Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вярвате ли в прераждането?

Featured Replies

Вярвам в прераждането поради лични причини, които не мога да ги кажа на всички. Моят емайл е : [email protected] - който иска може да ми пише тогава щом имам разрешението на модератора - но искам информация хобитата и интересите ви в сегашния живот и любимите ви страни след България. Имам връзка чрез автоматично писане с моят духовен учител Йеова от 15 години, но от 3 години го попитах за прераждането и душата,преди това по-рядко разговаряхме, но откакто го попитах за превъплъщенията всеки ден разговарям с него. Най-напред започнахме разговори по книгата на Ернст Мулдашев - Можете ли да си припомните миналите си животи. И по неговата книга той духовният ми учител започна да ми обяснява каква съм била и причините също така. Едно от превъплъщенията ми : Елена Блаватска - това ми го каза и след като написах статиите в местния ни вестник"Нов живот" - Политиците ни разделят" и след статията ми във форума по Интернет на в-к"Дневен труд" - "Толерантността между българи и етноси" но ми провървя само няколко месеца около може би бяха около 9 месеца,с извинението, че са започнали да се обиждат на етническа основа, но аз отговорих, че не съм я създала тази тема за да се обиждат. След това я спряха, не знам поради каква причина дали заради това че говоря за мир и разбирателство между нас българите и етноси не знам, но както и да е. След това чак ми каза моят духовен учител , че съм била Елена Блаватска. После в следващите коментарии ще ви обясня и причините защо вярвам че съм била нея.

• Отговори 2,5k
  • Прегледи 160,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

marushka-надявах се,че си по-добре и не говориш вече

с Йеова,уви...

Интересни неща казваш,разкажи за Елена Блаватска и другите

ти прераждания в принцове и др.

Ако имаш т.н. дупки в паметта и имаш натрапчивото чувство,че

си била на дадено място или събитие преди:то това си има чисто

биологично обяснение,не се подвеждай,че си била в друг живот,

вероятно хормоните ти играят лоша шега Публикувано изображение

по темата:не вярвам в прераждането в общоприетия смисъл на думата.

Има ли доказатества,че хората се прераждат:не.И няма да се намерят такиваПубликувано изображение

Можете да прочетете бестселърите на Силвия Браун

Аз в момента чета "Следите на Душите" - Майкъл Нютън

Дали вярвате или не-си е лично ваш избор

Но ще откриете отговорите си на много въпроси в книгите им

Публикувано изображение

Има ли доказатества,че хората се прераждат:не.И няма да се намерят такиваПубликувано изображение

Зависи какво разбираш под прераждане. И под доказателства.

1. Ако считаме, че една и съща пичност се съхранява, то това не е верно, и затова наистина не може да се дадат доказателства.

2. Има доста факти и преживявания, както и учения на различни народи и времена, които водят към извода, че човек има информация за опит и преживявания на други личности, които са много свързани с неговата настояща. Но има и доста глупотевини, както и заблявания, които звучат по подобен начин и силно компрометират идеята.

3. Който е преживял някое от доказателствените събития до такава степен се убеждава, че реинкарнацията е факт, че само се чуди на тези, които я отричат. И не вижда и много смисъл даже да спори. Неверието им си е техен проблем вече, не негов. За него нещата са така очевидни, както, например, гравитацията.

Който е преживял някое от доказателствените събития до такава степен се убеждава, че реинкарнацията е факт, че само се чуди на тези, които я отричат. И не вижда и много смисъл даже да спори. Неверието им си е техен проблем вече, не негов. За него нещата са така очевидни, както, например, гравитацията.

Така е,на мен ми предлагат да посетя първата близка психиатрия

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...p;#entry1029157

Щях да ги карам да ми нарисуват въздуха-но се отказах

Понеже знаех че ще прочета всички извадки от гугъла на тема какво съдържа въздуха

Публикувано изображение

Не ги виня-че ме изкарват луда

Проблема си е техен

Както и неверието

То и в Библията е написано-за Тома Неверни

Нали не се впрягаш? Проблемът си е наистина техен. И на Тома си му дошло времето. А и от неверници има нужда Все пак и доста боза има.

Публикувано изображение Иска ми се да вярвам в прераждането.....

И вярвам! :rolleyes:

Алиах, ти смяташ , че не съм добре, така ли? Ами великите древногръцки философи Платон,Сократ,Питагор /бащата на

математиката,който даже правел прегледи за миналите животи/, тях също ли смяташ, че не са добре? Ами тези хора писатели,като Елена Блаватска,Елена Рьорих,Николай Рьорих,ами древноиндийската религия също ли смяташ, че не са добре? Ами другите имало и още по-древни писания,които тепърва ще се доказват?

