче, и на камъчето написано ново име, що никой не знае, освен оня, който го получава."

ново име написано,което никой не познава освен оня,който го получава".

Мила ми г-жо Блаватска, Ваше Величество принцеса Изабел, простете за намесата, но това камъче се дава като награда за победата и, както каза Венцислав, е символ на новорождението. Освен това камъчето е едно, в знак на единственото новорждение, а не хиляди (ново)рождения.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.