Алиах, ти смяташ , че не съм добре, така ли? Ами великите древногръцки философи Платон,Сократ,Питагор /бащата на

математиката,който даже правел прегледи за миналите животи/, тях също ли смяташ, че не са добре? Ами тези хора писатели,като Елена Блаватска,Елена Рьорих,Николай Рьорих,ами древноиндийската религия също ли смяташ, че не са добре? Ами другите имало и още по-древни писания,които тепърва ще се доказват?

Ами великият медиум Едгар Кейси. Той казва,че не е сигурен в източника си, и въпреки всичко в книгата му "Можете ли да си припомните миналите си животи" както прочетох от прегледите му за миналите животи много хора му вярват.

Няма смисъл да изброявам. Защото никога не искам да насаждам чуждо мнение у хората. Няма смисъл да бъда агресивна. Те боговете ще помогнат да разберат хората за превъплъщенията.

Ами великият медиум Едгар Кейси. Той казва,че не е сигурен в източника си, и въпреки всичко в книгата му "Можете ли да си припомните миналите си животи" както прочетох от прегледите му за миналите животи много хора му вярват.

Няма смисъл да изброявам. Защото никога не искам да насаждам чуждо мнение у хората. Няма смисъл да бъда агресивна. Те боговете ще помогнат да разберат хората за превъплъщенията.

А още нещо аз не си спомням нищо от миналите животи, но твърдо вярвам в прераждането. Защото от обясненията на духовния ми учител Йеова, че защо ще обичам всичко френско,като нямам никаква френска кръв в рода ми? Като ученичка в Икономическия техникум се бях освободила по френски език от държавен изпит, а преди да изучавам езика казвах никога няма да предам България на Франция и Франция на България /детски разсъждения бяха тогава, но от детска възраст можем да си припомняме за миналите си животи/. Хайде после пак ще продължим.

Прераждания има и те могат да бъдат безкрайни... до този момент, в който една душа изплати всичките си дългове. Преражданията са следствие от Закона на Карма. Това е местен закон - земен. На този закон се основава и физическият за гравитацията. Онова, което ни притегля, е нещото от нас самите, което сме забравили ... тук. Онова, заради което се връщаме отново, е нещото, което сме оставили неизчистено. Когато душата съумее да понесе цялата отговорност на пребиваването си на земята, тя ще се повдигне на съвсем друго ниво на съзнание и съответно ще бъде подвластна на законите, които имат сила там. А там цари живот вечен. Ето защо в Апокалипсиса се говори за "нова земя и ново небе" - друга форма на съзнавано битие /земя/ и несъзнавано, което се стремим да осъзнаем /небе/. На по-високите нива разделенията липсват и целостта на живота е осезаема. Ето кое се разбира под победа над смъртта и живот вечен - преминаване на друго ниво и реално усещане на целостта на живота - "и смърт не ще има вече"... за който премине... чист /изплатил задълженията си/. А който не е - ще се преражда отново и отново... И ще плаща. Докато се изплати и откупи. Сам пред съвестта си.

Прераждания има и те могат да бъдат безкрайни... до този момент, в който една душа изплати всичките си дългове. Преражданията са следствие от Закона на Карма. Това е местен закон - земен. На този закон се основава и физическият за гравитацията. Онова, което ни притегля, е нещото от нас самите, което сме забравили ... тук. Онова, заради което се връщаме отново, е нещото, което сме оставили неизчистено.

Когато душата съумее да понесе цялата отговорност на пребиваването си на земята, тя ще се повдигне на съвсем друго ниво на съзнание и съответно ще бъде подвластна на законите, които имат сила там. А там цари живот вечен. Ето защо в Апокалипсиса се говори за "нова земя и ново небе" - друга форма на съзнавано битие /земя/ и несъзнавано, което се стремим да осъзнаем /небе/.

На по-високите нива разделенията липсват и целостта на живота е осезаема.

Ето кое се разбира под победа над смъртта и живот вечен - преминаване на друго ниво и реално усещане на целостта на живота - "и смърт не ще има вече"... за който премине... чист /изплатил задълженията си/. А който не е - ще се преражда отново и отново...

И ще плаща. Докато се изплати и откупи. Сам пред съвестта си.

А дали това което се преражда е същото?Дали и душите не се сливат или разделят ,преди да се върнат?Колко е минималния срок за връщане /Реинкарнация/ според будистите примерно?

А дали това което се преражда е същото?Дали и душите не се сливат или разделят ,преди да се върнат?Колко е минималния срок за връщане /Реинкарнация/ според будистите примерно?

Будист бях в минал живот, както и индиански шаман и рицар и какво ли още не... безброй. Не ме връщай назад...))))))

Няма срокове. Когато си "горе", според нивото, където пребивава душата ти, времето или тече бавно, или изобщо няма време...

Със земни мерки обикновен човек се преражда през около 45-50 години, но това зависи от живота и делата му. По-напреднали се връщат веднъж на около 100 години, още по-съзнателните - през 200-500 години, но те са единици, а водачите на човечеството от ранга на Буда и Христос, слизат през периоди на 2000 години. Само че, има една съществена разлика - те слизат не за да плащат лична карма...а за да повдигнат..., но все пак слизат и те своего рода плащат някаква карма - защото слизайки се поставят сами - по своя воля в условията на местния закон - временно плащат и те. Нещо като лекаря, който по своя воля влиза в болницата, макар да е здрав...)))

А защо плащат - защото са си позволили да изпитат човешки чувства /спомни си Казандзакис и "Последното изкушение на Христос"/ - те слизат, защото са обикнали човека... Ние, обикновените хора, се изкачваме с тяхна помощ - "Вие сте от тия, които са долу. Аз съм от ония, които са горе." - Ев. от Иоан.

Буда, Христос .. това са все метафори на пробуденото съзнание в човека на различните нива от неговата еволюция по спиралата нагоре.

Христовият дух е сивмол на съ-знание, знанието за себе си.

"Nosce te ipsum!" ..."Ти кой си? - АЗ СЪМ именно това, което ви казвам."

1. Законът за Прераждането е велик естествен закон на нашата планета.

2. Това е процес, установен и осъществяван съгласно Закона за Еволюцията.

3. Той е тясно свързан със Закона за Причините и Следствията и е обусловен от него.

4. Това е процес на последователно развитие, позволяващ на хората да прогресират от най-грубите форми на закостенелия материализъм до духовното съвършенство и разумното възприя¬тие, които позволяват на човека да стане член на Царството Божие.

5. Той отговаря както за различията между хората, така и - във връзка със Закона за Причините и Следствията (наричан на Изток Закон на Кармата) - за различията в обстоятелствата и отношени¬ето към живота.

6. Той е изражение на волевия аспект на душата, а не резултат от решение на формата; това е така, защото именно душата се превъплъщава в различните форми, като си подбира и построява подходящи физически, емоционални и ментални проводници, чрез които да усвоява необходимите й уроци.

7. Законът за Прераждането (приложен спрямо човечеството) се активизира в сферата на душата. Въплъщението се мотивира и управлява от нивото ца душата върху менталния план.

8. Душите се въплъщават на групи и циклично, по закона, за да установят правилни отношения с Бога и със своите събратя.

9. Последователното разкритие (по Закона за Прераждането) до голяма степен се обуславя от менталния принцип, защото „както човек мисли в сърцето си, такъв е и той самият". Тези лаконични думи се нуждаят от най-внимателно осмисляне.

10. По Закона за Прераждането човек постепенно развива ума си, после интелектът започва да контролира чувстващия, или емоционален механизъм, и накрая пред човека се открива душата с нейната природа и обкръжение.

11. В тази точка от развитието си човек започва да прокарва Пътя на Завръщането и постепенно се ориентира (след множество животи) към Царството Божие.

12. След като благодарение на развитата си менталност, мъдрост, практическо служене и разбиране човек се научи да не иска нищо за отделното „АЗ", той надмогва желанието за

от" Появата на Христос" Алис Бейли

Редактирано от Sirius12 (преглед на промените)

Нали не се впрягаш? Проблемът си е наистина техен. И на Тома си му дошло времето. А и от неверници има нужда Все пак и доста боза има.

Не,ни най-малко даже

Отдавна спрях да се боря с вятърни мелници

Пък и то как да се разбереш с другите нива-като не искат да те чуят

Публикувано изображение

Няма да копирам отново цитатът от Алиса Бейли, но ще го коментирам. Наистина, това е е дно доста широко застъпено схващане по въпроса за прераждането. Но при известно вглеждане, се откриват известни проблеми: 1. Решително не виждам защо един еволюционен процес да изисква явление като прераждането. Ако наистина еволюционното развитие е възможно, нека си върви- да си трупа опитности инивидът, да се учи и да става все по- добър. 2. Защо е необходимо да умира, защо не "помни" при обикновени условия предишните си животи? 3. Как става така, че повечето бивши "спомени" са все на някакви бележити личности? Почти не съм срещала спомени от вида: "Бях селянин и умрях по време на чумата", "Бях роб и умрях от преумора и недохранване" 4. Дори и при спомените под хипноза не се забелязва "решението" за реинкарниране да се взема волево. По- скоро се задействат някакви могъщи неразбираеми механизми и прераждането става факт. 5. Несъмнен факт е, че човечеството като цяло върви към безогледно изчерпване на ресурсите на планетата. Върви към изчерпване и ресурсът на човечеството като вид. Това ли е резултатът от хилядолетната еволюция? 6. Библията е сериозно "редактирана " във времето. Но дори в гностичните евангелия, които са се запазили максимално нецензурирани, доколкото изобщо са се запазили, пътят към Божието царство ни най- малко не минава през един безкраен еволюционен процес. Напротив, сочи се един сравнително бърз процес, който не изисква вериги от прераждания и изглежда не еволюционен, а по- скоро революционен. Който застъпва идеята за прераждането и иска да даде по възможност по-пълно обяснение, би трябвало да обясни тези неща. На мен ми изглежда така: Прераждането е факт, но не е инструмент на еволюцията, а е причинно обусловено. Само по себе си не може да доведе до съществено развитие. Но може да подтикне човешкото същество към единствената развиваща наистина крачка- да пожелае да излезе от кръговрата на живот и смърт. Вътре в този кръговрат няма свободна воля, няма воля, има причинно следствени връзки, над които човешкото същество няма контрол. Опитите му да установи някакъв контрол го оковават във все по- тежки ситуации.

2. Защо е необходимо да умира, защо не "помни" при обикновени условия предишните си животи?

Защото всеки идва тук - за да научи нещо ново,което не е успял преди

Защото в рамките на един човешки живот не можеш да научиш всичко,да стигнеш на по-високо ниво

Идваш пак с новия тефтер и пишеш наново

Ако ти имаш опитностите-няма да се научиш

Тези задачи си ги избира всеки сам - преди да се прероди

Прави си карта

И тя се одобрява от Съвета

Съвета на Духовните учители и водачи

И всеки път,когато някой предприеме прераждане,лишено от одобрението на Съвета,това прераждане става твърде тежко и завършва със самоубийство

(цитирала съм и думи на Силвия Браун - "Живот от Другата страна")

3. Как става така, че повечето бивши "спомени" са все на някакви бележити личности? Почти не съм срещала спомени от вида: "Бях селянин и умрях по време на чумата", "Бях роб и умрях от преумора и недохранване"

За себе си знам последното-била съм мъж,мисионер,в Южна Волта-намерете го на картата тая пущинак

Каза ми го жена,която има връзка с Дома

4. Дори и при спомените под хипноза не се забелязва "решението" за реинкарниране да се взема волево. По- скоро се задействат някакви могъщи неразбираеми механизми и прераждането става факт.

И пак се връщам към тази същата жена - тя може да прави и регресия

Само че мен ме е страх

Та по-добре да си пиша у тефтера това Тук

И сега

Гледам да го напиша добре,наистина-без злоба,фалш,лицемерие,със старанието да бъда добра

И да обичам

А болката не се пише там,знам

Тя се пише в тефтерите на тези,които са ми я причинили

Не в моя

Всъщност, човек няма нужда толкова от прераждане, колкото от смяна на формите чрез които се проявява, както и плановете на които става това. Когато се говори за безкрайно развитие, не бива това да се тълкува, като безкраен брой прераждания на Земята. Не помним миналите си животи и пребиваването си в надземните сфери, защото това би се превърнало в товар на сегашния ни етап на развитие. Всичко цено е натрупано в духовната ни триада. Останалото са незначителни подробности. Тези подробности все пак са запечатани в това което се нарича астрална светлина. Според едно обяснение, повечето спомени са на бележити личности, защото те силно са впечатлили спомнящия си и в желанието си да бъде като тях си създава тези фалшиви спомени. Става един вид преплитане на желанието с действителностте, а силата на въображението знаем, че е огромна. Споменава се обаче, че в тези случаи човекът, приемащ се за превъплъщение на дадена велика личност, действително е имал прераждане в същата епоха, в която е живяла и въпросната личност. Човечеството е поставено във взаимодействие с енергии, които трябва да овладее. Проблемите в света са в резултат от неспособността му да се справи с тези енергии.

Оооо... Трябва да овладе... Още е движено от същите мотиви, които са предпоставили падението му. Ако познавахме природата на земния астрал и взаимодействието му с човешките фини тела (които са си част от него), щеше да ни е ясно, че е изключително лесно един човек да си въобрази, че има спомен от нещо, с което никога преди не е имал нещо общо... Дори като епоха... Но... признаването на това ще бъде голям удар под кръста за значимостта на егото... В далечен план, падението наистина е свързано и с промяна на формите, обаче тя е била обусловена от разделение на духовните ядра. Те, на този етап, повече не биха могли да бъдат разделяни, защото са далеч от всяко съзнаване. Те, обаче, не биха могли да бъдат и обединявани... Пробуждането им може да донесе преобразувание, но не чрез възвръщане на стари връзки, а чрез образуване на чисти нови... В това се състои и победата на духа над материята, защото предизвиканото от нея раздробяване, в един по-късен етап ще донесе обогатяване... Но пътят не е еволюция. Тя е продукт на природните закони, тоест следва единствено техните закономерности... Нейната задача е да ни държи вързани за околните вибрационни перспективи. Няма да споменавам докъде води това, защото неподдръжниците на този път ще позеленеят (отново). "Направете прави пътеките пред Господа" ех, тишина... ех, чистота... Защото не апостолите избраха Иисус, а той избра тях...

...Но пътят не е еволюция

Небесна невеста

в полюшването на тона

и стъпките тихи на невеста

по даровете идваща боса

в бяло е одежда донесла

в прикадения ритъм на стана

извезал основа и рисунъка,

който запълваш с живяното

пристъпва невестата в бяло

кристален звън я провожда

път й сторват цветята,

като най~нежен цвят е цъфтяла

нейна премяна е чистотата...

Твърдо вярвам в прераждането! Според мен не може да има само 1 живот, защото какво става с тази енергия, когато умрат физическите ни тела - тя преминава в друго нещо, без значение човек, куче маймуна, микроб,...................... А ако найстина има само един живот, то човек трябва да се бори със зъби и нокти да изживее всичко, ама всичко на света. А и предишния живот не е само един, а са безброй.

Наистина няма само един живот.Има живот на земята и той е само един.Дадено е на човечите да живеят веднъж и след това да се явят на съд пред Бог.За мястото което всеки със свободната си воля е определил през вечноста.

Как ще научи нещо ново, като и старото не помни?

Само ума не помни. Душата помни, тя е събрала цялата информация като Акаша.

Не случайно се раждаш в определена държава, семейство и среда, за да доразвиеш тези качества, които не си успял да разwиеш през предишния си живот.

Точно това се нарича евюлиране на Душата.Тя натрупва знания и опит във всеки нов живот. Няма как да ги натрупа за един кратък период от 70-80 години, да речем.

Не става дума за евюлиране на ума, а на душата. Има съществена разлика ;)

Редактирано от Sirius12 (преглед на промените)

Замисляш ли се, защо е нужно това? Акаша е ограничено земно електромагнитно-информационно поле. И наистина, тази душа, за която ти говориш, е същото... Това ли е пътят ти? Тогава не ти трябва дори и осъзнаване, просто следваш природните закони...

Замисляш ли се, защо е нужно това?

Акаша е ограничено земно електромагнитно-информационно поле.

И наистина, тази душа, за която ти говориш, е същото... Това ли е пътят ти? Тогава не ти трябва дори и осъзнаване, просто следваш природните закони...

Мда,знаех си че ще стигна пак до физиката

Няма оттърване

Публикувано изображение

Запечатано ти е - в Душата,и в Подсъзнанието

А до него ще имаме достъп като се приберем отново обратно у Дома

И влезем в Залата на Записите

Подсъзнанието ни управлява и сега - това е един от основните ни проблеми. Точно тук е разликата между пътя на окултно развитие и алхимията. Окултизмът те води чрез това подсъзнание по пътищата на привидна еволюция. Алхимията (или съвременно - трансфигуризмът) те води към промяна на подсъзнанието, оттам на цялата система (абе, двупосочно си е)...

Редактирано от Венцислав (преглед на промените)

Акаша е ограничено земно електромагнитно-информационно поле.

...

Грешка приятелю, Акаша не е ограничено , най-малкото пък земно поле. Акаша е цялата памет на Космоса, Вселената. Един вид компютър без ограничени възможности.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.